dory Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 bana ilginc gelen bir konuyu paylaşmak istedim, meyve sineklerinde alkole dayanıklılığı saglayan bir gen oldugu saptanmıs,aynı geni biz insanlarda da bulurlarsa alkolizmin tedavi edilebileceğini soylemişler. [spo1=haber @ cnnturk]Meyve sineklerinde, alkole dayanıklı olmalarına yardımcı olan bir gen saptandı. ABD'li ve Alman araştırmacılar, genleriyle oynanmış meyve sineklerine bir defadan fazla alkol verildiğinde hayvanların buna dayanıklılık geliştirdiklerini açıkladı. California Üniversitesi öğretim görevlisi Doktor Ulrike Heberlein, meyve sineklerinde bu bağışıklığı sağlayan bir gen olduğunun saptandığını ve bu genin işlevsiz kılınması durumunda sineklerin alkole dayanıklılık göstermediklerini belirtti. Bırakmak mümkün 'Nature' dergisinde yayımlanan araştırma, meyve sineklerindeki bu genin, diğer genleri düzenleyen bir proteini şifrelediğini gösterirken, alkole dayanıklı olmalarına yardımcı olan genin hangi genleri düzenlediğinin bilinmediğini ortaya koyuyor. Araştırmacılar, bu genden yoksun olan sineklerin, sıcağa ve hücrelere zarar veren serbest radikallere karşılık veremediğini de belirtti. Dayanıklılık bağımlılığa yol açabilir Wurzburg Üniversitesi'nden Alman yazar Henrike Scholz da, dayanıklılığın, bağımlılığa yol açabileceğini belirterek, bunun rahatsızlanmadan daha fazla içki içmeyi mümkün kıldığını kaydetti. Araştırmacılar, insanlarda da benzer bir gen bulunması halinde alkolizmin tedavi edilebileceğini bildirdi. [/spo][signature][hline]kingpin, 08 Ağustos 2005 05:32 tarihinde demiş ki: ben kül yutmaz eralp,yemem bunları dory hanım Çizimlerim [Pati Albüm] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 eger insanlardada varsa çok sevinicem inşallah tedavisi olur[signature][hline]<C & E> I Love =o= HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 ben tedavi adilmek istemireeeemm hayat vurmus bir darbe tek dostum olmus Vodka abso &smirnof offff :D[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Anlamıyorum ya pati de herkez votkayı Abso Smir falan içiyor, tekel içen yok mu? Bi tek benmiyim fakir olan :P ahahah[signature][hline]Janitschar Family LL P.S.T. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 yoo bende tekel içiyorum amaç kafa güzelleştirmek niye gidip absoluta o kadar para bayılıyım ha özel günlerde ayrı tedavi olayına gelince babam için gerekli olan bişi[signature][hline]BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki: monitörün kulağı vardır [Bu mesaj kermit tarafından 12 Ağustos 2005 15:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Zevk için içmek var . Kafa yapsın yeter var . Çok farklı . Alkolikliğin genlerle ilgili bişey olması ihtimali beni düşündürdü . Alkolikliğe iten nedenler vardır yani o gen olsa da farketmez olmasa da farketmez benim açımdan . Derdin varken içersin baktın unuttun kafa güzel olunca bu sefer hep aynı yöntemi kullanırsın . Derdin bi yerden sonra alkol olur sonra onu unutmak için de alkol alırsın . Aynı durum ağrı kesici , sigara , kafein gibi maddeler için de geçerli . Öyle bi yazdım ki sanki hiçbirini kullanmıyorum .[signature][hline]WoW : Xaenin-Night Elf Priestess Alexi_Septimus, Türkiye-Yunanistan maçı sırasında Taksim'de demiş ki: Pes.Maç oynanırken ezan okuyorlar . Az bi oyuna saygı ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 neyseki hiç öyle bir sorunum yok[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2005 Tabii ki olabilir .. Bir insanın ne olacağını %50 genleri %50 de çevresel faktörleri etkiler bence. Yani sonuçta neyi sevip neyi sevmeyeceğini genlerin belirliyo[signature][hline]Lost in a dream Nothing is what it seems Searching my head For the words that you said Tears filled my eyes As we said our last goodbyes The sad scene replays Of you walking away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 ona karşı dayanıklı olduktan sonra alkolün ne anlamı var ki ? :) ki söylemişler alkolizmi daha bile artırabilir diye..[signature][hline] sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 o diilde geçende oyle sarhoş olsam ki derken oyle bir sarhoş oldum ki anahtarı evin deliğine sokacam derken sızmışım. ister inann ister inanma :)[signature][hline]msn/mail: [email protected] --- --- --- --- --- --- Saygılarımla KLAB. & e-ekrem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar