Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rock hala bir başkaldırı mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
" I wanna rock "

Sözlerime , daha doğrusu sormayaca bu sözlerle başlamayı tercih ettim. Rock , sizin için neydi , nedir , ne olacak ?

Eskilerde başkaldırı elementi olan bu müzik türü , bugün en büyük akımlardan ( trend ) biri mi ? Eğer öyleyse bu kadar başkaldırıcı varsa , dünya neden sallanmıyor ?

Kendiniz de soru ekleyip cevaplayabilirsiniz.20.YY'nin en önemli kültürel hareketlerinden biri , bugün ne durumda nasıl onu bir konuşalım dedim.

Buyrun ...[signature][hline]I will sacrifice to find paradise
But I need to know you're behind me
Mesaj tarihi:
müzik bu ya hoşuna gider rahatlarsın ve dinlersin neye baş kaldırı bu ya,[signature][hline]Bir gün kırbahçe kır pazarında bomfile bom kaynatırken...
Mesaj tarihi:
Belkide yalnızca koşullar değiştiği için bu başkaldırıların farkına varamıyoruz. gerçektende bi 60 lar 70 lerle şimdinin cok farkı var, o zamanlar rockcılar bi azınlık olduğundan belkide yöntemleri asice geilyordu insanlara, hareketleri o zamanın insanına daha çarpıcı geldiğinden daha cok ses getirebiliyorlardı belkide. Şimdilerde ise bu oran cok farklı. Haliyle popüler olması kaçınılmaz bi şey. Açıkcası piyasa muziği mi filan diye ayırım yapmamak gerek bence, her anti-popülist yaklaşımında daha sonrasında popülerleştiği gerçeğini gözden kaçıramayız. Popülerleşme evriminden sonra kavramların bazı niteliklerini kaybettiği de bilinen bir gerçek. Rock muziğinin kaybettiği yönü ise asi yönü oldu, ama Live8 veya Rock Against Bush konserleride agyet başkaldırı sayılabilcek türden organizasyonlar. Biraz da kişinin vizyonuyla ilgili bi olay olsa gerek[signature][hline]Fly the ocean in a silver plane
See the jungle when it's wet with rains
Just remember till your home again
You belong to me
Mesaj tarihi:
Bugün icinde elektro gitar olan her seye rock dendiginden rockin durumu kötü gibi gözüküyor. Ama gercek rock benligini korur bence[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
Mesaj tarihi:
penth gerçektende rock yapan hangi grup kaldı ki günümüzde?[signature][hline]Fly the ocean in a silver plane
See the jungle when it's wet with rains
Just remember till your home again
You belong to me
Mesaj tarihi:
said:
Aegean, 28 Ağustos 2005 03:47 tarihinde demiş ki:
penth gerçektende rock yapan hangi grup kaldı ki günümüzde?

kaç tane kaldı de lütfen. gerçekten de yapan var biraz düşün.[signature][hline]Ver elini sonsuza. Al beni dünyadan..
Mesaj tarihi:
Rock hala başkaldırı,hep öyleydi.Yeni çıkan müzik türleri(rock kökenli) sadece rocktan besleniyo.Ötesine geçemez,rock gibi olamaz.[signature][hline]Still Goin' Wild !
Mesaj tarihi:
said:

Moğolları dinle Haramileri dinle Big İn Japan dinle daha cok varda su iki grupla o sarkıyı dinle bi
Mesaj tarihi:
neye ve kime başkaldırı olduğunun önemi büyük. mtv'ye çıkıp fak dı gavırnmınt diyerek olmaz. herşeyden önce müziğinin kalitesiyle kendini kanıtlayacaksın, daha sonra istediğini söylersin ve söylediklerini dinletmeyi de bilirsin. günümüzde rock'ın tanımı çok değişti, ve eskisi gibi rock yapanlar ya tutmuyo, ya da sadece eski günlerin hatrına dinleniyo, müziğe yeni birşey katamıyorlar.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Mesaj tarihi:
rock iyice popüler ve club kültürüne kaymaya başladı gibi geliyor bana. şimdi önüne gelen herkez rocker.
acaba 90ların tüketim pop çılgınlığı veya yeni çıkan numetal'e olan ilginin bunda payı var mı bilmiyorum.
Ama çok basit sözler ve çok basit melodiler üzerine dönmeye başladı rock müzikleri. Türkiye'de hala rock diyebileceğimiz kişiler olsa da, genelde çıkan gruplar "şaşalı, renkli, cıvıl cıvıl" rock imajı üzerine çıkmaya başladı.
Hard Rock artık öldü bence. Motorhead gibi gruplar pek tercih edilmiyor, onun yerine Pop/Rock grupları çok revaçta.

Tabii ben bunu İstanbul Rockçılarına ve MTV'de çıkan müziklere göre değerlendirdim. paso Metal çalan İskandinavları bilemem :)[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.
Mesaj tarihi:
Katılıyorum 60'larla şimdiki zaman arasında çoook fark var
o zamanlar rock bir başkaldırıydı insanın içindeki sesi dışarıya vurmasıydı şimdiki pop/rock grupları ise sadece görünüm ve maddiyet ile ilgilendiği için ( placebo tarzı v.b) kısa detoneli müzik ve belli olunmaya melodilerle piyasaya çıkıp para kazanmak oldu zaten bununda kaynağı devir ilerledikçe herkesin eskileri bir anda silip yeni tiplerle ilgilenmesi oldu[signature][hline]I will sacrifice to find paradise
But I need to know you're behind me
Mesaj tarihi:
said:
Dela, 28 Ağustos 2005 03:51 tarihinde demiş ki:
yanlis adama sordun : (

baskaldiri durumlari pek kalmadi artik muzik piyasasinda, daha cok kari kiz uyusturucu bunalim gibi temalar isleniyor. yalan oldu gitti o tripler.

+1

Hip-hop da populer olmadan once amerikadaki zenci kesimin bir nevi baskaldırı muzigiydi ama simdi halini goruyoruz. Muzikte baskaldırı teması oldu gitti gibi artık trash metal gibi nadir istisnalar var, ama soyle ya da boyle rock yasamaya devam eder.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
Mesaj tarihi:
said:
Bilmem, ben dinlemem rock[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
Mesaj tarihi:
ya rock belki ilk çıktığında bi baş kaldırı müziği olabilir de, şimdi kesinlikle değil. şarkı sözlerine bakın kaç tanesi politik ki. sürekli aşk şarkıları var. eskiden de çok farklı değildi. sonuçta kimin piyasasında at koşturyolar? büyük patronlarla anlaşıp, populer olmak adına yapılıyor artık herşey. sen ztn populer kültüürün bi parçası olmuşsun, nasıl bi başkaldrı olaiblir ki. sonuçta baş kaldırdığın şeyin bi kısmı da sensin. ha hala var mı? var tabi az da olsa.
bi de live 8 i ciddiye almak bile yanlış. grupların oraya tek çıkma sebebi reklam yapıp tekrardan parayı kırmak. mesela live 8 den sonraki haftaya bakıldığında bütün albumler,n satışını artığını gözleyeiblirisinz. daha geçen seneye kadar afrika kökenli bi müziyen bile yokmuş o konserlerde. mesela u2 bi konuşma yapmıştı:" dünyada bi sürü haksızlık, kötülük var. bunların hepsini düzeltemeyiz ama gücümüz yetenleri düzelteiliriz. afrika da hergün ... bin insan açlıktan aids ten ölyür...." gibi. sşimdi bu adam sormak lazım benm mi atalarım gitti sömürgü ağızına.... yaptı ordaki insanların. onları yapanlarda onlar. şimdi yardım amaçlı olsun , borçları silin çağrılı olsun konserler reklamdan başka bieşy değil. bi de sormak lazım madem o kadar düşüncelisin sen nasıl bi yerde yaşıoysun. senin ailen nasıl bi yerde yaşıyor.
Mesaj tarihi:
ben canım gürültü istediğinde rock müzik dinliyorum.onun dışında çok gürültüye gelemiyorum nedense.onun dışında güzel bi müzik tarzı[signature][hline]asla aptallarla tartışma!!!seni önce kendi seviyelerine çeker,sonrada tecrübeleriyle yenerler...
LeT LoVe Be YoUr EnErGy=)
Mesaj tarihi:
onu bilmemde
rockçı gorduum insanların büyük çoğunluğu gerçek hayatta tırsak çekingen sosyal ortamdan uzak tipler.
,yani bırak baş kaldırmayı
kafayı kaldırıp insanlarla muhabbeti yok

[Bu mesaj SoulCube tarafından 28 Ağustos 2005 23:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Rock,metal dinleyen insanların bir kısmı sadece kendi tarzından insanlarla takımayı tercih eder.Bundan coğu insana asosyal gibi gorunurler.Fakat boyle bi kural yok tabi :)
if you're not into metal, you are not my friend
demiş eric (manowar) zamanında :P millette buna uymuş olsa gerek[signature][hline]
  • Yeni Oluştur...