raistlinthewiz Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Bu 'guide' mageler hakkında Türkçe bir kaynak oluşturmak için hazırlanmıştır.Kendi deneyimlerinden, en.wow-europe_forum ve worldofwarcraft_forum daki konulardan yararlanarak harmanlanmıştır. Olumlu/olumsuz eleştirilere, eklemelere açıktır ve yorumlarınız doğrultusunda geliştirmeyi düşünüyorum. BoneSoul / lvl60 undead mage Burning Legion Mage'in görevi nasıl tanımlanabilir? Mage sınıfını tarif etmek için 3 kelime yeterlidir; "ranged damage-dealer".Yani belli mesafeden, hasar veren bir sınıftır. Tek hedefte (single target) oldukça yüksek hasar verebilen mageler, isin icine coklu hedef girdiginde "multi-target",AoE (Area of Effect - alan büyüleri) ile birden fazla hedefe aynı anda çok yüksek damage vurabilmektedir.Mage'ler için 3 çeşit talent tree mevcuttur. (Fire,Frost,Arcane) Ençok Fire-Arcane ve Frost-Arcane gibi seçimler yapılsada yeni yeni Fire-Frost gibi talent buildlara giden oyuncularda mevcuttur. (Daha fazla bilgi yazının ilerisinde) Mageler diğer bir görev olarakda crowd-contorl dediğimiz (topluluk kontrolü olarak çeviyorum türkçeye, crowd=kalabalık olsada) fonskiyonu uslenmektedirler. Bunlardan birincisi, cok kullanılan polymorphken diğerde kısa zamanlı bir crowd-control olan frost novadır. Ayrıca mageler yemek ve icecegi tek yapabilen class olarak oyunun ve dungeonların vazgecilmezleri arasındadır. Mage sınıfı hem soloda hemde grup içinde işlevsel olabilmektedir. Solo bir mage için sunları göz önünde bulundurmanız gerekmektedir; [li]"Kendi lvlız altındaki moblar genelde oldukça kolaydır"[/li] [li]"1-2 lvl uzerinizdeki bir mob, kolay olsada, manapoolunuz goreceli olarak buyuk bir kısmınızı harcamanıza neden olabilir ve ayrıca %10-%20 seviyesinde bir resist beklenmektedir"[/li] [li]"3 lvl uzerınizdeki bir mob, kolay olmamakla birlikte mana-pool ve healtinızın buyuk bır kısmını harcamanıza neden olacaktır. Resist ise ortalama olarak %50dir"[/li] [li]"4 lvl uzerinizdeki bir mob,butun mana ve healtinize ve birde sprit healerdan cesedinize geri kosmanıza neden olabilir :) Resist ortalama=%75"[/li] Mage için önemli olan statlar nelerdir? Bu mageler için göreceli bir kavramdır. Ama genellikle intelligence ve stamina mageler arasında ustunde durulan en onemli statlardır. Intellect=> Mana poolunuz ve spell-tabanlı crit sansınızı arttırır. Stamina=> Health barınızı arttırır. Diğer bir stat ise spirittirki,mana pool ve healtınızı regeneration rateini ("yenılenme hızı") arttırır. Ama genel olarak simdiye spirit ile cok basarili sonuclar almak cok mumkun olmamıstır. Bundan sonra kisisel ve genel tavsiye; intellect-stam tabanlı gıtmenizdir. Ayrıca sadece intellect tabanlı gidip cok yuksek mana-poola sahip olmak mumkun olsada (tabiri caizse paper mage) dusuk staminanız yuzunden o mana poolunuzu tamamen kullanmanız mumkun olmayabilir :) Baslangıc istatistikleri: Str agi stam int spi hp mana Gnome 15 23 19 27 22 51 225 Human 20 20 20 23 23 52 165 Troll 21 22 21 19 23 62 119 Undead 19 18 21 21 27 62 135 Armor: Mageler sadece cloth armor giyebilir. Weapon: Staff, Wand ve daha sonra Dagger ve 1h sword ogrenip kullanabilirsiniz. ÖNEMLİ NOT: Bir mage olarak staffinizi dmg dealing yerine stat arttırıcı olarak dusunun. Staffinizle bir hedefe vurmak mage olarak cok az yapacagınız ve istir ve armordan dolayı zaten oldukca dusuk dmg verebilirsiniz. Bu yuzden mananız kalmadı durumlarda staff yerıne wandınızı kullanmanız onerılır. Cunki staff ile yaptıgınız vurus "melee" olarak nitelendirildiginden karsıdaki hedefın armorı yuzunden vurdugunuz dmg dusecektir ama wandlar ıcın armor gecerli degildir. Weapon Skiller: Gnome Human Troll Undead Staves Bele$ Bele$ Bele$ Bele$ Silahsız Bele$ Bele$ Bele$ Bele$ Wands Bele$ Bele$ Bele$ Bele$ Daggers 10s 10s 10s 10s Swords 10s 10s 10s 10s Mageler yeni spelllerini her cift lvlda almaktadır (0,2,4,6,8,10....58,60) Mage icin hangi trade-skilleri secmeliyiz? Aslında bu tamamen oyuncuya baglıdır. Ama genelde tavsiye edilen en azından baslangıcta alchemy- herbalism almaktadır. İlerde (tailoring-leatherworking) - Enchanting veyada mining-engineering gibi bir secimde yapabilirsiniz. Lvl60 oldum ama yeni lvl60lık su spelli gelmedi? Yapmanız gereken quest: http://wow.allakhazam.com/db/quest.html?wquest=7463 Mage Spelleri ve genel/kısa acıklamalar: (lvl60 bir mage icin maksimum spell ranklere göre bilgiler icerir - +dmg gearlar göz onune alınmamıs olup standart degerledir) Not: Burdaki bazı buyuler sadece talent verilirse kullanılabilir/gunclendirilebilinir Arcane Amplify Magic Rank4: Hedef parti uyesını, buyulerden aldıgı hasar(dmg) 90, iyilestirme(healing) 45 olacak sekilde arttırr Arcane Explosion (Rank 6): 10 yard alanındaki etrafınızdaki kisilere 243-263 arc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 okumadım ama güzel bir yazıya benziyor =)[signature][hline]-Uğurcum oynat !!! -Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor... Elwein - Nightelf Hunter - Kor'gall Haydi kafalar Telekoma[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 güzel bir yazı olmuş. aslında wow sayfası açılınca, bu tip guide'ları toparlayıp, birleştirip, resimlerle wow sitesine koysak, şahane birşey olur :)[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 inşallah bonec inşallah :)[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 ellerine saglik[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani Wen of Burning Legion gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 en azindan simdilik faq bolumune ekledim[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani Wen of Burning Legion gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Tebrikler Bone :)[signature][hline]Elonia of Infernal Affairs There will be no dawn for the Alliance.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 tesekkurler.benim gibi ingilizce bilmeyip uyguladıkça öğrenmeye calısanlara cok yararlı oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Ellerine sağlık bu kadar sağlamıaz bulunur mage açasım geldi... :-p[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying I saw a version of myself I didn't even recognize On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on A star falls in the grief of someone who'll never be seen again Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 insallah bazı arkadasların ıse yarar. bugun warrior topicinde bir arkadasın delidumrulun warrior guidena benzer guidelar istemesinden dolayı hazırlayayım dedim. biraz acele oldu malum haftanın son gunu banka tahsilat gunu demek. insallah bıraz daha duzeltmeler yaparız ama sorun edit fonksiyonu 30min:)[signature][hline]Da Site Da Blog BoneSoul - Undead Mage - Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 gratz diicem de böle kısa mseajlar atmaktan çekiniyorum çünki böle kısa mesajlar atanlaraa post kasıo die gıcık oluorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 güzel olmuş teşekkür ettik.[signature][hline]eternal : tokayı bulmam lazım .. diappare : saçlarınımı toplıcaksın.. ? eternal : o_O ?!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Ekipman falan yazmak aslında uzun iş :) Int ve Sta veren bütün ekipmanları topla işte, nasılsa yüksek levellere kadar spell crit veren item yok. Hea arada bir + spell dmg veren item bulursan da kaçırma :P[signature][hline]Elonia of Infernal Affairs There will be no dawn for the Alliance.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 beyler ben staffla,dagger+orb arasında kaldım.sizce hangısı mantıklı?yuksek lvl lere bakıyorum genelde dagger kullanıyolar ama ınt-sta eksıgı olusturuyo benım lvl ımdeki dagger+orb ıkılısı(lvl 39) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 aynı sekılde su not gecerlılıgını korumakta "ÖNEMLİ NOT: Bir mage olarak staffinizi dmg dealing yerine stat arttırıcı olarak dusunun. Staffinizle bir hedefe vurmak mage olarak cok az yapacagınız ve istir ve armordan dolayı zaten oldukca dusuk dmg verebilirsiniz. Bu yuzden mananız kalmadı durumlarda staff yerıne wandınızı kullanmanız onerılır. Cunki staff ile yaptıgınız vurus "melee" olarak nitelendirildiginden karsıdaki hedefın armorı yuzunden vurdugunuz dmg dusecektir ama wandlar ıcın armor gecerli degildir. " buna gore daggerda melee oldugu ve karsı tarafın armorundan dolayı dmg dustugu ıcın daggerı ztn combatta kullanmak anlamsız bu durumda, o an elinizdeki staff veyada dagger+orb hangisi daha iyi int-stam salıorsa onu secmek mantıklıdır[signature][hline]Da Site Da Blog BoneSoul - Undead Mage - Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Hangisi daha fazla int+stam veriyorsa ona gitceksin. Yani bence. Bu arada tebrikler bone =).[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n] Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki: Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz? *casts spell:Summon iyi çırpı* Magrin lvl60 Tauren Shaman(Skullcrusher) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 ish zaten staffla dmg vermeye kaldiysa.. bu arada guzel yazi iyi calishma.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 said: miyaw33, 09 Temmuz 2005 02:10 tarihinde demiş ki: beyler ben staffla,dagger+orb arasında kaldım.sizce hangısı mantıklı?yuksek lvl lere bakıyorum genelde dagger kullanıyolar ama ınt-sta eksıgı olusturuyo benım lvl ımdeki dagger+orb ıkılısı(lvl 39) senin icin su anda en guzel staff Illusionary Rod almasida cok kolay sansliysan ilk seferinde duser bosstan +3 veya +9 int enchant yaptirdinmida uzun sure seni idare eder bu[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides! Rahan, 04 Ocak 2005 19:36 tarihinde demiş ki: ayrıca kimsenin sizi kolunuzdan tutup hristiyan yapabilme gibi bir ihtimali yok ki?? tarkan filmlerinde mi kaldınız naptınız siz anlamadım valla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozii_x Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Çok güzel olmuş...[signature][hline]Burnin Legion - LvL 5* - Human - Mage - Mayweda Eternal, 06 Temmuz 2005 10:23 tarihinde demiş ki: bak ben bi fire mage ezdim adamın hayalleri kurudu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 o rodu buldum ilk sm partimde,saolsun partide hiç ninja yoktu ve tek mage bendım:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neverhood Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 said: Popeye, 09 Temmuz 2005 05:41 tarihinde demiş ki: said: miyaw33, 09 Temmuz 2005 02:10 tarihinde demiş ki: beyler ben staffla,dagger+orb arasında kaldım.sizce hangısı mantıklı?yuksek lvl lere bakıyorum genelde dagger kullanıyolar ama ınt-sta eksıgı olusturuyo benım lvl ımdeki dagger+orb ıkılısı(lvl 39) senin icin su anda en guzel staff Illusionary Rod almasida cok kolay sansliysan ilk seferinde duser bosstan +3 veya +9 int enchant yaptirdinmida uzun sure seni idare eder bu abi o staffın üstüne +9 int koymak level 42 macee crusader koymaya benziyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 stafftan çok orb-dagger veya orb-sword tavsiye ediyorum. çünkü ileriki levellarda critical change arttıran güzel sword ve daggerlar var, 1% crit change çok daha iyidir 5 intten[signature][hline]Boo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cezalet Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Yazın icin tesekkurler.Gercekten anlayamadıgım noktalara ışık tuttu.. Merci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pha Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Harbi pop adama 80 g lik enc önerdin eheh.[signature][hline][b]Kralla Tartışma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 ek: +damage veren eşyalar: bu eşyalar spell damage (tüm büyülere), fire spell damage, arcane spell damage, frost spell damage olabilirler. bu eşyaların etkileri stackable'dır. yani eklentilidirler. Ek: yani +20 ve +15 iki eşyanız varsa, üzerinizdeki etki +35 olacaktır. "increases spell damage up to 20" yazan bir eşya, yapılış süresi 3,5 saniye olan bir büyünün hasarını 20 arttıracaktır. süresi 3,5 saniyeden kısa olan büyüler, en az %43 olacak şekilde etkilenirler. şöyle ki, fireball +20 scorch +8,6 fire blast +8,6 pyroblast +20 etki alır. frostboltun tam bir etki alıp almadığı net olarak bilinmemektedir. arcane missiles (ve diğer channeling büyüler) toplam hasarına +20 etki alacaktır. arcane missiles için bu her bolta +4 eder. improved fireball talent'ı, büyünün yapılış süresini kısaltır fakat +hasarı etkilemez (azaltmaz)[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage i am a paper.. rocks are fine, nerf the scissors [Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 10 Temmuz 2005 20:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar