Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 "İnternet devi Google, 6 yıl içinde 15 milyon kitabı internette bedava kullanıma sunma projesini askıya aldı. Firmanın proje sorumlusu Adam Smith, internet sayfasında yaptığı açıklamada, dünyada ses getiren ve birçok çevrenin itirazıyla karşılaşan projeyi askıya aldıklarını bildirdi. Smith, şunları kaydetti: ''Nice iddialı fikir gibi, Google Print projesi de dünyada sağlıklı bir tartışmanın kapısını araladı. Biz, bize söylenenlere kulak verdik. Son aylarda çok sayıda yazar ve yayıncıyla görüştük. Telif hakkı sahipleri, dijital ortama aktarmamızı istemedikleri kütüphanelerdeki kitaplarını bize bildirebilirler. Onlara böyle bir imkan sunmak için telif eserlerin hiçbirini, Kasım'a kadar dijital ortama aktarmayacağız.'' Google, geçen yılın sonlarında açıkladığı proje kapsamında, üç saygın Amerikan ve bir İngiliz kütüphanesinin raflarında bulunan 15 milyon kitabı, 6 yıla kadar internete taşıyacağını ve bunları ücretsiz kullandıracağını bildirince, özellikle Avrupalı yazarlar, yayıncılar ve siyasetçilerin tepkisiyle karşılaşmıştı." Kaynak: mynet haber konuyu internet mi yoksa konu dışınamı açacağım konusunda gidip geldim. sanırım konu dışı bu iş için biraz daha uygun. eh, zaten ben gerçekleşmesini beklemiyordum. gerçekleşirse dünya çapında kütüphanecilik olayı farklı bir boyut kazanacaktı.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Korsan yayına girmiyor mu o ?[signature][hline]WoW : Xaenin-Night Elf Priestess Alexi_Septimus, Türkiye-Yunanistan maçı sırasında Taksim'de demiş ki: Pes.Maç oynanırken ezan okuyorlar . Az bi oyuna saygı ya.
MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Hayır, zaten kütüphanelerde ücretsiz yararlandığın bir şey.. Kütüphaneye gitmeden evden bakıyosun.. Bu gerçekleşseydi devrim olacaktı.. bilgiye ne kadar kolay ve hızlı ulaşacağımız bir daha kanıtlanacaktı..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
CoolRider Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mükemmel bir proje umarım gerçekleştirebilirler! Bizdeki kütüphanedeki kitapları fareler yer adamlar sanala ortama taşıyor sanırım fark burada .[signature][hline]
Theo Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Gerceklesseydi bilgiye ulasmak biraz daha kolaylasacakti... Ama telif haklarıda unutulmamali o nedenle ucretsiz olmasi pek normal gelmedi... Nasıl kutupanelere uye olup kitaplari eve goturebiliyorsak burdada cok cüzi bi miktar olmalıydi uye olan o yil istedigi kadar kitaba ulasmalıydı fln ... oldukca guzel olurdu boyle bence[signature][hline]
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 muhteşem ötesi bir şey olur, google ı da birkaç adım daha ileri taşır kesinlikle hayal etmesi bile zor ya[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine DevArt raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
uncla Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 super bisey olurdu ya.[signature][hline]alkol, en iyi dostum..
onlyreal Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 bu bariz sekilde telif haklari yasasini cignemek. kutuphaneden tas catlasa 10 bin kisi yararlanir. ama google i dusunsenize butun kitaplarin ebook olarak bedava dagitilmasindan ne farki varki bunun?
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Gerçekleşmesini dört Gööööözle beklediğim proje! Bilgiye muhtaç interneti adama çevirecek proje. Gooooooogle ı cennetlik edecek proje =) Önemlidir çünkü bilgiye oturduğumuz yerden p2p, fake dosya, spyware falan kastırmadan, legal yollarla ulaşmamızı sağlayacaktır. İşte bundan sonra "kutsal bilgi kaynağı" google olacaktır[signature][hline]MONO(b)LOG [Bu mesaj dasaaa tarafından 13 Ağustos 2005 10:36 tarihinde değiştirilmiştir]
555 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 gerçekleşmesi mükemmel olur[signature][hline]man is just a weak reflection in evolution´s history
SirAnubis Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 hem süper olur hemde adamlar herhalde bill gatesi geçer =)[signature][hline]Anubis feat. Nilay uzadı geceler , sabah olmuyor . sensiz bu dünyama güneş doğmuyor . Hasretim aşkına , gel de sev artık . Sevgilim aşkına doyum olmuyor. Olmuyor , sensiz olmuyor ...
Gimli Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Eger gerçeklesseydi, bilginin kontrolü ve sansürlenmesi çok daha kolay olacaktı[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 ben google'ın bu tarz birşey yapmasını istemezdim doğrusu. google arama konusunda şuanda piyasada lider, gmail ilede iyi gidiyor. bu tarz birşeyide katsaydı kendine o zaman yıkılması çok zor bir kale olurdu. ayrıca kütüphaneciler var, onlara yazık değilmi? kütüphane olayı biterdi o zaman ama çok yararlı olurdu o ayrı :)[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Biri google'a dur desin !!![signature][hline]Devhochi'ydim ben aslında... karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. DEF Klanı'nın Gücü !
MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Google is not a search company[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Google coştu, tutabilende yok.Sonumuzu MATRİX vari şeyler getirecek diyorlardı.Sonumuz Google ile olacak bu gidişle..[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu
SoulCube Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 orta çağda da batılıların bir kitabı yoktu ama müslüman türk alemınde her yerde kütüphaneler vardı .batıda okutulan kitaplar hep islam türklerinden çıkıyordu. şimdi ise bir kitap yazıp ta adamlar okutamıyoruz. baksanıza dünyadaki ilk 500 üniversitede bi tane bile türk üniversitesi yok . biz değerini bilemediysek adamlar biliyor.
Leath Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 halen kapitalistlik yuzunden gozleri donmus,paramiz gidecek diye deliriyorlar,acgoz irk-irklar. Globalist olup,bilime ve bilmeye gereken saygi gosterilmedigi surece nah gideriz biz marsa.[signature][hline]"A mind stretched by a new idea never goes back to its original dimensions."
sheref Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 biri google'a dur diyenlere dur desin.[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05| ***
Öne çıkan mesajlar