Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TÜPRAŞ'ın Özelleştirilmesi

King_Tiger

Öne çıkan mesajlar

Yaw kardesim komunist rusyami burasi.

Npaicak devlet her seyimi isleticek? her seyi devlet mi yapicak?

ticaret olmasin bu ulkede nedersin?

yahu nedemek vatani satmak ya. ne alaka?

bir sirketi satip onu gercekten karli guclu yapmak salaklikmi?

bu ulkede tupras niye kazaniyordu biliyormusun penthe hic okudunmu?

cunku TEKEL. baska kimse rafineri kuramiyor bu ulkeye. Kimse tuprastan habersiz is yapamiyordu. Simdi bak koc geldi essek gibi rekabet edicek herseyle. Niye cunku ondan almazlarsa gider yurtdisindan alirlar islenmis petrolu.

Ama penthe bir halt bilmeden vatan satis geyikleri yapar sonrada gelir telekoma bok atar bu adsl niye yavas.

cunku TURK TELEKOM TEKELDIR. Devlette kaldigi surectede tekel kalicaktir. Bu aralar dangalaklarin agzina sakiz olmus bu mal 30 milyar dolar niye 10 a satiyorsunuz. O mal 30 milyar dolar cunku TEKEL. Ortaya rakip cikinca o mal o kadar etmiyor. Ha devlette kalsin o zaman dimi? Tekel kalsin sonra gel sen burada agla 256kpbs internet ne kadar yavas diye.

Ya okuyun be beyler . Gerzek gerzek sokaklarda dagitilan o komunist dergilerini degil gercek dunyadaki satislari okuyun. London School of Economics e gidicem diyordun bunlari ogrenmeden gitme cunku ekonominin temeli arz ve taleptir asla unutma.

Bir mal devletin elindeyken cok degerlidir ama piyasaya sunuldugunda tekelligi kalkar. bunu ogrenin artik. Ha tekel kalkinca ne mi olur hizmet artar. Fiyat duser cunku ayni insana daha cok istek olur.

Bana gelip telekomda niye Turk ortak yok dersen haklisin derim penthe ama gelip vatani satiyorsaniz dersen dangaliksin derim alinma. Sende bana vatani satan diyorsun cunku.

said:
Penthesilea, 12 Eylül 2005 19:11 tarihinde demiş ki:
Allahim nevrim dönüyor süper fiyata sattik diyenleri gördükce.

Ya devlet satilir mi? Binlerce insan bunun icin mi kanini döktü Kurtulus Savasi'nda? Olasi bir savas durumunda, Tüpras, Türk Telekom gibi sirketler devlet idaresinde degilken, daha da kötüsü yabanci ortakli yönetimlerin elindeyken, bir devlet nasil bagimsiz olabilir?

O 4 milyar dolara satilan Tüpras degil, sizin bagimsizliginiz. Güle güle harcayin daha esir edilmemisken.
[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE

[Bu mesaj onlyreal tarafından 12 Eylül 2005 20:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bak ogren butun dunyada ilk ozellestirilen kurum telekomdur. Telekom ozellestirildimi o ulkede bilisim gelisir. Tekel kalkar bunu ogren. Turk bilisim piyasasi eger telekom kurulu duzgun bir sekilde rekabeti saglarsa minumum 200 milyar dolar olucak 10 sene icinde. Ama bunu sen asla goremezsin niyemi ?

Cunku senin mantiginda bir mali devletin calistirmasi en dogrudur. Kicini sallaya sallaya hic bir halt yapmayan insanlarin para kazanmasi dogrudur. 40 bin fazla ise yaramayan personeli beslemek dogrudur. Neymis telekom 1 mlyar dolar kar yapiyormus. Kicimi yapiyor o kari. Ulkedeki herkes benim uzerimden konusucak dersen dedemde yapar o kari. O kar degildi harac. Herkes odemek zorunda. E peki noluyor sonunda olan tuketici bana oluyor. Dunyanin en pahali telefon konusmasini yapiyorum, dunyanin en kotu hizmetini en pahali sekilde aliyorum. Sonrada adamin biri cikip diyorki kar ediyor niye satiyoruz. Kar etmiyor canim o sirket harac topluyor harac.
said:
Penthesilea, 12 Eylül 2005 19:25 tarihinde demiş ki:
Ozellestirme yasadigimiz cagin bir geregi.
Ama özellestirilecek yer var, özellestirilmeyecek yer var.

Telekom devlettir, özellestirilemez. Türk de olsa yabanci da olsa alan, özellestirilemez.

Tüpras bu ülkenin en büyük fabrikalarindan , askeri aciliyet durumlarinda mekanik birlikleri desteklemede en önemli kurumlardan biridir. Böyle bir sirket nasil özellestirilir ya. Ayrica Tüpras'in Türk Halki'nin mali oldugu gercegi de var, nasil kasla göz arasinda yedirilir ya bu sekilde

Eger bu geri görüslülükse ben geri görüslüyüm abi. Amerika'ya mi dönelim sonra? Ekonomide sirkulasyon yapmak icin ona buna savas mi acalim? Devletin ekonomisinin 7%sini (Amerika icin rakam bu) Araplara verip köpekleri mi olalim ekonomiden cekilirlerse halimiz ne olur korkusuyla? Böyle ihalelerle besleye besleye Bin Ladin gibi adamlar mi cikaralim basimiza bela?
[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

said:
King_Tiger, 12 Eylül 2005 17:55 tarihinde demiş ki:
TÜPRAŞ'ın %51'lik hissesi, Koç-Shell grubuna 4 milyar 140 milyon dolara satıldı. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Çok iyi bir fiyata satıldı.

Yanlış düşünüosun vatanı ona buna peşkeş çektiler olur mu hiç. Fabrika 20 yıldır aynı makinalarla çalışıo. Onların özelleşip değişmemesi fabrikanın teknolojisinin gelişmemesi lazım. Ama neymiş parayı veren alıomuş kardeşim. KOÇ parayı verdi aldı. ERDEMİR'de de parayı versin alsın Türkler.[signature][hline][/b]XÆ®ø fâ®ß®Ìght[/b]
Gym-World
Dj XæRo - The Terror Blade
Sosyal ağlarda paylaş

biri bana şunların cevaplarını verebilir mi?

telekom'un tekeli 2000 yılında kalkmamış mıydı?
son 5 yıldır kim girdi kim çıktı sektöre? ne değişti?
telekomu özelleştirince alt yapı da özelleşmedi mi?
telekomun altyapsının aynısnını kurabilecek sermaye var mı birilerinde?
eğer varsa neden bu kadar zamandır hareket yok? yeni bi altyapı kurmak ne kadar mantıklı?

peki alt yapı olarak telekoma bağımlı şirketler nasıl özelleşmiş telekomla rekabet edecek? rekabet olmazsa özel sektör de bi taraflarını yaymayacak mı?

ne değişti bu durumda??

onlyreal senin derdin komünistlerle mi tekelle mi devlet malıyla mı? devlet bu şirketleri elinde tutup tekeli kaldıramaz mı?
ayrıca insanları ikna etmeye mi çalışıyorsun sinir etmeye mi?[signature][hline]pppppt.. kediler çorba içmezki!
Sosyal ağlarda paylaş

Sanki paralarla adam gibi işler yapıcaklar bağ bahçe yapıp aha ülkeyi güzelleştiriyoruz dicekler en güzel örnekte izmit'tir yol kenarlarında ekili ol çiçekleri çıkartıp yeniden diktiler nedenini anlamadım park yolu düzgündü altyapı çalışması yaptılar verdikleri süre 5 gün flndı 1 ay sürdü çalışma ilginç noktalar tabi 4 milyar doları nasıl harcıcaklar ben onu merak ediyorum.[signature][hline]We cast our lot together four still stand as one
Here we'll remain forever till our kingdoms one
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 15 senedir ozellestirmenin ulkeye bir faydasini goremedim. Her sey de satildi. Ne oldu, cok mu zengin olduk? Simdi geriye THY kaldi galiba bir tek. Devletin geliri dustukce dustu, ve de borclanmasi arttikca artti, borc arttikca daha cok satti. Sonra bize odetcek o borclari onu dusunen yok. Satmak cozum degildi, kendin ugrasamiyorsan kiraya verirsin. 10 sene 20 sene ver kiraya, bitince bir daha kirala. Sabit gelir olsun onu da baska aciklari kaparsin.

Mirasyedi gibi dedelerimizin buyuk fedakarliklarla insaa ettikleri her seyi sattik. Hazira dag dayanmaz. Bakalim miras bitince ne satacagiz, diger 'gelismekte' olan ulkeler gibi kizlarimizi falan satacagiz herhalde. Sermaye yok biz de anasi satiim, bu adamlarla boy olcusemiyoruz. Shell yutar Koc'u.

Politik parti yerine global firma kurmak gerekiyor bu devirde.

Ha bu arada AB'de hangi ulkeler neyi ozellestirmis ki? Fransa'da %25'in uzerinde bir sey ozellestirilemiyor benim bildigim, ki zaten fazla bi sey ozellestirdiklerini zannetmiyorum. Ispanya telekom'un %49'u (evet %51 hala kendi ellerinde), bizim telekom'un yaklasik iki katina ozellesti. Ustelik bizdeki abone sayisinin yarisi kadar capi olan kucuk bir isletme.

Cin'e gidip gorun. Bat1l1 filmlere, dergilere kulak asmayin. Muhtesem bir sistem kurmus adamlar. Aslinda Ataturk'un devletcilik ilkesini tam uygulamis adamlar. Ve sistem tikir tikir isliyor. Sokaklar tertemiz, insanlar mutlu guleryuzlu, komunizmle alakasi yok. Tamamen ozel tesebbus, ama devlet organize ediyor. Herkesin isi var bi kere. Dunyadaki her seyi uretebiliyor adamlar, suratle gelisiyorlar. %20 buyume hiziyla dunya rekoru kiriyorlar her sene. Ve para oluk oluk akiyor. Demokrasi degil adamlar evet onu kabul ediyorum, azinliklara baski da uyguluyorlar ama bu ekonomik acidan patlama yarattiklari gercegini degistirmiyor.

Hic bir sey de ozellesmis falan degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Onlyreal bir kere terbiyeni takınarak konuş. İsim vermesen de her hakareti (nasılsa) üstüme alıyorum ve bunu senin tartışma bilmez cehaletinden kaynaklandığını düşünüyorum.

İlla komünist devletler devletçilik uygulamaz, daha bunu bilmeyecek kadar cahil, herşeyden bir haber işkembeden sallıyorsun gibime geliyor.

Bizim ülkemizde devlet küçültülecek diye memurlar işten çıkartılırken, Almanya memur artırımı yapıyor. Bak sana rakamsal örnek vereyim. Türkiye'de 2,5 milyon memur var, Almanya'da 12 milyon. Ama senin gibi liberalizmi ağzına sakız yapmış elemanlara bu bile fazla geliyor, rahatsız ediyor.

Her açıdan kör gibi davranıyorsun yazdıklarınla. Tüm dünya devletçi ağırlıklı ekonomiye ağırlık veriyor. ABD'de her haltın özel sektöre ait olduğunu sanıyorsun değil mi? Halbuki orada HER kuruluş bizzat devletin himayesindedir. Yöneticiler izin vermedikten sonra bırak fabrika açmayı, satış bile yapamazlar. Ama bunları görmek istemiyorsun, ya da gerçekler canını fazlasıyla sıkıyor.

Dİğer taraftan özelleştirmeler oldu da ne oldu? Eheu wow yavaş, bir boka giremiyorum; hiçbir siteyi açmıyor, telekomun allah belasını versin, hele bir satılsın o zaman 10mb hat alcağım 10$'a diyenler acaba neden bugün telekoma laf etmiyor? Ne de olsa artık %51'i özel sektöre ait. Eee laf atmak olur mu özel sektöre? .oktan bağlantı varsa bile bir bildiği vardır onun, ne de olsa koca adamlar ta avrupanın bağlantısını kurmuşlar, hata yapmaları imkansız. Bak göreceksin dün var olan internet altyapısını 1 yıl sonra mumla arayacağız. Ama o zaman iş işten geçmiş, elinde ne sağlam bağlantı, ne de telekom kalmış olacak.

Demirbilek Çin'i örnek gösterek herşeyi açıklamış sana. Kafan gerçekleri görmene müsade edecekse, kıstas çıkar onlardan.

Sokakta dergi satan 'komünist köpeklere' gelince. En azından senin benim gibi klavye başında ahkam kesmiyor, gerçekten (saygı duy duyma umrumda değil) bu ülke için birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Bu ülke 15 yıl devletçilikle yönetildi, dünyanın en hızlı gelişen 2. ekonomisi oldu. 60 senedir liberalizm uygulanıyor; meyvesi ne dedem yedi, ne babam, ne de ben. Ama sen bazı ayrıcalıklar görmüşsün ki var olan düzen seni oldukça memnun ediyor.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Sosyal ağlarda paylaş

Çin ile ülkemizi nasıl karşılaştırabilirsin? Adamların nüfusu ortada ve o şekilde yönetilmekten başka çareleri yok. Çalışarak onları geçebileceğimizi mi sanıyorsun? Ordaki işçilerin saatlik ücreti 0.40$ iken bizde bu değer 1$'ın üstünde. Örnek alınacak ülke çin değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Özelleştirme olabilir ama bence yabancılara satılmamalı hiç biri.Devlet tabii ki hepsini kendi işletemez ama halka açılması her zaman en iyisiydi ki zaten Avrupa ve Dünya'nın çoğu yerinde bu böyle.Devlet'in en çok kâr getiren kurumları hep halka açılmış yabancı sermayeye satılmamış.
Sosyal ağlarda paylaş

almanyayla turkiye bir mi bi bak bakalim...
karsilastirma yaparken biraz, yani biraz olsun mantik yurutun.

alakasi bile yok. abd'de gayet de her sey ozel sektorun elinde. yanlis ornek verip konuyu kendi istedigin gibi yonlendirme.

ben su an telekoma rusvet verip istedigim gibi siranin onune gecebiliyosam; tupras'in ihalesini alip tanidiklarimin altina mercedes cekebiliyosam, yanlis yuruyen bi seyler vardir burda...

ideolojinizle yuruyosunuz anliyorum ama once bi is sahibi olun, ne nasil yuruyo bu ulkede onu gorun gecirin ondan sonra gelip burda komunizm ayaklarina yatin lutfen. o zaman saygiyi hakedersiniz.

defalarca mesajlarda soylendi; adamlar harac aliyolar. 2 kisinin yapacagi isi 10 kisi yapiyo. tum bu klasik memur isini gecelim, her sey bi yana, devlet ticaret yapmaz arkadasim. yapmamali. yaparsa ekonomi allak bullak olur. dunyada 2. gelisen ekonomi olmamizi saglayan seyin enflasyon oldugunu da soylesene insanlara, yarim yamalak bilgi verme.

ozellestirme para kazanmadan cok devleti duzenlemedir. bunun icin yapiliyo. karsiliginda gelen parada yanimiza kar kaliyo.
1.5 milyon dolar kar eden firmadan emekli olan milyonlarca insana yine devlet hizmet goturuyo, hastalik vs. onlara yine devlet bakiyo.. bunlari da dusunsenize... ama olmaz... kar ediyo... buz daginin su altindaki kismina bakmiyosunuz, basit hesapla isin icinden ciktiginizi saniyosunuz ama tutmuyo ne yazik ki... 1950'de de ayni hesaplar yapildi. buyrun marshall olduk... hukumet ilk defa adam gibi is yapiyo, birakin da ulke ileri gitsin ya...

bu arada vatan hainligi falan.. ya alpullu seker fabrikasi kapatildi, bilmiyorum kaciniz biliyodur ama turkiyenin ilk fabrikalarindan birisidir. herkes feryat figan.. herkes karsi cikiyo. kimse niye neden diye sormuyo... ama herkes karsi cikiyo... tabi alisik diilsiniz, devlet politikasi nedir bilmezsiniz ama ortada seneler sonra ilk defa boyle bi sey var.. devlet politikasi... adamlar bi politika secmisler ve bu yonde ilerliyolar... adamlar hedef koymuslar onlerinde ve ne yapilacagi belli. her ne kadar siyasal acidan ben onlari desteklemesem de turkiyede yapilabilecek en mantikli seyi yaptilar ve ilerisini dusundu adamlar.
[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 12 Eylül 2005 22:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sizler özelleştirmeyi haklı çıkarmak için Avrupa ülkelerinden örnekler veriyorsunuz ama? Eğer 2 ülkenin aynı olmadığını kavradıysanız orada uygulanan politikların burada doğru sonuçlar vermediğini anlamanız gerekirdi.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 12 Eylül 2005 18:30 tarihinde demiş ki:
Kar eden kurumları arazi fiyatına satıp arkasına da göbek atan ilginç bir memleketimin insanı portresini her seferinde görüp yağma hasanın böreğinden nasiplenemeyecek kişilerin sevinmesini izlemekten gına geldi bana artık.

canı gönülden katıldım[signature][hline]DeviantArt gallery

elvyn, 03 Kasım 2004 23:00 tarihinde demiş ki:
6 yasindan beri resim/karikatur cizerim
Sosyal ağlarda paylaş

bizim ozellestirmemiz icin baska bi ulkeyi ornek gostermeye gerek yok... cunku biz su dunyada olabilecek en batak durumdayiz zaten. ha bu is icin ornek istemeniz ayri bi sacmalik ama hic girmeyelim.

2000'de tekelden cikti ama telekom harac almaya devam etti farkindaysan. turkcell'den tut icinde "tele" gecen her seyden pay aliyolar. sorun da burda zaten. devletin icinde olmadigi bi sektor serbesttir. bizim ulkemizde serbest piyasa yok... kaldi ki devlet zaten istedigi zaman bu kurumlari kontrol edebilir.

ya gidin bi uni.'ye, bolum baskanindan nolur rica edin sizi ekonomi 101 dersine soksun... en azindan soylediklerinizi bilerek soylemis olursunuz.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

Yine okumadan bilmeden atmak bu kadar yani.

2005 yilinda kalkti. Telekom rekabet kurulu. Hayir canim iste devletin elinde telekom var ken bu is olmaz.

Niye mi olmaz cunku sende bir mal var bu mal senin malin. Piyasaninda tek hakimi sensin diyorsunki alin kardesim bu mali benim yerime satin ben salagim cunku.

Olur mu oyle sey. Insan kendi kendine rekabet cikartir mi?

Sonra eger gercekten tekel kalkip piyasada rekabet olsaydi telekom bu yapisiyla 1 milyar dolar etmezdi. Sonra devlet telekomu isletemezdi kardesim dunyada hic bir devlet basaramadi bunu. Hic tarihe sistemlere bakmadan elinize gelen salak bir raporla burasi kar ediyor kardesim niye satiyoz diyorsunuz.

Olur mu oyle sey?

ayrica daha ulke ici rekabet baslamadi, sadece uluslararasi basladi oda daha sistem oturmadi. Ben burdan bangir bangir bagiriyordum telekom tam tekel kalkmadan satmayin diye, bir kismini turke satin turkte ogrensin bu sistemi diye. Ama sizler tek derdi satmayin lan bunu oldugu icin daha neyi savuncagini bilmeyen.. neyse kizip kufredicem yeter.

said:
Rahan, 12 Eylül 2005 21:25 tarihinde demiş ki:
biri bana şunların cevaplarını verebilir mi?

telekom'un tekeli 2000 yılında kalkmamış mıydı?
son 5 yıldır kim girdi kim çıktı sektöre? ne değişti?
telekomu özelleştirince alt yapı da özelleşmedi mi?
telekomun altyapsının aynısnını kurabilecek sermaye var mı birilerinde?
eğer varsa neden bu kadar zamandır hareket yok? yeni bi altyapı kurmak ne kadar mantıklı?

peki alt yapı olarak telekoma bağımlı şirketler nasıl özelleşmiş telekomla rekabet edecek? rekabet olmazsa özel sektör de bi taraflarını yaymayacak mı?

ne değişti bu durumda??

onlyreal senin derdin komünistlerle mi tekelle mi devlet malıyla mı? devlet bu şirketleri elinde tutup tekeli kaldıramaz mı?
ayrıca insanları ikna etmeye mi çalışıyorsun sinir etmeye mi?
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...