InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 sen gidip İranda yaşayabilirsin..[signature][hline]...Peh.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Nasıl ortada bir şey oluyor ya? Adam olan aklından geçirmez öyle iğrenç ve sapıkça düşünceleri. Nasıl suçlayabiliyorsun kızlarımızı bu şekilde? Ne olabilir ortada?[signature][hline]...Peh.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 @inner_chaos örnek olsun diye iş görüşmelerini veriyorum,çünkü yaşadığımız ülkede işsizlik had safhada, önemli bir unsur bu yüzden, ayrıca sırf iş görüşmelerinde değil bütün çalışma yaşamında öyle giyineceksin,iş görüşmesi en dikkat etmen gereken yer sadece. international relations okuduğunu belirten bir mesaj görmemiştim,söyledin teşekkür ederim. Çok havalısın. yeah man ci yapan şey OK demendir. Bu bana özgü birşey dayanamıyorum Türkçe kelimelerin arasına yabancı dilden ile olsa Türkçeleştirilmemiş bir kelimenin katılmasına,yani "la television" fransızca televizyon demektir,ama Türkçeye "televizyon" olarak uyarlanmıştır. Aynı aksanlada okunmaz zaten. ama OK,hem ingilizce okunuyor,hemde dilde karşılığı var, ve çok kaba duruyor,bence tabii. Ha "International Relations" okuyan bir insan tabii bunu kullanacak :D,cidden merak ettim,neden bunu söyleme gereksinimi duydun?[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Eğer bir eğitim kurumu disiplini sağlayabilmek için kızların etek boylarını uzatmaya ve sıkı sıkı kravat bağlatmaya ihtiyaç duyuyorsa o eğitim kurumunda çok büyük sorunlar vardır. Çünkü bu apaçık demektir ki "bizim eğitim sistemimiz iğrenç, disiplini sağlayamıyoruz, biz de kravat, uzun etek gibi otorite sembolü aksesuarlarla pekiştiriyoruz açıklarımızı" demek. Ben bir fransız okulunda okuyorum, ve açıkça söyleyeyim müdürümüz dizaltı etek görünce sinirleniyor rahibe değiliz kısaltın şunları diyor. Peki bu bizim okula veya yöneticilerine olan saygımızı disiplinimizi azaltıyor mu? Hayır, çünkü karşılıklı empati içindeyiz, abuk subuk yollarla otoriteyi ellerinde tutma çabası yerine bilgimizi sınayarak saygımızı kazanıyorlar? Nasıl mı? Gördüğüm 10 okuldan 9undan daha zor bir eğitim sistemi uygulayarak öğrenciyi çalışmaya itiyorlar. Bir sene kalıyorsunuz, iki sene kalıyorsunuz, üçüncüde harıl harıl çalışmaya başlıyorsunuz. Okulumuzda öğrenci-öğretmen gibi kişisel bir ilişki yok. İsterseniz bütün sene bir hocanın dersinde uyuyun, sınavlarından yeterli notu aldıktan sonra o hoca size tek kelime etmez. İşte eğitim de budur. Kendi bildiğini abuk sabuk otorite aksesuarlarıyla insanlar üstüne zorlamaktan ziyade, insanların kendi eğitim görme yollarını bulup bu şekilde gelişmelerine izin vermek. Geçelim artık böyle, sıkı sıkı kravatlar, uzun uzun etekler dönemini. Bu kadar boş işlere takılan insanlar olmayalım. Öğretmen öğrencinin saygısını kendi kişiliğiyle kazanabilecek seviyeye gelsin artık ya.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 bişey ortada diyosak bişey biliyoruz en azından benim gördüklerim öyleydi. Ya bunlar normal ya da ben iyice koptum hayattan bana çok anormal geliyo[signature][hline]Ayağa kalk, uyumak için Önümüzde sonsuzluk var... -Ömer Hayyam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Hmmm #8224821[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 @Antimodes52 peki,fransız okulunda okuyorsun,bende fransız okulunda okuyorum. Nedense benim bildiğim fransız okulları ve alman okulları diğer okullardan daha ciddi olmaları ile bilinirler. Daha disiplinlidir diğer örneklere göre-genelde- o okullar. Okulunuz Fransa'ya geziler düzenlemiştir,hatta kardeş okulunuz bile vardır muhtemelen Fransa'da. Şimdi o kardeş okulunuzun internet sitesine bir gir ve bak bakalım servest kıyafetmi giyiyorlar,yada çokmu salaşlar... Avrupada üniforma anlayışı vardır. Amerikada yoktur. Avrupanın kültürü Amerikanın kültüründen kat kat daha iyidir. Mesela İngilizlere bakın, adamlar çakı gibi be. En ufak bir pürüz yok, kravatın yamuk bile olsa bazı sert okullarda disiplin cezası bile alaibliyorsun( var öle askeri okullar ve çok aşırı disiplinli okullar). O eğitim sistemini pek övdüğünüz Avrupa'da bile üniforma uygulaması gayet sıkı bir biçimde uygulanmaktayken biz neden uygulamayalım ki?[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde [Bu mesaj Drigeolf tarafından 21 Eylül 2005 00:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 @Anti +3276298 demekten kendimi alamıyorum @Dridge:Uluslar Arası ilişkiler okumam benim bir emperyalist olduğumu göstermez.Türkçeden çok İngilizce konuştuğum için öyle yazılar yazabilirim lütfen mazur gör..lol lol için de ayrıca özür dilerim "auhauhau" demem lazımdı..[signature][hline]...Peh.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 said: InneR_ChaoS, 21 Eylül 2005 00:37 tarihinde demiş ki: @Dridge:Uluslar Arası ilişkiler okumam benim bir emperyalist olduğumu göstermez.Türkçeden çok İngilizce konuştuğum için öyle yazılar yazabilirim lütfen mazur gör..lol lol için de ayrıca özür dilerim "auhauhau" demem lazımdı.. abi,benle dalga geçmiyorsun di mi? Anlamadın yani beni, oha yani,hakikaten kötü bir espri bu yaptığın. Uluslararası İlişkiler okuduğunu söylemişsin, bende demişim ki, neden bunu söyledin durup dururken? Sonra,özür dilerim anlamıyorsun anlatmam lazım, Uluslararası ilişkiler okuduğun için değil, OK kelimesini kullandığın için yeah man dedim,bu benim sevmediğim birşey dedim. Hadi bakalım bir insan bu laflardan nasıl Uluslararası İlişkiler okuyanlar=Emperyalist köpektir manasını çıkarabilir bunu tartışalım.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 OK demem sadece bir alışkanlıktır.Galiba ikimiz de birbirimizi anlayamamışız.Bunun üstünde biraz içkili olmamın sebebi var zira Uçaktan biraz korkarım.Sabah Kıbrıs'a gidicem..[signature][hline]...Peh.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Ben avrupada uygulanan bu demiyorum. Amerika'yı da savunduğum yok. Fransız okulları genelde dediğin gibidir evet, ancak bizim okulda son zamanlarda politika değişiyor, dediğim gibi yavaş yavaş spor ayakkabılara izin verilmeye başladı vs. Fransızların ve almanların bu konservatifliği de zaten 150-200 yıllık eğitim geçmişlerine dayanıyor genelde. Zaten Avrupa da konservatif bir toplumdur, kolay kolay geleneklerinden kopmazlar. Ancak benim söylemek istediğim, zaman değişti artık. Anti-konformizm ortaya çıktığından beri insanlar eskisi gibi kravatını takıp, uzun eteğini giyip, üniformasını giyip boş boş çalışmanın ne kadar aptalca olduğunu anlamaya başladılar. Belki de Amerika bu gidişatla 50 sene sonra varacağımız hal. Belki de iyi bir hal de değil. Ancak olay burda değil. Olay o anın geldiğinde, insanın durup "ulan sıkı sıkı kravatım bağlı, eteğim topuklarımda, ne halt ediyorum ben? ne işim var lan burda?" diye kendini sorgulaması, bunu artık kabullenmemesidir. Bu çağdan ve vakitten sonra da kimseye siz kabul ettiremezsiniz bu mantaliteyi. Artık bilgi çağındayız. İnsanları etkileyecekseniz, insanlar üzerinde güç ve saygı kazanacaksanız bunu bilginizle yapmak zorundasınız. Milli Eğitim'in de bir farkı yok. Hala konservatif yaklaşımlarla, öğrenciyi kravatla boğazlayarak, topuklarına kadar etek salarak bu sisteme bağlı tutabileceklerini zannediyorlar ancak yanılıyorlar. Çağ değişti arkadaşlar. Bilgi çağındayız artık. İnsanlar siz höt dediniz mi ok demiyor artık. Bu yüzden zaten anadolu liselerimizde okullardan kaçan, okulda uyuşturucu satan, derslerde zerre bir şey dinlemeyen insanlar dolu.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Ya Amerika propagandası yapmak istemiyorum ama gerçekten de 50 yıl geriden gittiğimiz apaçık ortada.Yani siz memnun musunuz şimdiki sistemden?Bir lanet protesto hakkımız bile yok.Olsa bile copları yemekten başka bir ödülümüz yok.Her ne kadar itiraz etseniz de biz geriden geliyoruz..[signature][hline]...Peh.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Inner Chaos o konulara girmeyelim çıkamayız sonra. Bence elimizdeki konuya devam edelim yoksa yine politikaya dönüşecek konu kitlenecek. Benim Amerika bizden 50 yıl ilersinde derkenki kastım bizden daha iyi bir toplum o anlamında değil... Bundan 50 yıl sonra ulaşılacak nokta o demek istiyorum sadece. Arada çok büyük bir fark var.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Tabii ki Amerika is the best demiyorum.Ama o özgürlük ortamı beni sarhoş etmeye yetiyor.Her milletin olayı kendine.Ben sadece sınırsız özgürlük istiyorum.Ama insanlara güvenemiyorum bu konuda...[signature][hline]...Peh.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Amrika özgürlük ülkesi idi. Bence şu an avrupanın yarısı kadar bile özgür değiller.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paran varsa özgürsün amerikada[signature][hline]WoW EU - Burning Legion Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 az bişe okudum başlangıçtan; eteklerin boyunu uzatırsan, kısalma potansiyelini arttırırsın. üniversiteye başka şehre gidince o potansiyelin kinetiğe dönüşümü rahatlıkla izlenebilir..[signature][hline]pppppt.. kediler çorba içmezki! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 said: Penthesilea, 21 Eylül 2005 01:19 tarihinde demiş ki: Paran varsa özgürsün amerikada o Türkiye'de de var..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) [b]karakedi, 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:[/b] evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal.. Üstüne Şehir Örten Şehir [/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Moncain Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Birşey anlatayım. Devlet bakanı,Anadolu da bir hastane açılışı yapıyor bir gün. Bir inşaat işçisi kendini bakanın önüne atıyor."Efendim hükümet istediğimiz gibi çıkmadı biraz işçilerin durumuna daha hassasiyet gösterilmesini rica ediyoruz."Bakan tamam hallederiz diyor 2 gün sonra inşaat işçisi kovulduğunu öğreniyor nedeni ise belirsiz. Amerikada insanlar hükümet karşıtı "Fu.k you Bush" pankartları ile dolaşabiliyorlar.Kimsenin ses ettiği yok. Bizde "fu.k u Erdoğan" diye dolaştığınızı düşünsenize.Ömür boyu hapis yersiniz.[signature][hline]Don't Panic No Fırfır This is Turkish Technology [Bu mesaj Moncain tarafından 21 Eylül 2005 13:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 F.uk yazarsan bişi olmaz belki ama Fu.k yazarsan kesin ceza alırsın :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 iyi olmuş pehpeh. Siz bizim okulu görcediniz.Mini değil süper mini mübarek.[signature][hline]Turkiyede bir ilk mmorpg arşivi hadi, Online dünyaya sizde katılın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
redge Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Bizim okulda spor ayakkabı bile yasak Neymiş bu yaşta 43 numara giyiliyormuş fln filan. SANA NE LAN? belki büyük ayakkabı seviyorum alla alla.. Sevmiyorum bu sistemi hemde hiç sevmiyorum .. Bu yüzden neredeyse türkiye den nefret etme noktasına geliyorum.. Yanlız bir konu varki çok önemli ülkenin yarısı genç sayılabilir ve şuanki devlet gençlerin tepkisini çekiyor..Ve bence bi daha ki seçimlerde bunu çok fazla hissedecekler ama iş işten geçmiş olucak bence Şahsen ben böle düşünüyorum. bu uygulamaları yaptıkça onlara karşı nefretim her gün daha fazla artıyor[signature][hline]Bir şeyi beceremiyorsan ya onu çok istemiyorsundur yada onun için pazarlık ediyorsundur *!Bir Bakış Atar* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TRA_GS Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 tepki verengençlerin sayısı ne kadarki halkımız aptal odluğu sürece böle insanlar başımızda kalmaya devam ederler ne yazıkki[signature][hline]can't settle the area Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 said: Penthesilea, 21 Eylül 2005 01:19 tarihinde demiş ki: Paran varsa özgürsün amerikada Alakası yok. Amerikada sürünme gibi bir ihtimalin yok pek çünkü. Ne olursa olsun belli bir düzeyde kazancın oluyor. Türkiye'de tam tersine dediğin geçerli bence. Ha amerikada paran varsa özgürlükte sınır tanımazsın dersen tamam, doğrudur, ancak parası az olan da türkiyedekinden 10 kat özgür.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Böyle smokin falan giysek, okula bakılınca penguen sürüsü gibi gözüksek çok hoşlarına gidecek...[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy Emekli yakın dövüş üstadı:D... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar