Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW sadece mouse ile oynanır mı?

Medic

Öne çıkan mesajlar

aslında microsoft commander almak lazım ama önceliği ona vermem pek mümkün deil önce wow alacam :D. Sonra belki eylül sonunda maaşımla ve taksitle bi mc alabilirim ama en az bir ay WoW'u elimdeki mouse ile oynamak zorunda kalacağım kesin. tabi bide mc'ye alışması var.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bone, 23 Ağustos 2005 21:24 tarihinde demiş ki:
said:
Delidumrul, 23 Ağustos 2005 21:15 tarihinde demiş ki:
Yorum yapamiyorum. Kitlendim

ne konuda abi? onu da söylersen çok memnum olurum.
en azından belirli yerlerde yanlış düşündüğümü söylemek istiyorsan, direk "kitlendim" değil de yanlış düşündüğüm kısımları anlatırsan bence çok daha güzel olur....

pvp'den bahsetmiyoruz ki karakter sürekli hareket halinde olsun?
ya da shaman gibi bir yandan heal yapıyor, bir yandan saldırıyor, bir yandan shock atıyor, bir yandan totem dikiyor bir karakter de değil warrior.

bildiğim ve gördüğüm kadarıyla saldırmak için illa bir tuşa basması gerekmiyor. mage saldırmak istediği her zaman illa fireball'a tıklayıp fireball atması gerekirken,
fighter sadece "attack" düğmesine basıp beklese de yetiyor, otomatik şekilde dövüşüyor.
bundan dolayı öyle birşey yazdım.

ha evet, elbette rage'i arttırmaya çalışacaktır, rage yettiğinde ability kullanacaktır vs vs.
ama benim söylemeye çalıştığım şey, mage gibi sürekli butonlara basıp hareket halinde olması zorunluluğu olmaması.

Bone, sadece attackla kolay kolay birsey öldüremez ama.
Ki bunun instance tankligi falan var. Benim 60 hunterim ve priestim var, warrior cok daha fazla zorluyor, eskiden healerlik zor sanirdim, tanklik tam bir eziyetmis : )
Instance yapmadan da oyundan zevk alamayacagindan, bn warrior önermiyorum.[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 23 Ağustos 2005 22:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

warrior oyunda oynanması en zor karakterlerden birisi bi yerden sora direk grup la oynamak zorunda olacagın icin aggro u kendide tutabilmek icin yukarda denildigi gibi stance dance yapıyosun pvp da aynı sekilde tek bi stance le adam kesebieln warrior gormedim ben olsam hunter acardım..yukarda denildigi gibi solo mob keserken mouse yetiyorda bunun pvp si var tanklıgı var butun grup senin sayende ayakta kalacak olunce N00b warrior WTF FU gibi sacma sapan laflar gorebilirsin buda oyundan aldıgın zevki baya dusurur..
Sosyal ağlarda paylaş

cidden paladin oyna ve rp veya pve server ında aç. çok rahatlıkla lvl kasarsın eğlenirsin de.

tek elle paladin otnatmak çok kolay. fazla hızlı olman gereken hiç bir şey yok. Hiç bir tuşu spamlemiyorsun.

sana şöle diyim. en yüksek lvl intancelarda (molten core/onyxia) bazı boss fightlarda tek elimle bir şey yerken tek elim mouse da çok rahat oynayabiliyorum. çünkü paladinin raflex isteyen hiç bir özelliği yok.
tek ihtiyacın olan bol tuşlu bir mouse ve klavyenin sağ tarafına iyi hazırlanmış macroalr atamak. Çeiştli add onlarla da işini daha da kolaylaşatırabilirsin.[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
Sandrue
human paladin (Burning Legion)
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

o zaman pvp'yi saymassak , palayla fazla zorlanmadan oynıyabilirim gibi görünüyor bide holy prist aynı şekilde , o zaman microsoft commander ile warrior olarak oynamaya çalışıp baktım olmuyor pala yada prist'e dönerim.
ama şu makro olayına çok fransızım , zaten bu forumlarda diğer konularla karşılaştırlınca neredeyse hiç konuşulmayan bi konu makrolar, şöle warrior yada palaya has güzel makroları nerden bulabilirim? ( addonlar deil onları epeydir araştıryorum pek addon sorunu çekeçeğimi sanmıyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Medic, 23 Ağustos 2005 21:41 tarihinde demiş ki:
cuce eminmisin yaa, bak valla acayip warrior oynamak istiyor canım ama senin yazılarını , ne bilim şu Delidumrul'un warrior Guide'ını falan okuduktan sonra sanki mouse ile olmazmış gibi geldi bana.

öncelikle uzun süredir oynayan pvp de gayet yeterli (allianceı tek başıma gulch da baseden ortadaki graveyarda "WE ARE LIONS" diyerek çıkartmışlığım - shattered hand de pvp turnuvasında yarı finale gelip saçma bi ruin bolt critine
yenilmişliğim vardır :))
ve high-end instanceları (mc (bwl geldi tatile gittim)) rahat oynayan bir druidim
druidin oynaması en komplike sınıf olduğunu düşünüyordum ki
warrior alt açana kadar
warrior gerçekten inanılmaz karışık bir sınıf hele tactical mastery alıp stanceden stancee geçmeyi düşünüyorsan klavyeyi kullanmamak zor

şimdi konumuza dönelim normal bir oyuncu klavyedeki kısayolları kullanmasa bile en azından yön tuşları için klavyeyi kullanırken çeşitli saldırı defans büyü, abilitylerini mousela yapar
sen sol eli çıkarttığın için devrede standart bir mouseta (microsoftun optik standart intellimouse 3.0laır diyelim) bir tuşa basıp otomatik yürümeye al+çıkart, büyüler kombinasyonuyla oynayabilirsin
hatta azmedersen üst seviyelerde oyunu iyi oynayanlar seviyesine girmemen için en ufak bir sebebin bile yok
ama benim tavsiyem eğer ki para biriktirebiliyorsan hem yön tuşları bulunan yarı klavye yarı mouseumsu şeylerden alman ki bu işini çok daha kolaylaştıracaktır
bunun dışında delidumrulun, cücenin advanced yazılarını okuyup moralin bozulmasın önemli olan keyif almak, "gosu" olmadan da starcrafttan son derece keyif aldığına eminim; pve için sağ ele de ihtiyacın yok
20-30 dakikalık bir çalışmayla sadece ayağın ile bile oynayabilirsin
pvp için de biraz antremanla gayet iyi bir oyuncu olabilirsin
ama sana garanti edeceğim şey keyif alacağın olacaktır
keyif alacaksın, buna emin ol
o yüzden hiç düşünme al oyunu istediğin sınıfı oyna
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Medic, 23 Ağustos 2005 21:35 tarihinde demiş ki:
CusTodeM o mouse'ı biliyorum. hatta bi ara starcraft için fiyatını bile sordurmuştum bilgisayarcıma, ama aldığım cevap bunda 10-12 ay öncesi 175 dolardı , ki bu benim kapasitemi biraz aşıyor ama belli olmaz belki para biriktirebilirsem alma şansım olabilir.

biliyorum cok pahaliydi zaten yani sadece kolaylıstırı diye soyledim ben zaten vermem o kadar bi mousea:P asiyo ayrica caktirmayin heu[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Mix|MSN|Blogs of my life|Myrande
B@B th3 G3NK
Sosyal ağlarda paylaş

Bence warrior yerine ranged class'lar oynaman daha doğru olur. Nedenine gelince senin için en büyük zorluk, koşarken diğer özellikleri aynı anda kullanmak olacak. Tank olurken de epey ordan oraya koşmak gerekebiliyor.

PvE sunucularında oynayacağına göre, bol bol tank olacaksın demektir. Mob'dan mob'a koşarken stance değiştirmek gerekiyor, bazı özellikleri spam etmek gerekiyor (1 kere basmak yetmiyor genelde, her saniyenin önemi olduğu için daha özellik açılmadan sürekli klavyede basıp çekmek gerekiyor ki efektif olsun).

Yani senin için en rahatı, yerinde dururken de efektif olarak çalışabilecek bir class oynaman. Bunlar da: Mage, Warlock, Hunter, Priest.

Logitech MX500 mouse var bende. Sol tarafında iki tuş var, mouse wheel'de de tuş var, bi de bunlar dışında bir tuş daha var. Sol mouse tuşunu autorun olarak kullanıyorum. Ve PvP ve instance'lar dışında koşmak için sadece bu autorun'ı kullanıyorum. Ama PvP sırasında autorun ile oynamak çok zor. Strafe yapmak gerekiyor çünkü. Yeri geldiğinde durmanız gerekiyor, bunları autorun ile ayarlamak zor. Ama sen mouse tuşlarından birini autorun yerine, normal ileri gitme olarak ayarlarsan bu sorun da azalır bence.

Neyse, dediğim gibi Mage, Warlock, Hunter, Priest ile oynarken PvE 'de hiç sorun yaşamayacağına eminim. Hele aggro'yu kontrol etmeyi öğrendikten sonra nerdeyse hiç kıpırdaman bile gerekmiyor. Durduğun yerden istediğini yapabiliyorsun. Bana göre, sana en rahat ve en zevkli gelecek class'lar bunlar olur. Ordan oraya koşma faktörü seni yavaşlatmaz.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Gloria | Level 51 | Orc Warrior | Burning Legion | Grimsoul Legion

[Bu mesaj Mirage tarafından 24 Ağustos 2005 12:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Mouse una yürüme olayını ayarla, daha sonra ekranda karatkerinin etrafına barları diz kare veya dikdörtgen şeklinde basması hızlı ve kolay olur, benim fikrim tabi.

Mesela benim hızlıca kullanmam gereken macrolarım ekranda karakterimin tam ayağının altında potion dır vsdir.
yardımı olur heralde.[signature][hline]Corald -- Human Mage
eski Blizzard_IcedEye

Sosyal ağlarda paylaş

bnce warlock aç arkadasim bi elinde sigara mouse ile 2 mage indirirken gordum şok oldum =)[signature][hline]Erevy wrod in tihs sohrt pgaararh is slepeld cploetemly wnorg but you soluhd be albe to raed it nrmlaloy? Apnptpaarly the hmaun biarn olny ndees the frsit and lsat ltretes to be in the creorct ptosion for a wrod to be lilgbele.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
shippy, 23 Ağustos 2005 21:20 tarihinde demiş ki:
said:
Medic, 23 Ağustos 2005 21:19 tarihinde demiş ki:
said:
shippy, 23 Ağustos 2005 21:15 tarihinde demiş ki:
paladin oynarsan klavyeye ihtiyacın kalmaz.

:D:D:D:D:D akşam akşam güldürdün beni , allahta seni güldürsün :D.

cok ciddiyim

evet.zaten genelde 2 şey kullanırsın 30+ oldunmu.shield + hs :D[signature][hline]

hay..yine logout hatası.(bu mesaj Lorrotar a aittir :D)

[Bu mesaj Eternal tarafından 24 Ağustos 2005 14:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

evet bi çılgınlık yaptım ve hem WoW'u aldım hemde microsoft commander'ı aldım. bilgisayarcımın uzun kandırma çabaları sonucu taksitle kakaladı bana microsoft commander'ı :D, neyse şu an oyunu kurmakla meşkulüm aynı zamanda "1.00 to 1.06" patchinide indiriyorum. bakalım Delidumrul'un gazıyla ve bilgisayarcımın ikna kabileyetiyle aldığım yeni mouse'um ile bi warrior char açıp deniyecem.
Sosyal ağlarda paylaş

mouse'un ilginç bir özelliği var ( starcrafta test ediyorum) hem normal mouse gibi hareket ettirebiliyosun hemde böle ortasındanda hareket ediyor( sanki kayan mi mekanizma gibi) ve yön tuşu kullanıyomuşsun gibi tepki veriyor. yani mouse ekranın ortasındayken bir birimi seçip aynı anda ekranı sağa, sola, öne, geriye kaydırabiliyorum. heralde bu WoW'dada çalışacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...