Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zeka ürünlerü senaryolar

unac

Öne çıkan mesajlar

bilmem valla ben dumur olmamıştım.
belki de hayal gücüm çok geniş olduğu için.

uzun yıllardır o klişe holywood filmleri izleyen seyircilere "düşünme" gerektiren bir film sunmuşlardı.
insanlar çıktı "süper felsefe, daha önce kimse böyle şeyler yapmadı" felan filan atıp tuttu tvlerde gazetelerde internet sitelerinde.

Matrix 1, klasik bir film. ona birşey demiyorum.
ancak Matrix 1, 2, 3 bir bütün halinde düşünürsek,
ordan burdan çalıntı sahnelere sahip (insanlar "aa ben bunu biliyorum" şeklinde izlediler)
Matrix'teki felsefe, sadece oraya buraya sıkıştırılan göndermelere dayalı (herkes Matrix'te farklı birşeyi farkedebildiğinden sevindi, o kadar çok gönderme vardi ki)
genel bir mantık kurgusu da yok (herşeyi birşeyle açıklayabilirsin, doğru, ama senaryoda akıcılık yok)

Matrix'e "iyi senaryo" dersek, özenilerek yazılmış senaryolara, göndermeden ve araklamadan ibaret olmayan senaryoların hakkını yemiş oluruz.

Bu şey gibi, Doom 3'un senaryosu mükemmel, ama Sanitarium'un senaryosu berbat demek gibi.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 02 Ağustos 2005 23:29 tarihinde demiş ki:
bilmem valla ben dumur olmamıştım.
belki de hayal gücüm çok geniş olduğu için.

viva la megalomania :Pp

yaw zate 2- 3 falan ayrı. The Matrix'ten bahsediorum ben. Birçok Yönden oldukça kaliteliydi. Çığır açtığı şey senaryo olmayabilir (ki senaryosu da gayet kaliteliydi) ama film boşuna devrim yaratmadı hollywood sinemasında[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true
Sosyal ağlarda paylaş

ben senaryodan bahsediyorum, o zaman serinin devamı da önemli bir rol oynar.

dediğim gibi matrix 1 zaten benim de sevdiğim bir film, baya kaliteli yapmışlar, cgi'lar matrix 3'teki kadar gözümü yormadı.
ancak gladiator de benim açımdan klasik bir filmdir, o da baya kaliteli yapılmıştır.
ancak senaryo açısından "çok yaratıcı, fevkalade, yeni birşeyler yapmışlar" felan diyemeyiz, senaryo olarak çok derin değil ne yazık ki.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

OLDBOY dunyada gorebılcenız en super senaryolardan
bilen warsa Akira isimli bir anime war 3-5 kere izledikten sona 10 kere daha izlemeye gereksinim duyar 16 da anlamaya baslarsınız matrix halt etmıs ızleyın
memento, shawshank redemption, amores perros,21 grams, butterfly effect, donnie darko, eternal sunshine of the spotless mind
Sosyal ağlarda paylaş

bunny lake is missing'i izleyeniniz var mı bilmem,ama konusu itibariyle aşmış bir filmdi.
filmin sonuna kadar hiçbir şey net değil,film 65 yapımı,yönetmeni Otto Preminger.
Konusu da,bir kadın polise çocuğunun ortadan kaybolduğunu haber veriyor,ama çocuğun varolduğuna dair elinde herhangi bir kanıtı yok.
Gerçekten çok ilginçti.
Son anda şaşkınlıktan deli oluyorsunuz hatta.
Tavsiye ederim.[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make...

All you need is love
Sosyal ağlarda paylaş

eheh kimse memento yazmamış mı? ayrıca christopher nolan'ın bi önceki filmi following de inanılmaz akıllıca yazılmış, insanı dumurdan dumura sürükleyen bir senaryoya sahiptir.

bahsedilen film tarzı "zeka ürünü, insanı düşünmeye zorlayan, karmaşık, şaşırtıcı" senaryolarsa, burda yazılanlar dışında audition, being john malkovich (ve aslında charlie kaufman'ın yazdığı her film),
primer, session 9, persona, bilimum peter greenaway, lars von trier ve godard filmleri bu kategoriye girebilir.

ama tabii lynch diyip gitmek de baya akıllıca olabilir, ryan'a +1 vermeyi borç bilirim.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...