Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Squat ve benzeri haraketler boy uzamasını engeller mi?

Hellsing

Öne çıkan mesajlar

Büyümekte olanı engellemez ama yavaşlatır.. Fakat bu da ne kadar sıklıkla yaptığına ve büyümenin hangi evresinde olduğuna bağlı.. 13-14 yaşında olsan tavsiye etmezdim ama 18'i geçtiysen haftada 1 kez çalışmanın çok büyük bir sorun yapacağını sanmıyorum..

Zaten squat gibi geniş ve büyük bacak kaslarının haftada 1 kereden fazla çalışılması doğru değildir.. Bilakis zararlıdır.. "overtraining" dedikleri olaya girer..

Boy olayından çok çekiniyorsan "squat" yerine "leg extension" felan yapabilirsin.. En azından kemik uçlarında bulunan büyüme kıkırdaklarına daha az dikey yük bindirirler..[signature][hline] Deus Ex Machina
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Syn, 30 Eylül 2005 20:28 tarihinde demiş ki:
Squat yapma 3 gün yürüyemezsin.
bu birazda ne zamandır yapmadığına bağlı... eğer iki ayda bir squat yapar ve yaparken kendini zorlayacak ağırlıklar kullanırsan yürüyemezsin...değil 3 gün 1 hafta bile acı çekebilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lugal, 01 Ekim 2005 00:23 tarihinde demiş ki:
Valla eğer ergenlik dönemindeysen boyunun uzamasini az da olsa engelliyor mesela ben senede 14 cm uzuyorum ve hiçbir ağırlık çalı$masi Squat vs vs yapmıyorum..

senede 14cm...vay be...şimdi boyun kaç?
Sosyal ağlarda paylaş

Zuhaha senede 14 cm bu ne demek?

14x4=56 su an 14 yasinda ve boyun 1.65 fln olsa

1.65+0.56=2.01 !!!!!!!!!!!!!!!BİRBİBRBRİRBBRİBRİ

:)))))))))))))))))))))))9999999999999999999999999999[signature][hline][b]For every action,there's an equal and an opposite reaction..

[b]
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 yıl sonra ...
Arkadaşlar sizlere bi sorum olacak.

15 yaşındayım buyum 1.90 boyumdan şikayetçiyim doktora gittiğimde bana genetik olduğunu söylemişti bende durdurmak yada yavaşlatmak için ne yapabilirim mesela. ??
Yardımcı olursanız sevinirim...

NoT : Şuanda spor salonuna gidiyorum squart çalışmaya çalısıyorumm baldırlarım ağrı çektiği için çalısamıyorumm , önere bileceğiniz hareketler varsa sevinirim .
Sosyal ağlarda paylaş

1 metre yüksekliğinde bir yere çık her 10 sn 1 kere aşağı atla kemikler birbirine oturur uzaman yavaşlar sonra yaşadığın yeri değiştir yer çekimi daha fazla olan bir ülkeye taşın buda yavaşlatır hiç biri olmaz ise kemiklerini kestir. şaka bir yana çok şikayetçiysen hormon tedavisine başvurabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...