Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stephen King hakkında

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Bu adamın eserleri benim çok ilgimi çeker çok,harika bir yazar bana göre. Fakat çok absürd kitaplarının da olduğunu gördüm. Gerçi o kitaplarını okumadım,onların sadece filmini izledim. Filmlerinin kitaba göre çok çok berbat olduğunu biliyorum ama konsept üzerinde konuşuyorum. Yani bir korku yazarı olarak çok saçma veya gülünç - hiç korkunç olmayan şeyler de yazmış bu adam.
Örnek olarak: Katil araba(Christine),yarasa ısırmasıyla seri katile dönüşen köpek,Çingene lanetiyle zayıflayan adam gibi... Bu saat aklıma gelmedi hepsi... Siz ne düşünüyorsunuz?[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence"

Kerforn/Night Elf Druid (Nizam-ı Cedid)
Burning Legion

Sosyal ağlarda paylaş

Christine filmi kesinlikle kitapla aynı hissi uyandırmaz insanın içinde . Okumak ayrı bişeydir . Okuduğun zaman hayalgücün onu görmek istediği şekilde beynine aktarır . Ben filmini gördüğüm zaman acaip bi hayalkırıklığına uğradım , beklediğim o değildi. O adamın kitaplarını film haline başarıyla aktarabilen tek bir yönetmen var o da Spielberg . Ha Christine dvd olarak arşivimde var , sadece hayranlık . Dark towerın falan filmi çıksa hiç bi şekilde izlemem , o kitabın filmi ''yapılamaz'' , yapılsa da christine'den farkı olmaz ... Dragonlance'in filmini yapmaya kalkışmak gibi bir şey olur[signature][hline]WoW : Xaenin-Night Elf Priestess
Alexi_Septimus, Türkiye-Yunanistan maçı sırasında Taksim'de demiş ki:
Pes.Maç oynanırken ezan okuyorlar . Az bi oyuna saygı ya.
Sosyal ağlarda paylaş

stephen king'i uzun bir süre okuyamamıştım. sırf korku hikayeleri yazdığı için.
bir gün bir kitapçıda baktım.
"ejderhanın gözleri" diye bir kitap. "aa ne güzel ejderha varsa kesin okuyum" dedim. kitabı okudum eğlendim. ejderha yoktu ama gene fantastik bir içeriği vardı.
hatta kitabın arkasında "hikayelerimi okumayan kızımın ilk okuduğu kitabım" gibi birşeyler yazıyordu.

daha sonra baktım kara kule diye birşey. aldım okudum. 2.sini gördüm, onu da aldım, okudum. sonra da 3.sü.
şimdi de kitapların yeni serisi çıktı, birçok kişi görmüştür herhalde :)[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

ben oldukca sewerim zaten suan "kara kule" serisini okuyorum 7 kitap toplamda ve kitaplar 800 sayfa filan ... :) 5.deyim ben ama aadamın harbi cok iyi bi hayal gücü var özellikle seri okumayı sewenlere kara kule yi tavsiye ederim.. bu arada ilginçtir daha dünbende bu konuyu acmayı düşlünüyodum :-)[signature][hline]70's 80' Hard'n'Heavy /// Sex Drugs R'n'R
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bone, 14 Ağustos 2005 08:29 tarihinde demiş ki:
stephen king'i uzun bir süre okuyamamıştım. sırf korku hikayeleri yazdığı için.
bir gün bir kitapçıda baktım.
"ejderhanın gözleri" diye bir kitap. "aa ne güzel ejderha varsa kesin okuyum" dedim. kitabı okudum eğlendim. ejderha yoktu ama gene fantastik bir içeriği vardı.
hatta kitabın arkasında "hikayelerimi okumayan kızımın ilk okuduğu kitabım" gibi birşeyler yazıyordu.

daha sonra baktım kara kule diye birşey. aldım okudum. 2.sini gördüm, onu da aldım, okudum. sonra da 3.sü.
şimdi de kitapların yeni serisi çıktı, birçok kişi görmüştür herhalde :)

Heheheh, o kitap benim de okuduğum ilk Stephen King kitabıdır. The Dark Tower da Stephen King'in en iyi serisidir.
Stephen King her ne kadar orjinal bir yazar olsa da, Amerikalı olmaktan kurtulamamıştır. Amerikalı olmak ne demek? Aklına gelen ilk fikirle senede bir ortalama 300 sayfalık bir kitap çıkarıp bestseller yaratmak demektir. Stephen King'in ka, ka-tet gibi orjinal ve kendine has fikirleri olsa ve hemen her kitabında bu kavramlara değinse de, bazen çok abzürt hikayeler yazabiliyor.
Ayrıca topic'i açan arkadaşa tamamen katılmıyorum, Thinner yani Falcı (gypsy'nin büyüsüyle zayıflayan adamın hikayesi işte), Stephen King'in sağlam hikayelerinden biridir. Ben gayet severek okumuştum kitabı, ancak filmi nasıldır bilemeyeceğim.
Ayrıca Stephen King'in filmleri çok kötüdür, Stephen King nasıl Amerikalıysa filmleri daha bir Amerikalıdır, çekim tarzı, yönetilişi falan hiç hoşuma gitmez. Yine de saygımdan Rose Red'e 5 saatimi ayırıp izlemişimdir, gıkım da çıkmamıştır.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

ejderhanın gözlerine devam bile edemedim ben

benim için stephen king kara kuleden ibaretttir, başka hiçbir eserini de beğenemedim şu ana dek, bi kara ev güzel gibiydi ama ona da devam etmeye fırsatım olmadı hiç

kara kuleyi ise tavsiye ederim kesinlikle, absürd şekilde bitse de muhteşem bir seri oldu[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine
DevArt
raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LasT_SuRviVoR, 14 Ağustos 2005 12:17 tarihinde demiş ki:
ben 2 tane stephen bilirim , bi stephen jackson bide stephen appiah gerisi yalandır :D

ahaha[signature][hline]Anubis feat. Nilay
uzadı geceler , sabah olmuyor . sensiz bu dünyama güneş doğmuyor . Hasretim aşkına , gel de sev artık . Sevgilim aşkına doyum olmuyor. Olmuyor , sensiz olmuyor ...
Sosyal ağlarda paylaş

Bence en iyisi Green Mile. Filmi de cok güzeldi kitabi da çok güzel. Hayvan mezarligi var bi de... söze bile gerek yok, çok güzeldi. Kara Kule serisini de begeniyorum, özellikle de yazdigi önsözü çok güzel. Ama gereksiz kitaplari da var, araba kazasi gecirdikten sonra yazdigi Buick8 mesela, zaman kaybi.[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny"
Ms. Bega
Sosyal ağlarda paylaş

Kujo(şu yarasanın ısırdığı köpek) konusu bakımından oldukça orjinaldi bence.ha sadece köpek ısırlıyor , kadınla annesi arabada mahsur kalıyolar ama hikaye boyunca kişilerin psikolojisini çok iyi bir dille anlatıyor Stephen King.ancak o çocuğun en baştaki hayal ettiği yaratıkla köpeği bağlamasını çok abes bulmuştum ben.

Çingene şeysi vasat bi kitaptı , zaten sonlarındaki o mafya üyesinin yaptıkları saçmalık diye düşünmüştüm.

bunlar dışında Sadist diye bir kitabı daha var ki , hasta ruhlu bir insanı çok iyi tasvir eden bir kitap.

Sis , Mahşer zaten müthiş kitaplar , özellikle Mahşer.[signature][hline]Fülfül Muharrem sizleri pek severdi...

[Bu mesaj HymnOfSnuk tarafından 14 Ağustos 2005 13:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

stephen king kara kuleden ibarettir demek hakarettir.

bunun misery'si var, hayvan mezarligi var, gece yarisini x gece kisa hikayeleri var ki hele o kitaplardan birinde solunum metodu mudur nedir oyle bi hikaye var ki iyidir. ustunde "O" var o var bu var su var. iyi adamdir.[signature][hline]TOiO
Sosyal ağlarda paylaş

kendi görüşüm, zevk-renk olayı diyorum

kara kule deki yazım tarzına ve orada aldığım zevke denedigim birkaç stephen king kitabında rastlayamadım hiçbir şekilde, daha da fazla denemek istemedim açıkçası üstüne, benim için vakit kaybı oluyordu

sevenlere bir şey diyemem ama beinm için king kara kuleden ibaret durumda şu anda[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine
DevArt
raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

bir türlü sevemediğim yazarlardan biridir stephen king.

belki yazdığı tür/türler bana pek cazip gelmediği için de olabilir, ancak fantastik kitaplarını bir yana bıraksam da gerilim/macera tarzı okumak istesem bile jean cristophe grangé bilgisi ve üslubuyla bana daha saygı duyulası bir adam olarak geliyor.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bone, 14 Ağustos 2005 08:29 tarihinde demiş ki:

efet o kıtabı kızı ıcın yazmıs oyle dıodu bı yerde okumustum kızı ıcın hıkayeler fln yazıomus sonra cozmus bıssuru hıkaye yazmıs
en guzel kıtabı "o" ıdı bence ama cınnet fln da guzel tabıı "karakule" serısı tartısılmaz...[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny"
Ms. Bega
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...