Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google, kütüphane projesini askıya aldı

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
"İnternet devi Google, 6 yıl içinde 15 milyon kitabı internette bedava kullanıma sunma projesini askıya aldı.

Firmanın proje sorumlusu Adam Smith, internet sayfasında yaptığı açıklamada, dünyada ses getiren ve birçok çevrenin itirazıyla karşılaşan projeyi askıya aldıklarını bildirdi. Smith, şunları kaydetti:

''Nice iddialı fikir gibi, Google Print projesi de dünyada sağlıklı bir tartışmanın kapısını araladı. Biz, bize söylenenlere kulak verdik. Son aylarda çok sayıda yazar ve yayıncıyla görüştük. Telif hakkı sahipleri, dijital ortama aktarmamızı istemedikleri kütüphanelerdeki kitaplarını bize bildirebilirler. Onlara böyle bir imkan sunmak için telif eserlerin hiçbirini, Kasım'a kadar dijital ortama aktarmayacağız.''

Google, geçen yılın sonlarında açıkladığı proje kapsamında, üç saygın Amerikan ve bir İngiliz kütüphanesinin raflarında bulunan 15 milyon kitabı, 6 yıla kadar internete taşıyacağını ve bunları ücretsiz kullandıracağını bildirince, özellikle Avrupalı yazarlar, yayıncılar ve siyasetçilerin tepkisiyle karşılaşmıştı."

Kaynak: mynet haber

konuyu internet mi yoksa konu dışınamı açacağım konusunda gidip geldim. sanırım konu dışı bu iş için biraz daha uygun.

eh, zaten ben gerçekleşmesini beklemiyordum. gerçekleşirse dünya çapında kütüphanecilik olayı farklı bir boyut kazanacaktı.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Mesaj tarihi:
Korsan yayına girmiyor mu o ?[signature][hline]WoW : Xaenin-Night Elf Priestess
Alexi_Septimus, Türkiye-Yunanistan maçı sırasında Taksim'de demiş ki:
Pes.Maç oynanırken ezan okuyorlar . Az bi oyuna saygı ya.
Mesaj tarihi:
Gerceklesseydi bilgiye ulasmak biraz daha kolaylasacakti...
Ama telif haklarıda unutulmamali o nedenle ucretsiz olmasi pek normal gelmedi... Nasıl kutupanelere uye olup kitaplari eve goturebiliyorsak burdada cok cüzi bi miktar olmalıydi uye olan o yil istedigi kadar kitaba ulasmalıydı fln ... oldukca guzel olurdu boyle bence[signature][hline]
Mesaj tarihi:
muhteşem ötesi bir şey olur, google ı da birkaç adım daha ileri taşır kesinlikle

hayal etmesi bile zor ya[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine
DevArt
raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Mesaj tarihi:
bu bariz sekilde telif haklari yasasini cignemek.

kutuphaneden tas catlasa 10 bin kisi yararlanir. ama google i dusunsenize butun kitaplarin ebook olarak bedava dagitilmasindan ne farki varki bunun?
Mesaj tarihi:
Gerçekleşmesini dört Gööööözle beklediğim proje! Bilgiye muhtaç interneti adama çevirecek proje. Gooooooogle ı cennetlik edecek proje =)
Önemlidir çünkü bilgiye oturduğumuz yerden p2p, fake dosya, spyware falan kastırmadan, legal yollarla ulaşmamızı sağlayacaktır. İşte bundan sonra "kutsal bilgi kaynağı" google olacaktır[signature][hline]MONO(b)LOG

[Bu mesaj dasaaa tarafından 13 Ağustos 2005 10:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
hem süper olur
hemde adamlar herhalde bill gatesi geçer =)[signature][hline]Anubis feat. Nilay
uzadı geceler , sabah olmuyor . sensiz bu dünyama güneş doğmuyor . Hasretim aşkına , gel de sev artık . Sevgilim aşkına doyum olmuyor. Olmuyor , sensiz olmuyor ...
Mesaj tarihi:
Eger gerçeklesseydi, bilginin kontrolü ve sansürlenmesi çok daha kolay olacaktı[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
ben google'ın bu tarz birşey yapmasını istemezdim doğrusu. google arama konusunda şuanda piyasada lider, gmail ilede iyi gidiyor. bu tarz birşeyide katsaydı kendine o zaman yıkılması çok zor bir kale olurdu. ayrıca kütüphaneciler var, onlara yazık değilmi? kütüphane olayı biterdi o zaman ama çok yararlı olurdu o ayrı :)[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Mesaj tarihi:
Biri google'a dur desin !!![signature][hline]Devhochi'ydim ben aslında...
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

DEF Klanı'nın Gücü !
Mesaj tarihi:
orta çağda da batılıların bir kitabı yoktu ama müslüman türk alemınde her yerde kütüphaneler vardı .batıda okutulan kitaplar hep islam türklerinden çıkıyordu.
şimdi ise bir kitap yazıp ta adamlar okutamıyoruz.
baksanıza
dünyadaki ilk 500 üniversitede bi tane bile türk üniversitesi yok .
biz değerini bilemediysek adamlar biliyor.
Mesaj tarihi:
halen kapitalistlik yuzunden gozleri donmus,paramiz gidecek diye deliriyorlar,acgoz irk-irklar.
Globalist olup,bilime ve bilmeye gereken saygi gosterilmedigi surece nah gideriz biz marsa.[signature][hline]"A mind stretched by a new idea never goes back to its original dimensions."
  • Yeni Oluştur...