Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rock Market Programı Yayından Kaldırılmış!!!


Dark_Soul

Öne çıkan mesajlar

Kaynak: trgamer

TRT 2'deki Rock Market artık yok!!

10.09.2005 16:00
Oğuz Sel


Bundan tam 17 sene önce yola, Türkiye'deki bir takım müzikal kalıpları kırıp, gençliğe Rock ve Metal tarzındaki müzikleri sevdirmek amacıyla çıkan ve bu süreç içerisinde onlarca yerli grubun önünü açan, ayrıca ülkemizde bu tarza karşı olan ön yargıyı minimum düzeye çeken, kaliteli müzik programı Rock Market artık yok!

Rock Market'in başladığı günden beri sunuculuğunu yapan Şener Yıldız'ın açıklamasına göre, programın yayından kaldırılmasının tek nedeni keyfiyet... Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde "Rock Market'in sunucusu Şener Yıldız'ın görevine son verildi. 17 yıldır ara vermeden programı sunan ve yeni atanan TRT müzik programları müdürünün keyfi tutumu sonucunda görevinden alındığını söyleyen yıldız, "evladımı kaybetmiş gibiyim" dedi. Rock Market'in hiç ara vermeden en uzun yayın yapan müzik programı olduğunu kaydeden Yıldız, Guinness'e aday olma hazırlıkları yaptığı sırada programın bittiğini belirtti."

Sevgili Şener abi ne kadar üzüldüyse biz de en az onun kadar üzüldük. Ama onun haricinde bir şeye daha üzüldük, hâlâ böylesine gerici zihniyetlere sahip insanların, lâyık olmadıklara konumlara getirilip böylesine alâkasız kararlar almasına...

Bu konuyla ilgili şikayetlerinizi bu adresten yapabilirsiniz:

[email protected]
[signature][hline]from exile...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayret bi olay ya..çok sinir oldum şimdi, gerçekten inanılmaz kaliteli bi programdı, sunucu da süper bi herifti.keyfiyet..şikayet etsek bi sonuca ulaşır mıyız acaba, deneyelim bence, taş atıp da kolumuz yorulmayacak ya.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ottan .oktan programlar devam ederken aradan sıyrılan kaliteli ender yayınlardan birisiydi. Zaten 2 haftada birdi, ona bile tahammül edemediler.

Bir tarafta Rock olduğu söylenen festivallerin dakka başı reklamı yapılırken diğer tarafta gerçekten Rock müziğe katkı sağlayan programları kapatıyorlar.

İçecek festivallerinin rock müzikle ilgisi yok dediğimizde millet hönkürüyordu, görsünler yapılanı.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar hükümet değişti gelenlerin hiçbirisi bu programa karışmadı,yeni atanan trt müzik programları müdürü(yada öle bişey) sırf keyfine bu programı yayından kaldırtmış sunucuyuda kovmuşlar,bu devirde böyle zihniyetin ...
İşin altından gene Akp çıkacak galiba[signature][hline]from exile...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Butun ampullerin [spo1=.....]öpeyim[/spo] yım desem cok abes mi olur?[signature][hline]And I'd give up forever to touch you
Cause I Know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now


[Bu mesaj Zephyros tarafından 11 Eylül 2005 14:33 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Zephyros tarafından 11 Eylül 2005 14:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ampül koyacaklarmış rock market programının yerine


protesto etmeli, umarsızca olacak ama etmeli...[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine

raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
CusTodeM 3 Eylül 2005'te Rock'n Coke'da demiş ki:
Karı istiyorum yaa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aşşagılık,gerici gibi kelimelerden daha ağır daha cirkin kelimeleri hakediyor bunu yapanlar.

Yazıklar olsun nediyim ya

Kimi zaman in flames videosu bile görmüştüm o programda nası sevinmiştim. Yazık acıyorum sadece ülkeyi bunların yönetmesine ve tiksiniyorum[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hürriyettede cıktı bu olay hakkaten çok abes bi şey. işin en ilginç tarafı rock market tam 17 senedir aralıksız olarak ve aynı sunucu tarafından sunuluyormuş, en uzun süredir devam eden az sayıdaki programlardan biriymiş, tam rekor için guinesse başvuracakları sırada kaldırılmış program yayından. yazık diyebiliyorum yalnızca. oysaki düşünsenize türkiyeden rock market isimli bir müzik programı guiness rekorlar kitabında böyle bir rekora sahip, çok salladığımdan değil acıkcası ama yabancıların ülkemiz hakkındaki fikirlerini az da olsa etkileyebileceğini düşünüyorum çünkü bizi hala irandaki gibi kadınların siyah çarşafla dolaştığını sanan insanlar var dünya üzerinde.[signature][hline]Fly the ocean in a silver plane
See the jungle when it's wet with rains
Just remember till your home again
You belong to me
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu konuyla ilgili bi kampanya başlatılmış ve ortak bi metin hazırlanmış, ilgilenenlere:

trt genel müdürlüğü yetkililerinin dikkatine,

trt kurumu, yıllardır yayınladığı isabetli, karakterli, kültürel ve içi dolu olan programlarla istikrarlı ve verimli bir yayın politikası izliyor. yıllardır aynı istikrarı koruyarak devam eden ender programlar vardır. hatta bu programlardan biri, aralıksız 17 yıl yayına devam ederek kısa bir süre sonra guinnes rekorlar kitabı’na girecekti. söz konusu program, hiç ara vermeksizin en uzun yayın yapan müzik programı ünvanıyla ülkemizin hanesine, büyük bir artı puan ekleyecekti. böyle bir başarıya ulaşacak olmanın haklı gururunu yaşayacakken, sevgili dr. şener yıldız’ın görevine son verildi ve rock market programı kapatıldı.

guinnes rekorlar kitabı’na, kesintisiz en uzun süre yayınlanan müzik programi (rock programı olarak değil!) olarak geçecek etkili bir yayının kaldırılmasına inanılmaz üzüldük. yayın politikası içinde izleyicilerini memnun etmek, istikrarlı olmak, kültürel programlara yoğunlaşmak gibi evrensel politikaları taşıyan bir kurumun, demin sözü geçen kriterlere her yönüyle yakışan bir programı bir anda oldu bittiye getirerek yayından kaldırması ve siyasi bir manevraya yönelmesi ne kadar doğrudur? trt genel müdürlüğü’nün aldığı bu karardan dolayı inanılmaz üzüldük ve kahrolduk. en önemlisi; türk milleti’nin sahip olduğu bir kurumun, milletin isteklerini hiçe sayarak siyasi bir karar alması olayın en karanlık yüzüdür.

trt genel müdürlüğü bir an önce olması gerekeni yapmalı. dr. şener yıldız’ı onurlandırıp programın devamına karar vermelidir. eğer bu karar alınmazsa, üzülerek söylüyoruz ki, bir daha asla trt kurumunun programlarının yüzüne bile bakmayacağız. ülkemize, milyon dolarların sağlayamayacağı bir tanıtımı yapacak olan rekoru getirecek bir programı, keyfi bir uygulamayla kaldırmak bu millete büyük bir haksızlık ve insanlık ayıbıdır.

siyasi manevralar kültürel faaliyetlerden elini çekmeli ve insanların istikrarlı programlarıyla keyfince oynamamalı. bu olayı büyük bir üzüntüyle kınıyoruz.

saygılarımızla!”


e-mail adresleri: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected][signature][hline]Büyük iyilikleri tanımak için, küçük kötülükleri tanımamız gerekir.
J.J.Rousseau
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...