Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

80ler, eski güzel günler...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya ben orta cagda yasamak isterdim ya kilic yay falan ahhh :D[signature][hline]Nukem_Verite, 09 Eylül 2005 13:45 tarihinde demiş ki:
ya 1 kişiye salak denir
2 kişiye salak denirde
30.000 kişiye salak demek nasıl bi salaklıktır ya?
Mesaj tarihi:
Ah Seksenler ah.

Seksenler dendiğinde aklıma gelen ilk şey Ankara,
çünkü Seksenlerde Ankarada Doğdum ve Çocukluğumun ilk 8 senesini ankaraya verdim.

Gazi Osman Paşa o zamanlarda Türkiye'nin en lüks ve en güzel semtiydi, şimdilerde travesti dolmuş diyolar.....

Seksnlerde Michael Jackson vardı, Big in japon vardı, tv tek kanaldı ve mütemadiyen dallas oynardı, Looney Tunes izler büyürdük =), susam sokaği ile 4 yaşındayeken okuma yazma öğrenmiştim, he-man ve spiderman kasetleri kiralar Vhs'm var benim havaları ile arkadaşlarımı toplar evde cips kola ve ninja turtles izlerdik...

Evimizin bahçesinde Transformers oyuncaklarımızı birleştirir savaştırırdık, uzaktan kumandalı arabalarda ne modaydı =)

Saçlarımı john travolta kestirmek istediğim ama annemin zorla amerikan kestirdiği yıllardı, dedemde gelir subay kestir derdi, si*tir kelimesini o zamandan beri kullanırım...

Bizler Michael Jackson gibi dans etmeye çalıştık, bizler berlin duvarının yıkılışını Trt 1 den izledik. hey gidi günler...[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05|
Mesaj tarihi:
84 lülerin 80 leri tarif etmesi nedir ya eheh hani 70 lerde doğup gençlik çağını 80 lerde yaşasan o dönemin tadını alırsında daha çoluk çocukken 6 yıllık kim neyi yaşamış?

commodore gibi bir dev çıkmış başkada birşeye gerek yok[signature][hline]shinsetsu desu..

hordebab
Mesaj tarihi:
evet öyle bir önyargı var. daha önce de gerekli açıklamayı yapmıştım.

84'te doğdum, 90'a kadar 80'lerde yaşamış oldum. 6 yılını yaşadım 4 yılını yaşayamadım.

Ancak şöyle birşey var, "ne kadar süre" değil, "ne kadar çok" yaşadığımız daha önemli bence.
6 yıl boyunca evden dışarı çıktığım söylenmez, oturup sürekli TV izlerdim. Hangi müzikler, hangi haberler, hangi çizgi filmler, hangi programlar var diye takip ederdim. 80'lerin Televizyon hayatına balıklama dalmış gibi oldum.

90 yılında ilkokula gittim, 5 sene boyunca okudum. Ama bu 5 sene boyunca okulda arkadaşlarla konuştuğumuz herşey 80ler üzerineydi. 80lerdeki Filmler, 80lerdeki çizgi kahramanlar, 80lerdeki insanlar, 80lerdeki oyuncaklar, 80lerdeki müzikler...
o 6 seneye bir 5 sene ekliyelim, toplam 11 sene.
11 sene de yetmez mi acaba 80leri "sevmeye yeterli olabilmek" için :)

80leri bilmek için 79 yılından önce doğmuş olmak zorundaymışız gibi bahsediyorsunuz. Babam annem 50 küsur yaşında. Ama ne 80lerin filmlerini biliyor, ne 80lerin müziklerini dinlemişler. TV kanallarını da pek takip etmezlerdi zaten. Eskiden beri Türk sanat müziği dinliyorlar, hala aynı şarkılar devam ediyorlar.
Peki bu durumda 80ler konusunda annemler daha mı "bilgili" olmuş oluyor?

Ha ayrıca şunu da söylemek istiyorum. 84'te doğmuş olmama rağmen 90ları hiç yaşayamadım. 90lardan çok 80leri yaşamış oldum :)[signature][hline]Beş Hececiler
-I didn't expect a spanish inquisition.
-Nobody expects the spanish inquisition!
Mesaj tarihi:
herkes tuttuğu müzik ve film adlarını yazıp yanına 70lerdemi 80lerdemi 60lardamı olduunu yazsın grubuyla oyuncusuyla birlikte burde güzel bi liste oluşturalım
Mesaj tarihi:
Nasıl unuturum ya Alphaville'nın Big In Japan'i ve Forever Young'unu.Birde Kovboylu bi çizgifilm vardıya hafif ileri çağ böle ışınlı silahlardı çok süperdi neydi o =)
Mesaj tarihi:
back to the future yaa var mı ötesi?!? Hayatımın filmi :D Arkadaşın tekiyle ilkokul çocukları, oturmuşuz okulun duvarına tenefüste filozof gibi zamanda yolculuk üzerine konuşurduk bu film yüzünden.. Hele bi de Termintor 2 vardı. Vay bee Robocop falan... :P misket oynardık sokakta bööle...[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true
Mesaj tarihi:
halen de fena deil aslında yeni izledim. Tamam şimdiki gibi kusursuz değil ama gayet inandırıcı. Adamlar iyi yapmış...

Edit : hobaa winamp ta kıyak geçiyo michael - bad çalıo hehe. (ulen bu adamın thriller'ının plaını her gece dinlerdim severdim negzeldi yaa)

yor tolk iz çiip
yor nad e meenn :P

[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true

[Bu mesaj Mr_Hand tarafından 18 Eylül 2005 22:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
terminator 2'ye laf yok yav, mis gibi film işte :)
tabii şimdi matrix gibi koyuyorsun bilgisayara yapılıyor herşey de, zamanında adamlar baya uğraşmış, herşey çok güzel gözüküyor.

terminator 1'i hatırlarım, adamın tır yanarken içinden çıkıp robot şeklinde o alevlerin arasında yürüdüğü sahneye hastaydık. ne karizma bir sahnedir o yaw.
eheheeh bak bir an sanki "sandık içi" bölümü okuyormuşum gibi geçmişe döndüğümü hissettim :-P
terminatör 2 de enfestir: "come with me, if you want to live" ba ba ba... :-P[signature][hline]Beş Hececiler
-I didn't expect a spanish inquisition.
-Nobody expects the spanish inquisition!
Mesaj tarihi:
Joe Cocker - Unchain my heart ve Gary Moore - Still got the blues geldi aklıma... ooff nası bi melodidir Gary'nin yaptıı ööle yaa :) bi de "bemex" bisikletler vardı o zamanlar...[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true
Mesaj tarihi:
Kara Şimşek
Michael Knight
"One man can change the world"[signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya!
Mesaj tarihi:
said:
Mr_Hand, 18 Eylül 2005 23:16 tarihinde demiş ki:
Gary Moore - Still got the blues geldi aklıma...

Ya şu sezen cumhur önal'ın o şarkıyı "hala bluzunu saklıyorum" diye tercüme ettiği doğru mudur?[signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya!
Mesaj tarihi:
hatlar karıştı yannış annamışım...
[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true

[Bu mesaj Mr_Hand tarafından 19 Eylül 2005 00:49 tarihinde değiştirilmiştir]
  • 4 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...