Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alkolizm genetik olabilir(miş)

dory

Öne çıkan mesajlar

bana ilginc gelen bir konuyu paylaşmak istedim, meyve sineklerinde alkole dayanıklılığı saglayan bir gen oldugu saptanmıs,aynı geni biz insanlarda da bulurlarsa alkolizmin tedavi edilebileceğini soylemişler.

[spo1=haber @ cnnturk]Meyve sineklerinde, alkole dayanıklı olmalarına yardımcı olan bir gen saptandı.
ABD'li ve Alman araştırmacılar, genleriyle oynanmış meyve sineklerine bir defadan fazla alkol verildiğinde hayvanların buna dayanıklılık geliştirdiklerini açıkladı.

California Üniversitesi öğretim görevlisi Doktor Ulrike Heberlein, meyve sineklerinde bu bağışıklığı sağlayan bir gen olduğunun saptandığını ve bu genin işlevsiz kılınması durumunda sineklerin alkole dayanıklılık göstermediklerini belirtti.

Bırakmak mümkün

'Nature' dergisinde yayımlanan araştırma, meyve sineklerindeki bu genin, diğer genleri düzenleyen bir proteini şifrelediğini gösterirken, alkole dayanıklı olmalarına yardımcı olan genin hangi genleri düzenlediğinin bilinmediğini ortaya koyuyor.

Araştırmacılar, bu genden yoksun olan sineklerin, sıcağa ve hücrelere zarar veren serbest radikallere karşılık veremediğini de belirtti.

Dayanıklılık bağımlılığa yol açabilir

Wurzburg Üniversitesi'nden Alman yazar Henrike Scholz da, dayanıklılığın, bağımlılığa yol açabileceğini belirterek, bunun rahatsızlanmadan daha fazla içki içmeyi mümkün kıldığını kaydetti.

Araştırmacılar, insanlarda da benzer bir gen bulunması halinde alkolizmin tedavi edilebileceğini bildirdi. [/spo][signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki:
ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım

Çizimlerim [Pati Albüm]
Sosyal ağlarda paylaş

yoo
bende tekel içiyorum
amaç kafa güzelleştirmek
niye gidip absoluta o kadar para bayılıyım
ha özel günlerde ayrı
tedavi olayına gelince babam için gerekli olan bişi[signature][hline]BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki:
monitörün kulağı vardır

[Bu mesaj kermit tarafından 12 Ağustos 2005 15:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Zevk için içmek var .
Kafa yapsın yeter var .
Çok farklı .

Alkolikliğin genlerle ilgili bişey olması ihtimali beni düşündürdü . Alkolikliğe iten nedenler vardır yani o gen olsa da farketmez olmasa da farketmez benim açımdan . Derdin varken içersin baktın unuttun kafa güzel olunca bu sefer hep aynı yöntemi kullanırsın . Derdin bi yerden sonra alkol olur sonra onu unutmak için de alkol alırsın . Aynı durum ağrı kesici , sigara , kafein gibi maddeler için de geçerli .
Öyle bi yazdım ki sanki hiçbirini kullanmıyorum .[signature][hline]WoW : Xaenin-Night Elf Priestess
Alexi_Septimus, Türkiye-Yunanistan maçı sırasında Taksim'de demiş ki:
Pes.Maç oynanırken ezan okuyorlar . Az bi oyuna saygı ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabii ki olabilir .. Bir insanın ne olacağını %50 genleri %50 de çevresel faktörleri etkiler bence. Yani sonuçta neyi sevip neyi sevmeyeceğini genlerin belirliyo[signature][hline]Lost in a dream
Nothing is what it seems
Searching my head
For the words that you said
Tears filled my eyes
As we said our last goodbyes
The sad scene replays
Of you walking away
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...