Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gelişen tekneoloji ve evrim karmaşası

SON_SAVASCI

Öne çıkan mesajlar

said:
Suleyman_Yusuf, 27 Ağustos 2005 20:49 tarihinde demiş ki:
vs...

http://www.harunyahya.org/yazar_hakkinda.htm

Adamlar maşallah kendi kendine yeten site yapmışlar[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Sosyal ağlarda paylaş

Cirkinkralin yazdigi yalanlar neyse benim yazdığımda bundan farksız. En azından ben doğru olmadığını itiraf ediyorum. Eğer cirkinkrala inanıyorsan biraz daha kendini zorlayıp banada inanabilirsin.

_seni tanımadan senin hakkında verebileceğim kadar hüküm verdim.
ben sana armut yeme diyorum
sen vişne yemeyeyim mi?
işte senin mantığın bu kadar beni meşul etme lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

Tebrikler,
bilimsel bir tartışma olması gereken şeyi de bir şova çevirdiniz. Hadi bakalım kim daha ilgi çekecek izliyoruz heyecanla[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Sosyal ağlarda paylaş

26 Ağustos 2005 21:54
--------------------------------------------------------------------------------
Bazıları gömülmüş dizlerine kadar çamura sadece ölümü düşünüyor
Bazılar ise gömüldüğü çamuru inceliyor çünkü ölse de ölene kadar o çamurda kalacağını biliyor

Ardeth
Pati - ?
26 Ağustos 2005 17:51
--------------------------------------------------------------------------------
Bone'un yazdıkları bence konuya açıklık getirmeye yeter fakat diğer arkadaşların bunları çok okudğunu sanmıyorum. Fakat o arkadaşların yazdıklarını okudukça onlarda bir yaptıklarını,söylediklerini inkar eden, yalan ve dalavere ile uğraşan orta çağ kilisesi havası görüyorum. İnsanlara gösterdiğiniz saygısız davranışlar, link vermeden kendi yazınız gibi yazılar k

bunlar benim yazılarım. buradya yazacak kadar cümlerler kuramadığın çok belli oluyor.

arkadaşlar yeter artık (gercekten ciddi arkadaşlar hariç)ben onlarla bilgi havuzunda yüzmek isterken beni böyle engellemeniz niye artık yeter. bundan sonra sizi muhatap almamam size yapılan en büyük hakaret olacağını düşünüyorum. yada sizle başetmeyi öğrenmelimiyim?
Sosyal ağlarda paylaş

evrenin yasi milyarlarla olculmekte. eger arkadas evrenle ayni buyuklukte bir ortam saglayip, ayni sayida atom, molekul yerlestirip ondan sonra 5 milyar yil beklediyse, ve sonunda canli hucre meydana gelmedigini gozlemlediyse, helal olsun diyorum. ne gibi kanitlara dayanarak butun elementlerin yerlestirildigi bir varilden DNA cikmayacagini soyleyebilir ki? maalesef bilimsel bir tez bile degil bu.
sonradan kaplanlarin balinalarin olusmasina gelince, bunlar rastlantilara dayanmaz, evrim teorisine gore ancak DNA nin olusmasi rastlantisaldir, geri kalan canlilarin olusmasi kosullara gore saglanir.

____ buarad bunu sormadan yapamıyorum.aynı büyüklükte aynı şartlarda aynı mol ve atomu yerleştirip. hücrenin oluştuğunu gözlemişmi arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben harun yahya ile ilgili yazı yazan arkadaşlara o kişinin kaynak olarak alınmaması gerektiğini göstermek için bunu koydum. Bilmiyorum ama burda yazılan her yazı ve söylenen herşeyi sanki sana saldırıymış gibi algılıyorsun bence bir tartışma için yanlış bir tavır bu.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CIRKINKRAL, 27 Ağustos 2005 21:09 tarihinde demiş ki:
bonenin ,bonenin alıntı yaparak yazdığı yazıyı,ve diğer ciddi arkadaşların yazılarını inceleyeceğim. buraya bir süre yaz yazmaya bilirim.

Arkadaş kekeme galiba :)[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben

On the keyboard of life, always keep one finger on the escape key.
Sosyal ağlarda paylaş

Kusura bakma ama bir tartışmada benim yazdıklarımı yanlışlamak yerine karakter bozukluklarımı analiz etmek isteyen biriyle zaten tartışamam...[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Trept, 26 Ağustos 2005 14:33 tarihinde demiş ki:
1. soruna cevap: Jurassic Park filminde 65 milyon yıllık kehribar taşının içindeki sivrisinek fosiline dikkatli baktın mı? Günümüz sivrisinekleriyle aynı dış görünüme sahip. Ayrıca günümüz sivrisinekleri (sadece dişileri) insan ve hayvan kanıyla beslenir. O zamanki sivrisinekler de dinozor kanıyla beslenirdi. Demek ki beslenme alışkanlıkları da 65 milyon yıldır hiçbir değişime uğramamış.

AHAHAHAHAHAHA
cok güldüm konuyla ilgili yorum falan yapmicam yani de bu adamın şu cevabı beni öldürdü gülmekten..

yok artık ne demiş ya
beyler burada izlediği filmlerle gerçek hayatı ayırt edebilme yetisi olmayan bir insan(!) la tartismaya calisiyorsunuz..

bu kadar da cahil olamazsın ama ya saka gibisin yemin ederim ne demek 65 milyon yıl onceki sivri sinekle bugnukü ayni neren biliyosun ya jurassic park 65 milyon yıl önce belgesel olarak cekildide haberimiz mi yok anlamadım ben..

bak canım jurassic park bir filmdir. gerçek hayatla hiç bir ilgisi yoktur..

yani bu da demek oluyor ki o filmde yapılan şeylerden veya gelişen olaylardan hiç biri bir gerçeklik değeri taşımamaktadır..

ya hakkatengülüyorum hala ya.. ya harbi cahille tartışılmıyo..

yaratılış teorisi diye bi teori uyduran arkadasada selamımı iletiyorum bu arada.. bilimsel hic bir dayanağı olmayan bi kuram teori olamaz canım teori ancak bilimsel kaynaklara sahip ise varolabilir... yaratılış feslefesidir sizin inandığınız ve cahilce cocukluğunuzdan beri beyninize işlenen müslümanlık din Allah vs vs türü kavramlardan dolayı böyle körü körüne inanmaktasınız bu felsefeye.. keske bi dayanağınız olsada inansanız yada bişeyler bilipte inansanız ama yok yani..

hangi kuran kursundansınız?[signature][hline] Açın Gözlerinizi Bakmayın Şaşı, Kralınız Gelse Yıkamaz Şanlı BEŞİKTAŞ'ı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CIRKINKRAL, 24 Ağustos 2005 16:10 tarihinde demiş ki:
hatırladığım birsey daha var charles darwin'in oğlu ona ruh hastası derdi.yani darwini en yakın tanıyan birisi ona böyle söylerdi.
darwin 'gözleri düşünmek beni bu kuramdan soğtuyor.'demişti.
ben de babama ruh hastası diyorum[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | (^ve Stargate^)
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Sosyal ağlarda paylaş

sivriseinekler gerçekten de en az değişime uğramış bir kaç canlıdan biridir. bunlar da çevresel etkenlerle doğal ayıklanmayla açıklanabilir. mutasyon yetneğini kaybeden türler genelde bir kaç milyonda tamamen yok olur. çok ender olarak sivrisinek örneğindeki gibi kala da bilir.

sonuçta bunlar spesifik mevzular. bunlar evrimi destekler. zaten canlılıkla ilgili ne öğrenmişsek evrimi desteklemiştir. aslında evrim çok stabil bir teori de değildir. ilk çıktığından beri bir çok kez güncellenmiştir. ama özü aynen doğrudur. bu teorinin üstüne binlerce de bilimdalı oturtulmuştur. aslında bizler şanslı kitleleriz. geçen yüzyılda bu konulara itirazlar daha fazlaydı. ama onlar hep unutuldu. her soru cevaplandı. hemen her iddia ispatlandı. artık sadece bir kaç evangelistden başkası evrime karşı bir laf etmiyor. sonuçta dönüşüm yavaş oluyor. ortaçağdan bilgisayar çağına geçti batılılar, oradaki insanlar. ama biz hala ortaçağdayız o ayrı.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğime gore (ve su anda itude doktorasını yapan fizik oğretmenimin bana anlattığına gore) doğada bir olayın gerçekleşmesi tamamen imkansız veya tamamen olması gibi bir durum yoktur.bir olayın yalnızca olma ihtimali vardır. ne kadar az olsada bir ihtimaldir. soyle bir ornekle acıklardı hocam biraz abartılı ancak olayı kavramak için yol gösterici olabilir. karşınızda bir duvar olsun o duvarın arkasına geçmek istiyorsunuz ancak duvarın içinden geçmekten başka hiç bir çıkar yol yok. eger siz yeterince (ihtimalin gerçekleşmesi için) duvara doğru koşup çarparsanız karşı tarafa geçebilirsiniz.

bir neslin omrunu 20 yıl olarak varsayarsak dunya ilk var olduğundan beri 250.000.000 nesil geçmiş. atmosfer belki tamamen oluşamadan güneşin radyasyonuna maaruz kalmış bazı element ve bileşikler yapı değiştirerek baska bileşiklere ve elementlere donusmus olabilir.bu kadar cok nesil(5 milyar yıl veya 250 milyon insan nesli) de bu olayın gerçekleşme ihtimalini arttırır.bugun evrimi destekleyen(kanıtlayan değil çünkü hala teoridir) bilgilerimiz var. ama yaratılış felsefesini destekleyenler bugunku bilgisizliğimizdir bana gore.cunku at varilin içine aminoasit olsun sana protein gibi dar goruslu bir bakış açısıyla evrim olayının aksini ispat edemezsiniz.

yaratılış bir dinsel olgudur. tabiiki dinsel bilgilerle yola çıkar.ancak kuranda bile insanın yaratılışı hakkında bilgi verilirken biz insanı kademe kademe yarattık insanı uzun surede yarattık gibi ifadeler yer almaktadır.allah için zaman kavramı yoktur onun bir anda yaratmış olduğu varlık bize milyonlarca yılda yaratılmış gibi gelebilir.bu konuyu daha uzatmadan kapamak istiyorum.

doğal ve cinsel seçilimin evrime yaptığı katkıya bir cevap veremeyeceğini düşünüyorum yaratılış felsefesinin.bu konuda bir görüş yada bir bilginiz varsa paylaşmanızı isterim.burda hep rastlantılardan bahsedildi. ozelliklede bu doğal seçilim konusunda hayat boyle rastlantılarla nasıl gelişebildi dendi ama atlanan bir nokta var "cinsel seçilim" bu konuda yazmıştım daha evvel ama cevap geldiğini görmedim

evrimin cevap aradığı noktalardan biri de araformlardır. daha once de belirtildiği gibi balinaların atların fillerin evrimini gosteren tablolar semalar mevcut. turun gelişimi hakkında araturler fln hep belirli.ben bir ornek vermiştim yaşayan araturlerle ilgili(bunların doğrulukları benim bildiklerimle sınırlıdır.) ordek gagalı memeli(gagası olan yavrularını sutle besleyen vucudu kıllarla-tuy değil-kaplı yumurtlayan bir canlı)ve durgun sularda yaşayan akciğerli balık bu konuda da cevap gelmedi lutfen yanıtlayın veya gorus bildirin.

benim ulastığım sonuc evrimin doğruluğu büyük ölçüde sağlanmıştır.[signature][hline]And darkness will cover the light
wrdlln

Sosyal ağlarda paylaş

Bir gökdelenin yıkılıp şans eseri boeing uçağı oluşmasının, bir molekülün kırılıp DNA olmasıyla aynı ihtimal olduğunu söylemiş biri kaç sayfa önce. Şöyle düşün, bir dünyada trilyonlarca gökdelen her an yıkılıyorsa, bir güneş sisteminde birçok dünya varsa, bir güneş sisteminden trilyonlarca galaksimizde varsa ve galaksilerden (sırf görünen evrende) yüz milyararcası varsa, hatta sonsuz parallel evren ve her evrende ayrı fizik kuralları varsa, o gökdelenlerden bir tanesi eninde sonunda boeing olabilir. Ancak sen bu olayın gerçekleştiği anca ortaya çıkarsan, gereken muazzam zamanı ve sonsuzluğu anlamadan "olmaz olm o şey tanrı var kesin" diyebilirsin.

ha bide bi atom bi anda kırılıp dna olmuyo, dünyanın ömrü kadar koy ne kadar zamanda dna olduğunu anlamak için, yavaş yavaş komplikeleşio yani atom.
[signature][hline]Sacré Bleu!

[Bu mesaj Patates tarafından 30 Ağustos 2005 15:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

"Naziler evrimi kabul ediyorlardı, Naziler kötüdür, bu yüzden evrim de kötüdür"

mantığının aynısını başka bi yere uygulayalım

"El-kaide Islam'ı kabul ediyor, El-kaide kötüdür.. " (hadi gerisini sen getir..)[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...