Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlk küpe takan padişah ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bödöff be kardeşler tarih forumunda da ciddi bir konu konuşamayacak mıyız ya.. millet takılmış bir delikanlılık/topluk yakıştırmasına hiçbir şey konuşulamıyor mübarek..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Mesaj tarihi:
said:
Khanum, 21 June 2003 12:33 tarihinde demiş ki:
Bir çoğunuzun bildiği gibi Osm. Padişahlrının resimlerinde sol kulağında küpe olan tek padişah Y.S.S. ama geçenlerde birkaç kişi ile tartışırken onlar küpe takan ilk padişahın Orhan Gazi olduğunu öne sürdüler. Bu durum karşısında bende tereddüte düştüm ve bu konuyu buraya taşımaya karar verdim.

Sizce ilk kim küpe taktı ?

Not : İşin suyunu çıkarmayalım. Şurda ciddi bi soru soruyorum.[hline]Rhoderndron Cüceleri Lideri ; Khanum !!!

bir iddiaya gore o resmin akkoyunlu hukumdari uzun hasan(di sanirim) in portresi oldugu iddia ediliyor!
Mesaj tarihi:
küpe takan padişah yoktur yani bakıldığında şehrülislam (doğru yaılışını bilmiyorum :)) padişahtan bazı konularda üstündü birşey yapılmadan önce şehrül islama sorulurdu ve ben hiçbir şehrülislamın küpe cayizdir diyeceğini sanmıyorum. O resim bir irah şahına ayit.
Mesaj tarihi:
ismini tam hatırlamıyorum fakat gittiğim bir türbenin duvarında bir resim vardı resimdeki şahsiyetin sol kulağında küpe bulunuyordu resim ile ilgili açıklamalarda
Bir erkeğin sol kulağına taktığı küpenin anlamı bir sevgilisinin olmadığını belitiyormuş ve bu dönemde hırsızlık yapan erkeklerin sol kulağındaki küpe çekilerek çıkarılıyor kulağı kesik sözüde burdan gelmekteymiş.
Ne kadar doğru veya ne kadar yanlış olduğunu bilemiyorum sadece sizinle paylaşmak istedim saygılarımla...
  • Yeni Oluştur...