Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekran kartı fansız çalışırmı ??acil

xlaidehlevar

Öne çıkan mesajlar

beyler ekran kartı fanım çalışmıyor bende çıkardım temizledim falan ama yinede naptıysam çalışmadı tekrar
bende anakart tan çıkan ufak bakır telleri ekran kartı ramlerının ustune yapıştırdım
yannız az önce dikkat ettim işlemci üzerinde ki bakır tel çok sıcak
elle tutulmuyor neredeyse
acaba fansız kende oylemiydi bilmiyorum ama biraz tedirginim açıkcası
yeni fan sordum o boyutta bulamadım
eğer gerekirse istanbuldan bi şekilde getirtiririm ama sizce gereklimidir çünkü kartın tek sıcak yeri işlemci üerindeki bakır tel
yardımlarınınz için şimdiden teşekkürler[signature][hline]yok edicinin kaderinde yok olmakda varmış
Sosyal ağlarda paylaş

tabi çaılışır ekran kartı fansız.
fanın olup olmamasına göre işlemez ekran kartı.

bundan dolayı fanın yoksa veya ekstra soğutma sistemi yoksa, sen bu ekran kartını çalıştırırsan, işlemcisinin felan yanma ihtimali var.
hele zorlanırsa çok kolay yanar ve bozulur.
bundan dolayı ekran kartını fansız çalıştırmanı önermem.

hatta şöyle birşey var, bazıları ekran kartının fanını çıkartır, daha etkili soğutma sistemi veya direk pasif soğutma hedesinden alır takar.
sen de şu pasif soğutma şeylerinden alabilirsin, bulabilirsen. böyle fansız oluyor, direk yüzey alanınını arttırıp işlemcinin havayla daha çok temas etmesi prensibi üzerine kurulu oluyor sanırım. hatta yanlış hatırlamıyorsam ucuz oluyordu bunlar.
dediğim gibi fansız da çalışır ekran kartı, ama soğutma sistemi yoksa çok sorun çıkartabilir :)[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.

[Bu mesaj Bone tarafından 21 Ağustos 2005 21:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

speedfan ile baktım 5 tane sıcaklık değeri
war
3 ü 40-45 arası 2 si -1 yazıyor
ama neyin sıcaklığı yazmıyor anlaamadım daha doğrusu
sizce iyi mi yani 40-46 derece neyin sıcakşığı daha doğrusu ben 45 dereceye razıyım
ama dediğim gibi dokunulmuyor[signature][hline]yok edicinin kaderinde yok olmakda varmış
Sosyal ağlarda paylaş

yanlız şöylwe bişey de war benim ekran kartı fanından çok ses gelirdi
yaklaşık 1 haftadır ses gelmiyordu ben kendi kendine oldu sanmıştım meğer durmuş
ve ben 1 hafta habersiz bilgisayarı en fazla 3-4 saat kapalı tuttum ve oyun falan hiç boş durmadı
sizce belli bi yere kadarmı dayanacak bu şekilde yoksa dediğiniz gibi fansız da mı çalışıyor[signature][hline]yok edicinin kaderinde yok olmakda varmış
Sosyal ağlarda paylaş

beyler yeni fan aldım takarken resimdeki parçayı kopardım
ama oyunlarda falan sorun çıkarmadı sıcaklıkda normal acaba bu parçayı fazladan mı koymuşlar:p
http://www.loadpix.com/image.php?image=dd3a7af4.jpg[signature][hline]yok edicinin kaderinde yok olmakda varmış

[Bu mesaj xlaidehlevar tarafından 22 Ağustos 2005 11:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ee... fanın parçası mı bu? yoksa ekran kartının mı?
eğer korktuğum gibi ekran kartıysa... eee.. hiç başıma gelmedi bilemiycem :)
ama kesin bi halt çıkar bunun altından, ekran kartının gereksiz bir parçası olcağını hiç sanmam, kesin ekran kartın bozulur :)[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tyrande, 21 Ağustos 2005 21:54 tarihinde demiş ki:
ekran kartınında fanlarımı var ya zuzuzha

böyle zeka seviyesine sahip birinden böyle bi msj beklenir
hayatında pc nin kapağını açıp bakmışmı diye de sormak lazım
pc yi sadece monitor, klavye, mouse, kasa içi boş bunlardan oluşuyo zannediyodur.
ekran kartı fan olayına gelince
benim ekran kartında da sorun vardı o yüzden oyunlarda bazen vpu recover hatası veriyodu
galiba ısınmadan dolayı oluyordu
atilerde var bu vpu recover olayı[signature][hline]BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki:
monitörün kulağı vardır

[Bu mesaj kermit tarafından 24 Ağustos 2005 09:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...