Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 milyar yetermi?

tBF

Öne çıkan mesajlar

Size 1 milyar gelirle 1 kişinin bekar evinin nasıl dönceğini hemen anlatayım

ev kirası 150 milyon ( kötü bir semt)
erzak 150 milyon
Faturalar 200 milyon
Yol parası 100 milyon ( fazla fazla sölüorum )
Aylık kıyafet + minimum sosyal hayat masrafın ( 200 milyon )
Bakın kenara 200 milyon koyuyoruz yaniii 25 sene böle yaşarsan ev ve araba bile alabilirsn.....[signature][hline]Anakartına çay döken tek müstakbel Bilgisayar Mühendisi : SOLKİRANS
------------------------------------------
FM'ye geçiyorum part-time astronot olcam sabah 6'da takçam fanusu gitçem öğlen 1'de evdeyim oh mis...
Sosyal ağlarda paylaş

300'e güzel ev?!?
Söyle nerde hemen çıkayım..
çingene mahallesi olmasın tabii :)

Birde evdeki hesap çarşıya uymaz hiç bir zaman
Bekar adam tek başına 1 milyarla zor geçinir.. oyle sizin hesaplarınızla tutmaz..
hatta evinde eşya yoksa eve bile zor çıkar..
anca yaşar bişi alamaz.. o da bazı şeylerden kısar yaşar..

edit: istanbyul için konuşuyorum..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv**********

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 09 Ağustos 2005 02:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

300'e doğalgazlı ev çok zor..
E bi doğalgazlı bi eve çıksan (çoğu ev merkezi ısıtmalı oluyo doğalgazda)
Faturalar aylık 150 falan geliyor doğalgaz merkezi ısıtmada..(kışın)
Sizde varsa ailenie sorun.. sadece doğalgaz bile bu kadar yani..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Sosyal ağlarda paylaş

@Martin

kendi ihtiyaçlarımızdan yola çıkalım.. sonra ekleme yaparız
ev 400 milyon dielim (antalyada güzel bi semtte oğrenci evi)
şimdi bu arkadaşımız 100 milyon karıya kıza ortama ayırsın
250 kaat yeme içmeye ayırsın bkz:(tavuk döner+ ayran +cips=1 ytl) ki ayda 250 tane yemes ..hadi lan 300 dielim (ki restaurant fiyatına sölüorum yoksa 10 milyon yeter..pazardan meyve-sebze alırsa protein yasak arkadaşa lahmacunla giderir)
100 milyon ulaşım olayına gitsin.. geriye 100 kaldı
arkadaşımız sigarada içsiz(lüxe bak p.. ki ) çok içmesin 50 milyon ayıralım buna..Geriye kaldı 50 milyon.. buna sinemaya neym gider..yada herhafta sonu keyif yapar..hiç olmadı parayı dürüp... :D

Adam karıya parada ayırdı..sigarasıda var.. gel keyfim gel[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Sosyal ağlarda paylaş

Evdeki hesap bu konularda genelde uymaz çarşıya..

Ki öyle bi hesap yapsak bile :

400 tamam kira diyelim..
100 milyon bırak karı kızı travestiye bile ayıramaz..
100 milyon ne be gnde 3 milyon.. e yuhh..
250 yeme içme pahalı evde yaparsa..
Mutfak masrafını 200 de tutabilir..

e bu adamın yakacağı suyu osu busu yok mu
Elektrik 30 gelse, kombili 400 milyona ev bulmak imkansız ama buldu diyelim yakacak komibde geldi 50 milyon diyelim..
interneti olacak mesela ayda 50 milyon
su bişi gelmez 5-10 falan..
Yol masrafıda 50 diyelim (100 istanbul için çok aylık akbil alır)

Bak karı kız masrafını katmıyorum(100 milyonu)
sadece yaşamı için

790 milyon ediyor..

ama bu adam ot gibi yaşıyo evden çıkmıo
ya da ev-iş yapıo hesap ediyoruz..

edit: ev telefonu cep telfonu kablolu tv faturalarını aktmadık..
ayrıca arıza olur evde usta çağırırsın bişi yparsın bunları falan katmadk. kaba hesap bu..
[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 09 Ağustos 2005 03:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yuvarlak 4 milyon diyorum sigara için.
günde 1 paket. aylık 120 milyon. otlanmalar falan olsa 5 tane fazla paket alsa ayda 140 milyon.
Her hafta dışarı çıksa bi gece klubüne hatta bazen iki. bir gecede 100 milyon harcasa. 600 milyon diyelim.
Yol parası ulaşım parası köprü hede hödö herşeyi içine koyuyorum 200 milyon da o olsa.
Telefon faturası desen 200 milyon.
Ev aidatı kirası elektrik faturası su faturası evin toplam giderleri desen.. 3 milyar.
ev alışverişleri desen ayda 500 milyon.
ayda 10 kere bir öğün yese dışarıda 300-400 arası.
abidik gubidik şeylere giden paraya da 200 milyon ayırıyorum. tabii evli değilsiniz olarak hesapladım. 5 milyar 200. Kenara da para koymanız lazım dimi? yuvarladım 8 milyar dedim.

şimdi sadece eşinizin olduğunu düşünelim ve eklemeye başlayalım.

makyaj masrafları desen parfümdü oydu buydu aylık 200 milyon olsa. Eşinize alıcağınız hediyeler ufaktefek olsun yemekler falan derken bu paraya 700 milyon daha ekleyelim. Tabii alışveriş parasına da 200 milyon eklemeli.Eşinizin telefon faturası evde yaptığı konuşmalarla birlikte 300 milyon daha ekleyelim.
tabii işte 9.5 oldu. 1.5 milyarlık unuttuğum atladığım şeyler olsa 11 milyar.

bir de çocuğunuz olsa harçlığı aylık okul taxidi gezmesi tozması telefon faturası falan filan derken etti mi size 16-17 milyar..

aha işte rahat rahat yaşattım. hem de lüküs.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben inanmıyorum istanbul'da tek asgari ücretle ev/aile geçindirebilcek adam..
Gördüğüm insanlarda genelde ailenin her üyesi çalışıyor, kaıdn temizle gidiyor mesela..
Tek asgari ile geçinmek imkansız.. istanbulda..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
trapt, 09 Ağustos 2005 03:04 tarihinde demiş ki:
@martin..

+1 :D

ama geçinen 500 milyonlada geçinio ya
ya 3 kişi çıkarsın geçinirsin o parayla..
çünkü otomatikmen ev/yemek masrafları 3 e bölünüyor..
ama tek kişi olmaz..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Sosyal ağlarda paylaş

evet ciddi anlamda imkansız.

programı vardı.
adam 2 saat erken kalkıp e-5'te işe yürüyodu kazanabilmek için lol.. ama 30 yıl da yürünmez yani.

sadece çocuklara günde 3 milyon versen simit su alsınlar diye. zaten 120 milyon ediyo. kirası var. 100 milyon olsun. 220. eve yemek alıcan. 50 milyon da o olsun. 270. e yol masrafları 50 desen. elektrik kaçak desen. su 10 milyon olsa 280. telefon faturası desen 310-320 olsa. E tabii adamımız dertli sigara da içicek. 40 milyon da sigara olsa. opppsss paramız bitti[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...