metboy Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 ya yok onlar öylece bir örnekti :) Türkçülük bu arada Türkleri diğerlerinden üstün görmek (bir ırkı diğer ırklardan üstün görüp diğerlerini egemenlik altına almak istemek falan filan) değildir. Türkçülük bildiğimiz Türk milliyetçiliğidir. bu milliyetçilik Türk milletini, kültürünü, dilini, amaçlarını her türlü saldırıya karşı korumak demektir. biliyorsunuz ki Türk milleti ise Türk ırkı değil, Türkiye'de yaşayan herkes bizim için. yani bir ırk değil, Kürtü de, Çerkezi de, Lazı da ve geriye kalan ne varsa... Hepsi Türk Milletidir. hepsini korumayı amaç edinir Türkçülük. ha soy olarak Türk soyundan gelip de pkkya yönelen (birkaç mesaj önce belirttiğim gibi) insanlar varsa da bunları Türkçülük savunmaz. soyu Türk de olsa şerefsizdir bu kişilikler.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Bu kadar yanlış anlaşılmaların olmasının sebebi, metboyun da belirttiği gibi "çapulcu" denebilecek bir kesim tarafından "milliyetçilik, Türkçülük" gibi kavramların sahiplenilmesi ve bunların marjinal uçlara çekilerek halktan koparılmasıdır. Bugün bu ülkede bir insan "Ben milliyetçiyim" dediğin hemen "ülkücü, faşo, aşırı sağcı, hede hödö" diye saldırıya uğrar. Yurtdışında ben milliyetçiyim derseniz, herkes size "Afferin vatanını seviyorsun" der, kavramın içi bu derece boşaltılmıştır. İnsanın aklına kötü şeyler de gelmiyor değil, düşünsenize artık dinden, milliyetçilikten köşe bucak kaçıyoruz aşırı diye, kaça kaça bu ülkeyi savunacak bir fikrimiz kalmayacak... Özellikle zamanında CIA ajanlığı yapmış bir amcanın anılarını okuduktan sonra daha bir kötü hissediyor insan (orada yaptıklarını anlatıyor da amca, eğer bir örgüt, CIAnin işine gelmeyecekse, adamlar ilk içine sızıyorlar, sonra liderlerini pohpohlayıp hareketi marjinalleştiriyorlar. Liderler "Vay be biz kimiz, neler yapıyoruz" derken, hareket aşırı uca kaçtığı için halktan kopmuş oluyor, etkisini yitiriyor. Bu amca 1970lerde Türkiye'de de görev almış üstelik, bilemiyorum artıkın) Sonuç olarak demek istediğim, sağcıyım, solcuyum, Türkçüyüm diye birbirimize dalmadan ve çuvaldızı batırmadan önce, iğneyi bir kendimize saplayalım. Bence bugün, ne Türkçüyüm diyen adam olayını tam özümsemiş, ne solcuyum diyen ne komünist olduğunu savunan. Herkes yarım yamalak bilgisiyle diğerine akıl verme peşinde, kimse kimseyi dinlemiyor, her kafadan bir ses çıkıyor. 12 Eylül sürecini de bu ülke bu yüzden yaşadı, her kafadan bir ses çıktığı, kimsenin ne olduğunu bilmediği durumlar yüzünden. Bu yüzden bu ülke geri kaldı, "Bu kadar demokrasi bize fazla geldi" diye. Viktor'a kızmışsınız 1960 süreci için, ama iki anayasayı oturup incelerseniz, gerçekten haklı olduğunu da görürsünüz. 1960 Anayasası, açık, çerçeve olarak kalan, bir çok serbestlik getiren ve dönemine göre çok ileride bir anayasa. 1970 yılında, "Bu bize fazla" diye ilk daraltmalar yapılmış, 1982de ise oturup baktığınızda, 1960'ın getirdikleri kaldırılmakla kalmamış, tam tersi yönde düzenlemeler yapılarak devletin "Yürütme" kanadına aşırı bir güç verilmiş. (ki yasama, yürütme karşısında güçsüz kalırsa, devlet giderek despot, başına buyruk bir yapıya gider, yozlaşır). Önce bunlara bakalım, sonra tartışalım bu ayarlamalar iyi miydi, kötü müydü, gerekli miydi fazla mı katıydı diye. İnanmayan varsa buyursun, açalım hukuk kitaplarını, anayasa metinlerini, herhangi bir anayasa hukuku kitabını bakalım. Önce darbeler neden gerçekleşti, ne getirdi, ne götürdü bunları bir görün, ondan sonra meseleyi irdelemeye başlayın. Artık hiçbirinin gizlisi saklısı da yok, açıp bakınca hepsi alenen yazıyor. Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Cafein arkadaşımızı, tebrik ediyorum, kucaklıyorum. İşte fikir de, ideoloji de böyle savunulur. Böyle konuşan ülkücü olsa memlekette insanlar bu işten tiksinmez. Ama "ADRES VER GOMÜNÜST TOPLADIM ADAMI GELİOM" mantığı, ne sizin, ne komünistin işine yaramıyor, abdnin, gavurun işine yarıyor. Ellerini avuşturup, oh ne güzel verdim ayarı öldürürler birbirlerini, diye düşünür sam amca orada. Neyse bizim de işimize geliyor, milliyetçiliğin cehaletle yanyana duramayacağını, durursa faşizm olarak, ırkçılık olarak insanların tepesine bileceğini türk halkı görüyor. Söyleyeceğim şudur: Aslında ideal olan, enternasyonalist düşünce bana kalırsa. Ancak gerçek olan bu değil ne yazık ki. Keşke, hepimiz insan olduğumuz için savaşsız, silahsız, sınırsız yaşasak, diyorum, yani savaşmadan, hadi şu silah paralarını artık üniversitelere, laboratuvarlara akıtsak da hastalıklara ilaç olsa, fakire fukaraya aş olsa. Ama tabi insanların biraz kör, birbirine karşı hırslı olduğu gerçeği var. Bu nedenle atatürkün milliyetçiliği, enternasyonalizmin ülke içine uygulanmış küçük bir örneğidir bana kalırsa, ki medeniyetler beşiği anadolu için en güzel duygudur. Yani, köken, din mezhep renk demeden, memleket üzerinde yaşayan, memleketten ekmeğini kazanıp burada yiyen herkesin bir tutulduğu, kardeş sayıldığı, türk sayıldığı milliyetçilik anlayışı. Buna birşey demiyorum asla. Kimse de demedi zaten sanıyorum. Ama buradaki türkçülük anlayışı biraz farklı. Siyaset bilimi okursanız, ilk görünen şey, ideolojik tanımlamaların çok hassas olduğudur. Yani bir kimseye islamcı ya da müslüman demek arasındaki farkı görüyorsunuz herhalde. E aslında, müslüman insan da dinini başkalarına öğretmeye çalışır. Türk adam da, türklüğü diğerlerine anlatmaya çalışır. Oradaki -çü eki neden vardır? Ya da niye ismi islamcı dır? Çok basit, nasıl simitçi, ya da arkadaşımızın dediği gibi tüpçü adam, tüpünü ya da simidini satarak para kazanıp, kendine kazanç sağlıyorsa, islamcı adam, islamı kendi kazancına kullandığı için siyaset bilimciler bunlara islamcı der. Türkçü dediğin zaman da, bu adam özellikle bu noktaya vurgu yaptığına göre, türklük ve milliyetçilik duygularından geçiniyor, insanları bu iş için kullanıyor derim ben. Türk olan her kimse, yani bu vatan üzerinde yaşayan her atatürk evladı, zaten türklüğünü anlatmak çabasındadır. Aradaki farksa yukarıdaki anlattığım noktadan doğmaktadır edik:yazım yanlışı. Uzun oldu yine, siyaset de tarih de uzun mevzu.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Pyotr .Infernal Affairs. Punch the gnomes! [Bu mesaj Pirvan tarafından 25 Temmuz 2005 16:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bilge_Tonyukuk Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: Valeron, 25 Temmuz 2005 12:17 tarihinde demiş ki: Kimin mal olduğu gerçekten yazıları ve tavırlarıyla görülüyor.. Bende göründüğü üzere sana mal dedim ya zaten[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir. bir daha tekrarı halinde cezalandırırsınız] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 sen bana mal dıyosun 100 kışı sana mal dıyo .. oda güzel ..[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... Deniz Gezmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Tamam ben malım..[signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ | | ForuM | Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim. Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes! Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..Ûstad Necip Fâzıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Dağılın ! [signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Bin kere söylendi, kişisel tartışmalarınızı gidin özelden yapın diye. Burası kimsenin artistlik yapma mekanı değil arkadaşlar, kimsenin de sizi takdir ettiği yok başka birine laf geçirdiğiniz zaman. Bu bakımdan, siyasi görüşleriniz veya başka fikirleriniz yüzünden çatışacaksanız başka kapıya diyorum. Görüşleriniz varsa bildirin ama "Sen malsın, şöylesin böylesin" şeklindeki bir yaklaşım gayet çirkin bunu da bilin. Şurada iki şey tartışılırken ilkokul çocukları gibi birbirine hakaret etmek falan olmuyor, yakışık almıyor. "Bu muyuz biz?" diye düşündürüyor insana. Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Bırak ya cafein ben malım..[signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ | | ForuM | Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim. Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes! Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..Ûstad Necip Fâzıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Aman buyur ne demek insight, lafı mı olur... Ben de malım, önde gideniyim şu halde. Ama gerçek mallar aramızda harcanacak diye üzüldüm şimdi.[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Üzülme ya mal heryerde kendini belli eder.. Biz 2miz ezdirmeyiz malı :) Merak etme sen[signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ | | ForuM | Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim. Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes! Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..Ûstad Necip Fâzıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Ne sosyalistim ne sağ kavramını benimsemiş bir insanım...Fakat merak ediyorum bu sağ kavramı nasıl birşeydir ya?Yani bana çok saçma geliyor,tamamen şovenistlik...Çünkü onların savunduğu birçok şeyi zaten milletini vatanını seven herkes yapar.Özel bir vizyonları yokki.[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Sağ veya ingilizce tabiriyle "Right-wing" zaten milliyetçiliği ön planda tutan görüşe denmez. Sağ görüş sermayenin bireylerde olmasına, yatırıma ve girişime inanır, devlet müdahalesini sevmez, ekonomik olarak güçlünün hayatta kalmasına inanır. Bazen sağ partilere "Patron partisi" denmesinin sebebi de budur. Sağ görüş sola göre daha muhafazakar kabul edildiği için, din ekseni izleyen (sırf Türkiye'de değil, Hristiyan partileri vs de var) veya milliyetçiliği ön plana çıkaran siyasi görüşler de sağ görüş içinde yer alır. Sağ dendiği zaman bu çerçeveden bakmak gerekir, yoksa mantıksız gelebilir. Bunlar tabii benim şahsi görüşlerim, bunu da belirteyim. Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 e o şekilde baktığındada saçma geliyor açıkcası bana abi .. Yani şöle düşün; devletin karışmasını istemez dediğine göre özelleştirme yanlısı bir politika izlediklerini söylüyrsun muhtemelen.E şimdi bu devlet bizim canımızı,malımızı koruyamayacaksa ne anlamı var devletin başımızda ? yani devlet bazı sorumlulukları almak zorunda ve yapmak zorunda ki halk yaşasın.Yani ekonomik olarka güçten bahsetmişsin mesela oda devletin yaptığı yanlış hareketlerin bedelleri olarak geliyor halka .. Şöle düşün en basitinden dış borçlar,ithalat-ihracat alanındaki yanlışlar ve bunun gibi bir sürü yanlışın bedelini halk ödemek zorunda kalıyor ki bu bedelleride ekonomik sorunlar şeklinde ödüyor .. Yani şöyle izah edeyim bu ülkedi asgari ücret 300-400 milyonsa bunun sebebi devletin yanlış politikalarıdır,başta cok büyük gelir getiren sektörlerinin özelleştirmesidir.. Yani Sağ görüşe göre bahsettiğin güçlünün yanında olması çok saçma nitekim öyle bir konumdayız ki şu anda bu memlekette %80-90 kişi normal çalışarak ve alnının teriyle çalışıp gidipte altına bi porche alamaz yani kim nederse desin .. İstediği kadar çalışsn yapamaz yani çok zor gerçekten .. İşallah anlatabilmişimdir anlattığımı .. Ayrıca din ve milliyetçilik kavramlarını açığa çıkartmalarıda kanımca şu yüzden; Türkiye için konuşursak,Türk insanı Vatanına,milletine ve din'ine çok bağlıdır e bunu bilen kesimlerde Türk insan'ın bu özelliğini sömürerek şövenistlik yapılıyor bence tabi ..[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... Deniz Gezmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Türkiye'de ne gerçek anlamda liberal var nede özellşetirmeler liberalizm adına yapılıyor, o sebepten onlara bakarak liberalizmi tartışmak abes kaçar. Türkiye'de siyaset denilen kurum yağma hasanın böreği şeklinde olduğundan (AKP'si de CHP'si de bir) hiç bir izmin sonucu budur diye tartışılamaz. Siz hangi sistemi getirirseniz getirin, baştakiler ve onların alternatifleri yağmacı olduğu sürece o sistem yürümez. Aynı şekilde hangi sistemi getirirseniz getirin baştakiler cidden iyi niyetli olduğu sürece o sistem şıkır şıkır yürür.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 fedaykine kesinlikle katiliyorum.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2005 25. yılında hatırlıyalım 12 eylul ü[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar