Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS yi kazananlara biraz tavsiye verelim

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
tavsiye dedim ama bira eleştiricem... yahu arkdaşlar tutturmuşsunuz bu bölümde para var şu bölümde para çok..paracıl olup çıkmışsınız ya.. tamam para da önemli ama bi yere kadar.. bu kadar da olmaz yani.. sırf parası çok diye gidiyosunuz bi okulun bi bölümüne sonra üniversite yıllarınız ziyan oluyor,bölümü sevmiyorsunuz,cart oluyor, curt oluyor..noluyor sonund?* parası çok diye seçtiğiniz bölümü meğerse hiç sevmiyormuşsunuz...
bu biraz geç oldu sanırım ama tercihlerinizi yaparken bi düşünün bu okulda arkadaş ortamı nasıl sosyal etkinlikler ne alemde hocalari iyimi.. en önemlisi bu bölüme girince bana ne gösterecekler.. bunları bi düşünün ve de araştırın ya... sonra 4 senenize yazık oluyo.. bilgisayara el sürmeyen adam yuksek puan var diye gidio bilgisayar muh yazıyo... ama bilmiyo ki bilgisayar muhendisliğinde programlama yerine bilgisayarın çalışma methodu vs vs öğretiliyor...

lütfen araştırın biraz... sazanlama gitmeyin bi yerlere.. özellikle de para için..[signature][hline]Eğitim cehaleti alır, eşşeklik baki kalır...
Mesaj tarihi:
Bence söylediğin çok saçma .. 4-5 yıllık universte yıllarını cok güzel gırgır şamata yaşamak için gelecekte aç mı gezeceksin ? ben arkeoloji okusam cok güzel eğlensem bu memlekette arkelog var mı sence ? ne yapcam arkeloji okusam ? saçma bence. E tabiki istemediğin mesleğide seçemezsin olamaz yani ama universte demek hayata tamamıyla girmiş olman demek,artık kendi ayakların üstünde durmak demek bence.. Ben Doktor olacaksam bunu azda olsa sevmeliyim ama diğer yandan parasını düşüneceğim ..[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
asıldık ey halkım, unutma bizi...
Deniz Gezmiş
Mesaj tarihi:
Tam olarak anlamadığın için saçma gelmiş sanırım.Arkadaş yazısında sadece para açısında düşünmeyin demiş ki çok doğru bir laf etmiş.Sense,arkadaş sanki eğlenmek açısından bakın olaya demiş gibi yaklaşmışsın.Bir üniversite seçerken o üniversitenin genel durumu,sosyal aktiviteleri,seçeceğin bölümün durumu,hocaları,ders programı,sana hitap edip etmediği,mezunlarının ne yaptığı hatta belki de bilen birisi tarafından daha da detaylı bir araştırma yapmak çok faydalı olacaktır.
Not:Bilg. müh. müfredata göre software veya hardware ağırlıklı eğitim verebilir.Bu yüzden üniyi seçmeden müfredatını incelemek lazım.
Mesaj tarihi:
öss ile alakam yok bi kac sene once vardi oldu bitti..

ama sunu sorayim, bu saatten sonra bunu tartismanin ne onemi kaldi?
seneye acin bu basligi artik :)[signature][hline]34'life.
fun, music, events = life
Mesaj tarihi:
ya biliyorum biraz gec oldu.. bi konuyu okurken sinirlendim bugün. onun için yazdım.. :) seneye unutturmayın da bi daha acalım bu konuyu :)[signature][hline]Eğitim cehaleti alır, eşşeklik baki kalır...
Mesaj tarihi:
para var, iş var diye lisans bölümü seçip meslek edinme aşkıyla yanıp tutuşan arkadaşlarımız ileride çok ağlayacaklar.[signature][hline]darakkitlauncha//rockin' the business since '98.
"resistance is futile" (elektrik sobasıyla ısınamazsın)
Mesaj tarihi:
said:
Valeron, 06 Ağustos 2005 18:28 tarihinde demiş ki:
Bence söylediğin çok saçma .. 4-5 yıllık universte yıllarını cok güzel gırgır şamata yaşamak için gelecekte aç mı gezeceksin ? ben arkeoloji okusam cok güzel eğlensem bu memlekette arkelog var mı sence ? ne yapcam arkeloji okusam ? saçma bence. E tabiki istemediğin mesleğide seçemezsin olamaz yani ama universte demek hayata tamamıyla girmiş olman demek,artık kendi ayakların üstünde durmak demek bence.. Ben Doktor olacaksam bunu azda olsa sevmeliyim ama diğer yandan parasını düşüneceğim ..

Eğer bölümü, sosyal ortamı, universiteyi, hocaları sevmezsen nefret edersen herseyi zorla yaparsan o zaman para kazanacağın bi mesleğin bile olmaz. Çünkü en sonunda dayanamayıp "eh yeter" diyip bölümü bırakırsın. Eğer senin için en doğru seçim arkeoloji ise, evet bilgisayar muh. yerine arkeoloji okuman daha iyi olacaktır. Oteki turlu dayanamayıp okulu bırakan cok insan var cunku. Onlara ne oluyo peki? Para tabii ki onemli ama bi meselegi yapamayacaksan o zaman ikinci planda kalır.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
Mesaj tarihi:
abicim işin sonunda ekmeğin varsa azcık tötünü sıkacaksın yapacaksın .. ha ayrıca kesinlikle gram beyenmediğin duramam yapamam dediğin bölümüde ucunda para var diye gitmek saçma azda olsa seveceksin ..[signature][hline]Güç kiminse,o benimdir
Mesaj tarihi:
Her zaman dedigim gibi bu kendini yetistirme isi.

Bakin patiden bir ornek birinin ablasi Microsoft ingiltereye iyi bir konumda calismaya gitmisti heralde. Belki amerikada olabilir. Okudugu okul Tekirdag uni. flndi. Ne Bilkent odtu bogazici mezunlari varda is ariyorlar. Bu biraz kendinizde bitiyor.

Oncelikle egleniceginiz ve sevdiginiz bolumu seciceksiniz. Hem 4 seneniz zevkli gecsin diye hemde daha iyi motive ve konsantre olmak adina. Is basvurusu yaparken okulda uye oldugunuz klub lere katildiginiz aktivitelere bakiyorlar artik.

Turkiyede artik herkes uni mezunu. Ciddi diyorum lise mezunu kalmadi nerdeyse herkes uni. Ama nitelikli uni mezunu yok.

Akbank i ariyorum axxes icin kazandigim ucak bileti ile ilgili. Telefondaki kadin londra yi bilmiyor konusma aynen soyle geciyor.

-Hanimefendi. Londra ya alacagim ben bileti
-Beyfendi Londra dahil degil.
-Nasil degil?
-Londra bir Amerikan Ulkesi oldugu icin dahil olmamis olabilir

-Nasil yani?!?!?!?!?!?!!?!?!?
-Oyle iste
-Siz birde Ingiltere diye bakarmisiniz
-Beyfendi evet Ingiltere ye alabilirsiniz bedava bileti
-Tamam peki Paris e alabiliyormuyum.
-Hayir beyfendi Paris te olmuyor
-Ama Fransa olur dimi?
-Evet Fransa olur
-cat -telefon kapatma efekti-

Yani anlatmak istedigim boyle uni mezunlarida var.
Birde digerleri var siz digerleri oldugunuz surece size arkeolog olarakta is ve para var.Cart olarakta var curt olarakta var...

Onemli olan kendini yetistirmek. Genel bir yanlis kani var ooo ben okulumu bitirdim uzerime duseni yaptim ama is yok isyanlardayim gibi.
Seninle ayni okulu bitirip senden 3 gomlek ustun adami ise almayipta senimi alicaklar. Bunu ders icin demiyorum kisilik sosyallik ve diger ozellikler olarak...
Mesaj tarihi:
Şu sistemin kölesi olanlara gıcık kapıyorum ben de şahsen...
Arkeoloji örenğinden devam edeyim; şimdi herhangi bir öss de ilk 100'e,1000'e hatta 5000'e girmiş insan evladı arkeoloji seçmiyor,seçemiyor.Teoride seçebilir tabi ama ya pratikte?Adamın hayali buymuş,arkeolojiye ilgiliymiş,belki de dünya çapında arkeolog olucak;kimin umrunda...Öss seçiminde bırakın hayalleri,yetenek,eğilimler bile 2.plana düşüyor; varsa yoksa para,kafalarda bazı mesleklere biçilmiş imajlar insanları yönlendiriyor.
Bireylerin yakın çevresi,bireyin kendisinin önüne geçiyor,hadi insan ailesinden vs. biraz etkilenebilir,doğaldır... peki ya o özel öğretmenlere,dershanecilere ne demeli, bu insanlar belki hayatları boyunca bir daha görmeycekleri gençlerin hayatlarına yön verme hakkını kendilerinde nasıl oluyor da buluyorlar?
Sistemin çarpıklıklarına eğilelim biraz da...Şimdi fakültelerin genel olarak puanlarına bakınca mimarlık bölümlerinin şehir planlamacılığı bölümlerinden 20-30 puan yukarda olduğu göze çarpıyor,bu ne menem bir çelişkidir: birisi şehri yapıcak, öbürü bir bina... eee o zaman şehir planlamacılığının yukarda olması gerekmiycek mi?Aynı şekilde fen bölümlerinin eşit ağırlık e sözel bölümlerine göre yukarda olması da çarpıklıktan doğuyor yönetici kadrolarını oluşturucak insanlar daha alt puanlarda ki bölümlere giriyorlar.
Sonuçta üniversiteyi bitirenlerin büyük çoğunluğu bitirdiği bölümden alakasız bir işte çalışmak zorunda kalıyor,insanlar maddi çıkarlar adına mutluluklarını bir kenara atıyor.
Mesaj tarihi:
"eee o zaman şehir planlamacılığının yukarda olması gerekmiycek mi?"

kurdugun mantik cok yanlis. her isin kendi capinda kulfeti vardir; kolay ya da zor degildir. bu nedenle birisinin sehir kurmasi birisinin bina kurmasi... kel alaka...

puanlarin bolumlerle iliskisi yoktur, arz talep vardir.
bundan 10 sene once isletmede de ayni sorun vardi, herkes isletme seciyodu ki ea bolumuydu o...[signature][hline]Tulahr
  • Yeni Oluştur...