_Sir_Lancelot_ Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 topicteki gibi...[hline]İCQ::yapma: MAİL::hrr: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 bak yaziyorum 100$ - amd barton 2500+ [166*11] 130$ - abit nf7-s [onboard ses, ethernet, serial ata] 192$ - 2*512mb twinmos pc3200 200mhz ddr sdram 372$ - his radeon 9700 pro 140$ - seagate baracuda 80gb sata 50$ - aopen bir kasa [acer aspire gorunumlu olandan] 10$ - disket surucu 45$ - pioneer dvd slot 50$ - lg 52x24x52 50$ - ms wireless desktop 35$ - thermalright slk700 block 15$ - coolermaster aero fan 500$ - nec multisync 95f 19" [bunu bulman zor philips 109p de olabilir] bunu alirsin ama efsane bir bilgisayarin olur islemcin 166*11 bunu 210*10 falan yaparsan barton 3200+ lara denk gelir, 1gb dual ddr sata hdd falan inanilmaz[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 listeye koymadığın bazı şeyler var. Gigabyte Radeon 9800 Pro Seagate Barracuda 120 GB 7200 RPM Creative Audigy 2 Ayrıca ben ısrarla LG Flatron 995Ft Plus monitör Gigabyte 8PENXP Anakart Intel P4 2.8 GHZ diyorum[hline]fizban: forza tayvan malı chipsetler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 p4 3.0 gz fsb 800'ler yok mu onlar daha iyi[hline][b][i]-->Four String Magic<-- 737 757 787 727 70707 727 787 757 737 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 9800 koyarsak 150$ daha ekle intel istersen p4c 3ghz 800fsb msi i865neo2 board[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 p4 3.0 ile 2.8 arasında fazla fark yok. ayrıca şu an için HT teknolojisine geçmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Otursun bir de.[hline]fizban: forza tayvan malı chipsetler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 :)) ne demek fark yok yani 200mhz 200 mhz dir +500 3dmark puanidir eger sen oyun oynicaksan p4 1.8 de isini gorur? ayrica ht yeterince oturdu bunuda artik intelin imal ettigi her islemciye koymasindan ve p5 diyede adlandirilan prescott a aktarmasindanda anliyorıuz[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Selamlar Arkadaşlar; Hyper Threading fikir olarak güzel bir teknoloji; gelin görün ki gerçekten de işinize yarayacak mı? Birşey alırken hâlâ işimize uygunluğa veya yüksek Performans/Fiyat' a değil, ambalajına bakıyoruz. Örneğin insanların 300Km/h kıza çıkmayacakları ve hatta çıkmalarının yasak olduğunu bile bile gidip elli milyar daha fazla verip kadranında daha yüksek hızlar görünen, daha aerodinamik şekilli arabalar almaları gibi... Ondan sonra biz bu arabayı test ettik, falanca hıza çıkabiliyor. Tamam da pistte çıkıyor, Yolda öyle kullanamazsın. Aynen bilgisayarlar da arabalar gibi yalın sayısal değerlerle karar verilip alınabilecek birşey değildir. Biraz detayını da bilmek gerekli. Sonra falanca yerdeki test sonucunu evde alamayınca üzülmeyin. En sağlam donanımı alıp turşusunu kuracaksanız paranızı boş yere harcamayın. Her özelliğin öne çıktığı bir yer vardır... Mesela İntel size işlemci satmak için önünüze SSE 2 optimize render testini koyar, AMD ise UnrealTorunament2003 testini koyar. Hepsi kendi işinde daha iyidir... Grafik akrtları için de durum budur, Çift Kanal DDR SDRAM için de durum budur.. Hepsinin işe yaradığı ve hiç bir işe yaramadığı yerler var. Aklınızda bulunsun. Esen kalın.[hline]HeadShot..! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Sir_Lancelot_ Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 said: Silthanas, 04 July 2003 02:45 tarihinde demiş ki: gerek yok =) paran cebinde kalsin.. 1k ya mis gibi bilgisayar toplanir..eskiden ben de ole hayvan sistemler yapardim..overclock falan.. ama sora anladim ki hayatta bilgisayardan daha onemli $eyler war.. $imdi az bucuk arabaya yatirim yapiyorum..kizlara yatirim yapiyorum(kar$iligini pek alamasam da =P )...kendime yatirim yapiyorum..[hline]Külliyen Yalan... ünv.de işime yarıcak... ii bişey olmalı müh. olcaz nede olsa :)[hline]İCQ::yapma: MAİL::hrr: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2003 o zaman matrox millenium II gibi, 3dde başarısız ama mimari programlarda başarılı ekran kartları vardı. onu al. en hızlı cpuyu al (misal p4 3.0) en az 1024 DDR RAM al. monitör havyansı birşey olması lazım. 2-3 monitör destekleyen ekran kartları var. Ayrıca mühendisler için felan widescreen büyük ekran monitörler var. ses kartı felan o kadar önemli değil. ama ses senin için önemliyse Creative Audigy 2 al.[hline]Don't make me destroy you. - Darth Vader Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2003 Yaa neye göre en öküzümsü istiyorsun ve neye göre fiyat çıkarıyorsunuz? Eğer gerçekten boklunu çıkarcak bir şey istiyorsan bunlar da olmalı bence: 256 MB Radeon 9800 23 inch Sony LCD ekran Su soğutma sistemi ve ona uygun bir kasa Asus P4P800 Board 4x512 Mb Kingston DDR400 Ram Intel 3,20Ghz CPU Sony DVD+RW Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2003 muhendis oluyosunda ne olyuo anlamadim nukleer patlamanin etkisini hesaplayacak bilgisayara ihtiyacin yokki hadi en fazla config isteyen sey modelleme oda yukardaki sistem + 400$ oda adam gibi bi ekran karti icinki modellemede islemci hizi bir yerden sonra etkisini yitiriyo[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2003 Mühendis hedesi diyorsan direk açıklayayım, öyle uçak gibi makine filan kullanmıyoruz. İşlemci + ram yükleneceksin(ki işlemciyi salla amd 2.5 yeter, intel 3.0 falan parana yazık 1.5 sene sonra kafanı duvara vurursun sonra). Analiz programları(ansys, ideas, vs.) dehşet ram yer. 256 mb filan olmaz kesinlikle, en az 512 den başla. Zaten ilk iki sene bişi öğretmiyorlar merak etme. Sonrasında 1024 e filan çıkarırsın. Ama 19" tavsiye edilir. İyi iş görüyor her bakımdan. Fazlası ise eve zarar kanımca. Bence mühendis olacaksan bilgisayar yerine başka şeylere yatırım yap(silthanas açıklamış zaten:):)). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar