Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW, Starcraft, Diablo ve Warcraft yapımcılarından yeni bir MMORPG!


Masticore

Öne çıkan mesajlar

Hayır, bilemediniz; Blizzard'dan değil bu haber. Bünyesinden şu ana kadar 3 firma çıkaran Blizzard'dan kopan bir grup oyun geliştiricisi, Red5 Studios adında yeni bir firma kurup yeni bir MMORPG üzerine çalışmaya başladı. World of Warcraft'ın takım liderliğini üstlenen Mark Kern, WoW'un grafik yönetmeni William Petras ve WoW'un Asya'ya yayılmasında büyük pay sahibi olan Taewon Yun'un önderliğinde kurulan firma yepyeni bir MMORPG geliştiriyor. Ayrıca bu üç silahşörün; Warcraft, Diablo, Starcraft gibi Blizzard'ı Blizzard yapan oyunlar üzerinde de büyük pay sahibi olduğu belirtiliyor. Yaptıkları oyunda yaratıcılıklarını zorlamaya çalıştıklarını belirten yetkililer, piyasadaki MMO'lardan çok daha farklı bir oyun geliştirdiklerini açıklıyorlar.

Günden güne kan kaybeden Blizzard cephesinde işler pek iyi gitmiyor olmalı...


-Evet oyunu merakla bekliyorum. Sunuda ekliyim heralde Dagilmayan tek firma E.A kaldi bitek

Kaynak :www.Trgamer.com[signature][hline]----Cennet'te Cehenennemde kendi içinde-----
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MMORPG ler single player oynanamadığı sürece online olur....

Birde bu tarz haberlere kanmayın. o oyunların hepsi kişilere değil firmaya aittir. yani wow yapılırkende en iyi 7 adamını kovan şirket blizzard ne oldu 7 en iyiyi kaybetti diye ortaya çok berbat bişi mi çıktı? Hayır. Yani gidenin yeri herzaman doldurulur. Fazla heyecanlanmamak lazım.[signature][hline]TABU Kelime: Kırbaç
Anlatan: Adam dövmekte kullanılır. Ayrıca Sextede kullanılır.
Anlayan: MALA.... MUŞTA...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DeMiRMaSKe, 12 Eylül 2005 19:49 tarihinde demiş ki:
Birde bu tarz haberlere kanmayın. o oyunların hepsi kişilere değil firmaya aittir. yani wow yapılırkende en iyi 7 adamını kovan şirket blizzard ne oldu 7 en iyiyi kaybetti diye ortaya çok berbat bişi mi çıktı? Hayır. Yani gidenin yeri herzaman doldurulur. Fazla heyecanlanmamak lazım.

buna katılıyorum.
ben de bunu diycektim. blizzard'ın "iyi" 3-4-5 vs elemanı gitti diye "wow, starcraft, diablo ve warcraft yapımcıları" demek çok yanlış olacaktır.

Bu arada "WoW, Starcraft, Diablo ve Warcraft yapımcılarından" denmiş ama sadece WoW'da çalışmış bir iki adam söylenmiş. Bunlar yapımcı değil ki, sadece Blizzard'da çalışmış. Haberin saçmalığı burda kopuyor.

Ama bence Blizzard'ın en önemli ve iyi yedi adamı: Mike Morhaime, Chris Metzen, Bill Roper, Samwise Didier, Bob Fitch ve Glenn Stafford'dur.
Ekipten Bill Roper ayrılsa bile, yeni birçok yetenek eklenmiştir, Samwise Didier ve Chris Metzen Blizzard'tan ayrılmadığı sürece de, Blizzard'ın aynı kalitede gideceğinden eminim.

Çalışanlar değişebilir, ekip değişebilir, Warcraft I zamanında üçbeş kişi yeterli olurken, WoW zamanında yüzlerce kişiye ihtiyaç duyulabilinir... Ama "kilit ekip" durdukça, isterse en yeteneksiz elemanlar gelsin, en iyi işleri çıkartacaklarından kuşkunuz olmasın :)[signature][hline]Beş Hececiler
-I didn't expect a spanish inquisition.
-Nobody expects the spanish inquisition!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Masticore, 12 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Evet oyunu merakla bekliyorum. Sunuda ekliyim heralde Dagilmayan tek firma E.A kaldi bitek

bu bir dağılma haberi değil. Bill Roper dışında esas ekip ta Warcraft I'den WoW'a kadar değişmeden kaldı. dediğim gibi bir şirketin çalışan kişileri değişebilir, yeni kişiler gelip bazıları gidebilir. Ama esas ekip durdukça o firma "dağılmış" olmaz. Zaten Bill Roper dışında ayrılıp yeni firma açan da yok gördüğüm kadarıyla.

Ancak bu olayı EA ile nasıl özdeşleştirdin onu anlamış değilim.
Belki EA'ya baksak Taa ilk oyunlarından bu yana yüzlerce çalışan ayrılmış, yüzlerce çalışan almıştır.
Belki "kilit" isimler bile değişmiştir.
Ancak zaten EA çok değişken bir şirket ve "pragmatik" politikalar izleyen bir şirket olduğundan, bu firma hakkında haberler yoktur veya ilgimizi çekmiyordur.

Bu açıdan bakarsak, "tek dağılmayan" şirketin EA olması çok düşük bir ihtimal. Blizzard da Bill Roper dışında "dağılmış" da sayılmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

programci bu adamlar bugun wowun yapiminda calisiyosa yarin gider baska mmoda calisir. blizzarda bos bos oturup beklicek degiller.

EA evil bir firma olup dagilma gibi bi durumu soz konusu degil cunku baska firmalari aliyo manyaklar...


EA
we own everything

[Bu mesaj aquila tarafından 12 Eylül 2005 21:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm... trgamer hala devam ediyor mu?
ben en son WC3'te easter egg olarak oyunu hardta bitirince warcraft grafik motoruyla yapılmış marine - zergling savasi görüntülerini "Dünyada ilk kez trgamer'da Starcraft2 görüntüleri" olarak yayinladiktan sonra bittiler saniyordum... yanlis mi hatirliyorum??[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır birde mantığa bak

Sanki blizzard'da toplam 20 kişi çalışıyorda 5-6 adam gidince firma dağılıyor.Ne kadar insan çalışıyor fark ettin mi ? Koskoca firma 20 kişiden ibaret mi ? Elbet kişiler atılcak/ayrılcak.

Sen kaleminin ucu bittiğinde naparsın ? Geriye kalan o küçük parçayı atarsın yeni bir uç takarsın veya kırılan ucun yerine yeni bir uç takarsın.Buda böyle[signature][hline]I want to hurt you just to hear you screaming my name
kamilsu, 02 Eylül 2005 18:58 tarihinde demiş ki:
TAYYAR TARRAGINI KIRARIM ADAM OL
tekme tokat yumruk tırnak sac cekme ısırma yontma.

BLOGGER,My love
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Masteis, 13 Eylül 2005 19:47 tarihinde demiş ki:...
Sen kaleminin ucu bittiğinde naparsın ? Geriye kalan o küçük parçayı atarsın yeni bir uç takarsın veya kırılan ucun yerine yeni bir uç takarsın.Buda böyle


hmm..bahsi gecen sahislari bilmem ama kırılan kalem Sid Meier, veya Peter Molyneux 'sa bence bu kadar iddiali konuşamazsınız... Bkz. Peter M.'siz Theme'ler veya SMeier'siz Civilations... Neyse ki SMeier tekrar Civ'e el atti iyi de yapti :D Umarim ayni seyler blizzardin basina da gelmez...

Edit kaynamasin gercekten merak ediyom:
said:
mardox, 13 Eylül 2005 19:46 tarihinde demiş ki:
hmm... trgamer hala devam ediyor mu?
ben en son WC3'te easter egg olarak oyunu hardta bitirince warcraft grafik motoruyla yapılmış marine - zergling savasi görüntülerini "Dünyada ilk kez trgamer'da Starcraft2 görüntüleri" olarak yayinladiktan sonra bittiler saniyordum... yanlis mi hatirliyorum??


[Bu mesaj mardox tarafından 13 Eylül 2005 19:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

blizzard dediğin heralde 10 kişiden oluşmuş merdiven altı şirketi değil bundan dolayıda adamlara 7 kişinin ayrılması normal olarak koymuyor ama bu adamlar sağlam elemanlarsa umarım iyi bir oyun cıkartırlar en azından wowun eksikliklerini birdaha ekrarlamazlar bu arada bu haberi bende duydum yalan bi haber olduğunu sanmıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bone, 12 Eylül 2005 21:39 tarihinde demiş ki:


Ama bence Blizzard'ın en önemli ve iyi yedi adamı: Mike Morhaime, Chris Metzen, Bill Roper, Samwise Didier, Bob Fitch ve Glenn Stafford'dur.
Ekipten Bill Roper ayrılsa bile, yeni birçok yetenek eklenmiştir, Samwise Didier ve Chris Metzen Blizzard'tan ayrılmadığı sürece de, Blizzard'ın aynı kalitede gideceğinden eminim.


asıl şu adam ayrılsa bi görsel kalite gelicek şu güzelim firmaya bone :P[signature][hline]DeviantArt gallery

elvyn, 03 Kasım 2004 23:00 tarihinde demiş ki:
6 yasindan beri resim/karikatur cizerim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet o adam yuzunden ve adamın orda olması benı mutlu ediyor.

Adam resmen fark yaratıyor, yok bu işi bu tarzda ve bu kadar iyi yapan başka biri.

Warcraft'ların benzeri bütün oyunlardan cok daha farklı cok daha guclu bi atmosfere sahip olmasını bu eleman sağlıyo.

Başka hiç bi oyunda bu kadar yuksek saturasyonlu rengi bu kadar contrast içinde yanyana göremezsin görsende gözlerin rahat etmez, rahatsız eder.

Adam işini cok ama cok iyi yapıyo bunun yanında eşi bulunmıyan bi tat katıyo.[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ben size ne desem samwise e alışkın oldugunuz için "warcrafta gitmez abi o blizarda uymaz o" diyceksiniz :)

baya adam var yazarımda art drector konusunda ne yapabilirler bilgim yok yani

haaa mesela justin sweet oyun sektöründe iş yapan favori adamımdır (blackisle-kapandı tabi simdi napar bilmem) http://www.justinsweet.com/

jon foster
john mueller
stephan martiniere
aleksi briclot
dan milligan


bunlar hemen aklıma gelenler.cok daha güzel şeyler cıkabilirdi. cok para yatırıp dünyaya oynattıkları wow un modellerini görüyoruz şirinlerden cıkmış karakter hepsi.[signature][hline]DeviantArt gallery

elvyn, 03 Kasım 2004 23:00 tarihinde demiş ki:
6 yasindan beri resim/karikatur cizerim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...