Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Butterfly Effect

SadButcher

Öne çıkan mesajlar

said:
The_Delucian, 20 Nisan 2004 23:58 tarihinde demiş ki:
ben olsam daha ıyısını yapardım dedırten fılmlerden...

güzel tabi bu düşünceler nasıl yapmayı düşünüosun?[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Sosyal ağlarda paylaş

beğenmedim diyenler neresiyle izliyo filmi anlamadım :P
süper bi filmdi bence çok kral yapılmış yani
yönetmene helal olsun dedim[signature][hline] Yalanlamak ve reddetmek için okuma! İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma! Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma! Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku
Sosyal ağlarda paylaş

said:
The_Delucian, 20 Nisan 2004 23:58 tarihinde demiş ki:
ben olsam daha ıyısını yapardım dedırten fılmlerden...

baba güzel bi film yapta izleyelim ozmn ha ne dersin ?[signature][hline] Yalanlamak ve reddetmek için okuma! İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma! Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma! Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku
Sosyal ağlarda paylaş

Filmi izledim tamam kurgusu felan güzel olabilir ama kaos teorisine göre bu film böyle olamaz bir çok yerinde saçmalıklar vardı. Hele sonu ayrı bir saçmalıktı. Ben filmlerin iyi bir sonla bitmesi oalyının psikolojik oldupuna inanmaya başladım. Hiç bir filmde kötü bittiğini göremedim yaa...
Sosyal ağlarda paylaş

cok basıt olarak kızın annesının yanına gıtmesını saglayıp bagları koparmadan genclıgıyle alakalı bır zamanda tekrar kızın hayatına gırebılırdı ...
cunku fılmdekı butun olusumlar temelde cocuklugunda yapma olasılıgı olan yada yaptıgı seyler ...
fılmdekı 1. son sayılabılecek kızın abısını oldurmesıyle netıcelenen olayda kızın abısı ıle kızın babası arasındakı baglantıyı kaldırırsa herkes mutlu olur gıbı ...
gıdıp dınamıt almazlarsa kımse patlamaz gıbı ...
gıbı gıbı ...
benım genel olarak ben olsaydım daha ıyısını yapardım lafı LOTR ıcınde Matrıx ıcınde gecerlı ...
Tek basıma bunlardan ıyı yaparım demıyorum bu adamlar fılmlerını yapıp kımseye test ettırmıyorlarmı gorus almıyolarmı bazı yerlerı degıstırmıyolarmı hayret edıyorum ...
eger ben yonetmenın asıstanı yada yapım da soz sahıbı bırı olsaydım fılm daha ıyı olurdu demek ıstedıgım ...
bır baska hayatımda bır baska kımlıkle yapacagım belkı seyredersın :)[signature][hline]Kucuk insanların büyük gölgeleri oldugu ülkelerde ... Güneş batmak üzeredir ...
Vampire Hunter D
Godanilyum potanslarını komplex parametric impulsatorler le guclendırelım ...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
The_Delucian, 21 Nisan 2004 23:12 tarihinde demiş ki:
cok basıt olarak kızın annesının yanına gıtmesını saglayıp bagları koparmadan genclıgıyle alakalı bır zamanda tekrar kızın hayatına gırebılırdı ...
cunku fılmdekı butun olusumlar temelde cocuklugunda yapma olasılıgı olan yada yaptıgı seyler ...
fılmdekı 1. son sayılabılecek kızın abısını oldurmesıyle netıcelenen olayda kızın abısı ıle kızın babası arasındakı baglantıyı kaldırırsa herkes mutlu olur gıbı ...
gıdıp dınamıt almazlarsa kımse patlamaz gıbı ...
gıbı gıbı ...
benım genel olarak ben olsaydım daha ıyısını yapardım lafı LOTR ıcınde Matrıx ıcınde gecerlı ...
Tek basıma bunlardan ıyı yaparım demıyorum bu adamlar fılmlerını yapıp kımseye test ettırmıyorlarmı gorus almıyolarmı bazı yerlerı degıstırmıyolarmı hayret edıyorum ...
eger ben yonetmenın asıstanı yada yapım da soz sahıbı bırı olsaydım fılm daha ıyı olurdu demek ıstedıgım ...
bır baska hayatımda bır baska kımlıkle yapacagım belkı seyredersın :)

Sen zaman kaybetme doğru Hollywood'a git bence.[signature][hline]Sungur - Scout
Necrocks - Necromancer
Olcayto - Infiltrator
Alaattin -Sorcerer
Sosyal ağlarda paylaş

pardon ama ben 2 sene önce hangi filmi izlesem "daha iyisini yapardım" derdim,bu bilgisizlikten ve görüş kısıtlılığından olan birşeydi. insan biraz konu hakkında okudukça izledikçe yaşadıkça anlıyor film yapmak kolay iş değil, özellikle matrix lotr gibi filmlerde yönetmenin sözünün geçmediği yerler bile oluyor. Yönetmenlik, sinema sektoru sanıldığı kadar kolay değil, öyle "abi ben yaparım ederim" demekle olan bir şey değildir. elinize bir kamera alıp kafanızdan bir senaryo yazıp sahne tasarımları düşünmeye başlayınca, böyle büyük productionlarda yönetmenlerin seti bırakipta gitmemesine şaşıyorsunuz(aslında çok olan bir olaydır.)
Ondan "ben daha iyisini yapardım" demeyelerim çok desteksiz sallamak oluyor.[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Sosyal ağlarda paylaş

hak verıyorum bende 8-10 sene once ben olsam la baslayan cumleler kuruyordum sonra yas 20-24 ı bulunca adamları anlıyosun adamlar cıdden bıseyler yapıyo dıyıp saygı duyuyosun ama suana gelınce hataların farkına varıyorsun dunya gorusun senınde olusuyor yorum olgun eger kullanabıldıgın bır hayal gucun varsa bırak fılmın uzerınde ufak degısıklıkler yapmayı kafamda senaryoyu/fılmı tekrar yazıp/yaptıgım da cok fılm oldu ...
butterfly effect guzel bır fılm klasıklerle degıl ama son zamanalardakı pıyasadakı fılmlerle kıyaslandıgında cok cok ıyı bır fılm ama sızın anlamadıgınız vede benım anlatamadıgım fılmde cok krıtık olmasada mantık hataları var bazı dusunceler optımıze bır sekılde yansıtılmamıs ve fılm bıtınce pek cok ınsan daha ıyı olabılırmıs der ben farklı bır soylem le ben olsam dıyorum ...
yonetmen degılım ısın arka plan zorluklarını bılmem ılgılenmemde ama dedıgım laflardan bu tarz manalar cıkarabılıyosanız o da ayrı bır mevzu ...
tutupta kahvede mac seyrederken teknık dırektor takımı sızın ıstemedıgınız bır tazda oynatıyorsa yada bır futbolcu bır pozısyonda topa duzgun vuramamıssa topa oylemı vurulur dıyen adamlara da benzer sekıl ama onların hocaları onların antremanları zorlukları mı dıyorsunuz yada benzer dusunceler ıcınızden gecınce soyledıgınız seyler aklınıza gelıp hosgoruyle mı karsılıyorsunuz ...
10 yasımdan berı fılm seyredıyorum 15 yasımdan berı duzenlı olarak sınamaya gıderım korsan olayı patlayıncada hafta 3-4 fılm seyredıyorum ,kısaca bır ınsana bos bılgısız yada hayat tecrubesızı derken dıkkat edelım ...
bı fılmı kafanızda yaptıgınız zaman ,kafanızda yaptıgınız fılm basladıgınız proje degıl ,projeye baslarken bıtmıs halını daha dogrusu hayalınızde kurdugunuz kurgunun mukemmel sekılde sahnelendıgını ve elınıze bır fılm olarak tutusturuldugunu dusunursunuz halıyle kafadakı dusuncelerın fızıksel yansımaları tam olarak ıstenılen gıbı olmayabılıyor ama sızde takdır edersınızkı bır kısı ben olsamla baslayan bır cumle kuruyorsa bu herseyın ıstendıgı gıbı olup kafadakı senaryonun mukemmelen hayat buldugu bır fılmden bahsedıyodur ,yoksa hayatta her ısın her meslek grubunun kendıne has bınlerce zorlugu vardır ...[signature][hline]Kucuk insanların büyük gölgeleri oldugu ülkelerde ... Güneş batmak üzeredir ...
Vampire Hunter D
Godanilyum potanslarını komplex parametric impulsatorler le guclendırelım ...
Sosyal ağlarda paylaş

*!SPOILER*

benim anlamadığım ve bana çok büyük bir mantık hatası oalrak gelen bir nokta var. şimdi bunun olayları unutması filan ilerde geçmişe dönmesi değil mi? peki bu adam geçmişe günlüğünü okuyarak dönmüyor mu? bunun dışında sadece 1 kere videoyu izleyerek çocukluğuna dönüyor. bize gösterilmeyen sahnelerde dönemez çünkü video eline geçtiğinde hastanedeydi ve 1 kere izleyebiliyor. zaten daha sonra da çocukluğuna dönebileceği her türlü şeyi yakıyor.

e peki bu durumda bu çocuk nasıl unutuyor olayları da doktoru günlüğe başlamasını tavsiye filan ediyor? yani dönebielceği ilk nokta günlüğün ilk cümlesi olduğuna göre(video hariç) nasıl ondan önce bu tür unutma sorunu yaşıyor?

kaçırdığım birşey olmalı. bu kadar büyük mantık hatası olamaz çünkü böyle güzel bir filmde.

*!/SPOILER*
Sosyal ağlarda paylaş

Azmo senin yazdığın filmle dalga geçen bir simpsons bölümü de vardı. Homer ekmek kızartma makinasını tamir edeyim derken yanlışlıkla bir zaman makinası yapıyordu. :)
Sonra hiç bir şeye dokunmamalıyım derken bir kelebeği eziyordu. (yoksa bir böcek miydi?) ve tabiki döndüğünde herşey değişiyrodu.

Filmde bir çok kafaları karıştıran yer var. Örneğin

Spoiler

Hapishane de adama ellerimde yara izi oluşturacağım diyor ve bunu başarıyor. Ama şöyle bir sorun var, o zaman bu yara izi o hapishaneye girmeden önce de ellerinde olacaktı. Yani adama böyle bir şeyi kanıtlama imkanı olamazdı. Ama sanki o anda olmuş gibi anlatmaya çalıştılar bu diğer zaman değişimlerine göre bayağı saçma geldi.

/Spoiler

Daha yazacak bişeyler bulunur gene...[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

said:
The_Delucian, 23 Nisan 2004 00:13 tarihinde demiş ki:
tutupta kahvede mac seyrederken teknık dırektor takımı sızın ıstemedıgınız bır tazda oynatıyorsa yada bır futbolcu bır pozısyonda topa duzgun vuramamıssa topa oylemı vurulur dıyen adamlara da benzer sekıl...

boylelerini ciddiye almiyoruz. anlamadigin bu.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

insanlar ne zaman ben daha iyisini yapardım demekten vazgececekler?..peter jackson ın yuzuklerin efendisi uclemesini ne buyuk sıkıntılarla bilen kac kişi war?..adamın aynı anda 3 sahnenin cekimini yaptıgına ilişkin dokumanterler war. hollywood da iyi yonetmen olmak gercekten zor cunku produktorlerle ugrasmak ve onlara soz gecirmek baslı basına bir olay. Kelebek etkisini cok daha iyi cekerdim diyen arkadas acaba hayatı boyunca kac film cekti yada hic sinema egitimi aldımı?..Cekmiş oldugu bir film warsa izlemeyi cok isterim..
Sosyal ağlarda paylaş

*!spoiler*

said:
Dojorel, 23 Nisan 2004 10:48 tarihinde demiş ki:
raider gecmisi unutmuyorki, sadece bastan yasiyor ama eskiden yasadiklarini hatirliyor yine.
yok onu kastetmedim ben.

bu çocukluğunda sahne kesintisi yaşamanın(başka nasıl anlatılır ki işte bir an var sonra bir süre ne geçiyor birden kendine geliyor ya) nedeni ilerde bu anlara dönerek yaşaması değil mi? peki bu anlara günlüğü okuyarak dönmüyor mu? e bu durumda günlüğü yazmaya başlamadan önceki zamana nasıl dönüyor demek istedim

*!/spoiler*
Sosyal ağlarda paylaş

Filmi simdi seyrettim, senin ne demek istedigini anladim raider o benimde kafami kurcaladi...Ama o sorunun tek bi yaniti var, cocukluguna geri döndükten ve kizdan ayrildiktan sonrada sonucta cocuklugu boyunca farkli blackout lar yasiyor ve bizim bilmedigimiz olaylar gelisiyor ve doktor yine ona günlük yazmasini söylüyor ama tek fark artik günlükler film boyunca olan günlüklerden farkli bilgiler icericek...Bence senin sorunun cevabi bu.[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...