Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir dönemeç : 12 Eylül 1980

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

said:
madjai, 24 Temmuz 2005 12:27 tarihinde demiş ki:
deiniz'i astık, Atatürk ise anıt kabirde yatıyor. yaptığınız şey Ulu Önder'e leke sürmektir...

senin bu yaptığında insanlığa leke süğrmekten başka bişey değilki,bas bas bağıra bağıra bunu söyliebiliosun ''astık'' diosun.

senin zihniyetindeki insanlarla aynı havayı solumaktan utanç duyuyorum.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Sosyal ağlarda paylaş

siz kimsiniz?anayasanın ilk 3 maddesini ezberlemeye ihtiyac duymuyorum cünkü biiyorum,onemli olan şablon şablon ezberlemk değil bilmek,anlamaktır,bak denizi asan "siz"lerde bilmek yerine ezberlediğiniz için oluyodr belki bunlar,peki sucu neydi,neler yaptıda "siz" astınız denizi,sölermeisin?
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar basma kalıp ve ezberden konuşuosun.
türkiyede bölücülk yaptı ha...neyi böldü?
bölünmez bütünüğüne kast etti?
bütünlüğüne ne gibi bi kastta bulundu?
türkiyeyi bölmeyi mi istedi?
saçma sapan konuşup at gözlükleriyle bakmaktan başka hiç bişey yapmiosun.

hep öledir zaten,önce demokratik haklardan bahsedilir ardından ''astık,kestik'' olaylarına girilir.
şu anda yaşsaydı geçmişte yaptıklarına gülerdi,çünkü yaptıkları hayalperestlikten,çocukluktan başka bişey değildi.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pirvan, 23 Temmuz 2005 22:59 tarihinde demiş ki:
Devrimler M.Kemal ve birkaç aydın "tabanlıdır", yani onlardan çıkmadır, ancak halk M.Kemal'e olan güveninden dolayı ona destek olmuştur, yoksa kadınlara seçme hakkını verecek kadar geniş vizyonlu bir halk yoktu bence.
Apo'yu asmadığımız için, örgüt içinde bile büyük işler oldu biliyorsun, osman öcalancılar ve apocular diye ikiye bölündükleri dahi oldu, bu onlara zaman kaybettirdi, ayrıca insan "asmak" artık ilkelce biraz, hele ki bizim ülkemiz gibi tasmanız başkasının elindeyse yapılası birşey değil. Her an önüne koz olarak konur bu, bütün dünya kamuoyundaki haberleri görür gibi oluyorum düşününce, mesela "Türkiye'de bir örgüt lideri düşünce suçundan idam edildi." diye atarlar boku, kalır öyle. Ya da insan hakları yok derler, başına bir BM kuruluşunu musallat ederler, bu kuruluş 15dkda bir insan hakları raporu ister senden, bi yerde adamı köpek ısırsa " insan hakları çiğnendi 1milyon dolar alalım pliz, tazminat olarak" derler sürekli. Yani o fırsatı adamların eline verirsen, herşeyi yaparlar.
Apoyu asmadıkları iyi oldu, sürünsün ölsün eceliyle, kahramanlaşmasın, canını türk devleti almış olmasın..

Sn Pirvan simdi karşılıklı olsak ve bu konuşmayı Ankarada Başkentımızde Tasmamız baskalarının elınde gıbı bır yakıstırma yapsanız Melıh Gokcegın asfaltlarına taş cıkartan bır asfalt olurdunuz..

TASMA KIM? KOPEK mıyız BIZ?!

Bunun bır acıklamasını beklıyorum LUTFEN!![signature][hline]Sırlar aldatır. AA
Sosyal ağlarda paylaş

Bi kere o yalandan delikanlılığı bırakacaksınız. Hiçbişey yapamazsınız arkadaşım. İsteyen dener, çok da denedi, gelin odtüde asfalt az zaten.
Evet, türkiye dış politika da ne yazık ki köpek konumundadır, basiretsiz siyasetçiler sayesinde, memleketin ekonomik bütün kaynakları, askeri üsleri, stratejik gücü, bir tasmayla abd ve abnin eline verilmiştir. Bu nedenle köpek oluyoruz, abnin türkiye ile ilgili aldığı kararlara, ermeni soykırımına, hiçbirine havlamaktan başka birşey yapamıyoruz.
Açık mı?[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pirvan, 24 Temmuz 2005 16:06 tarihinde demiş ki:
Bi kere o yalandan delikanlılığı bırakacaksınız. Hiçbişey yapamazsınız arkadaşım. İsteyen dener, çok da denedi, gelin odtüde asfalt az zaten.
Evet, türkiye dış politika da ne yazık ki köpek konumundadır, basiretsiz siyasetçiler sayesinde, memleketin ekonomik bütün kaynakları, askeri üsleri, stratejik gücü, bir tasmayla abd ve abnin eline verilmiştir. Bu nedenle köpek oluyoruz, abnin türkiye ile ilgili aldığı kararlara, ermeni soykırımına, hiçbirine havlamaktan başka birşey yapamıyoruz.
Açık mı?

Odtuye de gelınır...Yalandan delıkanlı kım o halde gorulur ve o an anlasılır donulmemecesıne..
SU yazdıklarınla her turlu suca ıstıgal edıyorsun..
TC Vatandaslıgını sevmıyor ısen basar gıdersın!!
Onca sehıt senın bu kopek soylevın ve senın bu basıretsız nefes alman ıcın olmedı olmez de !!
Sıyasetcıler oyle olabılır ama tum halk mı kopek?!
Bır kopek var o da havlayan malumunuz sensın!!

Asfalt a ıhtıyac oldugunda elbet atılır..
Başı ezılıcek oldugun da elbet ezılır..

Bu Turklere bır hakarettır ya ozurunu dılersın yada baska yollarla dıletırler!!

Saygılarımla DPLMT.[signature][hline]Sırlar aldatır. AA
Sosyal ağlarda paylaş

lol tam kral çıktınız siz. Türk halkına ya da türklere birşey mi dedim. Geçin bu kahve siyasetini. Türkiye dışa bağımlıdır, türk halkıyla bir ilgisi var mı bunun...
Ben vatanın nasıl kazanıldığını sizin gibi mafya özentisi adamlardan öğrenmem. Merak edersen dedemle konuşursun, kurtuluş savaşındayken 4 yaşında mermi taşırmış cepheye. Sizin gibi !!!1111 diye konuşmazmış da kimseyle, efendi adammış. Türkmendir ayrıca kendisi, ama sizin gibi bozuk olup da yalandan türkçülük yapmaz. Ben bunların içinde büyüdüm, dedem paşaydı, kenan evren ve diğer dönemin paşalarıyla kavga ettikleri için ayrıldılar ordudan, memleketi köpek ettikleri için anlaşamadılar onlarla.
Azıcık gözünüz açılsın, gidin 2 iktisat dersine falan girin de, türkiyenin kaynaklarını türkiye kullanabiliyormu bir daha inceleyin.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Sosyal ağlarda paylaş

madjai ;
şunu unutma .. Gün gelir o denizlerin arasında boğulursun . Tek temennim budur senin için ..[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
asıldık ey halkım, unutma bizi...
Deniz Gezmiş
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pirvan, 24 Temmuz 2005 16:36 tarihinde demiş ki:
lol tam kral çıktınız siz. Türk halkına ya da türklere birşey mi dedim. Geçin bu kahve siyasetini. Türkiye dışa bağımlıdır, türk halkıyla bir ilgisi var mı bunun...
Ben vatanın nasıl kazanıldığını sizin gibi mafya özentisi adamlardan öğrenmem. Merak edersen dedemle konuşursun, kurtuluş savaşındayken 4 yaşında mermi taşırmış cepheye. Sizin gibi !!!1111 diye konuşmazmış da kimseyle, efendi adammış. Türkmendir ayrıca kendisi, ama sizin gibi bozuk olup da yalandan türkçülük yapmaz. Ben bunların içinde büyüdüm, dedem paşaydı, kenan evren ve diğer dönemin paşalarıyla kavga ettikleri için ayrıldılar ordudan, memleketi köpek ettikleri için anlaşamadılar onlarla.
Azıcık gözünüz açılsın, gidin 2 iktisat dersine falan girin de, türkiyenin kaynaklarını türkiye kullanabiliyormu bir daha inceleyin.

Bizim aile şudur budur diyor isen..Tek diyebileceğim şudur..Ailemizde Ataşeden ve Kıbrıstaki cıkartmada ön safta hizmet almış yakınlarımız dahi vardır..Bizde Yörüklerdeniz..İktisat yada İşletme yada diğer derslerden önce kanını tanı!Köpek derken kime ne dediğini tart!Yapmacık Türkcülüğü yapan sensin cunki kendi savunduğundan bile bir u dönüşü yapıcak kadar hayayı aşağı gören bir türsün...

Tek diyebileceğim Eşref Sencar kimdir hizmeti nedir bir oku..Cunki onun torunları bu vatanı kimseye tasmalatmaz!![signature][hline]Sırlar aldatır. AA
Sosyal ağlarda paylaş

Hiçbirşeyden U dönüşü falan yapmadım, hala söylüyorum. Türkiye, ABD ve ab karşısında köpekçe politika sergiliyor, abdnin çoban köpekliğini yapıyor. Her kimin torunuysan, şunu söyleyeyim, bir maşa olmuşsun, iki, çoktan tasmayı takmışlar boynumuza, üstünde de imf yazıyor tasmanın.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Soulbringer, 24 Temmuz 2005 16:28 tarihinde demiş ki:
said:
Pirvan, 24 Temmuz 2005 16:06 tarihinde demiş ki:
Açık mı?

Odtuye de gelınır...Yalandan delıkanlı kım o halde gorulur ve o an anlasılır donulmemecesıne..
SU yazdıklarınla her turlu suca ıstıgal edıyorsun..
TC Vatandaslıgını sevmıyor ısen basar gıdersın!!
Onca sehıt senın bu kopek soylevın ve senın bu basıretsız nefes alman ıcın olmedı olmez de !!
Sıyasetcıler oyle olabılır ama tum halk mı kopek?!
Bır kopek var o da havlayan malumunuz sensın!!

Asfalt a ıhtıyac oldugunda elbet atılır..
Başı ezılıcek oldugun da elbet ezılır..

Bu Turklere bır hakarettır ya ozurunu dılersın yada baska yollarla dıletırler!!

Saygılarımla DPLMT.

Soul Şovenistlik yapmanın anlamı yok.
Belki kötü bir tabir ama gerçek bu...
Resmen Şovenistlik yapıyorsun sen

Türklere hakaret etme demekten başka arkadaş ne güzel söylemiş onları cevaplasana.
Neden tüm kaynaklarımız başka ülkelerin ellerinde
Neden Türkiye sözde ermeni soykırımına karşı birşey yapamıyor.
Şovenistlik yapıcağına bunları düzgün bir cevap versen ya ?[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

İyi bir sağcı olmama rağmen tek istediğim benim karşıt görüşüm olan herkesi Deniz Gezmiş hırsı ve azminde olmasıdır.
Allah herkese öyle dava arkadaşı nasip etmez.!!

Atatürk'ün A'sı ,Deniz'in D'si Alparslan'ın A'sı özel isim oldukları için büyük harfle yazılır.
[spo1=İdam Sehpasında]Sonuçta onlarda insan ve çoğusu kitle önderi.

henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
asıldık ey halkım, unutma bizi...[/spo] bile bunları söyleyen birine herşeyden önce saygı duymak lazım.

Deniz'i asan maijdai arkadaşım.
Sehpaya sen tekme attın demi?
Aynı sen Atatürk'ü de defn ettin anıtkabire.
Bana baksana sen... Git o sana akıl verenlere,ülkücüyüm diye geçinip mafya bozuntusu rolü takılanlara benden iyi bi selam çak.
Deki Erzurum'un komple selamı var.
Ne kadar yoz insan yetiştiriyoruz...
Yazık ya bize.

Kimse Atatürk'le Deniz Gezmiş'i aynı kefeye koymasın.
Atatürk vatan savaşı verdi Deniz Gezmiş dava savaşı.
Bazı zamanlar olayları abartmakta üstümüze yok...
[hline]
Yine threade sağ-sol karışmış
E zaten thread sağ-sol
Lock Pls.[signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ |
Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim.
Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!
Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..Ûstad Necip Fâzıl.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk Ulusumuzun Kurucusudur.Ulu bir Önderdir.Deniz Gezmiş ise Atatürk'ün Devrimcilik anlayşını almış,Atatürk'ün bıraktığı ülkemizi daha iyi seviyelere getirmek için çalışmış ve bu yolda idam edilmiştir.Deniz Gezmiş'i asan zihniyeti ve onun asılmasından haz duyan zihniyettekileri kınıyorum.[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
asıldık ey halkım, unutma bizi...
Deniz Gezmiş
Sosyal ağlarda paylaş

Buradaki sağcı arkadaşlarımıza soru:
Türk Telekom ve ülke içi iletişim hatlarının özelleştirilmesi size osmanlının son dönemlerindeki aynı iletişim hatları satışını hatırlatmadı mı?
Neredeydiniz o zaman? Neden sadece 3 5 tane sol dernek karşı çıktı bunlara, neden polisten dayak yedi de, neden milliyetçi olan sizler, milletin en önemli noktasından vurulmasına sadece seyirci kaldınız?
Sağ ve solun çıktığı yer, bunların hepsini anlatır.

2. bir not.. Eğer M.Kemal de bir gün Gemerekde yakalansaydı Deniz gibi ve asılsaydı, o da büyük ihtimalle terörist kabul ediliyor olacaktı, ingilizlerin yönettiği memlekette, ya da deniz başarıp iktidar sahibi olsaydı, kahraman olacaktı. Denizin büyük yanlışları oldu, çünkü çok genç, deneyimsiz ve saf bir çocuktu, biraz hayalperestti. Eğer şirketleri, televizyonları, holdingleri olsaydı başına bunların hiçbiri gelmezdi, fukara bir çocuktu işte.
Ama şimdi insaf etmek lazım, cesur ve dürüst bir gençti.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Sosyal ağlarda paylaş

Bu Deniz Gezmiş ;

1969'da Filistin'e gitti, gerilla eğitimi gördü.THKO örgütünü kurdu.Örgütün ilk eylemi olan İşbankası Ankara Emek Şubesi soygununa katıldı.Yine Ankara'daki Balgat Amerikan Üssü'nden dört Amerikalının kaçırılması eylemine katıldı.Sivas Gemerek'te çatışmada yakalandı.Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile birlikte 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevinde idam edildi.

Bu da Mustafa Kemal Atatürk ;

Mondros Mütarekesi'nden sonra Sevr Anlaşması hükümlerine dayanılarak ülkenin yabancılar tarafından işgali üzerine, son Osmanlı padişahı Vahdettin Han tarafından Anadolu'ya gönderildi.19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Türk millî mücadelesini başlattı.Amasya Genelgesi, Sivas ve Erzurum Kongrelerini topladı. Askerî görevlerinden istifa ederek 23 Nisan 1920'de Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni topladı. Meclis Başkanı seçildi.5 Ağustos 1921'de Başkomutanlık görevini üstlenerek Anadolu'nun Yunan işgalinden kurtarılması için mücadeleye devam etti. Sakarya Meydan Savaşı'nı kazandı. 19 Eylül 1921'de Meclis tarafından kendisine Mareşal ve geleneksel Gazi ünvanı verildi.

[hline]
Birisi örgütü kurdu,soydu,yaktı,yıktı
Öbürü kurulu kurdu,savaşı başlattı..

..vs.vs
Bende işim yok anlatıyorum ya aralarındaki farkı.
Sen senin adın herneyse onun dimitri veya ivanov değilde işte xxx Ahmet olmasını sağlayan adamı değilde.
Gidip bi görüş uğruna ona buna dalaşan bi MEFTA'yımı savunuyosun?
Pirvan
Bırak abim
at o TC kimliğini gel sana tasma çıkaralım.
Ağır konuşmak istemiyorum ama zorluyosunuz gerçekten.
Atatürk ile Deniz Gezmiş'i karşılaştıran zihniyetle aynı havayı soluduğum için kendimden utanıyorum.
Deniz Gezmiş çok hırlı bi adam olsaydı adıda Gezmiştürk olurdu
Veya SOLTÜRK?
Nasıl sansasyonel değimli?
Tıpkı o bankaları soyarken kimin parası gitti diye düşünmeden sadece sansasyonel olsun ismimiz çıksın..vs.vs
edik : küfür vardı acaip sinirliyim bi sigara içmem lazım
Herkesten Özür Dilerim.
Sorry
[signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ |
Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim.
Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!
Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..Ûstad Necip Fâzıl.

[Bu mesaj insight tarafından 24 Temmuz 2005 22:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Mustafa Kemal, osmanlı zabıtıyken, henüz 24 yaşında, şamda Vatan ve Hürriyet cemiyeti kurucusu olarak yer aldı. Bu cemiyet, osmanlı hükümeti tarafından 3 yıl sonra kapatılıp, bazı üyeleri idam edildi.
Her neyse, aradaki farkı söyledim, eş tutmuyorum M.Kemal ile Deniz i.. Ancak, yürekli ve cesur olduğu için takdir ediyorum. Sadece, insanları yönlendirme ve kontrol edebilme yetisi çok yüksek değildi, hayalperestti, stratejik değil duygusal adımlar attı ve kaybetti. Ancak, diyelim ki devrim olsaydı ve televizyonlar onu kahraman olarak anons etseydi, biz bugün onu kahraman olarak biliyor olacaktık.
Ayrıca..
Ben 3 katınız okudum, 5 katınız yazdım.
Memlekette sizden daha çok fikir ürettim.(kahvedeki ülkücü takımından bahsediyorum)
Evet birçok kişiden aşağıdayım, ama daha çok okuyacağım, üniversiteyi bitireceğim, uluslararası yayın yapacağım, her memleketten kişiyle tanışacağım.
Siz ömrünüzü bu memleketin evlatlarını linç ederek geçirirken, ben ömrüm yeterse onları kazanmaya çalışacağım.
Aramızdaki fark bu, siz hiçbirşey yapmayıp bir asalak olarak yaşayıp, babanızın ananızın parasıyla yaşayıp, adam dövüp öldüreceksiniz, ben memlekete bilim sağlayacağım, fikir sağlayacağım.
Olur ya, biraz adam etmeyi başarırım diye memleketi, sonra büyük ihtimal biriniz arabama bomba koyup öldüreceksiniz beni gençken, geride 2 3 tane kitabım falan kalır.
Aramızdaki fark bu, biri cahil ve şovenken, biri üretken ve özeleştiri yapabilen, dürüst insan.
Kimse kişisel almasın bunu. Kahvede şurda burda, memleketin kendisinden değerli elektriğini yakanlaradır sözüm.
Ben T.C vatandaşı olmayı da, türk olmayı da, insan olmayı da sizden daha fazla hak ediyorum. 80 öncesi öldürülen solcular da öyle.

Kendi soruma cevabımı ben vereyim... Türk iletişim hatlarının ingiliz hatlarına satılmasına sağcılar bir tepki gösteremedi. Çünkü değirmenin suyu oradan geliyor.

Konu gerildi, ister kilit, ister mühür, her neyse...[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Sosyal ağlarda paylaş

pirvan ,
mesajında biraz kisisel ofkenin kokusunu aldim sanki .

sen kahve kenarlarindaki turkucu tayfadan fazla mesaj uret , bu ulke icin calis cabala ama eline silah alma . eline silah alanlarlada isin olmasin .

bizim soyledigimiz bu . baska bir sey degil senin anlattigin gibi .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 24 Temmuz 2005 22:41 tarihinde demiş ki:
pirvan ,
mesajında biraz kisisel ofkenin kokusunu aldim sanki .

sen kahve kenarlarindaki turkucu tayfadan fazla mesaj uret , bu ulke icin calis cabala ama eline silah alma . eline silah alanlarlada isin olmasin .

bizim soyledigimiz bu . baska bir sey degil senin anlattigin gibi .

Benim silahım kalemimdir, ne silahı, kime karşı alacağım silahı elime?
Ancak ciğeri 3 kuruş etmeyen it sürüsü, memlekette okuyan yazana, üretene vatan haini damgasını koyuveriyor. Bir şeye ufacık yeni bir bakış açısı getirdiğin an, başka memlekete git deniliyor.
Gitmiyoruz arkadaşım, gitmeyeceğiz. Bu memlekete faydalı olanı söyleyeceğiz hep. Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Hablemitoğlu, Aziz Nesin söylemediler mi? Öldürülsek ne olur..
Yok arkadaş, vatan kimsenin malı değil, bırakın bu işleri. Çekememezliğin adı vatanseverlik olmasın. Vatanı değil, parayı sevenler bunları üstüne salıyor bu memleketin.
Kişisel öfke değil, ama öfke. Çünkü artık birikti bir yerinde bu milletin, yeter artık millet satılık değil, kimsenin malı da değil. Herkes milletini en az sizin kadar seviyor.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!

[Bu mesaj Pirvan tarafından 24 Temmuz 2005 22:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...