Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warrior Tanking Guide

Delidumrul

Öne çıkan mesajlar

Biraz once Warrior ve Mage olarak Sunder Armor denemesi yaptik.

Mekan: Hearthglen
Mob: Scarlet Sentinel 54 Elite
Deney Ozeti (:p): Warrior mage e duel acarak 100 rage topluyor sonra moba dalip 5 kere sunder armor uygulayip 2250 armor dusuruyor. Bunun ustune mage damage vermeye basliyor. Agro mage e dondugu an damageler hesaplaniyor.

Hesaplar:

Deneme 1:
Warrior 641 Melee damage + 5 Sunder Armor
Mage 3000 damage ustune 1081 lik criti attigi an agroyu aliyor.
Sonuc: 5 Sunder Armorun ekledigi threat = Magein damage i - Warrior Damage i = 2889±540(son vurusun ilk 1 damageide agroyu cevirebilecegi icin rakam 540 asagi veya yukari degisebilir.)

Deneme 2:
Warrior 963 Melee damage + 8 Sunder Armor
Mage 5900 damage uygulamasina ragmen agroyu ustune alamiyor (mob oluyor).
Sonuc: 8 Sunder Armorun ekledigi threat = Magein damage i - Warrior Damage i = 4937+ (mage agroyu hala alamadigi icin rakam daha buyuk olacaktir)

Deney Sonucu: Mobun ustunde 5 kez uygulanmis sunder armor olmasina ragmen bunun ustune moba sunder armor uygulanirsa, uygulanan sunder armor threat eklemektedir.

P.S: Deney mantiksiz gelirse neden oldugunu yazarsaniz sevinirim.[signature][hline]Dancic teh Warrior of Praemium Callidus (Burning Legion)

Albert Einstein, bilinmeyen bir tarihte demiş ki:
Technological progress is like an axe in the hands of a pathological criminal.

a.k.a Dodo

[Bu mesaj Stream tarafından 01 Eylül 2005 09:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sunder Armor (Rank 5)
15 Rage 5 yd range
Instant
Requires Melee Weapon
Sunders the target's armor, reducing it by 450 per Sunder Armor and causes a high amount of threat. Can be applied up to 5 times. Lasts 30 sec.

Improved Sunder Armor (Rank 3)
Instant
Reduces the cost of your Sunder Armor ability by 3 rage points.

Revenge (Rank 5)
5 Rage 5 yd range
Instant 5 sec cooldown
Requires Melee Weapon
Requires Defensive Stance
Instantly counterattack an enemy for 64 to 78 damage and a high amount of threat. Revenge must follow a block, dodge or parry

----------------
yorum
siz isterseniz 5 Sunderdan sonra sunder spam a devam edebilirsiniz rage iniz varsa
ben revenge i tercih ederdim warrior olsaydım. (ek not: 450+ def = bisuru dodge ve parry dert etmeyin paso acılır revenge ability.. cd si dururkende hs yada ss basılınabilir, ayrıca diger ek not, patch 1.7 de ss threat generate high amount olucagı soylenmisti. su anda moderate amount olarak gozukuyor.. gerci basmak anlamsız su an 30 rage cost yuzunden)

şimdi beni 5 sunder armordan sorna atılan sunderın threat uretip uretmedigi ilgilendirmiyor
beni onumdeki warriorun rage i agroyu kacırıp kacırmıyacagı, ölüp ölmüyecegi ilgilendiriyor.

Delidumrul tecrübeli ve akıllı bi tanktır, diger warriorlarla mc de olsun her instance da gayet basarılı bi sekilde oynar. PT de offtank görevi yapar. Majordomo tanklarken MT ile beraber domoyu dötünde gezdirir. Daha domonun bi kez dönüp benim massive healime agro oldugunu gormedim. Bu adam bişey yazıyosa hem bildiginden hem tecrübesinden yazıyordur.

Ben warriorun teknik bilgisinden çok tecrübesine ve zekasına bakarım. Istedigi kadar teknik bilgisi olsun, super deneyimi olsun. Genede beyni olmuyan adamdan tank olmaz.

p.s: Rage sorunu olmaz* end-game instance da diyecek arkadaşlar olabilir*. Herzamanda olucaktır*.[signature][hline] Mystry aka mördak
gibidir.
AdorisPain Train & For SEVEN
Sosyal ağlarda paylaş

@ Sin

Delidumrul'un anlattigi tanklama sekline kimsenin bir lafi olmadi. Konu birazda olsa saparak Sunder Armor 5 kereden sonra threat eklermiye dondu.

Sadece Revenge ile agro tutalamaz. Zaten herkes revengein CD si bittigi an Revenge basiyor. Ondan geri kalan surede yapilan onemli. Delidumrul 5 Sunder Armor - Revenge - Heroic Strike spam olarak yapiyor. Oldukca rahat agroda tutulur MC bosslarinda bu sekilde. Ama soyle bir olay var. Eger sunder armor 5 taneden sonra hala threat eklemeye devam ediyorsa, Heroic Strike yerine Sunder Armorun kullanilmasi daha mantikli. Cunku sunder armor instant ve heroic strike bir sonraki melee vurusunda etkili oluyor.

Benim goruslerim.[signature][hline]Dancic teh Warrior of Praemium Callidus (Burning Legion)

Albert Einstein, bilinmeyen bir tarihte demiş ki:
Technological progress is like an axe in the hands of a pathological criminal.

a.k.a Dodo

[Bu mesaj Stream tarafından 01 Eylül 2005 10:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

klasik paticik tartişmasi olmuş :p
bir nevi Threat generation boy sırası :
Revenge > sunder (5. ye kadar) > heroic strike > sunder (5. den sonraki spamlama )

bir molten gianti , SADECE sunder spamlayarak aggrosunu kaybetmeden tanklayabilirsin , bu çok basit bir şekilde yapılacak 'sunder 5den sorna threat yaratiyormu' denemesi olarak geçebilir , evet yaratiyor , amma velakin , 5. ye kadar olan sunder kadar KESİNLİKLE yaratmıyor ayrı bir deyişle 5. sunder'a kadar olan sunder armor ile , 30sn lik sunder timerini refresleyen sunder kesinlikle aynı threat 'i yaratmiyor .

öte yandan ; heroic spamlamak
sunder spamlamaktan daha iyi (bununda m.giantlarda denemesi yapılmıştır) 20 kere sunder vuran biri saglam bi crit vuruldugunda aggroyu kaybedebilmekteyken , elinde Şu olan birisi heroic spamlayarak aggroyu daha rahat tutabilmektedir , o bakima , benim nacizane tavsiyem ;
demoshout + 5x sunder + revenge(o esnada up olacaktir) + heroic spam ölene kadar .
kadar basit bir tanking dir , aggoryu kaybetmezsiniz , oldu kaybederseniz taunt basarsiniz , yok bwl de iseniz mage'lere küfür eder geçersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi atlıyacak millet neden böle dandik bi dagger diye, cunki hızlı heroic strike bi dahaki attağını beklediği ve yine bi dahaki attağından aldığın rage'i engellediği için hızlı bi silahla hem daha hızlı HS atmış oluyoruz hemde daha az rage kaybetmiş oluyoruz yaaaa.

Ama gebertseler kullanmam dager o ne be öle kurdan gibi[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bu patide anlamadığım bişi var. Yüksek level bir class yapmamış kişiler gelip oynamadıkları class hakkında sadece gördükleriyle ahkam kesiyorlar olmuyor. Bakın teorik bilgi ile pratik bilgi arasında fark var. Blizzard bir şeyin öyle olduğunu söyledi diye çalışması o şekilde çıkmayabilir. 5 sunder den sonra threat üretilir mi üretilmez mi bilmem ama bırakın bunu warriorlar tartışsın diğer classlar araya girip yorumda bulunmasın. Mage tartışmasında mage oynamayan bir sürü kişiyle tartıştık sıkıldım artık.

Bakın arkadaşlar. Kişisel deneyimler kitaptan okumaktan, arkadaşının ya da bir akrabanın tecrübesinden daha değerlidir ve daha geçerlidir. Burada ben delidumrul'a hak veriyorum. Şimdi burada bende çıkıp hiç oynamadığım bir class'ı oynamış arkadaşımın deneyimleriyle ahkam kessem ne olur? Sanırım Cuce çıkar kafama vurur sen mage'sin git onun hakkında konuş der. Demez mi?[signature][hline]TABU Kelime: Kırbaç
Anlatan: Adam dövmekte kullanılır. Ayrıca Sextede kullanılır.
Anlayan: MALA.... MUŞTA...
Sosyal ağlarda paylaş

Yo pekte demem aslıdan akabinde bi mage olarka warrior hakkıdna benım görmediğ şeyleri fark ediyorsundur.

Ha bu konuda değildir muhtemelen cunki sen kendi dmg'ın ve warrior'ın yarattığı aggryu gözlemlerken warrior healer'dan dmg dealer'ına kadar bir suru şeyi gözemliyo.

Ama ne bileyim mortal striken veridği nerf'ün etkisini bi druid/paladin/shaman benden daha rahat görecektir, veya ben bi mage'in icy chill'ini[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
baaluo, 01 Eylül 2005 16:18 tarihinde demiş ki:
klasik paticik tartişmasi olmuş :p
bir nevi Threat generation boy sırası :
Revenge > sunder (5. ye kadar) > heroic strike > sunder (5. den sonraki spamlama )

bir molten gianti , SADECE sunder spamlayarak aggrosunu kaybetmeden tanklayabilirsin , bu çok basit bir şekilde yapılacak 'sunder 5den sorna threat yaratiyormu' denemesi olarak geçebilir , evet yaratiyor , amma velakin , 5. ye kadar olan sunder kadar KESİNLİKLE yaratmıyor ayrı bir deyişle 5. sunder'a kadar olan sunder armor ile , 30sn lik sunder timerini refresleyen sunder kesinlikle aynı threat 'i yaratmiyor .

Bold'la yazdıkların içimi rahatlattı baal. Çünkü cidden 5. sunder armor'dan sonrası yeterince threat yaratmıyor ve buna emindim. Ama aylarca hiç threat yaratmıyor diye düşünmüştüm. Neyse, sonuçta oyun stilimde bir değişiklik olmayacak.

Ha ayrıca, sunder armor revenge'e göre azcık daha fazla aggro üretiyor bence. Spam'lemekten kaynaklı değil yani, 1 sunder 1 revenge'e göre daha iyi bence. Ama çok az bir fark. Yanlış da olabilir tabii.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Gloria | Level 54 | Orc Warrior | Burning Legion | Grimsoul Legion (Tatilde)
Nepenthe | Level 20 | Undead Mage| Frostwhisper
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Stream, 01 Eylül 2005 10:18 tarihinde demiş ki:
@ Sin

Delidumrul'un anlattigi tanklama sekline kimsenin bir lafi olmadi. Konu birazda olsa saparak Sunder Armor 5 kereden sonra threat eklermiye dondu.

Sadece Revenge ile agro tutalamaz. Zaten herkes revengein CD si bittigi an Revenge basiyor. Ondan geri kalan surede yapilan onemli. Delidumrul 5 Sunder Armor - Revenge - Heroic Strike spam olarak yapiyor. Oldukca rahat agroda tutulur MC bosslarinda bu sekilde. Ama soyle bir olay var. Eger sunder armor 5 taneden sonra hala threat eklemeye devam ediyorsa, Heroic Strike yerine Sunder Armorun kullanilmasi daha mantikli. Cunku sunder armor instant ve heroic strike bir sonraki melee vurusunda etkili oluyor.

Benim goruslerim.

bu sebeple dd nin elinde 1.3 speedlik dagger var zaten[signature][hline] Mystry aka mördak
gibidir.
AdorisPain Train & For SEVEN
Sosyal ağlarda paylaş

Hehe aklıma geldi, dire maul ilk çıktığı zamanlarda elimde dandik bir one handed vardı. Ordaki quest ödülü olan lorespinner'ı alıp kullanmaya başlamıştım.

Yaklaşık 2-3 hafta o lorespinner ile tankladım. Her gören dalga geçiyordu "haha dagger'lı tank" diye. "Niye dagger olmasın ki?" diye sorduğumda "yok dagger rogue içindir" cart curt bir şeyler geveliyorlardı. Ama o dagger'la gayet iyi iş başarmıştım.

Hatta o dagger'la ve prot build ile Doomsaw + MS build'li warrior'ları duel'de yendiğim için bir ara efsane olmuştu ismim (Kane ile bunlar hep). :p

edit: Bir de sorum var. Yeni karakter 60'a yaklaşınca pvp yapmayı düşünmüyorum pek. Prot talentlerine dönüş yapacağım ve sırf instance yapacağım. 11 arms / 40 prot düşünüyordum. Acaba prot'tan biraz kısıp 3 improved heroic strike almaya değer mi sizce? Sadece ve sadece tanking talentleri olduğunu göz önünde bulundurun, MC ve BWL'de de kullanacağım.

[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]

[Bu mesaj Mirage tarafından 01 Eylül 2005 18:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

3 imp heroic strki bence değer rahatlarsın en azından ortalama heroic cost'u 15 rage gibi bişey oluyo o zaman buda baya iyi bi durum aslında.

Tabı %3 parrye değişirmiyim orasını bilmiyorum[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Parry'den hayatta kısmam zaten, prot talentlerinden bir şeyler azaltabilirim belki. Ama bakalım.

1 revenge'in 2-3 sunder kadar threat üretmesi imkansız bence. Belki BWL'deki boss'ların sunder'a gıcığı vardır, sunder threat pek üretmiyordur bilemiyorum.

not: Şimdi ilk sayfada odium'un vermiş olduğu linke baktım da, ordaki deneylere revenge sunder armor'dan %15 fazla threat üretiyor demişler. Olabilir tabii. Ama 2-3 sunder ne demek ya, ya abartıyorsun ya da cidden BWL'deki boss'lar sunder armor'dan etkilenmiyor.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Bwldeki bosslar gerçekten bir garipmiş ya mirage , alliance biraz daha rahat aslında Bwl konusunda niçin derseniz . Yanlış hatırlamıyorsam paladinde Threatı %30 düşüren bir blessing var ve bu sayede tank aggroyu kaybetmeden rahatça tanklık yapabilir yani , ayrıca bosslar taunt edilmiyor galiba tamda bilmiyorum gerçi ama duyduğuma gore öyle o yüzden belki revengein etkisi arttırılmış olabilir Bwldeki bosslarda
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Stream, 01 Eylül 2005 09:28 tarihinde demiş ki:
Biraz once Warrior ve Mage olarak Sunder Armor denemesi yaptik.

Mekan: Hearthglen
Mob: Scarlet Sentinel 54 Elite
Deney Ozeti (:p): Warrior mage e duel acarak 100 rage topluyor sonra moba dalip 5 kere sunder armor uygulayip 2250 armor dusuruyor. Bunun ustune mage damage vermeye basliyor. Agro mage e dondugu an damageler hesaplaniyor.

Hesaplar:

Deneme 1:
Warrior 641 Melee damage + 5 Sunder Armor
Mage 3000 damage ustune 1081 lik criti attigi an agroyu aliyor.
Sonuc: 5 Sunder Armorun ekledigi threat = Magein damage i - Warrior Damage i = 2889±540(son vurusun ilk 1 damageide agroyu cevirebilecegi icin rakam 540 asagi veya yukari degisebilir.)

Deneme 2:
Warrior 963 Melee damage + 8 Sunder Armor
Mage 5900 damage uygulamasina ragmen agroyu ustune alamiyor (mob oluyor).
Sonuc: 8 Sunder Armorun ekledigi threat = Magein damage i - Warrior Damage i = 4937+ (mage agroyu hala alamadigi icin rakam daha buyuk olacaktir)

Deney Sonucu: Mobun ustunde 5 kez uygulanmis sunder armor olmasina ragmen bunun ustune moba sunder armor uygulanirsa, uygulanan sunder armor threat eklemektedir.

P.S: Deney mantiksiz gelirse neden oldugunu yazarsaniz sevinirim.

Gayet basit bir deney ispatlıyor işte sunderın 5 ten sonrada agro ürettiğini.
Bazı warriorların 5. den sonra daha az agro ürettiğini söylemelerinin nedeni 2250 armor reductiondır. Rogue ların ve hunter ların dps ine % 20-25 (atıyorum) ekleme yapıyor desek 5x sunder, tabiki sunder daha az hate üretiyormuş gibi görünür. Ayrıca 0 sunder varken yapılan HS ile 5 sunder sonrası yapılan HS arasında da fark var. Sunderın özelliği, armora bakılmadan her uygulamada aynı oranda agro üretmesi. Eğer sunderın ürettiği hate i konuşuyorsanız, rakam olarak tamamen her yaptığınız sunder daha önce kaç kere yapmış olursanız olun aynı oranda agro üretir. 5'ten sonra üretmez veya az üretir derseniz yanlış bilgi verirsiniz.

5 sunder ardından revenge ve HS spam yapmak kötü tanklık değil, MC ve Onyxia da sorunsuz götürür. Ama BWL gibi gerçekten warriorların yeteneğinin sonucu değiştirdiği bir yerde elinizdeki rage'i en çok agroyu üreticek şekilde kullanmak gerekiyor.
Birde BWL de rage sınırsız değil, offtankler ellerindeki sınırlı rage ile en çok agroyu üretmek zorunda. MT'nin hate i yarıya indiği zaman eğer offtankleriniz kötüyse mob raide doğru döner ve BWL en son istediğiniz şey bir mobun yanınıza gelmesi.
Bu alliance için çok büyük bir sorun değil belki, BoS nedeniyle bir iki deneme sonrası offtankleriniz olayı kapar, ama eğer horde sanız elinizdeki her rage i en iyi şekilde kullanmanız gerekiyor.[signature][hline]Odium [Khadgars Rage - Burning Legion]
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben bi tek delidumrul'un ilk sayfayi okudum, tek birsey merak ettim.

Ben simdi mini mini female gnome level 46 über tankim, 2 haftaya 60 olurum. Ögreniyorum yavas yavas. Derdim tanklik degil pvp, ama grup görevimi de basariyla yerine getirmeyi bilmem gerekir sonucta : )

Hayatimda ilk defa Heroic Strike kullanan ve kullanmayi öneren bi warrior gördüm, bu ne derece mantikli? 15 rage + bir sonraki vurusun rageini yemeye gercekten deger mi? Onun yerine sunderlari dösedikten sonra block + revenge yapmak daha mantikli olmaz mi?

Emilo, Gnome Warrior[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
odium, 01 Eylül 2005 21:23 tarihinde demiş ki:
1
Gayet basit bir deney ispatlıyor işte sunderın 5 ten sonrada agro ürettiğini.
Bazı warriorların 5. den sonra daha az agro ürettiğini söylemelerinin nedeni 2250 armor reductiondır. Rogue ların ve hunter ların dps ine % 20-25 (atıyorum) ekleme yapıyor desek 5x sunder, tabiki sunder daha az hate üretiyormuş gibi görünür.

2
Birde BWL de rage sınırsız değil, offtankler ellerindeki sınırlı rage ile en çok agroyu üretmek zorunda. MT'nin hate i yarıya indiği zaman eğer offtankleriniz kötüyse mob raide doğru döner ve BWL en son istediğiniz şey bir mobun yanınıza gelmesi.

3
Bu alliance için çok büyük bir sorun değil belki, BoS nedeniyle bir iki deneme sonrası offtankleriniz olayı kapar, ama eğer horde sanız elinizdeki her rage i en iyi şekilde kullanmanız gerekiyor.

1.abi conquestin sitesine bakmayı birakin artik bence, NA nin yada Fury'nin , ne bileyim bwl de 7.boss veyahut Nefarius üzerinde çalışmaya başlamış guildlerin forumlarından araştırın bunu , Sunder armor 5.den sonra daha az threat yaratiyor diyorum ben ,yani 'yaratiyormu acaba ?' yada 'sunder 5 ten sonra ne kadar threat yaratir buyrun tartişalim' demiyorumki :) olay budur yani , sunder armor kullanilabilir ama , sunder x5 , revenge-heroic ,refresh 5x sunder dır olay , fury'nin lideri de zaten warrior ve mt 'leri , adam güzel güzel aciklamis 5 parca t2 giyen adamin elinde julie's dagger varsa bir nedeni vardir.

2.bunun çözümüde öyle 'rage i iyi ayarlamak' diyilki =/ yani rage i iyi ayarlamak diye birşeyde yok aslında , MT sunder spamler ve revenge vurur, OT1 heroic spamler -revenge vurur demo shout basar arada, OT2 heroic - revenge , ha ayarlaman gereken damage dealerlerdir , melee genelde olmasada - combatta olursa her evis den sonra feint basar , hunterlar cooldown doldukca feign , warlocklar shadowbolt kullanmaz , mageler her critten sonra 5 auto-wand falan filan,şeklinde ben biliyorum en azından , yani aggroyu kacırdın yuh sana warrior! , denmez bizde hiç

3. abi razorgore dede siz kebap bi şekilde her yere döşüyorsunuz earthbind totemleri keyfiniz rahat :) izin verin aradada biz rahat edelim
Sosyal ağlarda paylaş

Ben herkesin sitesine bakıyorum, warrior charım olmadığı için tek bilgi kaynağım başka siteler ve guilddeki warriorlarla yaptığım testler.

Benim iddiam nonstop sunder ın en iyi agro tutma yolu olduğu değil. Eğer 1.3 speed dagger ile Sunder5x + HS süper oluyor diyorsan olabilir, fury MT'si de bunu yaptıysa eminim iyi bir yöntemdir.
Benim sunder konusunda bu kadar ısrar etmemim sebebi US de oynarken test etmiş olmam. Ve her test edeninde aynı sonuca ulaştığını okumam. Henüz 5. den sonra threat üretmediğini veya az ürettiğini test edip gördüm diyen olmadı.
Bir önceki mesajda dediğim gibi, sunder ve HS/Revenge arasındaki threat yaratma oranının 5. sunderdan sonra değişmesinin sebebi sunder değil, HS/Revenge in düşük armora daha fazla damage vermesi. Bunun dışında sunderın ürettiği agro 1000 gibi değişmez bir rakamdır ve Defiance talentiniz veya 8/8 Might setiniz yoksa bu rakam asla değişmez.
Dediğim gibi, aksini gösteren olursa memnun ve yanlışımı düzeltmiş olurum. :D

2- DPS'i tabi istediğin gibi ayarlarsın ama healingi istediğin kadar düşüremezsin. Her zaman MT nin aldığı damage kadar heal gitmesi lazım, buda o mobda OT'lar için değişmez bir agro limiti demek.
Eğer MT agroyu kaybettikten sonra OT1 yerine healera gidiyorse bu ya raid leaderın healingi bütün herkese yaymak yerine birkaç kişiye yüklediğini yada OT1 in kazma olduğunu gösterir. O yüzden healing setup iyi iken agro healera kaçarsa suç tanklardadır tabi. Bu olay yüzünden horde guildleri Vaelastraz'da alliance daha fazla takılıyor. Çünkü MT 45 saniye sonunda Burning Adrenaline i alıp ölünce, OT larının 200-600 dpslik novayı healleyen kişilerden daha fazla agro üretmiş olması "bekleniyor".

3- Keşke earthbind totemim olsa :/ razorgore için değil CTF için.[signature][hline]Odium [Khadgars Rage - Burning Legion]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...