Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orta Asya mı?

trapt

Öne çıkan mesajlar

Son zamanlarda aklıma takılan birşeyi sizlerle paylaşmak istedim..belki daha önce buna benzer bi topic açılmıştır.Ben aradım bulamadım.Varsa affola baştan söyliyeyim..

Tarih kitaplarındada gördüğümüz gibi..Lise tarihinin geniş bir bölümünü Orta asya tarihi oluşturuyor...yani Türklerin anadoluya gelmeden önceki zamanı...

Resimlere bakıyorum,eserlere...şu anki bizle bi alakasının olmadığını görüyorum.. yani yüzleri,tipleri falan bizimle alakası yok (kimse yannış annamasın ama çekik gözlü,zayıf insan modeli)
Madem Orta Asyadan geldik..Azda olsa o toplumdan genetiksel birşey almadık mı? ve öğretilen şey ne kadar doğru?..geldikten sonra burdaki halk direk asimile edilmiş olamaz mı..? Selçuklu ve Osmanlı dan sonra da bu hali almış olamaz mıyız? (Din ve yapı olarak)

Kafama takılan dewamlı bu sorular.. isimler bile türk ismi değil (Çiçi, Hohan-yeh - kiok gibi isimler türkçe geliyo mu?)

Herkes der..orta asyadan geldik diye..ben buna tam inanmıyorum bu halkın en fazla %5 inin kökü orta asyaya dayanır (soyut bir şeyim yok ama düşüncelerim tamamen bundan yana )

Onlara benziyor muyuz

Bu konuda biraz aydınlatırsanız sevinirim

[Bu mesaj trapt tarafından 02 Eylül 2005 00:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Fiziksel olarak benzemediğimiz açık.
Fakat oradan göçtüğümüz doğru. Tabii daha sonra Osmanlı bünyesinde çok değişik ırklarla etkileşime girdik. O yüzden değişmiş olmamız normaldir gibime geliyo. Daha detaylı bilgisi olanlar daha güzel bilgiler verir.
Tarih bölümü bunun için ideal.[signature][hline] selam : )
Sosyal ağlarda paylaş

Anadolu cocuguyuz biz....[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Mix|MSN|Blogs of my life|Myrande
B@B th3 G3NK

MALkavianX, 28 Ağustos 2005 13:24 tarihinde Karaköy vapur iskelesinde demiş ki:
Abi yok bide disardan zenci ithal etmisler...(!!!!)
Sosyal ağlarda paylaş

abi orta asya dıyınce dırek en cekık gozlusunu alırsan tabıkı benzemessın.ayrıca mıllet dedıgımız sey aynı dıl dın we tarıhı paylasmaktır aynı gözu dııl. wede azerbeycana yada turkmenıstana(yarı yarıya) baktıgında ınsanlar cekık gozlu felan dııller bızımle aynılar ben 6 ay turkmenlerle bırlıkte kaldım 15 e yakın samımı turkmen arkadasım we abıgım war hıcbırıde cekık gozlu dııl bızım gıbıler.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tashmoo, 02 Eylül 2005 01:00 tarihinde demiş ki:
abi orta asya dıyınce dırek en cekık gozlusunu alırsan tabıkı benzemessın.ayrıca mıllet dedıgımız sey aynı dıl dın we tarıhı paylasmaktır aynı gözu dııl. wede azerbeycana yada turkmenıstana(yarı yarıya) baktıgında ınsanlar cekık gozlu felan dııller bızımle aynılar ben 6 ay turkmenlerle bırlıkte kaldım 15 e yakın samımı turkmen arkadasım we abıgım war hıcbırıde cekık gozlu dııl bızım gıbıler.

ayrıca ısımlerını soyleyeyım;nur murat -yaz muhammet -kemal(bızde ısmın sonuna gelen can gıbı ısımler onlardada basa gelıor)
gordugun gıbı abıdık gubıdık ısımlerıde yok
Sosyal ağlarda paylaş

milletimiz çok uzaklardan çok zaman önce uzun bir süreç içinde anadolu'ya geldi ve doğal olarak uğradığı topraklarla etkileşime girdi. bu etkileşimlere en somut olanları islam, kullandığımız türkçe ve genlerimizdir.

bugün türkistan diye tabir ettiğimiz bölgede hala çekik gözlü türkler yaşar ve uzaktan bir akrabam ayrıca bir aile dostumuz türkistan kökenli çekik gözlü birer Türk'tür ve evet bizim atalarımız da öyleydi sonradan böyle olduk aynı dilimiz, dinimiz gibi.

en güzel kanıt detaylar dilimizde kültür, sanat ve tarihimizde gizlidir.[signature][hline]Atam izindeyiz!
Sosyal ağlarda paylaş

ohuuu karman çormanız biz orta asyadan geldik buraya yerleştik demek biraz saçma. aslında biraz değil bariz saçma.

bir ölçek balkanlardna bi ölçek kafkaslardan bi ölçek orta doğudan al über bi kapta çırp al sana türkiye.[signature][hline]pppppt.. kediler çorba içmezki!
Sosyal ağlarda paylaş

tu-man bugün teomandır
atilla hala atilladır
tolga hala tolgadır
bunun nesi abidik gubidik

ayrıca bahsettiğin bu isimlerin garip gelmesinin sebebi de bu tarihi bilgilerimizin çoğunun çin tarihinden alınmasıdır.

dolayısıyla bu isimler çin milletinin bizi kendilerince ifade ettiği türk isimleridir.[signature][hline]Atam izindeyiz!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-007-, 02 Eylül 2005 01:08 tarihinde demiş ki:
tu-man bugün teomandır
atilla hala atilladır
tolga hala tolgadır
bunun nesi abidik gubidik

ayrıca bahsettiğin bu isimlerin garip gelmesinin sebebi de bu tarihi bilgilerimizin çoğunun çin tarihinden alınmasıdır.

dolayısıyla bu isimler çin milletinin bizi kendilerince ifade ettiği türk isimleridir.

zaten hakaret olarak solemedım canım kardesım kulaga garıp geldıgı ıcın soledım
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada çok ama çok ilginç ve bir o kadar da kaynağını bulamadığım bi iddia var, bir alman araştırmacı mı ne demiş (miş) "anadoludaki müslümanlara türk, hristiyanlara rum denir ırk olarak ayırabilemezsiniz" diye.. googledan araştırmıştım bi ara ama bulamadım bulursanız buraya yazın özel mesaj atın vs.. vs.. sadece duyuntu yani.[signature][hline]pppppt.. kediler çorba içmezki!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CusTodeM, 02 Eylül 2005 00:52 tarihinde demiş ki:
Anadolu cocuguyuz biz....
bu süper : )

Orta Asya'dan göctügümüz bilinen bir gercek. Ama Osmanli'nin sicak iliskileri saolsun Birlesmis Milletler gibi olmusuz biraz :) (irkci arkadaslar kizacak) Ayrica yasadigimiz mekanin sartlarina uyum sagladigimiz gercegi de var, her canli gibi (islamci arkadaslar kizacak)[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-007-, 02 Eylül 2005 01:28 tarihinde demiş ki:
rumu da türk mü yaptılar şimdi ne günlere kaldık!
Evet abi Rum'da Türk'tür

Anne tarafimdan dedem de anneannem de Rum, göcler sirasinda Izmir'e gelmisler. Ve annemin dayisinin Istiklal Madalyasi var. Bu ülke icin savasti yani Kurtulus Savasi'nda.

Bu ülke Türk Milleti'nin, Türk Irki'nin degil. Türk Milleti de Türklerden, Kürtlerden, Rumlardan, Cerkezlerden, Azerilerden, Lazlardan, Ermenilerden... olusan bölünmez bir bütündür.[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 02 Eylül 2005 02:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...