Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanya'dan selamlar...


Mirage

Öne çıkan mesajlar

Hola paticik, dil kursu ve üniversite için uçtum sonunda gavur diyarlara.

Burası Idar-Oberstein. Taşlarıyla ve mücevherleriyle ünlü bir yer. Bir haftadır burdayım. Frankfurt'a 2 saat, Fransaya 3 saat, Luxenburg'a 1-2 saat uzaklıkta 50.000 nüfuslu ufak bir şehir.

Bir haftadır geçirdiğim olayların bazılarını yazmak istedim. Almanya'ya gelmeyi düşünenler varsa da bir bilgi olsun. Ben de paylaşmış olayım.

THY ile Frankfurt'a indim. Teknolojiden dolayı ağzım açık dolaşırken yerde çöp aramaya başladım. Bulamadım. Havaalanında girdiğim ilk tuvalatte duvara yazılmış bir yazı gördüm. Aha almanlar da yapıyor böyle şeyleri demeye kalmadan yazının Türkçe olduğu gördüm. La havle..

Havaalanından çıkarken gittim su aldım. Direk maden suyu tutuşturdular elime. Almanya'da su isteyince maden suyu verirler derlerdi inanmazdım. Gerçekten öyle. Ha normal su yok mu? Büyük marketlerde falan var. Ama meyva suyuyla aynı fiyata olan suyu kim alır ki? 1 haftadır "normal" su içmedim. Meyve suyunun ve içkinin alası var zaten.

Arabayla Idar-Oberstein'a doğru giderken yol manzaraları yüzünden dilimi yutuyordum. Sanki böyle ormanın içinden tünel yapmışlar. Ağaçlar o kadar sık ki, ormanın 2 metre içini göremiyorsunuz. Her taraf ağaç, yeşillik vs.

Idar-Oberstein'dan bir görüntü:


Şehre gelip arabadan indiğimde kendimi saunada buldum. Hava 22 dereceydi ve güneş vardı. Ama Türkiye'de bu kadar boğucu hava gördüğümü hatırlamıyorum yani. Hak verdim sıcaktan şikayet eden Almanlara.

Fiyatlar bilindiği gibi genelde Türkiye'den pahalı. Özellikle tekstil ürünleri ve meyve/sebze. Elektronik için geçerli değil tabii bu. Bir de indirim olduğu zaman ciddi ciddi oluyor. Yarı yarı indiriyorlar falan.

Sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. Ben büyük ihtimalle uzun süre buralardayım. Hoşçakalın.[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]


[Bu mesaj Mirage tarafından 29 September 2003 15:53 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Normal suyu musluktan icebilirsin. Eger normal su istiyorsan, ohne-kohlendioksit tarzi bir sey diyordun.(unuttum simdi) ya da ohne gas desen de olur. zaten super marketlerden aldigin sularin ustunde yazar. Mineral water sodadir.[hline]Nukem_Verite, 07 September 2003 21:38 tarihinde demiş ki: (bana)
hayatında basket izlememiş adamlarla tartıştığım şeye bak ya[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

He bu arada, ben 24 kasimda almanya'ya gelmeyi dusunuyorum. Dortmund'a Iron Maiden konserine gidecem de, 18 yas siniri var miymis, onu arastirirsan SUPER olur.[hline]Nukem_Verite, 07 September 2003 21:38 tarihinde demiş ki: (bana)
hayatında basket izlememiş adamlarla tartıştığım şeye bak ya[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pfund olayını gördüm zaten. burda yazdıklarım ilk haftamın ufak bir özeti. burda alışveriş yaptığımız bir marketin yanında sadece içecek satan bir dükkan var. koliyle içecek var her çeşit.

mesela gidiyorsunuz, koliyle 6 tane şişe meyve suyu alıyorsunuz cam şişede. onlar bitince götüyorsunuz, orda bi makine var. boş şişeler bulunan koliyi makinadaki banda atıyorsunuz. band alıyor şişeleri, tanıyor (nası tanıyor bilemiceem tabii). şişenin cinsine göre size bir fiş veriyor. yenisini alınca sallıyorum 3 euro indirim alıyorsunuz.

-

musluktan su içiliyor sanırım da kireç mireç.. içime sinmiyor. ohne-kohlendioksit denilen gazsız maden suları var, suya benziyor ama aynı değil.

aslında dediğim gibi, su var da gerek yok. pahalı yani. sonuçta şişeyle satılıyor. demek istediğim, bir lokantada su istiyorum dediğinizde önünüze maden suyu geliyor. :)

-

dortmund'daki maiden konserine gelince. netten araştırmak lazım. sitesinden falan. ki netten baktından sonra burdan bakmakla ordan bakmak arasında bir fark yok.

-

ha bir de... olağanüstü bisiklet yolları var. fotoğrafını çekip koymaya çalışacağım en kısa zamanda. geçen gördüğüm bir otobüs dumur etti beni. otobüsün arkasında ek bir vagon vardı, bisiklet koymak için.

-

sonra gelelim Almanların soğukluğuna. komşu ilişkileri pek iyi olmasa da, evin etrafındaki herkes size sıcak bir selam veriyor, tanıdık-tanımadık. bir dükkandan ufacık bir şey alsanız bile ilgilenip teşekkür etmeyi eksik etmiyorlar. almanlar düşündüğüm kadar soğuk değiller yani.. ayrıca çok rahatlar.

bu arada iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]


[Bu mesaj Mirage tarafından 29 September 2003 17:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hatun.. :)

burda sarışın arama derdi de yok. çoğunluğun sarışın olduğunu bilirdim de... bu kadarını tahmin etmezdim. nerdeyse %90 sarışın yahu. artık sarışınlar bıkmış boyatıyorlar saçlarını. burdakinin tam tersi.[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Netten yazmiyor. ama almanya'da okuyan bir üniversiteliyle konustum, kesinlikle giremezsin dedi. Çözemedim olayi. Biletler de bitiyor ve alirsam yanabilir, almazsam da kaçirabilirim. Yani arada kaldim...[hline]Nukem_Verite, 07 September 2003 21:38 tarihinde demiş ki: (bana)
hayatında basket izlememiş adamlarla tartıştığım şeye bak ya[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sen daha cok kafayi yiceksin ilk almanya ya geldigimde bende agzim bi karis acik dolasiyodum...Almanlarin sana türklerden daha cok yardimi olucak orda, onlarla diyalogunu hic koparma...Adam gibi türk bulmakta zorluk cekiceksin, karlsruhe nin yakinlarinda olsan burda cok izmirden gelen türk oldugu icin sikinti cekmezdin (burdaki izmirlilerin hepsi ben dahil bilgisayar manyagi zaten hehe) ama karlsruhe ye ne kadar uzakta oldugun konusunda hicbi fikrim olmadigi cin bisey diyemiyce (karlsruhe frankfurta 1.5 saat uzakta ve frankfurtun güneyinde kaliyor ve fransa sinirina 1 saat uzakta)

Buralara yolun düscek olursa pm den mesaj atarsin sana ortaligi gezdiririz :)[hline]Dont make me more aggressive than devil...

[Bu mesaj Vampire tarafından 29 September 2003 20:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dil kursu için Wiesbaden'a gideceğim birkaç ay. Karlsruhe Wiesbaden'ın 2-3 saat güneyinde sanırım. Yolum o taraflara düşerse haber veririm Vampire, saolasın.

Peradur ne yazik ki o fotoğrafı ben çekmedim. Google'da bir siteden aratıp link verdim.

Dresquin'can, ben burda memnunum. Gün saydığım falan yok zaten eheh. Neyse, bakcaz artık.[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok babam 1.5 yıldır almanyada çalışıyordu zaten. ben de almanya doğumluyum, gerçi pek bir etkisi yok ama yine ufak bir kolaylık sağladı.

bir üniversiteye ya da dil kursuna kaydolup, yeterli geçim kaynağınızın olduğuna dair belge verince vize alabiliyorsunuz.[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Saol Mirage ben bira ara daad ve alman konsoloslugunda baya bulunmustum türkiyede almanca dil eğitimi için bayada kur tamamlamıştım almanyada uni düşünüyordum sonra vazgeçtim belki mastera oraya gelmeyi düşünüyorum.Bunun yanında Almanyada ünivestelere gitmek isteyen arkadaşlar varsa hertürlü bilgiyi yardımı yapabilirim.[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix.
Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc
Viru Jan-Tiran BH of the Ecl The solo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...