Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

www.anime.gen.tr neden kapandı açıklması:(


kender

Öne çıkan mesajlar

türkiyedeki animecilerin ilk gözağrısı olan sitenin neden kapandığı ile ilgili resmi açıklama:(

Etkinlikler Hakkında Önemli Duyuru
11 Ağustos 2005
Türkiye’deki anime manga çalışmalarını takip edenler, bugüne dek düzenlenmiş olan çalışma ve etkinliklerden bazılarının artık gerçekleşmediğini farketmişlerdir. Bunun temel nedenleri biri Burak ‘Isamu’ Aydın’ın özel sebeplerden ötürü çalışmalarına ara vermesi, diğeri ise Alpin’in doktora çalışmaları için Japonya’ya yerleşmiş olması. Detaylı olarak belirtmek gerekirse bu ikisinin ortak sonucu olarak artık gerçekleşmeyecek çalışmalar şunlar:
1) 2000 yılından beri her sene düzenli olarak Türk-Japon Vakfında yapılmakta olan ve geçen sene 5.sini düzenlenen Japon Animasyon Günleri (JAG) maalesef artık düzenlenmeyecek. Geçmiş JAG’lardan 5. JAG’a buraya, 4. JAG’a buraya, 3. JAG’a buraya, 2. JAG’a buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
2) mangAnime dergisi tamamen kapanmıştır. Derginin kapanmasında diğer bir büyük etken Türkiye’dekinden çok farklı olan Japonya’nın telif hakları yasalarının çıkarmış olduğu ciddi sorunlar oldu. Japonya’daki telif yasalara göre dergide kullanılan her bir anime veya manga resmi için animenin veya manganın lisans sahibi olan şirketten ayrı bir yazılı izin (mesela dergide 40 resim varsa 40 ayrı izin) almak gerekmekte ve antlaşmalara göre bu yasalar Türkiye’yi de bağlıyor. Türkiye’deki lisans sahibi şirketlerden izin almada herhangi bir sorun olmamasına karşın maalesef Türkiye’de çok az sayıda anime’nin lisans temsilcisi bulunmakta. Bu kadar az sayıdaki anime ile 52 sayfalık sürekli yayınlanacak bir dergide maalesef doyurucu bir içeriğe sahip olmak imkansız. Bu nedenle Türkiye’de temsilcisi olmayan diğer anime ve manga’ların lisans sahibi şirketlerine ulaşmak için ciddi bir çalışma yürütüldü. Şirketlerle bağlantı kurulmaya çalışıldı. Ayrıca Japonya’nın Türkiye’deki resmi ve ticari temsilcilikleriye görüşmeler yapıldı. Maalesef şirketlerin hiçbiri yanıt vermedi. Japonya’nın Türkiye’deki resmi ve ticari temsilcilikleri de maalesef yardımcı olamadılar. Ayrıca görüştüğümüz temsilciler Japonya’daki telif yasalarına göre dergi yazarlarına şirketlerin Japonya’da dava açılabileceğini, şirketlerin bunu yapmaktan çekinmediklerini ve bunun ciddi sorunlar doğurabileceği belirttiler. Japonya’daki şirketlerden yanıt almanın çok zor olduğunu, başarılsa dahi Türkiye’den böyle bir derginin tek bir sayısındaki resimler için yazılı izinleri almanın bile en az 1 sene süreceğini belirttiler. Son olarak, Ankara’daki Japonya Büyükelçiliği yetkileri dergideki tüm resimler için yazılı izin alınıncaya kadar derginin durdurulması konusunda çok ciddi bir uyarıda bulundu. Sonuç olarak derginin yeni sayısı tamamen basıma hazır olmasına rağmen basılamadı. Verilen çabalar sonuç vermedi ve maalesef dergi kapandı.
3) Dergi çalışmasının yanında bir de Türkiye’de bir ilk olacak kitap için çalışmalar yapılmaktaydı ama maalesef dergi ile birlikte sona erdi.
4) Türkiye’deki yasalar gereği mangAnime dergisini ve olası kitapları yasal olarak çıkartabilmek için kurulmuş olan Kiraz Çiçeği şirketi de maalesef dergi sona erdiği için kapandı.
Bunlardan başka, Burak ‘Isamu’ Aydın’ın organize ettiği etkinlikler:
1) Kargart’da yapılmakta olan anime gösterimleri sona erdi
2) Burak ‘Isamu’ Aydın’ın her hafta Açık Radyo’da anime müzikleri üzerine yapmakta olduğu “Anime Garage” adlı radyo programı sona erdi.
Bunlardan başka, Alpin’in organize ettiği çalışmalar:
1) Anime.gen.tr sitesi yayınına aynen devam etmekte.
2) Bilkent Üniversitesi’ndeki haftalık anime gösterimleri, Bilkent Üniversitesi Anime Kulübünün yeni başkanı ve yardımcıları tarafından devam ettirilmekte.
Bunlardan bağımsız olarak, kapanmasının üzerinden bir seneden fazla zaman geçmiş olmasına rağmen sitemizin forumu tekrar açılması konusunda halen çok sayıda istek maili gelmekte. Forumu kurarken amacımız Türkiye’deki ilgili insanların tanışmasıydı. Yaklaşık 2000 üyesiyle ve 3 senelik bir çalışmayla önemli ölçüde amacına ulaştığına inanıyoruz. Ama bu çapta bir forumun 3 sene boyunca devam ettirilmesi oldukça zor, çaba ve sorumluluk gerektiren bir iş oldu. İnsanları tanıştırma amacına önemli ölçüde ulaştığını ve maalesef bizim daha fazla devam ettirip daha ilerilere götürebilecek gerekli zaman ve güce sahip olmadığımızı gördük ve bu nedenle forum kapandı. Maalesef tekrar açılması imkansız. Türkiye’de iyi bir forum açıp animeseverleri kendi çatısı altında toplayabilecek birileri mutlaka vardır. Forumun kapanmasının ardından başka sitelerde çok sayıda forum açıldı. Son eklenen 20 forumla beraber toplam 34 forumun adres listesini soldaki forum linkinden veya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

[Bu mesaj kender tarafından 15 Ağustos 2005 12:07 tari
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Duyuru Tarihi : 11 Nisan 2004

Sitede 3 senedir sizlere hizmet vermekte olan forumumuz artık kapanmıştır.

Bildiğiniz ve açtığınız anime-manga içerikli forumları iletirseniz buradan yayımlayabiliriz. Aşağıda anime-manga içerikli forumu olan sitelerin bir listesini bulabilirsiniz.

http://muratelic.sitemynet.com/smindex.htm

http://www.paticik.com

http://www.nextgamer.com

http://cizgiromanforum.com

http://www.cizgiroman.gen.tr

http://www.sinemafanatik.com

http://groups.yahoo.com/group/animanga_tr

http://www.antikoyun.com/phpbb2

http://www.heyvan.tk

http://www.sinemaforum.com

http://forum.finalfantasytr.com

http://www.poforum.gen.ms

http://www.animemadness.com.tr.tc

http://www.yugioh.com.tr.tc

http://animeninkalbi.forumactif.com

http://www.anime.net.tr.tc

http://p2.forumforfree.com/animextra.html

http://www.animeworld.forumu.com

http://www.bilkentftp.com

http://animefanclub.myfreebb.com

http://www.tsubasa.club.tr.tc

http://www.animeturk.cjb.net

http://www.yugiblademon.forumu.com

http://www.flameriders.com

http://www.animetcg.gen.tr.tc

http://www.soulofanime.com.tr.tc

http://www.prettysenshi.forumu.com

http://www.animanga.gen.tr

http://www.hayalsaati.com

http://www.trsf.blogspot.com

http://www.kenshin.com.tr.tc

http://www.aysavascisi.com

http://www.createphpbb.com/phpbb/index.php?mforum=dolunaysurat

http://www.saiyanyugi.com.tr.tc[signature][hline]www.animeturk.net
www.kitap.perisi.com
www.kitaplarin.efendisi.com


türkçe mangalar için
http://www.flameriders.com

2000 cdlik ve 100 dvdlik anime listemi görmek için mail atınız
mailim:[email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Belliydi zaten. SoSTR'nin forumlarını kapattıkları zaman, Türkiye televizyonlarında en çok izlenmiş animelerden biri olan Sailor Moon'u bıraktıklarını biliyolardı.
Hem "Hala çizgi film mi izliyosun, çocuk musun?" diyen kültürlü(!) insanlarla dolu bu ülkede, hangi anime kuruluşu uzun süre ayakta kalabilir ki?
Playstation 2 duyunca çocuk işi diyen tipler bunlar. O PS2'nin emülatörünü yapamıyolar lan![signature][hline]Bekle beni Mary!
Beş sene sonra ordayım!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh site halen hayatta, bu da güzel birşey ama etkinliklere ve dergiye yazık olmuş..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

forumları benim için efsane. paticik o zamanlar dandirik bi forumdu gözümde anime ise fefsana[signature][hline]Devhochi'ydim ben aslında...
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

DEF Klanı'nın Gücü !
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

böyle elemanlar bir daha gelirmi acep. Küçük bir kitlenin hobisi için bu kadar didinen... Yaptıkları herşeyden dolayı teşekkür etmekten başka yapabileceğimiz birşey yok...[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...