Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türklerin Adını Kötüye Cıkaranlar

Dennis

Öne çıkan mesajlar

yaklasık 1 ay ugrasıp heartseeker ıcın gereken malzemeden topladım (x2). ogrım da heartseeker plan ı olan adam varmı dıye yell gecerken bırı ben yaparım gel dedı 15g da yapması ıcın ıstedı. tamam deıdm parayı sonrada materıal ı verdım.
(2-3 trade surdu). sonuncu trade ı verdıkten sonra , normal say den EHEHEHEHEHEH .... salagı yazdı ve dısconnect oldu. sımdı ben bu adama napmam lazım? 2 dagger ıcın oturup bs kasıp plan mı dusurmem lazım yapmak ıcın? turklere guven duygum o gunden berı cok sarsıldı... genelleme yapmak ve kendımınde turk oldugunu unutmadan objektıf yaklasmam gereksede, wow da ne kadar turklere uzak, o kadar ıyı artık benım ıcın. ozur dılerım.[signature][hline]kasksız uçmak ayıpsa lalettayin inişlerde şiirsel cacıklar amfibiyenlere kavuşur
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rottweiler, 22 Ağustos 2005 00:22 tarihinde demiş ki:
plan ı olan adam varmı dıye yell gecerken bırı ben yaparım gel dedı 15g da yapması ıcın ıstedı. tamam deıdm parayı sonrada materıal ı verdım.

Seninde hatan olduğunu bu cümleden anlıyoruz. İlk önce guildine bakıcaksın, ciddi guildmi değilmi, reputable bir tipmi, random adama material vermeyin :)[signature][hline][i]"To be yourself is all that you can do"[i]
Sosyal ağlarda paylaş

Dehdar olayı

wow forumlarında cocugun msj ını okudum ve cocuga hak verdim
bence cok uzerine gidiyolar cocugun
hatta ana bacı sovmusler cocuga
ss leri koymus cocuk

Bighammer olayı
bighammer oalyı dehdar olayından komple farklı
bighammer denilen tip saf bi cocuk besbelli, bunu mc runına alıyolar garr ı kesiyolar m looter geberiyor, o aralar bi bug vardı m looter geberince herkes corpse u acaibliyodu. Bighammer acıyo corpse u bakıyor brutality balde, 1 handed sword. bide kendi silahına bakıyor. begeniyor alıyor. yani ninjalıkla alakası yok saflıkla alakası var ve bilmemekle.

özet
Bighammer bilmeden ninjalıyor, dehdar guildine ders vermek amaclı ninjalıyor.[signature][hline] Mystry aka mördak
gibidir.
AdorisPain Train & For SEVEN
Sosyal ağlarda paylaş

walla uzulerek soyluyorum benım bı ark ım oyuna baslarken bl de actı charını
oyuna gırer gırmez gordugu Ne Var ..... Cocukları yazısını gorunce cıktı dırek

bızde baska bı realm e gectık dırek

ne kadar uzucu bı olaykı kendı ulkemızın ınsanları ıle kendı lısanımızı konusarak oynamak yerıne turklerın az oldugu yerlerı secer olduk

aslında bu bırazda bızım hatamız deıl mı?
bu sekılde davranan ınsanları dıslayarak onları bu davranıslarından uzaklastırsak daha guzel olmaz mı?
he yapılmıomu yapılıo tabıkı
ama o ınsanlar 3 5 kısıyle bıle muhabbet eebılıosa aynı tavırları sergılemeye devam edıo maalesef[signature][hline]Şerefli Yaşamın Bir Dakikası Bile Amaçsız Yaşamın Yıllarına Bedeldir

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sin, 22 Ağustos 2005 07:15 tarihinde demiş ki:
Dehdar olayı

wow forumlarında cocugun msj ını okudum ve cocuga hak verdim
bence cok uzerine gidiyolar cocugun
hatta ana bacı sovmusler cocuga
ss leri koymus cocuk

Sin, olayın olduğu sırada o raidde bende vardım. Olayın sonrasında forumlarda konu açıldığında bende vardım. Guild dışı tartışmaları yaşandığında da vardım.

Abartılan birşey yok. Dehdar tek kelime ile "Gereksiz" biri. Hem suçlu, hem güçlü.
İnsanları çok aptal şeylerle suçladı vs.vs.vs.

Bu kadar tepki görmesi doğal.[signature][hline]Elonia of Infernal Affairs
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rottweiler, 22 Ağustos 2005 00:22 tarihinde demiş ki:
yaklasık 1 ay ugrasıp heartseeker ıcın gereken malzemeden topladım (x2). ogrım da heartseeker plan ı olan adam varmı dıye yell gecerken bırı ben yaparım gel dedı 15g da yapması ıcın ıstedı. tamam deıdm parayı sonrada materıal ı verdım.
(2-3 trade surdu). sonuncu trade ı verdıkten sonra , normal say den EHEHEHEHEHEH .... salagı yazdı ve dısconnect oldu. sımdı ben bu adama napmam lazım? 2 dagger ıcın oturup bs kasıp plan mı dusurmem lazım yapmak ıcın? turklere guven duygum o gunden berı cok sarsıldı... genelleme yapmak ve kendımınde turk oldugunu unutmadan objektıf yaklasmam gereksede, wow da ne kadar turklere uzak, o kadar ıyı artık benım ıcın. ozur dılerım.

blizzard scamlemeye karsı cok hassas solersen malzemelerini geri alıp cocugu banlatırsın[signature][hline]Lianna Human Paladin
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere kerbela adlı charı alan insan arkadaşımdır ve on numara bir insandır..Ahmcol de benim guildimde bulunan güzel bir insandır.Bu insanlar küfür mü etmiş bilmiyorum ama bunları burda afişe etmeden önce herkes kendisine bakmalıdır.Ben bu insanları tAnıdığımdan bu entry i giren kişinin bunları hakedebileceğini düşünmekten kaçınmam ki bu kişiler sadece oyuncudur.Bir guildin gm si falanda değillerdi.Türk gm leri bunlardan daha beter davrandığı sürece bu tip olayların önüne geçilmeyecektir.

Evet eskilerden pek az kişi BL de kaldı ne yazıkki oyunun çıktıgı gunden beri korktugumuz oldu ve WOW da uo ya benzetilmeye çalışıldı.Ancak bu yorumları yapmadan önce bu oyunu ne kadar oynadıgınızı ve ne kadar bildiğinizi tartın ve kişileri afişe etme hakkını kendinizde bulun.Sizin bu küfür olayları hic birsey değil.Ben yasadıklarımı toplayıp yazsam bestseller fıkra kitabı olurdu.[signature][hline]NE Druid Lvl 60 - BL

We do the best...
Cause we are the Tomcats

Sosyal ağlarda paylaş

az önce , yaklaşık 2 dk önce başıma gelen olay:

winterspring'den questimi aldım , felwood' gidicem toxic horror kesicem 3 tane quest itemi toplayım dönücem. zaman kaybetmek istemiyorum hemen bitirip gidicem. baktım orda bi tane 60 mage , guildine bakıyoz : invadoria(ya da böle bişi) , bu guild saf türk guildi bildiğim kadarıyla. neyse , bu arkadaş 2 tane toxic horrorla kapışıyor , dalmıyorum. arkadaş bunları kestiğinde , %38 mana , %40 civarı hp si kalıyor(ap + pom + pyro + fire blast yapsam ölücek.). bu yeme içme olayına başlayınca yanına gidip önünden geçiyorum ki anlasın dalmayacağımı.o arada ben gezerken ordaki ağaç adamlardan(:p)biri dalıyo bana. ben spell cast etmeye başlayınca ekranda spellalert ın alert'ı beliriyor. arkadaş poly atıyor bana :) sonra bu arkadaş yaklaşık 1 dk beni kovalıyo ve en sonunda kesiyo.

eğer arkadaş forumlara takılıyorsa , selamımı yolluyorum :)[signature][hline]Furytear LvL 55 Undead Mage | Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

Her alanda eziğiz yabancılara karşı gerçekte. bu nedenle bari sanal ortamda ezilmeyin .. küfür etse ne olcak yani elin adamina ? etmeyince sana cok iyi gözlemi bakıyor.. yıllardır oynuyorum yabancılarla , herzaman türleri hor görmüşlerdir. bu nedenle fazla kasmayın. rahat olun.. belki sen küfür etmiyorsun bu sana kalmış bişey ama bi arkadaşın ediyorsada rahatsızlık duyma bundan..
bazen türk türke slm diyemiyor. sebeb ? adamı alıştırmışlar , illa ingiliz konuşcan diye. kaç tane alman, fransız , italyan, rus vs .. ingilizce konuşuyor senin yanında ? bu nedenle bari oyunda boynunuzu eğmeyin. bakın çinlilere !! adamlar dünyayı tınlamıyor , nickleri, guildleri vs herseyleri çince adamların.. ingilizce bileni bile ingilizce konuşmuyor senle .. kaldıki sen slm vermeye utanıyorsun.. OYUN BU OYUN SADECE.. büzülme o kadar .. geliyorsun buraya , su sahıs söle küfür etti, su böle yaptı etc.. kafana göre dalga geçiyon millettle , ama unutma , o dalga gectigin adam TÜRK... fransız yada alman cocugu deil...
keşke seni adamlar taksa biraz da , sende efendi olmaya felan çalışsan neyse . bu nedenle bu dediklerimi iyi düşün.. sahip çıkın birbirinize oyunda , köstek olmayın.. o kadar oyun oynadım. hepsinde de türkler birbirine düşman.. yıllardır birlikte oynadığım, alman diye bildigim adam türk çıkıyor !!! nedeni ?? utanıyor türk oldugunu sölemeye... ve bu tür adamlardan cokca var oyunda ..
hadi bakalım , git bi almana,fransıza vs .. kötü bi laf de , adamlar anında birlik olup sana haras ederler.

gerçekte tanıdıgım arkadaş ve 4-5 tane alman fransız bir adayız oyunda , adamlar çatır çatır almanca konusuyor aralarında , bu arada bende bizim türk arka SLM dedim, sonra bana özelden tell atıyor , "türkçe konuşma ayıp "
hani derler yaa sabaha mi bıraksın vs..

herneyse , bu bu konu yıllardır beni rahatsız ediyor , ama malesef içimizde eziklik duygusu kaybolmayacak... birazdanda bi tane ala geyik cıkıp bu yazdıklarıma " LOL" diyecek..sinirlendiğimle kalıyorum hep....

adamlar tükleri "yalaka" olarak tanıyor bazılarının sayesinde..

OYUNDA BARI TURK OL.

[Bu mesaj janis tarafından 29 Ağustos 2005 19:50 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj janis tarafından 29 Ağustos 2005 19:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

merak etme hiçbiryerde kimseye karşı ezik değiliz,o senin kişisel ezikliğin olabilir.İngilizce evrensel bir dil ve english serverlarında arkadaş partyleri vs. hariç herkes ingilizce konuşuyorlar konuşmayanlarıda hassas bir biçimde uyarıyorlar.

çinlilerin olayları farklı adamlar daha değişikler bir kere.ayrıca serverlarda birsürü gördüğüm koreli,çinli ingilizce konuşuyorlardı.Selam vermekten sakınan yok ama adam general chatten naber baba,napıyosun muhabbetıne gırmeye calısınca tepkı goruyor.[signature][hline]shinsetsu desu..
Nystal - Undead Priest - Haumarush - Sabbatum guild
Sosyal ağlarda paylaş

said:
soldier1905, 19 Ağustos 2005 20:11 tarihinde demiş ki:
Uzun zamandır bl servarında oynuyorum ve tanıdıgım bircok türk gercekten yardımsever ve iyi oyuncular. Ama bazı türkler yüzünden tüm türklerin adı kötüye cıkıyor maalesef. Kendi dilini anlamayan birine küfür etmekte bu adamlarda alıskanlık haline gelmis. Bugun basıma gelenler sadece ufak bir örnek; AV da oynuyorduk, raid chatinden herkes ne yapılması gerektigini tartısırken bir adam türkce konusuyordu kendi kafasına göre. Bende English plz dedim ve direk sus lan sanane english plzmis ...... ...... cocugu dedi. Tabi ya niye kufur etmesin, nasılsa anlamıcam dimi, türkce bilmiyorum. Hemen adama mesaj attım "Ne diyosun sen adam gibi konus oyununu oyna". Boyle diyince hicbir cevap veremedi, belli ki türk oldugumu anlayınca sasırdı. Ve iste böyle adamlar yuzunden Türklerin de adı kötüye cıkıyor, yinede ismini buraya yazmıyorum

eğer ki bir çok türk yardımsever, iyi oyuncular lakin bir kaçı tabiri caizse "pislik" ise ve bu azınlığa bakarak koca bir ulus-kimliği kötüleyen şoven genellemeci yabancıların bulunduğu bir serverda oynuyorsan pek umursamamanı öneririm...

işte 3-4 sene önce sana vereceğim cevap bu olurdu, realizme şiddetle direnen, idealist pırlanta gibi bir genç :)

lakin işin aslı bu değil, haklısın
şimdi bir örneklem uzayı oluşturalım "lombardini" isimli bir server olsun bu

bu serverda çeşitli ulus-kimlikler ile bütünleşmiş çeşitli gruplar olsun bunların bir kısmı azınlık bir kısmı çoğunluk olsun

a ulus kimliğine dahil olup bu serverda oynayanların % 80 i iyi % 20 kötü ve etik dışı davranışları gerçekleştiren insanlar olsun

bu ulus kimliğin geri kalanlar tarafından toptan "kötü" addedilmesi ne yazık ki mümkün, bir kaç kriter gerçekleşince

1. a ulus kimliğine dahil olanların sözlükte "çoğunluk" denilen dilimlerden birini oluşturması gerekiyor (% 20 - % 30 gibi) ve sanıyorum Burning Legion da olan durum bu

2. a ulus kimliği tarihsel paradigma içerisinde kötülenmeye yatkın bir anlam kazanmış olsun (dilimin geri kalanını oluşturanlar tarafından ------> şu durumda avrupalılar)

ne yazık ki "Türk" ulus kimliği 2. kriteri de doğruluyor.

özellikle 2. dünya savaşı sonrası yeniden yapılanma ve 70-80 sonrası petrol krizlerinde iş gücüne ihtiyacı olan çeşitli avrupa ülkeleri tarafından (isveç-almanya-hollanda) yüklü miktarlarda Türk işçi alımı sonrası gerçekleşen Türklerin gittikleri yerlerde asimile olmamaları, kendi kültür-dillerini muhafaza edip alt bir sosyal kimlik içerisinde gittikleri memleketin toplumsal yapısına dahil olmaları her ekonomik ve siyasi memnuniyetsizlik durumunda baş gösteren milliyetçi hareketlerin (-ve -veya avrupai din eksenli siyasi hareketlerin) oklarına hedef olmalarına sebebiyet vermiştir
İsveççe de "türk gibi şerefsiz" tadında bir deyim var (ciddi deyim, küfür olarak kullanılıyor) , siz düşünün

şu bağlamda kanımca birazcık daha duyarlı olmak, "türk" kimliğine sahip olan insanların halini düşünmek kanımca en doğrusu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 29 Ağustos 2005 19:56 tarihinde demiş ki:
merak etme hiçbiryerde kimseye karşı ezik değiliz,o senin kişisel ezikliğin olabilir.İngilizce evrensel bir dil ve english serverlarında arkadaş partyleri vs. hariç herkes ingilizce konuşuyorlar konuşmayanlarıda hassas bir biçimde uyarıyorlar.

çinlilerin olayları farklı adamlar daha değişikler bir kere.ayrıca serverlarda birsürü gördüğüm koreli,çinli ingilizce konuşuyorlardı.Selam vermekten sakınan yok ama adam general chatten naber baba,napıyosun muhabbetıne gırmeye calısınca tepkı goruyor.

ben sana ingilizce konuşma demiyorum.. sana slm verildiği zaman ezilme ve türkçe selamini ver.. eğer bir türk arkadaşın oyunda bir hata yaptıysa , burda kakara kikiri muhabetti için kimseyi aşşalama.. aşşalagığın adamın bir türk kardesin oldugunu hatrılatmak için yazdım bu yazıyı.. anlarsın yada anlamazsın, anlayanlar cogunlukta olsa zaten bu yazıyı yazmazdım.. özenme , özendir.....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
janis, 29 Ağustos 2005 21:50 tarihinde demiş ki:
said:
Apache, 29 Ağustos 2005 19:56 tarihinde demiş ki:

çinlilerin olayları farklı adamlar daha değişikler bir kere.ayrıca serverlarda birsürü gördüğüm koreli,çinli ingilizce konuşuyorlardı.Selam vermekten sakınan yok ama adam general chatten naber baba,napıyosun muhabbetıne gırmeye calısınca tepkı goruyor.

özenme , özendir..en azından oyunda yap bunu...
Sosyal ağlarda paylaş

ben turkluk konusunda hak veriyorum sana.bazı kişiler iki üç yabancıyla dost olup turklerı hor gorup bir halt olduklarını sanıyorlar ama genelde turkler ezılmıyor hatta yabancıların cogunlugu turk oldugunu duyunca cool vs. diyor.özellikle koreliler çok seviyor türkleri :)[signature][hline]shinsetsu desu..
Nystal - Undead Priest - Haumarush - Sabbatum guild
Sosyal ağlarda paylaş

RFK yapıyorum, 4 kişi türk rasgelmişiz(bunu instancein içinde öğreniyorum) sadece priest yabancı. from muhabbetinde bunlar ortaya çıkyıor işte , priest döküyor içindekileri. adam türkiyeyi afganistan gibi sanıyomuş :) adama anlatamıyoruz derdimizi , süreki nah nah diyip duruyo. sonra birisi hiç türkiyeye geldin mi dedi , o da hayır diyince cevabı yapıştırdı : gelmeden, görmeden konuşma.

daha lvl 10 ken bi adamla tanışıyorum, adamın alt char'ı. from diyo işte, turkey diyom. adam "hoh very cool" diyo. have you ever been diyom, adam daha dün ülkeme döndüm, istanbul'da yazlıktaydım diyo :)

lvl 48 civarları bi adamla tanışıyorum, adam yabancı. türk oldumu öğreniyo işte. sanırım beni friend list'e eklemiş, ertesi gün oyuna girdiğimde adamdan /w geliyor "selam". wtf fln oluyom ben :) adam başlıyor açıklamaya. daha bu yaz türkiyede,kuşadası'nda kalmış. çok sevmiş seneye de gelicekmiş. wow'dan bi iki adamla da görüştüm diyo. ayrıca bana çok güzel bişi diyor "türkiyenin güzel denizine benim yerime de gir."

şimdi burdan çıkaracağımız sonuç , türkler öyle çok fazla hor görülmüyor ama hor görenlerde var.

ama şu da kesin ki , biz türkler genel olarak(istisna var tabi) elit oyuncu olamıyor. yukarda yazdığım yazıyı okudunuz mu bilmiyorum. wow'da bu olay gene çooook yüksek seviyede değil. ko'yu lvl 52 de bırakmamın sebebi ares'teki türklerdir.[signature][hline]Furytear LvL 56 Undead Mage | Burning Legion

[Bu mesaj Deacon tarafından 29 Ağustos 2005 23:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Genelleme yapmak çok yanlış. Bir çok elit turk tanıyorum BL de. Fakat bir çokta elit olmayan turkle karşılaştım.
Malesef insanlar ortama uyacağına, kendi kafadarlarını bulup group larda raid lerde onlara katılan diğer insanları birbirinden güç alarak ezmeye, hakaret etmeye, en önemli en değerli gördüğümüz insanlara dil uzatmaya kalkıyorlar. Evet bende malesef bu insanlar yüzünden şuan BL de char açtığıma pişmanım. Bilmiyorum kültür seviyesi, yetişme ortamı herşey etkiliyor bu insanları. Umarım gerçekten bilinçlenirler ve kimseyi rahatsız etmeden insanca bir oyun oynamayı becerebilirler. Tek temennim bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ulan biz ne görgülü insanlarız be.. Benim kardeşim tükçe konuştu ve yabancılar rahatsız oldu diye hasta oluyom ve uyarıyom adamı, ama elin almanı , fransızı,italyanı çatır çatır kendi dilini konuşurken hiç rahatsız olmuyom. bakıyom mal mal..

harbi söylüyorum, biz çok hassaz , görgülü milletiz ..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...