Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ne nereye acılır?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
son günlerde gerke konu dısı gerek internet vb gibi popüler bölümlerdeki "yanlıs konuslu topicler" benim oldugu kadar hepinizin canını sıkmıştır heralde? ve her ne kadar "tutorial" sayılabilecek konuların dogru yere acılması vb gibi topiclerimiz olamsına ragmen cogu yeni gelen www.paticik.com veya yeni gelenler bölümüne bakmadıgı için göremiyor o sebeple bu tip arkadaşların cogunun direk konuyu actıgı yer olan konu dısına boyle bi topic açma geregi duydum (eger patilerimiz bunu dün aksamki "düzgün davranın, pis gençlik" tarzlı konuya benzedigini düsünüyorlarsa lütfen belirtsinler yarım saat gecmeden yazımı editlerim.

İlk olarak sayın yeni gelenler konu dısı pati diliyle garbıç veya normal yazılışıyla garbage(çöp) degildir. garbıç geyik veya "j00 al arabayı bu akşam uçalım" tarzı mesajların veya konuların açıldıgı (cogu zaman başka bölüme açıldıkları için) tasındıgı yerdir.. konu ısı aynı sekilde internet te bulunan oyunların acıldıgı yerde degildir , bu tip konular internet bölümüne açılır, aynı sekilde son zamanlarda sanıldıgının aksine konu dısı =karalama defteri de degildir, edebi acıdan komik veya ciddi (her ne akdar edebidat yan ikaralama defteri bölümünde ciddiyet daha çok sevilsede) yazılar (tabi bir edebi degerleri varsa) karalama defterine yoksa garbıç a açılırlar...

simdi konu dısındaki 3 büyük yanlışı büyük ihtimalle burayı okuyan siz yeni gelenler icin düzelttigimize göre gelin size birde ne nereye acılrı onu yazayım.

paticik.com= paticik.com ile ilgili görüşleriniz düşünceleriniz önerileriniz şikayetleriniz (ancak her şikayet ve görüş degil bazılarını adminlere mail veya öm veya pm [bir diger adıyla özel mesaj] yoluyla göndermeniz gerekir bununla ilgili bilgiyi o bölümdeki sticky topiclerden ögrenebilirsiniz)
yeni gelenler= yeni gelenler merhaba yazdıgı ve hosbulduk cevabını aldıgı (nispeten post kasmak için uygun[post kasmak= adınızın altında hiç bi anlamı olmasada madalya gözükmesi için boş boş mesaj atmaktır) nacizane bir bölümdür. bu bölümdeki sticky (yani asla yeri degişmeyen ve en tepede olan konuların (topiclerin) okunması her yeni gelen üye için olmazsa olmaz bi zorunluluktur.
internet=internette belli bir konuya hitap eden siteler, internetteki oyunlar ve internetle alakalı (ip vb gibi donanım veya software ila alakalı şeyler degil) herseyi konusabildiginiz yer internette birşey bulup da paylaşmak isterseniz buraya açmalısınız
donanım&yazılım= bilgisayar sorunları ile ilgili herşeyi sorabilir cevaplayabilir görüş alışverişi yapabilirsiniz.
mobil cihazlar= adı üstünde mobil cihazlar (gameboy adv,
n-gage her tür çeşit telefon) her şeyi sorabilcegini z konuşabildiginiz yer.
karalama defteri= edebi duygusal, amatörce olsada edebi deger tasıyan hersey ila alakalı bölümümüz
görsel sanatlar= adı üstünde çizim ve benzeri her şey görsel sanatlarla alakalı herşeyin bulundugu bir yer
çizgü roman= "çizgi"lerden yapılmış herşey
konu dışı= patideki hiçbir bölüme tam olarak uymayan şeylerin yazıldıgı yer(cok popüler ve en fazla yanlış kullanılan bölümümüzdür) ayrıca (bkz: bu topicin acılma sebebi)
masaüstü: yeni gelenlerin gene çok yanıldıgı bir bölüm bilgisayar degil frp(fantastic role playing) ve rpg ile ilgili herşeyi konusabilceginiz yer
mmo genel= mmorpgh alrla ilgili alan
bilgisayar oyunları= bilgisayar oyunları ila alakalı bölüm ama dikkat edin fps ve konsol gibi bölümlerimizde var soru soracagınız oyun bu bölümlerle alakalıysa oraya acıp sorun
garbıç= daha önce belirtmişde olsam her türlü geyik amaçlı (veya sonradan geyige dönüşmüş) topicin acılması gereken yanklış yere acıldıysa (ki bu topic acılmaması icin yazıldı okuyupda yanlı yere acarsanız olmaz) tasındıgı yerden geyiklerinizi burada yapın

umarım siz yeni gelenlere bir katkım olabilmiştir, eger yeni gelenelr bölümünde topiclerle alakalı topici okumayıp direk konu dışına dalarsanız lütfen önce bunu okuyun

sözlük=
topic:konu
software:yazılım
frp:fantastik rol yapma[signature][hline]Düşmanınla öyle düşman ol ki dost olduğunda yüzün kızarmasın, dostun öyle dost ol ki düşman olduğunda söyleyecek sözü olmasın.

a.k.a Raistin akıllandım, uslandım aranıza geri katıldım
Mesaj tarihi:
bu topicde yazılanları okuyan forum ana sayfasında konuların altında yazanlarıda okur demi Agent?
gereksiz..
misal;

Paticik.com
Paticik.com ve forumları hakkında duyurular. 60,715 11 Eylül 2005 22:32
_TaYFo_ =o=
Yeni Gelenler
Yeni üyeler için tanışma selamlaşma bölümü :) 37,646 11 Eylül 2005 21:50
Eternalus Emaleth, Nefr
» Pati Tech [-]
İnternet
İnternet, websiteleri, network, güvenlik, vb. 103,074 11 Eylül 2005 22:09
LordGargamel =o=
Donanım & Yazılım
Donanım&Yazılım sorunlar, haberler, tavsiyeler 62,660 11 Eylül 2005 22:30
zgrw =o=
Mobil Cihazlar
cep telefonu, notebook, pda, pocketpc, mp3player vb 2,583 11 Eylül 2005 21:36
Silphatos =o=
Bilim & Teknik
Bilim ve teknolojide gelişmeler, haberler. 3,111 11 Eylül 2005 22:08
Arlooax =o=
» Pati Zone [-]
Çizgi Dünyası
Anime, Çizgi Film, Çizgi Roman, ve diğerleri :) 13,000 11 Eylül 2005 22:30
kymophobia Durlag
Vizyon
Sinema, TV, Dizi, vb... 78,456 11 Eylül 2005 22:26
Predator ghaldszar
Müzik [website]
Yerli yabanci gruplar, albumler, şarkılar 142,787 11 Eylül 2005 22:33
twistedemo HellHound, Sly-One
Konu Dışı
Diğer konulara girmeyen, herşey 610,209 11 Eylül 2005 22:31
Romario =o=
» İlgi Alanları [-]
Karalama Defteri [website]
Hayaller, düşler, umutlar... 19,469 11 Eylül 2005 21:00
duende ghaldszar
Masaüstü
Klasik anlamda rpgler, sistemler, dünyalar... 27,839 11 Eylül 2005 22:25
Earenwen Magic
Tarih
Geçmişte neler oldu? Dünün güne yansıması. 22,561 11 Eylül 2005 22:27
preas Cafein
Görsel Sanatlar
Çizimler, tasarımlar, görsel sanatlarla ilgili herşey. 21,427 11 Eylül 2005 21:19
Lexius horacegoesskiing
» Yaşam [-]
Kişisel
Anılarımız, itiraflarımız. community feeling olayı. 46,841 11 Eylül 2005 22:24
dory =o=
Eğitim
Üniversite tavsiyeleri, ders seçimleri, yardımlaşma 7,833 11 Eylül 2005 22:29
Fistan =o=
Pati Pet
En yakın dostlarımız 9,623 11 Eylül 2005 21:55
Fistan orc_lord
Gezdim Tozdum
Tavsiye edilesi lokanta, restoran, bar, vb... 3,491 11 Eylül 2005 21:14
Bathory =o=
» Pati-Do [-]
Tutorials [Öğretiler]
Ne nasıl yapılır, step by step tutorials 3,049 11 Eylül 2005 20:36
ReDDoG =o=
Buluşma-Event
Toplaşık Pati, Güçlü Pati 15,358 11 Eylül 2005 21:53
Sixoms =o=
Pazar Alanı (İkinci El)
Genel ikinci el alım-satım... 13,792 11 Eylül 2005 21:52
cna =o=
» Spor [-]
Futbol
futbol için taraftarın köşesi. 21,181 11 Eylül 2005 22:29
Rewendor zegna
Basketbol
basketbol için taraftarın köşesi. 5,747 11 Eylül 2005 19:57
hotsauce =o=
Patinaj
Otomobil dünyası, F1, motorsports,modifiye vb. 16,611 11 Eylül 2005 21:54
ReDDoG DynamicK
Spor Genel
Diğer kategorilere girmeyen spor dalları 72,832 11 Eylül 2005 13:50
malik =o=
» Oyunlar [-]
Bilgisayar Oyunları
Diğer bilgisayar oyunları için... 112,101 11 Eylül 2005 22:01
mutos =o=
Magic the Gathering
Magic the Gathering ve MTG Online hakkında herşey 3,819 11 Eylül 2005 11:24
Gothic_Angel Elderon, tunca, Levent
Konsol
Playstation ve türevleri 4,930 11 Eylül 2005 19:41
ReDDoG BlacKDagger, Eternal, theKingpin, cmrownz
UO Scriptsharing [website]
Scripting nedir nasıl yapılır, free serverlar, emülatörler vs. 111,361 11 Eylül 2005 22:05
Tcpip Baggio
StarCraft
SC Forever! 3,203 08 Eylül 2005 20:01
huun HerenIstiaron, _Dalamar_
FPS
CS CallOfDuty vb. FPS türü oyunlar 6,398 11 Eylül 2005 22:32
Impressive Bonecrusher, Silphatos
» MMORPG Türleri [-]
MMO Genel
MMO Dünyasi hakkında gelişmeler, son çıkanlar... 19,741 11 Eylül 2005 22:21
_PoWeR_TURK_ =o=
World Of WarCraft [website]
Warcraft Efsanesi - World of Warcraft ve Warcraft 1-2-3 93,072 11 Eylül 2005 22:31
Twisty Eno, Eternal, Wendigo, Qui
Knight Online
Etkileyici, level ağırlıklı yeni bir MMO türü 74,057 11 Eylül 2005 22:33
Metakuso fatihkaraca
Star Wars: Galaxies [website]
Star Wars: Galaxies hakkında her şey... 26,381 11 Eylül 2005 16:07
BADDAL coldwind
Ultima Online - OSI - [website]
UO OSI ile ilgilli konular, sorular, yorumlar. 63,107 11 Eylül 2005 19:06
Fransuxa Gunn, Anason
Guild Wars
Uzun zamandır beklenen GUILD WARS! 1,989 11 Eylül 2005 21:06
Daesu pot, zamo
City Of Heroes & City Of Villains
Çanta çalanlara ölüm! 4,165 07 Eylül 2005 22:22
dreagloth sirplayA
Lineage II
A mixture of Chinese adena farmers and overpowered archers. 6,394 11 Eylül 2005 20:55
Heaven Guru, -Ari-
Ragnarok
İlk türkçe destekli MMO- Ragnarok online hakkında herşey 1,836 11 Eylül 2005 19:18
jagd Durlag, Maxarathiel, Darksun
Eve Online [website]
Eve Online Second Genesis 3,910 11 Eylül 2005 15:54
Creel Sovereign, behran
Anarchy Online [website]
Anarchy Online Shadowlands ve diğer expansion packleri 9,897 11 Eylül 2005 15:51
kazudo Blackice, Invulon
Dark Age of Camelot [website]
Dark Age of Camelot 27,463 11 Eylül 2005 21:55
Moss Thalion, Baggio
Matrix Online
Unfortunately no one can be told what the Matrix is. 1,473 10 Eylül 2005 22:24
eryan Helcaraxe, Nebuch
» Paticik
Mesaj tarihi:
hmm sence insanlar okuyorsa nedne hergün 452046723 yanlış yere acılıyor? acılsalar heralde bende acmazdım
. bu arad aorada yazıyor diyosunuzda mesela masaüstü orada yazan herşeye ragmen oraya bilgisayar sorusu soran olyuor? cok güzel edebi eserleri buraya acanlar oluyor?

Saygılar Raistin

[Bu mesaj Agent_47 tarafından 11 Eylül 2005 22:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ben bunu yazmanı gereksiz buluyorum buluyorum işte bırak adminler yazsın hatta onlar da yazmasın bir insan evladı anlar ne konu dışıdır ne müziktir anlar di mi ?[signature][hline].my.angel.wings.are.bruised&restrained.
Mesaj tarihi:
said:
Agent_47, 11 Eylül 2005 22:35 tarihinde demiş ki:
hmm sence insanlar okuyorsa nedne hergün 452046723 yanlış yere acılıyor? acılsalar heralde bende acmazdım

Saygılar Raistin

ha bu topicle birden kesilecek.
bitiriyorum! diyosun?[signature][hline]FİLTHY PLAY!
Mesaj tarihi:
Ne nereye açılır diyiyorsun ama şu konun bile forumda kirlilik yapıyor.

Konu başlığı diye forumlara isim koymuşlar ve buna göre davranmayıp yanlış bölümlere konu açanlar zaten bu yazıyı takmaz.
Mesaj tarihi:
hyr fistan bitiremiyorum istesemde bitiremem bitiriyorum dersem gecen gündki Baldresseden farkım kalmaz.. (ki bu gayet "böööğk" bi düşünce) ama cogu kisi hiç başlıklara bakmadan stickyleri okumadan gelip direk konu dısına acıyor konularını ben belki10 un 1 ide olsa bunu okur dogru yere konu acar diye actım
darkrider okumadan cevap yazdıgın için çok belli, bunu yazıpta neden forum kirlili yapıyorum acıkladım cünkü
[signature][hline]Düşmanınla öyle düşman ol ki dost olduğunda yüzün kızarmasın, dostun öyle dost ol ki düşman olduğunda söyleyecek sözü olmasın.

[Bu mesaj Agent_47 tarafından 11 Eylül 2005 22:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
fistan n bi bundan 2 önceki mesajımı oku "10 adamın 1 i bile direk konu dısına löph efekti ile damladıgında bu yazımı okusa o bile bi kazanç bunun için açtım bu topici"
Mesaj tarihi:
Yazının bir bölümünü okudum, bitirmedim.
Ama içeriğini anladım.

Şunu diyeyim konularını yanlış yere açanlar ya,

Bölümlerin altındaki açıklamaları okumadan bilinçsizce açmışlardır yada konuları ile ilgili bölümde konularına hit gelmeyeceği için en hit bölüm olan konu dışına açma istekleri vardır.

Yada aklıma en son gelen şey beyinsizdir bu kullanıcılar.[signature][hline]
Hö ?

Mesaj tarihi:
Yanlıs yere açmıssın topici...
paticik bölümü olcaktı :-)
Ayrıca hakkaten bunu okuyan bi zahmet,kurallarıda okusun...okumuyorsa gelmesin...[signature][hline]Mix, 11 Eylül 2005 tarihinde Horrible'a demiş ki:
-Sen kaç kilosun?
*hede höde (söleyemem şimdi :p)
-Aaa bende hede höde +2,e sen nie benden şişman gözüküosun?!?
*?!?!

Mesaj tarihi:
Doğruyu söylemek gerekirse yarısını okudum yalan değil :)

Ama senin konu açman bunu değiştirmeyecek ne yazık kı.Gene açılacak konular.Yanı değişen bir şey olmayacak.O zaman bu konuda kirlilik yapacak.

Engelenemez.Ha şöyle yapılır yanlış konu açanlara 2 kez uyarı üçüncü de banlanır.İyi yol
Mesaj tarihi:
black fakele önlem istiosan o basit üye aktivasyonu yapılmadan once her basvuruyu adminler kontrol edecek[signature][hline]Düşmanınla öyle düşman ol ki dost olduğunda yüzün kızarmasın, dostun öyle dost ol ki düşman olduğunda söyleyecek sözü olmasın.

• Yeni Oluştur...