Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ülkeden konuşalım...

trikeratops

Öne çıkan mesajlar

yaw niye wüperonline a girelim abi sonuçta yasak bişi yapmıyoz ya ne güzel tartışıyoz yani
ne var bunda eğer tartışma özgürlüğümüz de yoksa
alın türkiyede ksıtılamalardan biride tartışma işte yasak burda olmaz hep bu sözle karşılaşıyoz halbuki bi kerede sonuca varsak gelin görünkü süper şeyler olabilir ![hline] Bildiğim tek şey varsa, o da hiçbir şey bilmediğimdir.
Socrates
Sosyal ağlarda paylaş

Ülke kan ağlıyor. Siyaset zaten bitmiş: yolsuzluklar, entrikalar, milletin çıkarına değil kendi çıkarına çalışan partisi ne olursa olsun hepsinin kafasında yiyicilik olan milletvekilleri. Hayat standartların dünyada 100. sıraya kadar geriledik birçok afrika ülkesinin gerisinde olarak. Sağlık da aynı şekilde bir sürü yolsuzluk batağı içersinde hasta doktor ilişkisi diye bir şey yok. Ekonomi yıllardır kanayan bir yara. Doların artmasını isteyen rant grupları ki bu grubun içersinde ihracatçılar da var. Bir askerimiz vardı övündüğümğz onuda elin conisi kafasına poşet bağlayıp tokadladı.Kürt sorunu yeniden canlanıyor ve dış politika iflas etmiş durumda Avrupada ABD de oluşan" ermeni soykırımı " yasalarına karşı duyulan sempatinin artması hatta Paris Amsterdam gibi yerlerde "Ermeni Soykırımı" anıtları heykelleri açılmasına dış işlleri uyuyor. Ülkenin durumu bunun gibi işte "kan ağlıyor" !!.....[hline]Confucius say, "Man who walk through airport door sideways, surely going to Bangkok."
Sosyal ağlarda paylaş

bak işte bu olaylar da genelde senin gibiler yüzünden oluyo
"kürt"
insan mı düşünebiliyormu , zekası varmı, kürt müş insanın nereli olduğu önemli değil
işte bu yüzden ayrımcılık yapıldığı için çoğu yerlerde de geriyiz.
eğer bir insan doğulu diye onu aşağılayacaksak yani ayıp olur.
suç ondamı hayır değil suç aslında sende ve bende kürt diye onları dışlamasaydık onlarda bizim aramızda vve şu an belkide paticik forumlarda takılıyo olabilirdi.
ama biz onlara sen kürtsün defol yanımdan deyince adamda tabi ki bir nevi senden öc almak istiycek ![hline] Bildiğim tek şey varsa, o da hiçbir şey bilmediğimdir.
Socrates
Sosyal ağlarda paylaş

Siyasetle gerçekten ilgilenmeme rağmen (yanlışlığım warsa hoşgörürsünüz yani ona göre) böyle bi ülkede yaşayınca mecburen bişeyler duyuyosun ya da biliyosun.

bazı avrupa ülkelerinin ve Amerika bulaşık devletlerinin yardımıyla bize karşı kışkırtılan güneydoğu insanı (türkiye sınırları içi deil sadece) -eğitimsizliklerinin de büyük yardımıyıla- burayı yaşanmayacak hale getirmeye başlar. Bu arada ülkenin batı ve özellikle kuzeybatı kısmı müthiş bir hızla gelişmektedir, devamlı iş imkanları doğurmaya başlar. Hal böyle olunca zavallı doğu insanı buralara göç eder. Ama eğitim denen ufak deyatı unutmuştur. Çünkü bunu anlaması için de eğitimli olması gereklidir. Bu kendi çapında bi kısır döngü zaten :) Neyse, bu insanlar, gittikçe eğitim gerektiren iş imkanları sunan batı kesiminde kısılı kalırlar. Bu "eğitimli" ve "eğitimsiz" insanların bir arada olması bir yere kadar kaldırılabilir olmauş ama bir yerden sonra (eşik değeri) artık arada uçurumlar oluşmuştur. "Eğitimli" insanlar nedenini sorgulamaz bir şekilde bu "eğitimsiz insanları yanlarında istemez olurlar, "eğitimsiz" insanlar da iyice kendi bildikleri gibi yaşamaya başlarlar. Bu "eğitimsiz" insanların ayrıca ülkenin başkentine de aynı şekilde nüfuzlanması, devlet yönetimine de eninde sonunda bu insanları sokar. " Eğitimli " insanlar iyice çileden çıkar, böyle insanları başlarında istemez hale gelirler. Bu uçurum oluşumu tüm yurdu sosyal bir krize doğru götürür. Bu uçurum Büyük Kanyon'dan daha büyük olur...

Bu arada devlet yönetimindeki "eğitimsiz" kişiler birçok şeye -batı ülkelerinin de yardımıyla- Marmara Denizini mahvetme, ülke sanayisini geliştireceğine hazırını dışardan getirmeye ve dışarı paranın akmasına başlamasına, dolayısıyla doları, liranın bilmemkaç yüzbin katına çıkarmaya, daha da çok doğuluyu batıya çekmeye, doğuyu geliştirmemeye, sağlamaya vb gibi pek hayırlı şeylere devam eder.

Bu arada eğitim kurumları da boş durmaz. -bu ekonominin de yarıdımıyla- ilk, orta okul ve liselerden sorumlu kurum ile üniversitelerden sorumlu kurum birbirlerine kafa tutar, mükemmel(!) anlaşırlar, olan da öğrenciye olur. Böööyle her ilde bikaç tane üniversite ve bunlara öğrenci sağlayan ülkeyi kurtaracak gençler yetiştirilir. Bu da kendi çapında başka bir kısır döngü olmuştur artık...

Güvenliğe gelince, -eğitim, ekonomi ve sosyal durumun katkısıyla- güvenlik kurumları da artık "eğitimsizleşir", sorunlarınızı parayla çözer hale gelirsiniz. (Büyük çoğunluğu yani yanlış anlaşılmasın)

Bu arada bu "eğitimsizlikler" yüzünden hemen her ticari ve hatta siyasi sektörde "mafyalaşma" baş gösterir, gün gelir içinden çıkılmaz hal alır. Mafyaysan parayı kolay bulursun, eğitim falan dinlemezsin, ama mafya deilsen, parayı kolay kolay bulamazsın, kendini çok yenilemen gerekir hatta paralaman gerekir. Devlet de sana bu konuda çok iyi yardımcı olur, yoldan çıkarsın, sen de mafya olursun devlet sayesinde. Ama devlet sana artık elleyemez çünkü paran wardır. İnsanları ezersin... (istisnalar tabiiki var)

Sağlık kurumları bambaşkadır zaten avrupanın en iyi (!) sağlık hizmetleri burda gardeşşş geeeeeeeğğll mantığıyla çalışırlar çünkü. Hukuki işlerin de hemen hepsinde olduğu gibi 30 yıl öncesinin yöntemleri ile işlemektedir herşey. (sanayi, ekonomi ve eğitimin gelişmemiş olmasından dolayı) Bu da bambaşka bir kısır döngüdür.

Ayrıca TVde bir ara bişey duyarsın "gençlerin siyasi seçimlerde kararsız kalması ve siyasete duyarlılığı Turgut Özal'dan sonra azaldı" diye "Bu da ne ola ki" dersin, ama yine de dert etmezsin, tabii ki Bu ülkeyi kurtaramazsın. Hangi insanın bir kısır döngüye gücü yetebilir ki? Hele bi de bu kadar kısır döngü birlerşip Voltran misali bir tane devasa bir kısır döngü oluşturuyosa...

Türkiye aynı Levent Kırcanın anlattığı gibidir, ve Alfred Hitchcock'a taş çıkartacak kısır döngüleri içerir...

İşte bu iyi sayılır bi anadolu lisesinden mezun olmuş bir gencin gördükleri-duydukları.
Doğru olduğunu savunmuyorum ama (kesin tartışma çıkarıcak bi sürü nokta war) benim gördüklerim dediğim gibi bunlar... Halen de bunun bilmemkaç katı :) yazabileceğim şey war...[hline]Silthanas, 24 June 2003 13:16 tarihinde demiş ki:
En iyisi tuzla'da... Ben zamaninda orada yapmi$tim..yeterince uzundu =)

A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

erqeqlere saç uzatmayı okulda yasaklamak gibi zekice bi disiplin anlayışının olduğu bi yerde durmak istemem (askerde neyse). düşünsenize okulda 3-5 kişi saçını uzatsa noolur bu memleketin hali kesin batar yani göktaşı falan düşer lanetleniriz[hline]trees and I are one
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mirluin, 09 July 2003 21:25 tarihinde demiş ki:
erqeqlere saç uzatmayı okulda yasaklamak gibi zekice bi disiplin anlayışının olduğu bi yerde durmak istemem (askerde neyse). düşünsenize okulda 3-5 kişi saçını uzatsa noolur bu memleketin hali kesin batar yani göktaşı falan düşer lanetleniriz[hline]trees and I are one

+1
gençler bu ülkenin geleceği denen bi ülkede gençlerin özgürlükleri sınırlanırsa o ülkenin geleceğinden ne hayır gelir...
(saç meselesi en basitlerinden ben ordan yola çıkarak böle bi yorum şeeettim..)[hline]
-----wazzup?------
Sosyal ağlarda paylaş

saç hakaten basit bi örnek, ama bu kadar gereksiz ve saçma bişey niye varki!? böyle şeyler ülkeyi kurtarmak yerine nelerle uğraştığımızı gösteriyo, başka ülkede yaşayan birine sölediğinizde "duyduğum en saçma şey" cewabını alıyosunuz (tabiki türkçe diil cewap :D)test edildi ve onaylandı. ben şahsen burda yaşamayı HİÇ istemiyorum :((saç için diil dabi yaw herşey için)[hline]trees and I are one
Sosyal ağlarda paylaş

ben sadece dünkü hürriyeten okuduğum bişeyi yazıp kaçıcam

son bilmem kaç yıl içinde tepemizdekilerin ,iş adamlarının hortumladığı para 150 milyar dolar
bunun 54 milyar doları banka olaylarından 40 milyar doları enerji sektöründen hortumlanmış
geriside bi ton abuk subuk yerden
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yapmayın kürt türk diye bir ayrım yoktur biz 2000 (yazıyla iki bin) senedir bu topraklarda yaşıyoruz ve bu toplumun içinde sırf kürtler yok. Diğer azınlıklarda var ama bu güne kadar hep barış içinde yaşadık. Ne oldu da bir anda aramız bozuldu?
Aramızı bozan devletleri yazmama gerek yok herhalde.

Hatta dünyada ırkçılığın olmadığı nadir ülkelerden biri biziz. İnsan hakları diye geçinen ülkelere bakın bir hangisinde ırkçılık olayları yaşanmıyor.

Türkiye de bir çok sorun var ama gördüğünüz gibi hala ayakta durabiliyoruz.[hline]icq:108382340
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında bu ülke coğrafyasına aşık olunacak bi ülke ama siyasi olarak rezalet bi yer...[hline]Silthanas, 24 June 2003 13:16 tarihinde demiş ki:

A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

*! sam'e yeni icad edilen Ferrari Enzoya sabitlenmiş gece görüşlü, hafızalı güdümlü mermili, çiftli chaingun'un kontrolünü verir *

Ben gazıyorum basa, sen önüne geleni vur ;-)

*! Ankara'ya dooru saatte 320 km ile giderler *[hline]Silthanas, 24 June 2003 13:16 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj Ouz_UFO tarafından 09 July 2003 23:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkede olan özgürlük başka hiçbi ülkede yoq bea

hangi ülkede bu kadar rahatlıkla korsan cd alabiliyorsdunuz

hangi ülkede bu kadar rahat silah alabiliosunuz (ruhsatlı veya ruhsatsız)

hangi ülkede bu kadar rahat banka hortumlayıp kara para aklayabiliyorsunuz

bunlar işin şakası tabii ciddiye almayın sakın[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu

Sosyal ağlarda paylaş

bence bu ülke ne olduğunu kim olduğunu tarihi neler yaptığını yapabileceğini unuttu.osmanlıları kurtuluş savaşını unuttu.Bunları bir hatırlasak cennet vatanı biras daha sevsek
insana gence biras değer versek bizden kuvvetlisi olabilirmi?
bakın amerika daki 4 temmuza nasıl gururlu ve önemsiyolar benimsiyolar.biz gençler ise "sabah kalkıp ayakta durup sıkılmamak" için okuldaki törenlere gitmiyoruz.andımızı marşımızı uykulu bi halde ve gerekli olduğundan söylüyoruz....

bence sorun burda.başka bişi değil.ne imf ne abd[hline]-->Dj Ben pazar 13-15 arası
isteks->20474989 + imkansızı gerçekleştirmek sadece zaman alır<--
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...