Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orta Asya mı?

trapt

Öne çıkan mesajlar

said:
-007-, 02 Eylül 2005 02:52 tarihinde demiş ki:
vatandaşlık ayrı ırk ayrı. rum vatandaşını türk vatandaşı yapmalarını eleştirdim burda ırk konuşmak ayıp
ha o ayri, o zaman yazdiklarimi üzerine alma ama yine de öyle düsünenler icin kalsin : )[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
Sosyal ağlarda paylaş

Celiskilerini anliyorum, ama o kadar karisik degil bu konu, hatta basit aslinda, anlatmaya calisayim.

birincisi Turk olmak irka bagli degildir. Dil ve kultur birligidir. Biz imparatorluklar toplumuyuz, irkcilikla sinirlamak gercekci olmaz. Hic bir imparatorlukta tek irk degildir dunyada, tek irksa zaten imparatorluk olamaz.

Dunyada hic bir imparatorluk tek bir irka bagli olmamistir. Biz bir imparatorluk devami toplumuz, bunu kabul edelim.

Altay daglarindan Viyana'aya kadar arada kim varsa hepsinden "kiz alip vermisiz". Tek bir irkin ozelliklerini beklemek yanlis.

Kaldi ki Anadolu'da Japonya ve Izlanda gibi izole bir bolge degil. Anadolu'nun kendisi zaten dunyanin ortasinda kopru gibi bir yer. Burdan nerdeyse gecmeyen kalmamis bunu da kabullenmek lazim.

Hepsini gectim Anadolu'ya disardan goc eden o kadar cok toplum var ki. Ornegin Cerkezler... Ruslar bunlarin ulkesini isgal edince 90%'i Anadoluya goc etmis. Ornegin Bosnaklar, bir rivayete gore Anadolu'ya goc eden Bosnak sayisi Bosna nufusundan fazla. Ornegin Tatarlar, gene Rus isgalinden kacmislar. Ornegin Ispanya'dan kacan yahudiler. Ornegin engizisyon mahkemelerinden kacan Berberiler, Adana civarina yerlestirilmis. Ornegin Polonya'nin taksiminden kacan Lehler, muslumanligi secen Macarlar, vs.vs. onlarca degil, yuzlerce toplum Turk kimligi altinda birlesmis ve cumhuriyetimizi kurmus butun bu insanlar.

cekik gozluluk konusuna gelince: Azerilerde turk onlarda cekik gozlu degil. Dagistan da oyle. Gagavuz Turkleri de o kadar cekik gozlu degil.hatta bizdeki cekik goz orani bunlardan daha bile fazla. Doguya dogru gittikce cekik goz orani artiyor, ornegin Uygur Turkleri de Kazakistan'a gore cok daha cekik gozlu. Yani cografya ile ilgili.

Ama bir Yunanliyla, Hintliyle veya Arapla mukayese edersen biz onlara gore cok daha cekik gozluyuz, bi de isin bu yonu var.

cekik goze ve genlere takilmak yanlis. Turk olmak icin Turkce konusmak ve ne mutlu Turkum demek yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş

o yuzden bu turkıyelılık kımlıgı sacma anadolu ustunde yaşıyan halk su anda kafatası mıllıyetcılıgı yapamıycak kadar karışmış bırbırıne turk mılletı karma bır mıllettır o yuzden zaten yabancı eş almaya meraklı bır mılletız eheh[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

Çekik gözlülük daha çok ortam şartlarına uyumdan olur.
(Zaten göz çekik olmaz göz kapakları düşük olur=-)

Göz kapaklarının kısık olması da gerçi doğudaki iklimi bilmiyorum ama muhtemelen kuvvetli rüzgarlar yüzünden değişime uğramış olabilir.Türkler 1000 lerce yıldır o iklimden o ortam şartlarından uzaktaysa herhangi bir ırk karışımına uğramasalardı bile çekik göz özelliğini kaybetmiş olabilirlerdi.Yani gayet müsait bi ortam bide çekiiik çekiiik diye alay ettirtip karizmayı çizdirmeye gerek yok dimi:D

O kadar kafaya takmaya da gerek yok zaten.Ha Çinli olmuşun ha ingiliz olmuşun ha kızılderili olmuşun ne farkeder?

Buarada yani öyle saf ırk diye bişiy çok az kaldı artık bitmek üzere yani bütün ırklar birbiriyle etkileşime giriyo gitgide ırk özellikleri kaybolucak diyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

İzlanda'da böyle bir olay var mesela. Adamlar kendilerinden başka kimseyle evlenmiyorlarmış. Bu nedenle ırksal özellikleri bozulmuyormuş. Bilim adamlarının onların dnalarını inceleme niyetinde olduğunu duydum.[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy
Emekli yakın dövüş üstadı:D...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Redeagle, 02 Eylül 2005 16:33 tarihinde demiş ki:
İzlanda'da böyle bir olay var mesela. Adamlar kendilerinden başka kimseyle evlenmiyorlarmış. Bu nedenle ırksal özellikleri bozulmuyormuş. Bilim adamlarının onların dnalarını inceleme niyetinde olduğunu duydum.

way be aşmış adamlar...bize hersene 4 bin rus gelin geliyomuş bilemiyorum artık :D[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Sosyal ağlarda paylaş

kendi yorumum;
araplarla ilişkiye girmemiz sonucu safkanlığımız bozulmuş... daha çok arap kültürünü andırmamızın sebebi de bu. zamanında din vasıtasıyla araplarla haşır neşir olmuşuz. :)

bence türkler müslüman olduktan sonra gerileme dönemine girmiştir. bende müslümanım ama türkler araplardan gördükleri yanlış müslümanlık sayesinde bozulmuşlar, geri kalmışlar. zamanın en üstün devletleri orta asyada kurulmuş. bunların bir çoğu türk devleti. ama artık hiç sözümüz geçmiyor....[signature][hline]Trash_
www.daniska.org
(çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

Kafama takılan dewamlı bu sorular.. isimler bile türk ismi değil (Çiçi, Hohan-yeh - kiok gibi isimler türkçe geliyo mu?)

Bunlar tamamen çinlilerin vs. kitaplarından alınmış bilgiler olduğu için bu şahsiyetlerin isimleri KENDİLERİNE göre değiştirmesi sonucu ortaya çıkmıştır..[signature][hline]fastreload, 02 Temmuz 2005 01:21 tarihinde demiş ki:
hocam bindiğin dalı kesiyosun çükünü keserim senin
Sosyal ağlarda paylaş

şunu unutmaki biz göçebe bir toplumduk. her kültürden etkilenirdik. ve çevremiz çinli doluydu.. birbirimize kız alıp verirdik. kağanlar bile çinli prensesleri alırlardı kendilerine.[signature][hline]Trash_
www.daniska.org
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 02 Eylül 2005 12:42 tarihinde demiş ki:
o yuzden bu turkıyelılık kımlıgı sacma

anadolu ustunde yaşıyan halk su anda kafatası mıllıyetcılıgı yapamıycak kadar karışmış bırbırıne

turk mılletı karma bır mıllettır

yavaş o kadar da değil :)[signature][hline]Atam izindeyiz!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
trash_, 02 Eylül 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
bence türkler müslüman olduktan sonra gerileme dönemine girmiştir. bende müslümanım ama türkler araplardan gördükleri yanlış müslümanlık sayesinde bozulmuşlar, geri kalmışlar.

bence öyle değil, ki türklerin tarihte kurduğu en önemli ve büyük devletlerden biri de Osmanlı'dır.

Günümüz gericileri kahrolsun.

bu arada dagger doğru söylüyo konu ırkçılığa kaymasın ama[signature][hline]Atam izindeyiz!

[Bu mesaj -007- tarafından 03 Eylül 2005 01:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Dünya'nın genetik konusunda araştırmalar yapan en iyi bilim adamlarından bir genetikçi vardı. O adamın milliyet'de bir röportajını okumuştum. Oldukça çarpıcı şeyler söylüyordu..

O adamın araştırmalarına göre Türkiye'de Türk diye bir şey yok zaten, gelenlerde oldukça karışmış durumda. Genetik araştırmalara göre anadolu'da Türk geni pek yok olanlarda az.. Oldukça heterojen bir yapıdayız. Zaten tarih yeniden yazılacak gibi bişi diyodu gen teknolojisyle beraber..

Aynı şekilde arkadaşın dediği izlandalılar'ın bile soyunun irlanda'ya dayandığı bulundu genetik araştırmalar sayesinde. Genetik tarihe göre, bir varsayım vikinglerin deniz seferleri sırasında eşlerini irlanda'dan seçtikleri yönünde.. Yani o izlandalılar bile karışmış durumda :)[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Aha buldum..

Türk geni Anadolu'da pek yayılmadı

Dünyanın genetik geçmişini aydınlatma projesinin başına getirilen ABD'li bilim adamı Dr. Wells, 'DNA'mızdaki sırlar, tarihin sil baştan yazılmasına yol açabilir. Kendinizi 'Türk' sayabilirsiniz, ama kökleriniz başka yerlere uzanabilir' diyor

Yasemin Çongar - Washington

Genetik bilimi, süt beyaz tenli olanlarımız da dahil tüm insanların soyunun Afrika'ya dayandığını birkaç yıl önce ortaya koydu. Peki bu yolculuk nasıl oldu da on binlerce yıl sonra, bizi bugün yaşadığımız coğrafyaya ve farklı fiziksel özelliklerimize vardırdı? Orta Asya'dan geldiğimizi sanırken genlerimiz bambaşka diyarların izlerini taşımasın?
Bu sorulara yanıt bulup insanlığın genetik soyağacını çizme iddiasındaki "Genografi Projesi," 13 Nisan'da, "National Geographic" Derneği" ile IBM şirketinin ortaklığında başlatıldı. Çalışmanın başına da "yaşayan bütün erkeklerin, 60 bin yıl önce Afrika'da yaşamış bir ortak büyükbabanın torunları" olduğunu kanıtlayan genetik paleontolog Dr. Spencer Wells getirildi.
Genetik yapısı nispeten saf yerli topluluklardan en az 100 bin DNA örneği toplamayı hedefleyen projeye, dünyanın her yanından genetik geçmişini bilmek isteyenler de katılabiliyor. Wells'in Milliyet'e verdiği özel mülakatın ilk bölümü şöyle:
YASEMİN ÇONGAR: Bulunduğumuz yere nasıl bir genetik yolculuktan sonra vardığımızı nasıl keşfedeceksiniz?
SPENCER WELLS: Bu güzergâhı belirlemek için kadınların mitokondrial DNA'sına, erkeklerin Y kromozomuna bakıyoruz.

DNA 'hataları'
Benim gibi baba tarafı Makedonyalı, diğer dedesi muhtemelen Arap, anneannesinin ailesi Kuzey Avrupa'dan göçmüş birini, bir güzergâha oturtabilecek misiniz?
Çocuğumuza DNA'mızı aktarırken bazen imla hataları yapıyoruz. Belki her kuşakta mitokondrial DNA ile Y kromozomu birer kez değişime uğruyor. Değişimin DNA'da bıraktığı işaret kuşaktan kuşağa geçiyor. Bu işaretlerin dağılımından yola çıkıp insanlığın genetik soyağacını bir ortak atamıza götürmek mümkün.

Tarih 'sil baştan'
Araştırma sonucunda, örneğin Orta Asya'dan geldiğini sanan bir Türk, atalarının Afrika'dan Anadolu'ya geçtiğini öğrenebilir, öyle mi?
Kesinlikle. Bu İzlandalıların başına geldi. İzlandalı kadınların soyunun İrlanda'ya dayandığı anlaşıldı. Yazılan yeni tarih, denizci Vikinglerin seferlerde İrlanda'dan eş seçtikleri yönünde. DNA'mızdaki sırlar, tarihi sil baştan yazmayı gerektirebiliyor.
Proje sonucunda, Anadolu'nun genetik haritası nasıl olacak?
Ortaya çıkacaklar hepimizi şaşırtabilir. İmparatorlukların göç hareketleri üzerindeki etkisinin genetik yansımalarını bulacağız... Anadolu'da Türk dili ve kültürünün yayıldığını biliyoruz. Ancak genetik veriler, Selçuklu ile Orta Asya'dan Anadolu'ya gelen Türk geninin burada fazla yayılmadığını gösteriyor. Kendinizi 'Türk' sayabilirsiniz, ama kökleriniz başka yere uzanabilir.
Türkiye çok heterojen. Kafkas genleri bu karışımı nasıl etkiledi? Mikrobölgelerdeki genetik veriler bize nasıl bir tarih anlatıyor? Anadolu'da Türkler gelmeden önce de bulunan yerli halkların bugün aynı genetik özellikleri koruyan torunları var mı, göreceğiz.

Adem'in de izini sürecek

GENETİK paleontolog Dr. Spencer Wells, Türkiye'de de yayımlanan "The Journey of Man" (İnsanın Yolculuğu) belgeselinin yapımcısı ve aynı başlıklı kitabın yazarı. 1969 doğumlu bir Teksaslı. Bilime ilgisi çocukken, biyoloji doktorası yapan annesinin peşinde laboratuvara gide gele başlamış. Genetik bilimini "tarihi kavramanın bir aracı" sayıyor. Doktorası Harvard'dan. Sonra Stanford ve Oxford üniversitelerindeki çalışmaları için dünyanın her yanını dolaşmış. Erkeklerin Afrikalı ortak atasını bulduktan sonra, şimdi "Adem'i Ararken" adlı yeni bir belgesel - kitap hazırlığında.

Katıksız bir Türkiye âşığı

"Yakında evleneceğim kadınla hayatımdaki ilk romantik hafta sonunu İstanbul'da geçirdim" diyor Wells ve soruyor: "Bir lokantada yemek yerken yanı başınızdaki duvarın Bizans suru olduğunu bilmekten daha etkileyici ne olabilir?" ABD'li bilim adamının Türkiye merakı, İstanbul ile sınırlı değil. Wells, 1998'de Kapadokya, Hattuşaş, Trabzon ve Karadeniz kıyısını arabayla gezdiğini, Türkiye üzerinden Gürcistan'a geçtiğini anlatırken, "Olağanüstü bir memleketiniz var" diye mırıldanıyor.

Cinsel cazibe coğrafyaya bağlı

Dr. Wells'e göre, cinsel açıdan kimi cazip bulduğumuz, dünyanın neresinde yaşadığımıza göre değişiyor.

"Hepimiz topu topu 2000 kuşaklık bir farkla Afrikalı kuzenleriz" demiştiniz daha önce...
Evet, çünkü bugün yaşayan bütün erkeklerin 60 bin yıl önce yaşamış bir Afrikalı erkeğin akrabası olduğunu bulduk. Başka bir grup bilim adamı da bugün yaşayan bütün kadınların 150 bin yıl önceki büyükannesini buldu.

Proje, örneğin "kuzeyli" tipteki sizle "Akdenizli" görünümündeki benim gen haritasında aynı güzergâhlardan geçtiğimizi gösterebilir mi?
Kesinlikle mümkün. Diyelim ki sizin anneannelerinizin güzergâhını "Afrika - Orta Asya Kuzey Avrupa - Anadolu" diye belirledik. Benim soyağacım da bu güzergâhın duraklarını paylaşa
Sosyal ağlarda paylaş

eğer birgün karşımıza çıkarsa bilimin sonuçlarını siyasete kaydıracak bölücü ruhlu ezik insanlara vatanın birlik ve beraberliği açısından prim vermemek lazım diye düşünüyorum..[signature][hline]Atam izindeyiz!

[Bu mesaj -007- tarafından 03 Eylül 2005 01:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

O bilim adamini 1 saat suren kendi hazirladigi belgeselde dinledim bana pek inandirici gelmedi. Tam bir amerikali adam ve baska bir ajendasi var. ABD'de PBS-Channel 13'de yayinlandi belgeseli. Adam butun Orta Asya'yi gezdi tek bir kere "Turk" kelimesi cikmadi agzindan butun program boyunca. Avrupalilarin Orta Asya kokenli oldugunu iddia ediyor. Bizim de Avrupayla ilgili olmamizi pek istemiyor anladigim kadariyla daha cok Ortadogu'lu yapmaya calisiyor, bu yuzden de Orta Asya geni yok gibi bir subjektif aciklama yapmis. Ama testi hangi bolgede kac denekle yapmis, onu 70 milyona genellemek ne kadar dogrudur onlara girmiyor. Oldukca populist keyfi iddialar getiriyor.

Kazakistan'da bir koye gitti, orada bir adam buldu. Guya o adamin atasi butun Fransa ve civarinin atasiymis.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 03 Eylül 2005 03:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İlk olarak; Bir çok farklı türk ailesi geldi Anadoluya. gelenlerin büyük bir oranı çekik gözlü değildi Uzakdoğulular gibi. Bu sebeple tahmin edildiği gibi bir değişim olmadı çekik gözlülük konusunda Anadolu da. A hiç mi yoktu çekik gözlü olanlar, tabii ki vardı. Ama şimdi ne zaman bi çekik gözlü Türk görülse türkmen muamelesi yapılıyor ki bu yanlış. çekik gözlü Türkler de var ve onlar günümüze kadar safkan olarak gelmiş de olabilir, diğer Anadolu türkleri ile beraber olarak çekik gözlülüklerini yitirmiş de olabilirler. Çekik gözlü olup da saf türk olanlarda var sonuçta. Bütün genellemeler yanlıştır biliyorsunuz. Tüm almanlar (yada germenlar diyelim ki polemik yaratılmasın.) sarışın değildir örnek olarak. Aynı şekilde çekik gözlü Türkü de vardır, sarışın türkü de, kıvırcık saçlı türkü de.. Bu illaki diğer ırklarla kaynaştıktan sonra oluşacak diye bir şey yok.

Bir de şu var ama; Biz bu topraklara geldiğimizde yaşayan popülasyonu sıfırlayıp da öyle yerleşmedik. olan toplumla kaynaştık. Ermenisi ile Rumu ile Arabı ile vs.... Yetmedi; uç noktalara Türkmenleri getirdik ve kaynaştık. 1300'lü yılların başından itibaren devşirmeyi getirdik. rumunu, bulgarını, dönem dönem bir çok farklı ırktan avrupalı sübyanı aldık osmanlılı ve müslüman yaptık. Zaman geçti, Padişah'ların anne tarafından gelen türk kanı azalır oldu, fermanlar çıktı artık gavura gavur denilmeyecek diye. Yabancılar yadırganmaz oldu. Rumlarla anlaşıldı, Ermenilere sadık denildi, Yahudilerle gelenekleri yakın diye evlenildi.... Ve bu güne geldik. bu gün bu topraklar üzerine ter ya da kan akıtmış herkes, ve ondan sonraki gelen her jenerasyon Türktür. Bunu sorgulamak ya da esnetmeye çalışmak yanlıştır. Amaç bu olmasa bile gidişat budur. Yani evet Orta asyadan geldik, şu anda ne şekilde olduğun bunu şeyi değiştirmez. Türksün, gerisini de tartışmaya gerk yok... Unutma; onbin yıl önce de Afrikadan geldin...

...
O isimler bana garip geliyor diyorsun. Onun sebebi sadece artık kullanılmıyor olmaları bu topraklarda. Ehlibeyt isimleri yaygınlaşmaya başladıktan sonra kullanılan öz türkçe isimler unutulur oldu. o yüzden garip geliyor sana. Çoğunluğu hala günümüz türkçe dil uyumlarına uygundur o isimlerin.

Bunun dışında son söyleyeceğim şey; bu konuları kurcalamayın çünkü pek bir yere ulaşamazsınız. tarih ve politika konusunda resmi bir kaynağı açıp okumadığın sürece kişiden kişiye bilgi aktarımı şeklinde yapılanı asla tatmin edici olmaz. Boşa konuşulmuş, polemiğe girilmiş, enerji ve vakit kaybedilmiş olunur sadece.
Türklüğü de bu kadar kurcalamanın alemi yok. Annenin dedesi Yahudi olsa yada babanın ninesi rum olsa, hiç bir şey değişmiş olmayacak hayatında.

Açıkcası ben bu her fırsatta köken konusunun tartışılmasını sevmiyorum. Çünkü her defasında yanlış insanlar tetiklenmiş oluyor. Ama biliyorum ki en üç ay içerisinde bir tane daha Türklük konusu açılacak, ve yine sil baştan polemiğe girilecek...[signature][hline]
Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel

Sosyal ağlarda paylaş

Zaten genetik tarih olayına girlirse yeniden sil baştan tarihi yazmak gerek..
Ne ingilizler saf ingiliz ne italyanlar saf italyan çıkar.. Zaten insan kendini ne hissediyosa odur. Türk hissediyosan Türksündür. Alman hissediyosan almansındır..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

7 sulalesi degil, 17 sulalesi Turk olan milyonlarca insan var bu ulkede. Ama esas sorun burada degil. Irk, sulale, Gen, DNA vesaire bunlari gecelim artik. Bunlar karin doyurmuyor.

Bu konuda isin ozu:

Su an TR'de kisi basina yillik gelir 5,000 $ degil de 25,000 $ olsaydi,

bilimde, sanatta, teknolojide, sporda birazcik daha ileri olsaydik,

kapimizda butun dunyadan insanlar kuyruk olurdu
"biz Turk olmak istiyoruz abi n'olur girelim bizde bu ulkeye" derlerdi. Turkiye'den vize almak icin insanlar yarisirdi, Turkce dil kurslari en ucra kasabalarda bile is yapardi.

Tarihte olan da bu zaten. Osmanli en gucluyken yahudisinden habesistanlisina, macarindan arnavutuna herkes niye buraya goc etti?

Neticeye bakarsak Dna, Irk, kan vs. hikaye... hersey rahatliga, huzura, paraya ve sagliga bakiyor. Onemli olan calisip bu ortami yaratabilmek. Huzur ve mutluluk ortami yaratbilirsek zaten bu sorunlarin hepsi otomatikman cozulur.

O zaman bakin kimler nerelerden cikar biz aslinda Turkuz diye gelirler.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 03 Eylül 2005 08:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

o işin asıl boyutu.. bir de şu var... türk ırkı bir zamanlar çok güzel bir ırkmış. tabi yanlış hatırlamıyorsam. kırım taraflarına göç eden türklerin(şimdi adını hatırlamıyorum) dünyanın en güzel formu olduğu vardı. hem erkekler hemde kızlar çok güzelmiş. :) .[signature][hline]Trash_
www.daniska.org
Sosyal ağlarda paylaş

sheref demişsin ki "aranızdan kaç kişi ben %türküm diyebilir ki?
7 sülalesi türk olan kimseyi tanımıyorum."

benim 7 sülalem türk ama konu bu değil ve olmamalı yani değindiğin konu saçma bir muhabbet

ayrıca herkes StRencher'ın uzun mesajını okuyup susmalı diye düşünüyorum.[signature][hline]Atam izindeyiz!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...