Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göztepe Parkı'na Cami Yapılması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kaynak: Milliyet

said:
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kadıköy Göztepe Parkı'na cami yapma kararı aldı. Belediye Meclisi'nin 15 Eylül 2005'deki oturumunda, 10 bin metrekarelik parkın 2500 metrekarelik bölümü, AKP'lilerin oylarıyla "dini tesis alanı" olarak tahsis edildi. CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, karara itiraz edeceklerini söyledi.

'Dini tesis alanına uygun'
AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanındaki Kadıköy'ün yeşil alanlarının başında gelen Göztepe Parkı'na cami yapılması önerisi, önce Şehir Planlama Müdürlüğü'ne geldi. Şehir Planlama Müdürlüğü yaptığı değerlendirmede şu görüşü bildirdi:
"Parselin konumunun trafik yoğunluğu yaratmayacak şekilde 'dini tesis alanı' olmaya uygun olması ve bölgede dini tesis alanı eksikliğinin bulunması nedeniyle parselin ağaç yoğunluğunun en az olduğu kısmında mevcut yeşil dokuya zarar vermeyecek şekilde, 2500 metrekarelik bölümünün dini tesis alanı olarak düzenlenmesi müdürlüğümüz tarafından uygun mütalaa edilmektedir."

Komisyon da onayladı
Öneri daha sonra meclise gönderildi, ardından da İmar ve Bayırdırlık Komisyonu'na havale edildi. Komisyon da parka cami yapılmasına "olur" verdi. Komisyon raporunda, mülkiyeti şahıslara ait olan Göztepe Mahallesi'nde G22A02D pafta, 412 ada, 74 parselin Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından fidanlık olarak kullanıldığı belirtildi.
Raporda ayrıca, "Yeşil alanın küçük bir kısmını kullanarak yeşil alanı yapılaşmaya karşı korumak ve Bağdat Caddesi üzerindeki Galippaşa Camii'nin yarattığı trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla" tesis yapılmasının talep edildiğine dikkat çekildi. Komisyon, talebi uygun bularak Meclis'in onayına sundu. 15 Eylül 2005'te konuyu görüşen Belediye Meclisi de oy çokluğuyla parka cami yapılması teklifini kabul etti.

İtiraz hakkı
Karar Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın onayına sunuldu. Topbaş'ın kararı veto ederek tekrar görüşülmesini telep etme hakkı bulunuyor. Başkan Topbaş'ın onaylaması durumunda, meclis üyelerinin 60 gün içerisinde yargı yoluyla karara itiraz hakları da var.
Refahyol Hükümeti döneminde Taksim'e cami yapılması gündeme gelmiş, kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

Başkan Öztürk: Maksatlı bir karar

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "CHP'lilerin karşı oyuna karşın, AKP'li üyelerin oylarıyla karar çıkmış. Ben bu ilçenin 15 yıllık başkanıyım. 'Göztepe Parkı'nın bulunduğu civarda camiye ihtiyaç var' şeklinde bir talep asla bize gelmedi. Burada cami yapılması, hem trafik açısından hem de yeşil alan kaybı bakımından uygun değil. Bu maksatlı bir karar" diye konuştu. Başkan Öztürk şöyle devam etti: "Kadıköy'e illa ki de cami yapmak istiyorlarsa; bize gelip yer sorsunlar, onlara tavsiyelerde bulunalım. Mesela Yenisahra'da bir alana cami yapılmasını istiyoruz, onlar benzin istasyonu yapmak istiyor."
Bu karara belediyelerin, vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının itiraz hakkı olduğunu belirten Öztürk, "Biz de bu hakkımızı kullanıp, karara itiraz edeceğiz. Kadıköylülerin yeşile sahip çıkma konusunda çok duyarlı olduklarını biliyorum. Umarım, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş bu yanlış kararın altına imzasını atmaz" diye konuştu.

CHP'li üyeler yargıya gidiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup sözcüsü Can Özyedierler de öneriye ret oyu verdiklerini belirterek şunları söyledi: "Camiye karşı değiliz, yeşilalanın katledilmesine karşıyız. Parkı korumak için cami yapılmak isteniyor. Çok enterasan. O zaman her parka cami mi yapacağız? Yargıya başvurarak itiraz edeceğiz."

maksatlı bir karar gerçekten de bana göre, güzelim yeri harap edecekler göz göre göre.[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine

raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
CusTodeM 3 Eylül 2005'te Rock'n Coke'da demiş ki:
Karı istiyorum yaa
Mesaj tarihi:
evet bencede yanlis .

ama belediye itiraz etmis buyuk ihtimal kabul edilir itirazlari .

alenen emlak spekulasyonu amacli .

caminin altinda alisveris icin dukkan supermarket vs .

bazilari gercekten dayagi hakediyor .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
bu göztepe parkı 50.yıl tahran'ın yanında olduğu park mı?
e orda millet sevgilisiyle haşır neşir olur hep..nasıl dini tesis alanına uygun oluyor ya?[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE)
[b]karakedi, 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:
[/b]
evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal..
Üstüne Şehir Örten Şehir
[/b]
Mesaj tarihi:
*!dela'nın önüne bir yıldırım düşer ardından bir ses duyulur*
-bu sadece bir uyarıydı![signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE)
[b]karakedi, 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:
[/b]
evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal..
Üstüne Şehir Örten Şehir
[/b]

[Bu mesaj CthuLhu tarafından 21 Eylül 2005 09:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
O kadar cok cami varki artık insanlar camiye gidip cemeatle namaz kılamıycak yakında.

bu arada topbaş imzalamaz gibi geliyo bana[signature][hline]Beş Hececiler
kaleidoscopic, gecenlerde benim evde dediki:Rakıyla beraber iki damla döz yaşı döktüm
Mesaj tarihi:
kafanıza çok takmayın ya...bakın yeşil alan gidiyor ama yine "yeşil" hatta "yemyeşil" bi şekilde dönecek...ama sanmıyorum ya yaptırtmazlar[signature][hline]Bi zamanlar PUMA'ydım ben.hazır nick değiştirme hala aktifken değiştiryim dedim ve değiştirdim.yaa işte öyle...
Mesaj tarihi:
yeterince camii var.! zaten o parkın yapılmasına deli gibi para harcanmıştı şimdi yıkıp bir az daha para harcamak mı istiyorlar ne kadar zenginiz...
Mesaj tarihi:
gereksiz yere bu kadar çok cami yaptıracağımıza , okul yaptırsaydık, adam gibi eğitim sistemi kursaydık şimdi biz avrupanın değil de avrupa bizim kıçımızı yalardı...[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray.
I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say...

SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla!

Mesaj tarihi:
Akp amacını gösteriyor zaten yawaşça, heyecanla izliyoruz.[signature][hline]-Fear of the fool, is the beginning of the wisdom-

Mandoo, 05 Ağustos 2005 20:06 tarihinde demiş ki:
iyide abi o insanlar ne yapsın? ölsünler mi? isterseniz katledelim..
Shadowcast, 05 Ağustos 2005 21:05 tarihinde demiş ki:
Böyle çözümler kısa vadede olmaz.
Mesaj tarihi:
"Camiye karşı değiliz, yeşilalanın katledilmesine karşıyız. Parkı korumak için cami yapılmak isteniyor. Çok enterasan. O zaman her parka cami mi yapacağız? Yargıya başvurarak itiraz edeceğiz."

Güzel demiş amcamlar.Katılıyorum aynen..[signature][hline]Jabba

Sıfatlar ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!..
  • Yeni Oluştur...