Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 said: Ferrero, 05 Eylül 2005 15:55 tarihinde demiş ki: kasksız motor kullanmak ehliyetsiz araba kullanmak gibidir bence. alakası yok bunun ehliyetsiz kullanan pek çok kişi var ve neticede kullanmayı biliyorlar hiç bilmeden cıkmazlar trafige kask olmadan kullanırsan düştügünde ölme riskin çok fazla yani ikisinin ilişkisi pek yok bu arada patinaj bölümü uygun bu topic için.[signature][hline]G3NK zitem illede zitem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sbora Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 bakkala giderken bile kaskı takıyorum valla. bir çok örnek var çok yavaş giderken dengesini kaybedip yere düşen ve kafasını asfalt kaldırım vs ye çarpıp ölen.[signature][hline]Snowboy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arden Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Evet kasksız kullanmak çok tehlikelide ne lan kasların o fiyatı öyle ya yeni bi motosiklet alırsın :D Ayrıca ben scooter kullanmak isityorum (yaş 18 olsa tabiki normal moto :D) ailem izn vermio dirençlerinii nasıl krabilrm yani nsl bir söz söylemeliyimki motosikleti sevsinler :)[signature][hline]Frantic tic tic tic tac Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Ben arabayla bakkala giderken bile emniyet kemerimi takarım. Kaldı ki bu motor denen şey çok daha korunaksız. Mutlaka kaskınızı takın. Kasksız gezmek yasal olsa dahi kasksız çıkmayın sonuçta o kurallar hepinizin yaşamı için konmuş.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arden Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Arabayl bakkal O_o üşengeçliğin bu kadarı :D[signature][hline]Frantic tic tic tic tac Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Biz şehirden 18 km uzakta oturuyoruz! Yalanın böylesi :D[signature][hline]Atahost.net Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arden Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Yalan değil bu resmen KOLPA ! :D[signature][hline]Frantic tic tic tic tac Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 motorlarin goruntu performans olarak cok hosuma gitsede cok tehlikeli koruyan tek sey kask eh onuda takmazsan ne diyimki[signature][hline]Who can explain? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarjar Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 olm bi kere ölyüorsun biliyorsun dimi ... kaskını takıcak kemerini bağlıyacaksın[signature][hline]Uçurumun kenarında olsan da sırf hayata gıcıklık olsun diye tekrar gül!!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 said: jarjar, 06 Eylül 2005 20:55 tarihinde demiş ki: olm bi kere ölüyorsun biliyorsun dimi ... :lol: Şaka bir yana, hem kask hem de koruyucu kullanın, hatta bir ara kaza anında şişen kıyafetler vardı.[signature][hline]Grimwolf, 06 Ağustos 2005 22:37 tarihinde demiş ki: Ulan paticiği patiçüke çevirdiniz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Sonucta Türkiyede kullanıyosunuz ehliyetsiz , ehliyetini cöpten alan bir sürü insan var trafikte adam isret vermeden dönğyo aniden duruyo (dolmuscular) valla sahsen kurallara uyan bi acemiyim dolmuscu yüzünden arabayı stop bile ettirdim yani bisi demiyom 40 la gidekenyolun oırtasında müsteri icin isaret vermden aniden durduruyo h...l..r daha bir üsrüsü oyüzden motor kullanmak tehlikeli korumasız kullanmak = ölüm yada kalıcı sakatlık[signature][hline]:))) !!! ........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2005 Kasksız motor kullanmak yapılabilecek en salakça şey, kusura bakma ama durum bu. Yani bırak birinin gelip sana dokunmasını yollarımızın hali meydanda yani bir yağ veya mıcır dahi beyninde kalıcı hasara yol açabilecek kazaya sebebiyet verebilir. Yani diğer korumaları hava sıcak vs vs diye takmayabiliyor olabilirsin, sonuçta onların korudugu koldur bacaktır ama kask direk kafanı koruyor yazıktır günahtır. Bir de dip not düşeyim kafaya darbe ile ilgili. Babamın tanıdıgı bir muhasebeci vardı. Babamın dediğine göre zehir gibi adamdı vs vs. Sonra bir trafik kazası geçiriyorlar ailecek. Araçta hasar cok az ve içerdekilere bişi olmuyor ama sadece bu amca kafasını yan cama vuruyor. Artık o darbe nereye geldiyse bilmiyorum şu an adamcagız konusma dahil herşeyi bastan ogreniyor. Yani tamamen doğum haline yakın bi hale döndü beyin. Kendimde tanıyorum şahsen ama ben kazadan yıllar sonra tanıştım. Su an hala duzgun konusamıyor yani bir cocugun yıllar icinde ogrenebileceklerini yıllardır ogrenemedi. Ve hepsi ufacık bir darbe sonucu. Lütfen motora kasksız binmeyin.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sbora Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 Konu biraz eskimiş ama bir kaç bilgi vermek istiyorum. Bir kaskı ömür boyu kullanıcaksınız diye birşey yok. Kaskların 4 senede bir değiştirilmesi öneriliyor. içindeki maddelerin eskimesi söz konusu. kask alırken bitrinde çok beklemiş 1-2 sezon öncesinin kasklarını almaktan kaçının mesela. Kaskın 1m yükseklikten yere bırakıldığında yüzeyinde bir deformasyon görmezsiniz ama röntgen cihazında bakıldığında temas yüzeyinde kılcal çatlaklar oluştuğunu görürsünüz. Bir kaza anında üstünde kılcal çatlak oluşmuş bir kask sizi daha az koruyacaktır. Ayrıca kask ile hafifçe düştünüz ve kafanızı yere çarptınız diyelim. Kaskın üzerinde ufak tefek boya çizikleri vs oluşur ama kaskın içindeki tampon görevini gören maddeler sıkışıp işlevini yitirmiştir ve aynı bölgeden alınacak başka bir darbe de kaskın herhangi bir koruma görevi olmayacaktır. Bu yüzden yurt dışında(en azından onlar daha çok özen gösteriyorlar bizde) kask yere düştüğünde yada kazadan sonra kaskın değiştirilmesi önerilir. Şahsen ben bir olay anında felç, sakat vs kalmaktansa 3-4 senede bir 600-700 milyonu gözden çıkartmayı yeğliyorum. Birde kask alırken aaa bu ucuz bunu alalım demeyin gerçekten sizi koruyacağını inandığınız kaskı alın.[signature][hline]Snowboy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 ya sadece sunu soylemek istiyorum 50 ile giderken dusup acip bacaginizi asfaltin kazidigini dusunun. ve hala nasil motora biniyorsunuz onu dusunun. yada hergun robocop gibi giyinin unutmayin.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 O konuya girersen araba ile giderken yandan barbe alıp felç oldugunu düşün? Sen önlemini alıp adam gibi kullanacaksın karşı taraftan gelecek şeyler için yapabileceğin birşey yok.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 45 milyon cezası war[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 iyide arabada 10 bin tane guvenlik unsuru var. Bisiklete binmeyi cok seven biriyim belki cok alakalari yoktur ama yakinlar. Ama ben hala insanlarin robocop gibi giyinmeden sokakta motosiklet binmelerini anlamiyorum. Polisinde dizini dirsegini basini ayagini korumayan insanlari trafikte nasil gitmesine izin verdigini hic anlamiyorum.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Bende arabada öne çocuk oturtanları, emniyet kemeri takmayanları anlamıyorum ama gel görki bunlar istemesk de oluyor. Motorda kask şart çünkü allah korusun ama motorda 1 kere düşersin eğer ekipmanın iyi ise az hasarla kalkarsın ama iyi değil veya yok ise kalkamazsın.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 antalyada o sıcakta kask takılırmı kardeşim motordan soguttular adamı beyin benim değil mi patlatırım?[signature][hline]FİLTHY PLAY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 bizim arkadaslar da bodrumda kullanıo ödücen cezanı babalar gibi takmıcan:D[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2005 Fistan o güneşten beynini koruman için de gerekli kask. Bak sulanmış beyin mantıklı düşünemiyorsun hehe.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Eylül 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2005 bu arada aklıma gelmişken yazayım kask gorus alanınızı bayabi sınırlıyor yanları filan yeternce goremiyosunuz.. tabi gene de iyiliğiniz icin kask takın..[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2005 kask olmasın! ama insan olsun insann..[signature][hline]FİLTHY PLAY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Eylül 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2005 said: BoDrUmLu, 16 Eylül 2005 21:10 tarihinde demiş ki: bizim arkadaslar da bodrumda kullanıo ödücen cezanı babalar gibi takmıcan:D babalari almasinlar sonra?[signature][hline]agostos 2005 Hit Single'im Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pati Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 benim arkadasim gecen gun yapti motosikletle kaza su an bacaindan 7 inci ameliyatini oluo eer o kazada kasksiz olsaydi su an beyin ameliyati da oluyor olacakti belkide cunku kaska baktiimda feci durumu vardi o durumun basina olduunu dusunemiyorum bile arkadaslar kasksiz cikmayin iste size basimdan gecen olay polisler bence buna ciddi onlem almakta haklilar bence hasilatlik bi ceza koysalar cok ii olur sole 100 milyar gibi butun kasksiz cikanlardan gelen bu para devlete helal olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar