Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 said: 2pac, 21 Ağustos 2005 14:13 tarihinde demiş ki: ya konu şöyle saçma o zaman müslüman olmayan herkesin bi manzerieti olur . . . ben ölmeseydim ertesi gün müslüman olcam gibi De adamın savunduğu bir düşünce yok sadece meraktan sormuş yani . Böyle düşünüyorum dememiş bilgi istemiş yani .[signature][hline]...rest your trigger on my finger , bang my head upon the faultline... Alexi_Septimus, Türkiye-Yunanistan maçı sırasında Taksim'de demiş ki: Pes.Maç oynanırken ezan okuyorlar . Az bi oyuna saygı ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 @Slat : Ortaya attım soruyu kişisel bişey değildi ;) Bu arada aşağı yukarı aynı görüşteyiz seninle...[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki: mama yiyiom ben BabacumMostors, 12 Ocak 2004 04:26 tarihinde demiş ki: bu arada hazır kahveyi bulan adama teşekkürlerimi sunuyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pac Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 ya o kadarını da tahmin edemiyorsa okey ama bunu bilmek tahmin etmek o kadar zor değil ki[signature][hline]Tupac Shakur: 1989-1996 WEST SIDE IS THE BEST delikanlı adam renkli takım tutmazi www.2pac.com/www.snoop-dogg.com]www.snoop-dogg.com/www.bjk.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Herkes müslüman doğar. Dinimizde ölüm anında iman'a gelmek caiz değildir.[signature][hline]tiryakinim,tiryakinim pollyanna, 20 Ağustos 2005 16:55 tarihinde demiş ki: EVET HER BALONLU FAKE DEGİLDİR.LÜTFEN HEM BALONUM HİC OLMAMISTI BENİM İLK DEFA BURDA OLDU BALONUM COK SAOLUN COK MUTLUYUM NE DESEM BOŞ YANİ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dalamardl Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Adam ne kadar duymadım hiç o ortama gırmedım desede bunların ıkısın de başına gelmiştir.Bir kere bir şeyi savunacaksan karşına aldıgının butun yönlerını bılmen gerekı9r o yuzden o adamın hiç şansı olmazdı yuakrda demekıstedıklerım bu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 said: insight, 21 Ağustos 2005 16:39 tarihinde demiş ki: Herkes müslüman doğar. Dinimizde ölüm anında iman'a gelmek caiz değildir. lol bunuda kuran'a sen post it ledin galiba.. Yok böyle bişey? :)[signature][hline]Touch of death is never gentle... Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 said: tahakiraz, 21 Ağustos 2005 13:57 tarihinde demiş ki: bide ateistlik ben inanmıorumla olmuo..bu kesin bi yargı oluo ve bunu ispatlamak için kainattaki bu kadar mucizeyi yok saynmak gerekio..ha inanmak istemiorum Rab tanımak istemiorum dersen o ayrı.ona ben karışmam tartışmam senin düşüncen..ama böle bi Rabbın olduna kafanda yer verebiliosan,bu dünyada düşünmek bile istemiorum derken Rabbini tanımadığından dolayı öteki tarafta kaybtmek gibi bi olayın var.bi insnın böle bi lüksü olamaz.o kadar lütfü onüne seren Allah,ona irade ve akıl gibi bi şey veren Allah,bu boşvermişliği karşısında insanı affetmeyeceğini söylüor.kafasında Allah inancı olsa bile..ha insanın nası cennete gideceği hakkında hiç bi bilgim yok..onu Allah bilir zaten kimseyi karıştırmayıon ona.de affetmeyeceği şeyleri kendi söylüor bende ona dayanrak sölüorum.. Bu kadar mucize diyorsun. 1000 yıl önce dha çok mucize vardı. Bilim geliştikçe bunların mucize olmadığı görüldü. Biz bilim'e 100 dersek şu an daha, 0,00000000000000000001 falan geliştirmişizdir. Keşfedildikçe azalıyor.[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 said: Asteroth, 21 Ağustos 2005 14:21 tarihinde demiş ki: Adam Hristiyandır, Allah'a inancı tamdır, ibadetini yapıp insanlara karşı hiç kötü davranmıyorsa, karısına sadık, çocuklarına şefkatliyse... Bu adam Müslüman değil diye sen onun cehenneme gideceğini mi söylüyosun şimdi? (bkz: Boka sarmak) Öyle değil. Tanrı'ya inanan herkes, dini inancı ne olursa olsun eninde sonunda Cennet'e gider. Ama Tanrı'yı rededen birsi kesinlikle gidemez.. Yani 20 kişiyi doğramış, 30 kişinin ırzına geçmiş ve bilimum suçu işlemiş Tanrı'ya inanan bir insan bütün cezalarını çektikten sonra Cennet'e gider. Ama 50 kişinin hayatını kurtarmış, insanlara, açlara, yoksullara hayatı boyunca yardım eden ateist bir insan ise, ilk dakikasından itibaren sonsuza kadar cehennem'de kalıyor. Bunlar Kuran-ı Kerim'de açık açık yazıyor.[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrande Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Eğerki bü dünyaya gelmeseydik nerde olacaktık.Din hocamız ebedi boyutta yani öldükten sonra gidecegimiz boyutta olcagımızı söylemisti.O zamanda cennette olacaktık galiba.O zaman niye dünyaya geldik,direk gitseydik cennete[signature][hline]Tyrande walks on earth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 kendinizdeneminsinizyanicennetegidicezdiye dinhocanızçokiyibiadammışcehennemikatmadancennetegirmiş[signature][hline]BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki: monitörün kulağı vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrande Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 ben bu adamı yok sayıyorum,geliyor buluyor beni.Uzak dur din hocamı karıştırma olaya:D[signature][hline]Tyrande walks on earth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 beniyoksayamazsınseningibibendepaticiğeüyeyim herkesyoksayaramasensayamazsın nerdenbiliyosunbenimsenindinhocanolmadığınabuarada[signature][hline]BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki: monitörün kulağı vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrande Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 said: kermit, 21 Ağustos 2005 23:06 tarihinde demiş ki: beniyoksayamazsınseningibibendepaticiğeüyeyim herkesyoksayaramasensayamazsın nerdenbiliyosunbenimsenindinhocanolmadığınabuarada küstüm sana yok sayıyorum seni[signature][hline]Tyrande walks on earth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frigg Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için yarın ölecekmiş gibi öbür dünya için çalışmak lazım, bunun için söylenmiş galiba. senin mantığınla yola çıkarsan 100 yıl yaşamış ama tanrıyı inkar etmiş bir insan 200 yıl yaşasam dindar olurdum diyebilir. islama göre kişi zaten mükellef olduğunda tanrı ve din ile ilgili şeyleri öğrenmekle de yükümlü oluyor, bilmiyorsa ile ibadetleri öğrenmek zorunda oluyor benim bildiğim kadarıyla...[signature][hline]sabır,yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frigg Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 said: Frigg, 21 Ağustos 2005 23:14 tarihinde demiş ki: hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için yarın ölecekmiş gibi öbür dünya için çalışmak lazım, bunun için söylenmiş galiba. senin mantığınla yola çıkarsan 100 yıl yaşamış ama tanrıyı inkar etmiş bir insan 200 yıl yaşasam dindar olurdum diyebilir. islama göre kişi zaten mükellef olduğunda tanrı ve din ile ilgili şeyleri öğrenmekle de yükümlü oluyor, bilmiyorsa bile ibadetleri öğrenmek zorunda oluyor benim bildiğim kadarıyla... [signature][hline]sabır,yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 said: MartinLGore, 21 Ağustos 2005 06:59 tarihinde demiş ki: Şimdi düşünün ki bir adam 30 yaşına kadar yaşıyor ve trafik kazası geçiriyor, ölüyor. Bu adam hayatı boyunca ateist olmuş bi insan. Dolayısıyla Tanrı onu cehennemine atıyor. Fakat belki adam 40 yaşına kadar yaşasaydı hak yoluna dönecekti, tövbe edecekti. 30 yıldan fazla yaşamış, aynı şekilde 30 yaşına kadar ateist olmuş bi insan daha var. Ama sonrasında tövbe etmiş. Hak yoluna dönmüş.. Şimdi kader deyip işin içinden çıkabilirsiniz. Ama ben bunun dinen açıklamasını istiyorum. Bilen var mı? Aslında sorunun cevabı basit bir mantık oyunu. Şimdi,adam öldüğü zaman cehenneme gidiyorsa, Yaratıcı Güç,Tanrı,Allah dediğimiz "şey" var.Buna göre O'nun gönderdiği kitaplarda doğru. Bu açıdan bakacak olursak,O herşeyi gören,bilendir.O insanların kaderini belirleyendir.Zaten Allah varsa,o adam 30 yaşında trafik kazasında öldüyse,daha o adam doğmadan uzun zaman önce O,o adamın başına gelecekleri biliyordu.O adam zaten 30 yaşından sonra yaşayamaz,o adam,zaten 30 yaşında trafik kazasında atesit olarak öleceği bilinerek yaratılmış.Eğer kaderi Allah belirliyorsa(ve cehennem olduğuna göre bu hikayede Allah var,ve yaratıcı),O'nun istemi ve bilgisi dışında adam 30 yaşından sonra yaşayamaz. Buna göre,yaratıcının varlığı kabul edilirse,ölü bir insanın,ölmeme şansı,dolayısıyla ölmese idi şunları yapabilme şansı vardı diyebilme lüksümüz yok. O adam ölmüştür,Allah tarafından daha evren bile yaratılmadan onun kaderi biliniyordur.Yani,kısaca, adam hakkında yaşasaydı şöyle yapardı dememiz mantıken yanlış.Eğer herşeyi gören ve bilen yaratıcı varsa,birinin şu şöyle olsaydı demesi komik.Zaten tek olasılık var,oda o olasılık,başka bir seçenek yok. Not : Ateistim :D,mantıksal olarak yaklaştım olaya, sanki biraz kendimi tekrarlıyormuşum gibi geldi, kusura bakmayın.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dalamardl Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Allahın bildiği şey insanların hayatındaki büyük noktalardır(ölüm vs..)buna kader denir insanın ölecegı zaman bellıdır geldiği zaman ölür ama nasıl ne şekilde oalcagı insana bağlıdır eger öyle olmasaydı Allahı bende yalanlardım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Demeye çalıştığım şey,Allah yinede senin ne zaman öleceğini bilir,(O herşeyi bilen değil mi?),O zaman senin ne zaman öleceğin zaten bellidir.Allah zaten senin hayatını daha oluşmadan başından sonuna bildiği için onun "bildiği" yoldan başka bir yol yok. Allah sonuçta senin ne seçimler yapacağınıda biliyor. Eğer herşeyi bilense.O seçimlere göre yargılanıyorsun, yargı sonucunu da biliyor. Ama dediğin doğru,Onun ne seçtiğini bildiği seçimleri sen yapıyorsun demek daha doğru olurdu.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 said: Slat, 21 Ağustos 2005 14:11 tarihinde demiş ki: Benim bildiğim Allah'a inanıyorsanız cennet garanti.. Ne kadar kolay değil mi? Gülüyorum ya... Benim bildiğim kimin cennete kimin cehenneme gideceğini yalnız Allah bilir.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 O zaman kitap niye yollamış? Allah'a inanmıyosan gidemiyecen yazıyo, fikir mi değiştirecek diyosun ?[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dalamardl Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Ya vaz geçtim daha bişey yazmıyacagım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 said: Mantar, 21 Ağustos 2005 23:46 tarihinde demiş ki: said: Slat, 21 Ağustos 2005 14:11 tarihinde demiş ki: Benim bildiğim Allah'a inanıyorsanız cennet garanti.. Ne kadar kolay değil mi? Gülüyorum ya... Benim bildiğim kimin cennete kimin cehenneme gideceğini yalnız Allah bilir. Mantarcım kıçımızdan sallamıyoruz herhalde di mi? Okuduk ki yazıyoruz.. Zaten arkadaşta açık bir şekilde yazmış: said: MartinLGore, 21 Ağustos 2005 22:53 tarihinde demiş ki: Tanrı'ya inanan herkes, dini inancı ne olursa olsun eninde sonunda Cennet'e gider. Ama Tanrı'yı rededen birsi kesinlikle gidemez.. Yani 20 kişiyi doğramış, 30 kişinin ırzına geçmiş ve bilimum suçu işlemiş Tanrı'ya inanan bir insan bütün cezalarını çektikten sonra Cennet'e gider. Ama 50 kişinin hayatını kurtarmış, insanlara, açlara, yoksullara hayatı boyunca yardım eden ateist bir insan ise, ilk dakikasından itibaren sonsuza kadar cehennem'de kalıyor. Bunlar Kuran-ı Kerim'de açık açık yazıyor. [signature][hline]Touch of death is never gentle... Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Yaşadığın süre zarfından sorumlusun zaten ozaman söyle bir bahanen oluyor ya ben 10 sene daha yasasaydım dine yönelirdim zaten bunu En kolay acıklıcak söz sudur '' Hiç Ölmicekmiş Gibi Çalış Yarın Ölecekmiş Gibi İbadet et ''[signature][hline]MeLiKeJiK.!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rottweiler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 herkes yaşadığı yaşam süresi içinde yaptığı yanlışları farketme ve tövbe etmesi ile değerlendirilir. (günah - sevap açısından) ne zaman ölümle karşılaşılacağı bilinmediği için, ben ya da o daha fazla yaşasaydı şu yanlışını duzeltir, şuna iyilik yapardı şeklinde bir görüşü ben kabul etmiyorum. kadere bağlı yaşam süresinin içinde yepılan günah ve sevaptan insan sorumludur. 30 yaşında ölmeyen ve sonra allahı kabullenen o insanın sınav süresi 30 yaşından fazla olduğu için allahı farketmesi, belkide onun 30 yaşına kadar gecirdigi ateistliginin gunahını silmez?!!?? yaşam şekli ve yaşamınızın uzunluguna göre allahın her ınsandan bekledıgı sey aynı degıldır!! Demek istediğim şudur; ağrı da bir köyde yetişmiş birinden beklenen sevap ve günah, istanbulda modern birailede yetişmiş allaha inanan bir müminden beklenen kadar olamaz. dolayısıyla olayımıza bunu uyarlarsak, 30 yaşında ölen ateistin sadece allah olabilir diye düşünüp ölmesi ve öbürtarafta kesinlikle allaha 30 yaşına kadar inanmamış daha sonra 40 yaşında ölmüş olan öbür adamın, hem hayat süreleri hemde iç düşüncelerini bilemeyiz. 30 yaşında ölmüş olan ona verilen yaşam süresi içinde doğruyu bulamamış, 30 a kadar ateist 30 dan sonra allaha inananda o 30 yaşına kadar ateistliğinin cezasını elbet çeker... eğer öyle sonsuz bir affetme gücü inancı doğruysa, hitler gibi yaşayıp 60 lara doğru bir ufak hac ziyaretiyle cenneti garantileme fikri tüm ''adil olma'' kavramını darmadağın eder. adil olma konusuda ayrı bir tartışmadırda onu karıştırmaya gerek yok. Ama şu bir gerçektirki ''Allah herkese adildir''.[signature][hline]kasksız uçmak ayıpsa lalettayin inişlerde şiirsel cacıklar amfibiyenlere kavuşur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riehn Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 VE MartinLGore arkadasimizin acikladigi bu yazida senin topicine cevaptir.. Dusunursen oldun ama 10 yil yasan belki tovbe edip iyi olacaktin... Dusunulerek işledigin gunahlar bittiginde cennete gidiyorsun... Bu da demek ki inanci olan bir insan olse dahi ilerde belki inanci kuvvetlenir ve iyi olur anlamina geliyor..[signature][hline] Kabaligin sinirlarini ben cizdim ama, cok kaba cizmisim belli olmuyor... This is our last stand;our last chance... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar