Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyenin kristal gecesi 6-7 eylül olayları

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
King_Tiger, 07 Eylül 2005 14:11 tarihinde demiş ki:
Ya bu olayları yeniden hortlatmanın manası nedir? Yıllar önce yaşanmış bitmiş. Yeniden bu olayları gündeme getirmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Üstelik de birlik, beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde.

medaymız o kadarcık düşünemıyck kadar aptal işte[signature][hline]DN 41
Mesaj tarihi:
said:
onlyreal, 07 Eylül 2005 20:04 tarihinde demiş ki:
bakin dogrudur yanlistir demiyorum ama olmasi gereken bir olaydi oldu bitti. Evet uzulmemiz gerek ama tarih her zaman gostermistir ki eger bir devleti turklestirmek istiyorsan daha dogrusu sahibi sen olmak istiyorsan. Bu tur bir kac olayi gerceklestirip ekonomini kendi milletine vermen lazim.

Bugun bu olaylar olmasaydi butun ticaret yahudilerin elinde ermenilerin elinde olurdu. Osmanliyi yikan en buyuk sebeplerden biri bu biliyorsunuz. Yani kisacasi millilestirme operasyonlari arasinda en sessiz i budur. Bunu kubada yapmistir amerikada yapmistir, almanyada ispanyada yapmistir. Kisacasi biz yine en az zarar vererek yapanlardaniz. Dogru yanlis tartisilir ama eger devletin sahibi sen olmak istiyorsan bu is boyle yapilir.

Ha ne donemin hukumetini severim ne donemin adamlarini, hatta turkiyede yahudileri falan seven nadir adamlardanim. Ama isin ozu budur bazen millilestirme gerekir ve yapilir. Insan haklari vs diyeceksiniz ama bu isin insan haklariyla yapabilitesi yok ne yazikki gercekler aci.

bu gerikafalılıktan başka birşey değil.'servet düşmanlığı' yaparak elde edilen piyasanın ben içine edeyim.o yahudiler,ermeniler nasıl didinip kazanıp piyasayı ele geçiriyorsa ülkem insanıda o şekilde ekonomiyi kendi lehine çevirmeyi bilmelidir.Böyle yakıp,yıkarak azınlıkları sindirip onları köleleştirmek geri kalmıs,uygar olmayan yollarla yok etmek şerefsizliktir,haysiyetsizliktir onları desteklemekte çapulculuktan başka birşey değildir.

Ayrıca olayların ertesi günü 'servet düşmanlığını kim yapar?,komunıstler yapar.' diyen bir siyasi görüş güdülmüştür.Olayla alakalı hiçbir faşist zarar görmemişken Aziz Nesin,Turacılı gibi aydınlar gene zan altında bırakılmıştır.
[signature][hline]shinsetsu desu..

[Bu mesaj Apache tarafından 08 Eylül 2005 09:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Sen hiç bir Türk evladına çapulcu diyemezsin terbiyesiz, yağmalayanda yağmalatanda bizim için şereflidir bre deyyus.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
King_Tiger, 07 Eylül 2005 14:11 tarihinde demiş ki:
Ya bu olayları yeniden hortlatmanın manası nedir? Yıllar önce yaşanmış bitmiş. Yeniden bu olayları gündeme getirmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Üstelik de birlik, beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde.

eh, "ermeniler hain, kürtler bölücü!!" diye bağırmak çok kolay, ama eleştiri okları bize çevrilince...[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Mesaj tarihi:
Türkiye'nin Türkleştirilmesi: Into the West
İsmet Berkan

(3095 kişi okudu)

Bizde bir savunma yapma tipi var: Ne zaman bir Fransız Ermeni soykırımını gündeme getirse ona 'Siz Cezayir'e bakın', bir Amerikalı aynı konuyu açsa, 'Ya siz Kızılderililere ne yaptınız' gibisinden cevaplar veriyoruz marifetmiş gibi.
Yalnız hep gözden kaçırılan bir şey var: Bizim dönüp karşı suçlama yönelttiğimiz bütün ülkelerde, bizim suçlamamıza konu olan olaylar birer tabu sayılmıyor, serbestçe tartışılıyor, geçmişte işlenen kusurlar için gerekirse özür dilemekten çekinilmiyor, kendi kendine özür dilemeye kalkanlar ölümle veya hapisle tehdit edilmiyorlar.
Bir de bakın Türkiye'ye... İşte, geçmişin karanlık ve utanç verici olayları arasında en rahat konuşabildiğimiz 6-7 Eylül olayları ama onun
50. yıldönümü nedeniyle düzenlenen bir fotoğraf sergisine bile tahammül edemedik. Önce sol faşistler, ardından da sağ faşistler sergiyi protesto etti. Sağ faşistler protestoyla da kalmadı, şiddet kullandı, sergiyi tahribe yeltendi.
Geçenlerde gazetede bir grup arkadaşımız kendi aralarında sohbet ediyordu, ben de bir noktaya kadar kulak misafiri oldum. Halen CNBC-e televizyon kanalında gösterilmekte olan 'Into the West-Batıya Doğru' adlı diziyi konuşuyorlardı. Biri, 'Vay be' dedi, 'Amma kesmişler Kızılderilileri...'
Aslında bugünün Amerika'sında 'Kızılderili' veya 'Indian' kelimesini pek kolay kullanamazsınız bu etnik grup için. En yaygın ve zararsız tabir 'Native Americans' tabiri. Yani 'Amerikan yerlileri.'
Malum, Amerikalılar dediğimiz topluluk, esas olarak Batı Avrupa'dan Kuzey
Amerika'ya göç etmiş bir topluluk. 'Batıya Doğru' gidiş de, Kuzey Amerika'nın kolonileştirilmesiyle başlamış. TV dizisinde anlatılanlar, bugün Kaliforniya dediğimiz eyaletin keşif hikâyesi büyük ölçüde. Kıtanın doğu kıyısından yola çıkanların batı kıyısına ulaşmasının öyküsü...
Biz Türkler de, aslında doğudan batıya doğru geldik. Anadolu'daki varlığımız 1000 yılı bile bulmuyor.
Anadolu'da bizden çok eski zamanlardan beri yaşayan halklar var. Mesela Ermeni ve Rumların bu topraklardaki geçmişi çok daha eskiye dayanıyor elbette. En basitinden, Ayasofya inşa edildiğinde, bizim atalarımız daha Orta Asya'daydı.
Biz, Amerikalılardan farklı olarak, Batı'ya geldikçe, orada bulduğumuz yerli halkları katletmemişiz, onlarla birlikte yaşamış, hatta kaynaşmışız. Milliyetçilik icat edilene kadar bu 'kaynaşma' hali devam etmiş. Ve dikkat edin, Anadolu halkları içinde milliyetçiliği en geç keşfeden millet Türkler olmuş.
Türkiye'nin Türkleştirilmesi projesinde temel ve en büyük sorun, bu projenin ne zaman sona ereceğinin bilinmemesi. Güncel örneklerden de görüyorsunuz, aslında pek çok kişinin gözünde Türkleştirme devam ettirilmesi gereken bir süreç ve zaten ediyor da...
Bu sürecin bir türlü tamamlanamaması yüzünden, geçmişle de bir türlü yüzleşilemiyor, bir türlü geçmişin hataları kabullenilemiyor.
Geçmişle yüzleşmeyip geçmişte yapılan hataları kabul etmeyince, maalesef büyük millet olunamıyor.
İstediğiniz kadar anayasaya 'milletiyle bölünmez bütündür' diye yazın, milletin kendisi, 'bölünmez bir bütün' olduğundan kuşku duyuyor, o yüzden
sık sık kendi içinde hainler arıyor.
Tam, 6-7 Eylül'le olsun yüzleşiyoruz diye düşünürken birileri çıkıp sizi hüsrana uğratıyor.
(RAdikal gazetesi)

Bence çok güzel bir yazı,ittihatçı politikanın uzantısı olan cumhıriyet dönemdeki İnönü politikalırını yeterince iyi açıklıyor bence.CHP'nin tek parti dönemdeki oturum kayıtlarında ortaya çıkan birşey var bu homojen toplum yaratma çalışmalarında..İlk olarak Anadolu Hristiyan ve Yahudi unsurlardan temizlenmeli ve bu unsurların hepsi İstanbulda toplanmalıdırlar,daha sonra ise İstanbuldaki Rumlar gerekirse zor kullnarak ülkeden kaçırılmalıdırlar..Bunlar bitti shomojen toplum yaratma arayışında sıra Kürtlere geldi,yakında Alevi kardeşlerimize sıra gelecek,öyle ya homojen toplumu oluşturmada din de önemli yani farklı mezheplerden insanlar birarada yaşayamazlar..peki bunun sonu nerde..??[signature][hline]Büyük iyilikleri tanımak için, küçük kötülükleri tanımamız gerekir.
J.J.Rousseau
Mesaj tarihi:
@apache

senin heralde tarihle ilgili hic bir fikrin yok. Ermeniler caliskan midir evet caliskandir. Peki biz tembelmiyiz belki bugun evet ama 300 sene once kesinlikle hayir. Ermenilerin bu ulkede nasil zengin edildigini tarihi okursan gorursun.

Fedaykin canim sen pis turk ordusu buyuk kurtler demiyormuydun? Hani biz kurtleri ezip onlari oldurmustuk? Bak seninkiler eylem yapiyorlar hadi oraya.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE

[Bu mesaj onlyreal tarafından 08 Eylül 2005 16:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
onlyreal, 08 Eylül 2005 16:51 tarihinde demiş ki:
@apache

senin heralde tarihle ilgili hic bir fikrin yok. Ermeniler caliskan midir evet caliskandir. Peki biz tembelmiyiz belki bugun evet ama 300 sene once kesinlikle hayir. Ermenilerin bu ulkede nasil zengin edildigini tarihi okursan gorursun.

Fedaykin canim sen pis turk ordusu buyuk kurtler demiyormuydun? Hani biz kurtleri ezip onlari oldurmustuk? Bak seninkiler eylem yapiyorlar hadi oraya.
[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Mesaj tarihi:
Birincisi en iyi arkadaslarindan biri ermeni olan biriyle konusuyorsun. Yani nefret falan duyan bir adam degilim.

Nasıl bir insan olduğunu cidden merak ettim şimdi. Netür bir insan en yakın arkadaşım dediği birinin ailesine, kendisine yapılmış bukadar büyük bir adiliği savunur?

Ermeni ve yahudiler sayesinde avrupa birligine giricez? Bana ermeni soykirimi yapilmistir desen olabilir derim. Ama tarih okumus herhangi 18 yasinin ustunde biri bu dediklerine kiciyla guler. Halk kit kanaati gec acliktan geberiyor olurdu. Yaw bilmeden sazan gibi atliyacagina osmanlida zanaatkar esnafe ve son 200 yil hakkinda arastirma yap. Boyle cocuk gibi BILGISIZ EGITIMSIZ cevap verme. Okul kitaplarindan osmanli kitabi okuyup gelip yorum yapma.
Osmanogullarininda etkisi vardir. Osmanlinin turklerden nefret etmesinin ticaretten elini cektirmesininde. Dis ulkelerin bizi ticaretten uzaklatirmasininda. Ama vadesi doldu yikildi diye kelimenin tam anlamiyla aptal bir yorum sacmadir. Kimse vadesi doldu diye olmez hastaliktan olur. Yaslanmak olum sebebi degildir.

Benim tarih bilgime laf atmadan önce git kendin tarih öğren. Ama okulda çoğu ırkçı olan tarih hocalarının öğrettiğini değil. Osmanlını zaten ticaretini ayakta tutan azınlıklardı. Şerihat kanunları nedeniyle müslüman halkın ticaretle uğraşması günah sayılıyordu. Osmanlının ticareti sadece devlet yüzünden bozuldu. Osamnlı borç alabilmek ve avrupanın gözüne iyi gözükmek için bir sürü saçma sapan anlaşmaya imza atmış. Bu anlaşmalar kendi varolan tüccarlarını(ilk başta azınlıklarda dahil) ticaretini bitirmiş. Bunu başlatan azınlıklar değil Osmanlıdır.

Kicindan sallama tarihle alakasi olmiyan bir adamsin anladigim. Kim tazminat odemis? Ispanya tarihinde ne yahudilere ne araplara nede baskasina para odedi. Franco oldurdugu kovaladigi hangi yabanciya tazminat odedi? Amerika hangi kizildereliye para verdi? Tamamen bilgisiz birisin oku ogren.

Bir kere konudan sapmayalım. Ben de biraz sapmışım kabul ediyorum. Biz burda soykırım olaylarından mı bahsediyoruz, yoksa 50 yıl önce ülkemizde azınlıkları ticaretten tamamen uzaklaştırılması için 2 günde yapılan yağmalama olaylarından mı bahsediyoruz. Soy kırımdan bahsetmeye başlarsak kendini daha da batırırsın. İstersen konuyu daha fazla genişletmeyelim.

Sevmek ve yasamak ayri seydir. Ben bugun bu ulkede turk benligimle oturabiliyorsam. Para kazanabiliyorsam bu olaylarin etkisi buyuktur. Begen begenme demokrasi tarihi insan haklariyla yaratilmamistir, tarih insan haklariyla olusmamistir. Begenirsin ama begenmezsin yasarsin.

Klasik ülkücü(aslında ırkçı olsalarda kendilerini vatan sever olarak tanımlarlar). Merak etme senin(senin gibi olan diğerlerinin) o güzel Türklük benliklerinize bir halt olmazdı. Yahudiler zaten kapalı bir toplum. Kendilerinden olmayan insanları çok nadiren aralarına(eş olarak kesinlikle bunun dostlu arkadaşlıkla bir alakası yok) kabul ederler. Ermeniler ve Rumlarla zaten aranız bozuk. İki halkta her nekadar geçmişte(ve bilgili kültürlü insanlar hala böyle) Türke halkıyla çok iyi olsa da Kurtuluş Savaşında, önce sinde ve sonrasında olan olaylar yüzünden sizingibilerden uzak duruyor. Yani merak etme kanın kirlenmezdi.

Hangi kanun engellemis? Butun olay saklanmis bir kac fotografin ortaya cikmasi. Kaldiki neyi tartisicaz biz?

Direk kanun olarak yazdığı yeri bulamadım. Ama http://www.tarihvakfi.org.tr/haberayrinti.asp?ID=382 bu sitede güzel bir yazı var bu konuyla ilgili okursan saklı olanın bir kaç fotoğrafla sınırlı olkmadığını görürsün. Sitedeki yazıdan da kısa bir alıntı: " Arşivindeki tüm malzemeleri Tarih Vakfı’na bağışlayan merhum Fahri Çoker’in ebediyete intikalinden sonra malzeme üzerindeki yayımlanma yasağının kalkması, söz konusu fotoğraf ve belgeleri kamuoyuna sunma imkânı doğurdu "

Son cümlelerine de çok uygun cevaplar yazardım ama terbiyeni iicene kaybettiğin için seni daha fazla muhatap almayacağım.

Sen hiç bir Türk evladına çapulcu diyemezsin terbiyesiz, yağmalayanda yağmalatanda bizim için şereflidir bre deyyus.

Çapulculuğun dini, milleti nasıl oluyor merak ettim. Bunu açıklayabilir misin?
Mesaj tarihi:
said:
Ermenilerin bu ulkede nasil zengin edildigini tarihi okursan gorursun.

Hangi tarihten bahsediyoruz acaba?
Mesaj tarihi:
@onlyreal:sen yaşadığın ülkede ekonomiyi elinde tutamıyosan, zengin olanlara, ticaret yapanlara "millileştirmek" adı altında saldırıyorsan, hem beceriksizsindir, hem de aynı şeyi 50 yılda bir tekrar etmen gerekicektir. olması gereken bir olaydı demen bile zaten yapılanları doğru bulduğunu gösteriyor.

ticareti biz elimize alıyoruz da ne oluyor?milletin parasını hortumlayanlar, bankaları batıranlar, islami holdingler kurarak masum insanları dolandıranlar yahudi mi?ermeni mi?

devletin sahibi türklerdir diyebiliyo musun şimdi?IMF'ye donumuza kadar borçlu değil miyiz?dışardan en ufak bir müdahalede bütün ekonomimizin göçeceğini görebiliyor musun?ne işe yaradı şimdi onca yağma, talan?

herşeyi geçtim şöyle bi postla nereye varmaya çalışıyosun, ne anlatmaya çalışıyosun hiç bilmiyorum. adam gibi düşüncen varsa paylaş, başkalarına dil uzatmanın alemi yok.
said:
@apache
senin heralde tarihle ilgili hic bir fikrin yok...

Fedaykin canim sen pis turk ordusu buyuk kurtler demiyormuydun? Hani biz kurtleri ezip onlari oldurmustuk? Bak seninkiler eylem yapiyorlar hadi oraya.
[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Mesaj tarihi:
Eğer ekonomiyi elinde tutamıyorsan tutanları gidip öldürmek kadar medeni ve akla yakın bir çözüm üretmek herkese nasip olmuyor neyseki. Şimdi tutuyoruz da ne oluyor acaba. IMF'yide mi basıcaksınız seneye?
Mesaj tarihi:
said:
sir, 08 Eylül 2005 17:09 tarihinde demiş ki:

ticareti biz elimize alıyoruz da ne oluyor?milletin parasını hortumlayanlar, bankaları batıranlar, islami holdingler kurarak masum insanları dolandıranlar yahudi mi?ermeni mi?

Turkiye namusuyla, durustce ve gunde 14 saat calisarak ticaret yapan, imalat yapan, hizmet veren milyonlarca insan var, onlar kim oluyor sence? Turk degiller mi? Cik bi sokaklara gez bakalim, bi sanayi'ye siteler'e fabrikalara gidip bi bak insanlara. Ne kadar durust insanlar var bu ulkede, tanis bi onlarla, ondan sonra konusalim.

Hortumcular, uckagitcilar, duzenbazlar vs. dunyanin her ulkesinde var. Bir tane ulke gosterebilirmisin her seyin duzgun oldugu? Gosteremezsin. Turkiye'de bu oran dunya ortalamasinin altinda gerekirse BM rakamlarindan getirebilirm bunu.

Konuya gelince:
Sergiyi kim duzenlemis, kimler sponsor etmis, ona bir bakinca zaten ne oldugu anlasiliyor. Uzerinde tartismaya bile degmeyecek bir sergi, tamamen olay yaratma amacli, politik bir sergi. Amacina da tam ulasamamis ama gene Turk'u Turk'e dusurmusler.

3 Ekim yaklastikca daha cok bu tip olaylar gorecegiz merak etmeyin. Teror olaylarinin artmasi da buna bagli dikkat ederseniz.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 08 Eylül 2005 23:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Turkiye namusuyla, durustce ve gunde 14 saat calisarak ticaret yapan, imalat yapan, hizmet veren milyonlarca insan var, onlar kim oluyor sence? Turk degiller mi? Cik bi sokaklara gez bakalim, bi sanayi'ye siteler'e fabrikalara gidip bi bak insanlara. Ne kadar durust insanlar var bu ulkede, tanis bi onlarla, ondan sonra konusalim.

Hortumcular, uckagitcilar, duzenbazlar vs. dunyanin her ulkesinde var. Bir tane ulke gosterebilirmisin her seyin duzgun oldugu? Gosteremezsin. Turkiye'de bu oran dunya ortalamasinin altinda gerekirse BM rakamlarindan getirebilirm bunu.

Arkadaşlar lütfen "Türk" denince dünyada yaşayan tüm Türkleri algılamayın. Hiç bir insan, hiç bir insana benzemez.

Evet demirbilek haklısın belki o fabrikada çalışan insanlar çok dürüst olabilir. Boğazlarından hiç haram lokma geçmemiş, kıt kanat yaşayan insanlar da olabilirler. Ama konunun özünü kaçırma. 6-7 Eylül'de gyri müslümlerin elinden alınan ticaret bu günde görmüş olduğumuz gibi senin o bahsettiğin namuslu insanlara verilmedi. Zaten o vicdanlı insanlar da böyle birşey yapmazdı emin ol.

Konuya gelince:
Sergiyi kim duzenlemis, kimler sponsor etmis, ona bir bakinca zaten ne oldugu anlasiliyor. Uzerinde tartismaya bile degmeyecek bir sergi, tamamen olay yaratma amacli, politik bir sergi. Amacina da tam ulasamamis ama gene Turk'u Turk'e dusurmusler.

Konuya gelince deyip resim sergisinden bahsetmişsin ama konu 6-7 Eylülde yaşanmış olaylardı. Mademki resim sergisine değinmek istiyorsun ondan da bahsedelim. Ben pek ilgilenmemiştim o konuyla. Bu resim sergisini düzenleyenler kimler acaba? Yazından pek sevmediğin birileri olduğu alaşılıyor, söyle biz de öğrenelim.[signature][hline]Sargas >> lvl45 Shaman >> Burning Legion
Glirhuin >> lvl41 Rogue >> Kor'gall
Mesaj tarihi:
Nasıl bir insan olduğunu cidden merak ettim şimdi. Netür bir insan en yakın arkadaşım dediği birinin ailesine, kendisine yapılmış bukadar büyük bir adiliği savunur?

Arkadasimin babasida o mallara o sekilde konduysa savunurum yuzunede derim. Tekrar diyorum osmanli tarigi hakkinda lisedeki hocandan duyduklarin disinda bir bilgin yok.

Benim tarih bilgime laf atmadan önce git kendin tarih öğren. Ama okulda çoğu ırkçı olan tarih hocalarının öğrettiğini değil. Osmanlını zaten ticaretini ayakta tutan azınlıklardı. Şerihat kanunları nedeniyle müslüman halkın ticaretle uğraşması günah sayılıyordu. Osmanlının ticareti sadece devlet yüzünden bozuldu. Osamnlı borç alabilmek ve avrupanın gözüne iyi gözükmek için bir sürü saçma sapan anlaşmaya imza atmış. Bu anlaşmalar kendi varolan tüccarlarını(ilk başta azınlıklarda dahil) ticaretini bitirmiş. Bunu başlatan azınlıklar değil Osmanlıdır.

Osmanli ticaretinin icine eden azinliklardir. Bilmeden sallama. 250 yil boyunca rusyasindan fransasina , avusturyasindan, ingilteresine butun ulkeler azinliklara ekstra haklar verilerek ticaret yapmalarini saglamistir. Osmanlidan her savas sonu azinliklara ticaret hakki istemislerdir. Dangalak dangalak konusucagina tarihin ogren. Ac iki tane antlasma metnini oku. Gelip burada birsey biliyormus havasinda konusma bosuna zamanimi kaybettirme.

Bir kere konudan sapmayalım. Ben de biraz sapmışım kabul ediyorum. Biz burda soykırım olaylarından mı bahsediyoruz, yoksa 50 yıl önce ülkemizde azınlıkları ticaretten tamamen uzaklaştırılması için 2 günde yapılan yağmalama olaylarından mı bahsediyoruz. Soy kırımdan bahsetmeye başlarsak kendini daha da batırırsın. İstersen konuyu daha fazla genişletmeyelim

Ben soykirimdan falan bahsetmiyorum. Ticaretten uzaklastirmadan bahsediyorum. Soykirim ayri bir konudur. Francoda yahudileri uzaklastirmistir ama soykirim yapmamistir. Fransa da cezayirlileri zanaattan uzak tutmustur. Soykirimi zanaatla alakali degildir. Kisacasi her ulke bu isi yapmistir yapmak zorundadir. Bir ulke dusununki irki hic bir ticari is yapamiyacak, yapmaya kalksada yapanlar tarafindan engellenecek. Boyle bir ulke nasil ozgurdur? Boyle bir ulke napar?

Klasik ülkücü(aslında ırkçı olsalarda kendilerini vatan sever olarak tanımlarlar). Merak etme senin(senin gibi olan diğerlerinin) o güzel Türklük benliklerinize bir halt olmazdı. Yahudiler zaten kapalı bir toplum. Kendilerinden olmayan insanları çok nadiren aralarına(eş olarak kesinlikle bunun dostlu arkadaşlıkla bir alakası yok) kabul ederler. Ermeniler ve Rumlarla zaten aranız bozuk. İki halkta her nekadar geçmişte(ve bilgili kültürlü insanlar hala böyle) Türke halkıyla çok iyi olsa da Kurtuluş Savaşında, önce sinde ve sonrasında olan olaylar yüzünden sizingibilerden uzak duruyor. Yani merak etme kanın kirlenmezdi.

Birincisi ulkucu mulkucu degilim hayatim boyuncada nefret ettim o tiplerden. Ama vatanini sevmek fasistlikse gercekleri soylemek sen ekmegini yerken hosuna gitmesede soylemek ulkuculukse bana iki sifatina verebilirsin kardesim.

Direk kanun olarak yazdığı yeri bulamadım. Ama http://www.tarihvakfi.org.tr/haberayrinti.asp?ID=382 bu sitede güzel bir yazı var bu konuyla ilgili okursan saklı olanın bir kaç fotoğrafla sınırlı olkmadığını görürsün. Sitedeki yazıdan da kısa bir alıntı: " [i]Arşivindeki tüm malzemeleri Tarih Vakfı’na bağışlayan merhum Fahri Çoker’in ebediyete intikalinden sonra malzeme üzerindeki yayımlanma yasağının kalkması, söz konusu fotoğraf ve belgeleri kamuoyuna sunma imkânı doğurdu
" [/i]

Kanu hakkinda hic bir fikrin yok konusuyorsun. Kanun falan engellemesi yok. Olen eski bir hakimin fotograflari ortaya cikti zaten ortaligi kolluyan lobilerde bu ise baliklama atladi. Bak uc bes gun sonra dangalagin biri cikip latife hanimin mektuplarinida yayinliyacak esas yaygarayi o zaman gor. O hinciyla neler yazmis olabilecegine dusunmek bile istemiyorum acikcasi.

Sen hiç bir Türk evladına çapulcu diyemezsin terbiyesiz, yağmalayanda yağmalatanda bizim için şereflidir bre deyyus.

O Senin tarafinda espri yapiyor.

[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Mesaj tarihi:
said:
Rock, 09 Eylül 2005 00:10 tarihinde demiş ki:
Evet demirbilek haklısın belki o fabrikada çalışan insanlar çok dürüst olabilir. Boğazlarından hiç haram lokma geçmemiş, kıt kanat yaşayan insanlar da olabilirler. Ama konunun özünü kaçırma.

Haram lokma gecmemesi icin kit kanaat yasamis olmak bir kosul degil, nitekim gelir duzeyi orta veya iyi olup, durust ve ahlakli olan o kadar cok insan var ki bu ulkede. Fakir olanlar arasinda da var iyi insanlar, multi-milyarderler arasinda da. Ayni duzenbaz insanlarin da her seviye de rastlandigi gibi.

Konuyu karistirma demissin bir de
said:
sir, 08 Eylül 2005 17:09 tarihinde demiş ki:

arkadamizin yapmis oldugu yargilamaya bir cevap verdim. Konuyu karistirmis olmuyorum cunku gordugun gibi bu arkadas zaten konuyu getirmis buraya ben daha bilgisayarimin karsisina oturmadan once. O noktadan itibaren benim cevap verme hakkim dogdu. Zaten 'quote' ettigim icin anlasilmis olmaliydi. Yani konu zaten orda, ben yeni bir sey getirmemisim.

said:
Rock, 09 Eylül 2005 00:10 tarihinde demiş ki:
6-7 Eylül'de gyri müslümlerin elinden alınan ticaret bu günde görmüş olduğumuz gibi senin o bahsettiğin namuslu insanlara verilmedi. Zaten o vicdanlı insanlar da böyle birşey yapmazdı emin ol.

Bu olaylar o kadar abartilacak boyutta dcegil. Orasi alti ustu tek bir caddedir, ve o 'gayri-muslim' esnafin yaridan cogu halen bugun bile orda islerine devam eder. Inanmazsan git bi Beyoglundaki dukkanlara git mal sahibi kim, isyeri kime ait, kim isletiyor bi sor bakalim. Cogu hala senin o 'ellerinden ticareti alinmis' dedigin gayri muslimlere aittir. Yani hic kimsenin elinden bi sey alinmis falan degil. Uc bes vitrin taslanmis, mallara zarar verilmis falan, bunlar bu kadar global ekonomik olay gibi sunanlarin olsa olsa baska bir ajandalari vardir diye dusunuyorum. Ben sahsen tanidim bunlardan bazilarini, kimi ABD'ye gitti ama bu olaydan degil zaten ABD'de daha guzel bir hayat tarzi var diye gittiler. Bi cogu da Beyoglunda hala isletme sahibidir ya da mal sahibidir, isletenlerden soke soke alir her ay kirasini, kimse de buna dokunmaz bu ulkede.

Bi de kim duzenlemis demissiniz : Helsinki Yurttaşlar Derneği ve Helsinki İnsan Yerleşimleri Derneği duzenlemis. Simdi bu oldukca-politik organizasyonlarin Turkiye'de ne isleri var, ve neden fotograf sergileri falan duzenliyorlar, hem de 3 Ekim'e sadece 1 ay kala, PKK olaylari canlanmisken. Turkiye'nin AB uyeligine karsi olan bazi gruplarin tam da bu donemde ortaligi karistirmaya calismalari rastlanti mi sizce?

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 09 Eylül 2005 01:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
@apache

.

Ermenistan'i gordun mu sen hic? Bizim 5'te 1'imiz kadar bile degil kisi basina gelir. Karanlik, fasist diktatorlukle yonetilen, mafya ve irkci gruplarin elindeki bir ulke. Ustelik Avrupa ve ABD'den aldiklari milyarlarca dolarlik yardimlara ragmen. Azerbaycan'a ait Karabag bolgesini isgal edip 1 milyon Azeriyi s1n1r d1s1 ettiler, adamlar hala bos tren vagonlarinda falan yasiyorlar topraklari ermeniler tarafindan isgal edildigi icin. Ermenistan Anayasasinin ilk maddelerinden biri de Turkiye'den toprak alinmak icin gereken her yolun denenmesi gereklidir diyor.

Turkiye ise tembel diyorsan ulkeni tanimiyorsun demektir. Bir kez daha soyluyorum, gidin Sanayilere, Sitelere, gunde 15 saat mesaisiz calisanlara, simitcilik yapan emekli ogretmenlere, yurtdisina ekmek bulmak icin gidenlere. Tam tersi en yogun calisan toplumlardan birisiyiz. Ama sermaye zayif, sorun oradan geliyor. Yuzlerce yil sermayeyi gayri-muslimler yonetmis. Turklerde Osmanli tahtina rakip cikar korkusuyla ezilmis ve geri birakilmis, sadece ciftci ve asker olmalarina musaade edilmis. Ataturk'un ilk hedeflerinden biri milli sermayenin olusuturlmasi degil miydi?

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 09 Eylül 2005 01:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Demir bilek ben turkiyedeki ermenilerden bahsediyorum yoksa ermenistandaki halkin bir halta yaramadigini bende cok iyi biliyorum. Ama buradaki butun ermeniler essek gibi calisiyor hakkini yemem. Birde 15 saat amele gibi calismakla 7 8 saat ise yarar calismak arasinda fark var.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Mesaj tarihi:
said:
demirbilek2, 09 Eylül 2005 01:33 tarihinde demiş ki:
Ataturk'un ilk hedeflerinden biri milli sermayenin olusuturlmasi degil miydi?

Peki bu bir paradoks değil midir?Yani anayasanla hereksin eşit olduğunu taahhüt ediyorsun,bu ülkede yaşayan herkes Türktür ve Türk milletini oluştururlar diyorsun ve ekonomini millileştirme ve ülkeni Türkleştirme adı altında etnik unsurları yokedecek,asimile edecek politikalar uyguluyorsun..Bir bakıyorsun ki savaş öncesi ülke halkının %20sini oluşturan bu unsurlar(tabi kürtlerin ve müslüman azınlıkların Türk addedilmesinin de bunda büyük payı vardır)1955lere gelindiğinde %2lere ve güümüzde 0,...lü sayılara düştüler ki bunlar Türk değiller miydi,senin anayasanda da söylendiği gibi,sırf 1964 te yaklaşık 30.000 Rum,Türkiye'de yaşamalarına dair kusurlar olduğu gerekçesiyle tüm mallarına el konularak bir bavulla Yunanistan'a sepetlenmişlerdir,keza Varlık Vergisi ve sonucu Aşkale sürgünü aynı şekilde..Zaten bu ve bu gibi olayların tek nedeni asimilasyon politikalarının ve İttihatçı politikanın başarısız olması değil de nedir?[signature][hline]Büyük iyilikleri tanımak için, küçük kötülükleri tanımamız gerekir.
J.J.Rousseau
Mesaj tarihi:
said:
onlyreal, 09 Eylül 2005 01:39 tarihinde demiş ki:
ermenistandaki halkin bir halta yaramadigini bende cok iyi biliyorum.
Lafını bil de konuş,başkaları senin ülkendeki insanlar hakkında böyle konuşsa nasıl tepki veririsin bir de onu düşün böyle konuşmadan önce.[signature][hline]Büyük iyilikleri tanımak için, küçük kötülükleri tanımamız gerekir.
J.J.Rousseau
Mesaj tarihi:
Bu benim degil ermenilerin lafidir. Acikcasi sunuda soliyim hic bir halt yapmadan yatiyorsam zirliyorsam

banada hic bir halta yaramaz diyebilirler.

said:
Khirsah, 09 Eylül 2005 01:52 tarihinde demiş ki:
said:
onlyreal, 09 Eylül 2005 01:39 tarihinde demiş ki:
ermenistandaki halkin bir halta yaramadigini bende cok iyi biliyorum.
Lafını bil de konuş,başkaları senin ülkendeki insanlar hakkında böyle konuşsa nasıl tepki veririsin bir de onu düşün böyle konuşmadan önce.
C CLARKE
Mesaj tarihi:
@khirsah

o rumlar turkiyeli veya kendini turk hissetmiyordu. Begen yada begenme o donemde ticaret yapan birileriyle konusma sansin varsa anlarsin olaylari.

200 sene boyunca kendilerini ayri bir irk millet olarak gormus insanlarin bir anda herseyini turklerle paylasip onlara hak vermesini bekliyorsunuz. Boyle birsey olmiyacagi bariz bir sekilde ortadaydi yapilmasi gereken yapildi.

Tvlerde yunanistanin saginda solunda tv ye cikian uc bes tane eski yamuk yumuk turkce konusanlar insanlari sirin bulup biz ne yazik yapmisiz abi moduna girmeyin. Olay cok daha ince ve mantikli.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Mesaj tarihi:
said:
Khirsah, 09 Eylül 2005 01:50 tarihinde demiş ki:
said:
demirbilek2, 09 Eylül 2005 01:33 tarihinde demiş ki:
Ataturk'un ilk hedeflerinden biri milli sermayenin olusuturlmasi degil miydi?

Peki bu bir paradoks değil midir?Yani anayasanla hereksin eşit olduğunu taahhüt ediyorsun,bu ülkede yaşayan herkes Türktür ve Türk milletini oluştururlar diyorsun ve ekonomini millileştirme ve ülkeni Türkleştirme adı altında etnik unsurları yokedecek,asimile edecek politikalar uyguluyorsun..Bir bakıyorsun ki savaş öncesi ülke halkının %20sini oluşturan bu unsurlar(tabi kürtlerin ve müslüman azınlıkların Türk addedilmesinin de bunda büyük payı vardır)1955lere gelindiğinde %2lere ve güümüzde 0,...lü sayılara düştüler ki bunlar Türk değiller miydi,senin anayasanda da söylendiği gibi,sırf 1964 te yaklaşık 30.000 Rum,Türkiye'de yaşamalarına dair kusurlar olduğu gerekçesiyle tüm mallarına el konularak bir bavulla Yunanistan'a sepetlenmişlerdir,keza Varlık Vergisi ve sonucu Aşkale sürgünü aynı şekilde..Zaten bu ve bu gibi olayların tek nedeni asimilasyon politikalarının ve İttihatçı politikanın başarısız olması değil de nedir?

Nufus mubadeleleri antlasmasi sonucu karsilikli olarak muslumanlar Turkiye'ye, Hristiyanlar'a ise Yunanistan'a gectiler.

Her iki ulkeninde karsilikli OK demesiyle karsilikli imzalanmis bir antlasma sonucunda oldu bu nufus degisimleri, asimilasyon falan hikaye.

Selanik'in %70'i Turktu, %20'si Yahudi idi mesela hani nerde onlar? simdi 30 kisi falan kalmis , ne oldu o Turkler? diyebiliyormuyuz? Rodos'daki, Girit'teki Turkler ne oldu diyebiliyormusun sen? Girit Turkleri ne oldu mesela. (Kaldi ki asimilasyondan soz etmek istiyorsan o zaman Yunanlilarin yonetimindeki yahudiler ne olmus ona bir bak).

Cevap: Nufus mubadeleleri. Iki ulke de altina imzayi atmis. Yunanistan da, Turkiye de. Noktayi koymuslar. Olay bitmis. Simdi gelip de aaa Pontus bizim Kapadokya bizim diyemezler. Bitti, imzayi kendileri atmis.

Boyle bir sey derlerse kendi imzaladiklari uluslararasi bir antlasmayi ihlal etmis olur Rum dostlarimiz.

Ben de gidip Atina'daki bizim camii niye ahir olarak kullaniliyor diyemiyorum.

Ama, Nufus mubadelelerinde muaf tutulanlar sadece Istanbul'daki Rumlar ve Bati Trakya Turkleridir. Istanbul'daki Rum nufusunun butun Turkiye'nin %20'si hic bir zaman olmadigini da bu konuyla ilgisiz olan biri bile hesap eder. Bunlardan da Istanbul Rumlarinin buyuk cogunlugu ABD'ye gittiler, ayni Turk komsusu neden oraya gidiyorsa o da o sebeple gitti.

Bu konulara bu kadar ilgiliyiz madem, o zaman bir de,
23 Eylul 1821 gunu Mora'da yasayan 60,000+ Turk nasil oldurululmus onu da konusalim.

Vitrin camlarini kirmak degil, ciddi bir insanlik sucundan bahsediyorum. Bakalim onu da ayni atesle tartisabiliyormuyuz? Nerde Tarih Vakfimiz, nerde Helsinki yurttaslik orgutleri?

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 09 Eylül 2005 02:56 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...