Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Astigmatmisim ben. Iyıde o ne ki ?

Selamon

Öne çıkan mesajlar

Biliyodum bu kadar uzun süre (7/24) bilgisayar kullanmanın bana bir zarar getireceğini... Al işte astigmatmı ne ondan olmuşum. Hain doktor hem gözlük yazdı hemde iyi gelecek diye gözüme bi damla sıktı doktoro gittiğimden beri herşeyi bulanık görüyorum. Bu hastalığın ne olduğu ne gibi engeller getirdiği v.s hakkında bilgi yazarsanız çok sevinrim...[hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir''
Sosyal ağlarda paylaş

mercekter bozuluk bildigim kadarıylka düzeliodu.[hline]Tailors Sux - (Anti-Tailors of OSI)

En güzel deniz:
henüz gidilmemiş olandır
En güzel çocuk: henüz büyümedi
En güzel günlerimiz: henüz yaşamadıklarımızdır
ve Sana söylemek istediğim en güzel söz:
henüz söylememiş olduğum sözdür.
Nazım Hikmet Ran

Sosyal ağlarda paylaş

Dediğin gibi herşeyi bulanık görüyorsun.. Sanırım göze gelen ışık ışınları göz merceğindeki şişiklik nedeniyle ( yada herneyse ) mercekte olması gerekenden farklı kırılmalara uğruyor.. Eh 4 sene oldu konuyu işlemeyeli bu senenin ÖSScileri daha iyi bilir :)
Sosyal ağlarda paylaş

adam gözüme damlayı sıkmadan önce çok iyiydim bak bunu sıkcam biraz göremiycen dedi şimdi herşeyi bulanık görüyorum güvenemedim ben bu sefer gidicem parası neyse verip özelde muayene olucam iki dokto da aynısını derse napalım artık gözlük takıcam. Ulan zaten yamuk bişeyim bide gözlük takarsak karizma -6 filan alır ha iyi iyice ucubeye benziycem pöhh[hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir''
Sosyal ağlarda paylaş

Astigmatı bilmemde iyi bi doktora git bazıları iş olsn diye gözlük yazıyo
Benim gözüme bi darbe gelmişti o vesileyle gitmiştik hipermetropsun dedi 0.50 ama gözlük vermiyorum ilerlemesin boş yere fln dedi.

Astigmat ilerlermi ilerlemezmi bi bilgim yok ama yinede ilerliyor olabilir gözlükle özele gitme kararın en iyisi

Al sana Astigmat

Gözün saydam tabakasının kendisine gelen ışınları her yöne doğru eşit biçimde kıramaması durumudur. Kusuru olmayan gözde saydam tabakanın eğriliği her yöne doğru aynıdır. Bundan dolayı ışınlar bütün yönlere aynı miktarda kırılır. Oysa astigmat gözde saydam tabakanın eğriliği her yöne aynı miktarda değildir. Bu nedenle ışınlar göz merceğini geçerken farklı oranlarda kırılır. Astigmat bir kişi sözgelimi + işaretinin dikey ve yatay çizgilerini gözde eşit olarak odaklayamaz

Astigmatta görüntü odağa çift olarak düşer.Bu durumda görüntü yamuk,gölgeli,eğik vb. görünür.Özellikle akşam üstleri ışıklı tabelalara bakıldığında yazılar gölgeli görünür.Astigmatlı gözler far ışıklarından,aydınlık ortamlardan,bilgisayarla çalışırken çok rahatsız olurlar.Bu nedenle astigmatlı gözlerde özellikle antirefle kaplamalı ,yansımayı önleyici camlar kullanılmalıdır.Böylece astigmatlı gözün ışıktan kaynaklanan rahatsızlıkları ortadan kaldırılmış olur.

Resim #1
Resim #2

Astigmatlı gözlerde yukarıdaki saat aşağıdaki gibi görüntülenir.

resimleri image olarak foruma koyamadım mynetteki dosyalar dışarıdan çağrılamıyo fln yazdı o yüzden copy paste ile idare et.

[Bu mesaj Vodan tarafından 23 July 2003 03:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

O saat olayında bi hata var, astimatım ben ama öyle acayip görmüyorum. Astimatın asıl olayı bulanık görmen, çizgilerin birbirine karışması. Mesela gözlüksüz uzak yazıları okuyamıyosun yada birinin suratının ayrıntılarını tam seçemiyosun.

İlerlemez numarası, ama yanında miyop varsa o ilerler. Birde bende ırsi, hem annemde hemde babamda var. Ailede birinde varsa sende de olması doğal.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

Ben copy paste ettim biyerden ama miyopda senin yazdığın gibi gözlüksüz yazı okuyamıyor bulanık görüyor fln
senin astigmatın az olabilir bu saat biraz abartı gibi geldi banada ama ileri safhada belki öyledir bende hipermetrop olduğumun farkında değilim örneğin herşeyi rahatlıkla okuyabiliyorm[hline]< V ò d à n >
Sosyal ağlarda paylaş

Astigmat sonucu oluşması gereken hiçbirşey oluşmuo ki bende gözler gayet rahat görüo ansını satıyım bu doktor şöket diye astigmat dedi... neyse du bakalım hele bide özelde muayene olalım ondan sonra görücez son durumu. yardımlarınız için çok teşekkürler.[hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir''
Sosyal ağlarda paylaş

astigmat gelişme çağındayken kendiliğinden düzeliyor galiba o bakımdan çok dert etme bence, ama sonradan miyopa bırakması da olası, bende sağ göz 3.25, sol göz 1.50 miyop ilk başta 1 astigmat vardı[hline]In the grace... of the love
we rise in pain...
and death is not far away
soon we'll sleep
and never wake up again...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...