Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

agrı-acı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kucuklugumden beri dusunur ,herkese sorarım ;kimse tatmin edici yanıt vermedi.(gerci simdi bi kac sivri pati yanıt verip,bos yere yıllarca dusunmussun diecek ama olsun.)
acı ve agrı kavramını nasıl ogreniyor ve nasıl ayırtediyoruz.
bana gore agrı olan sey,necla teyze icin acı mı?
tanımları da birbirine benzio...
eee siz ne dusunuosuz?[signature][hline]bi post kasamadan geldik gidioruz iyi mi?
Mesaj tarihi:
Şaplak yiyince acır.İğne yiyince ağrır

bence[signature][hline] Sezercik, 11 Haziran 1981 tarihinde demiş ki:
Vurmayin abiler ,vurmayin ablalar...

Haydi kafalar Telekoma[/b]
Yukarda yazılanların hepsi geyiktir...

[Bu mesaj Lopeth tarafından 05 Ağustos 2005 02:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Agrı sızlama şeklinde olur acı ise yaşadıgın anda ve ondan sonra o bölgeye yapılan darbe sonucunda hissedilen şeydir. Ne dedim ben ya !?[signature][hline] _Kusuk_

Aut disce aut discede.

İçimdeki Sarı Kapaktan İlham Alıyorum
Mesaj tarihi:
kolunu jiletle kes acır
kolunun üstüne yat ağrır[signature][hline]Lopeth, 31 Temmuz 2005 20:35 tarihinde demiş ki:
her fake için topik açarsak adamlar kendilerini bi bok (kaka)zannedip tekrar tekrar gelirler
Mesaj tarihi:
Acı çok daha keskin, sert ve çok daha "lokal"dir. Yani mesela bir yumruk yediğinde ya da iğne battığında olan şey acıdır çünkü sadece o bölgede ve aşırı keskin yoğunluktadır. Ağrı ise yine yoğun olabilmesine rağmen keskin değildir. Daha çok kronik sancılar şeklinde olur ve oluştuğu bölge tüm karındır. Yani örneğin karnına gelen bir yumrukta ilk yumruk temasında temas bölgesinde acı hissedersin, sonra ise karnın ağrır ama bu bütün karında olur. Daha tramvatik olanlar ağrı olur.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
said:
khalad, 05 Ağustos 2005 02:10 tarihinde demiş ki:
Agrı sızlama şeklinde olur acı ise yaşadıgın anda ve ondan sonra o bölgeye yapılan darbe sonucunda hissedilen şeydir. Ne dedim ben ya !?
valla ben de anlamadım[signature][hline]bi post kasamadan geldik gidioruz iyi mi?
Mesaj tarihi:
Acı Saniyede hissettiğin şey,Ağrı dakkalarca hatta sağatlerce hissedebileceğin bişey.

Mesela biri cimcirirsin seni 2 3 saniye sonra geçer hissettiğin şey bu acıdır.Ama Kemiğini bi yere vur Acısı Dakkalarca sürer bu ağrıdır.En basitinden Benim ayak kemiklerim hep şiş.Ağrı yok ama dokununca acıyor.Arada sırada ağrır.Anlatmak biraz zordur bu hissi :)[signature][hline]Turkiyede bir ilk mmorpg arşivi hadi, Online dünyaya sizde katılın
Mesaj tarihi:
said:
Sorj, 05 Ağustos 2005 02:14 tarihinde demiş ki:
Acı Saniyede hissettiğin şey,Ağrı dakkalarca hatta sağatlerce hissedebileceğin bişey.

Şey bu tam olmadı.. Yani bence bir erkeğin kasıklarına atılan sıkı bir tekme, -ki oyy düşünmesi bile tüyleri diken diken ediyo. Lisedeyken bi çocuğa böyle bi tekme gelmişti hem de böyle yanlamasına keser gibi gelmişti offf- isterse üstünden yarım saat geçsin yine acıdır ağrı değil... Çünkü hala bölgesel ve keskindir... Iyyhh...[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
bi yerlere varıyoruzz ,aydınlanıyorum [signature][hline]bi post kasamadan geldik gidioruz iyi mi?

[Bu mesaj irin tarafından 05 Ağustos 2005 02:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ya da daha iğrenci çift cinsiyet için olanı, gözünü kağıt kestiğini düşün -üegghh, manyadım gece gece- bence o her zaman acıdır üstünden ne kadar zaman geçerse geçsin dinene kadar.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
hatta belkide hala zcıyodur :D[signature][hline]Lopeth, 31 Temmuz 2005 20:35 tarihinde demiş ki:
her fake için topik açarsak adamlar kendilerini bi bok (kaka)zannedip tekrar tekrar gelirler
Mesaj tarihi:
acı anlık agrı uzun zaman diliminde yaşanan rahatsızlık diim ben kendi gorusum dahilinde.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Mesaj tarihi:
Bi de şey espirisi vardır onu da hemen şettirim yeri gelmişken

-Max Payne nasıl ölmüş?
-... Bilmem, nasıl?
-Painkiller yerine Paynekiller almış ehi ehi[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
said:
HUR_AFE, 05 Ağustos 2005 03:21 tarihinde demiş ki:
Acı = isot
Ağrı = dağ
derim ve ortamdan kaçarım

Warya bi yakalarsam böhüüü bu ne ya[signature][hline] _Kusuk_

Aut disce aut discede.

İçimdeki Sarı Kapaktan İlham Alıyorum
Mesaj tarihi:
Büyük bir ihtimalle hepsini algılayan sinir türü aynıdır fakat bu sinirsel iletiyi sinirden geçen bir dalga olarak ele alırsak (emin değilim öyle mi), büyük ihtimalle acı ve ağrı arasında ki frekans ve şiddet farkı, arasında ayrım yapmamızı sağlıyordur. Bu noktada ise isimlerin pek bir önemi kalmıyor çünkü iki kişi de aynı şeyi hissediyor.[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Mesaj tarihi:
said:
Cintonick, 05 Ağustos 2005 02:42 tarihinde demiş ki:
acı anlık agrı uzun zaman diliminde yaşanan rahatsızlık diim ben kendi gorusum dahilinde.
[signature][hline]dün merdivenin tepesinde orda olmayan bir adam gördüm, dün yine orada değildi. gitmesini öyle çok istedimki...
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 05 Ağustos 2005 04:14 tarihinde demiş ki:
Büyük bir ihtimalle hepsini algılayan sinir türü aynıdır fakat bu sinirsel iletiyi sinirden geçen bir dalga olarak ele alırsak (emin değilim öyle mi), büyük ihtimalle acı ve ağrı arasında ki frekans ve şiddet farkı, arasında ayrım yapmamızı sağlıyordur. Bu noktada ise isimlerin pek bir önemi kalmıyor çünkü iki kişi de aynı şeyi hissediyor.

tıbbi olarak ele alırsak acı ve ağrı arasında bahsettiğiniz gibi bi ayrım yok, eğer kısaysa akut ağrı, uzun süreliyse kronik ağrı denir.
TDK'ya göre ise Acı 1.Bazı maddelerin dilde bıraktığı yakıcı duyu, tatlı karşıtı 2.Herhangi bir dış etken dolayısıyla duyulan rahatsızlık, ıstırap. Ağrı ise :Vücudun herhangi bir yerinde duyulan şiddetli acı. Her zaman TDK :)
Sanırım ağrı ve acıyı biri akut diğeri kronik diye ayırmak yanlış olur...

Ağrının sinirsel iletiminde kronik ve akut ağrıda farklı sinir lifleri uyarılır, hızları ,sonlandıkları yerler ve başlama şekilleri farklıdır, ayrıca akut ağrıda salınan glutamat ağrının keskin ve kısa , kronik ağrıdaki p maddesi ise daha uzun ve bulantılı/kronik bir ağrıya sebep olur.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
şöle söyliym Gözün'e yumruk yersen ağrır daha sonra şişer,morarır ama bacağına bıçak yersen acır ..
anladn galiba :p[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
asıldık ey halkım, unutma bizi...
Deniz Gezmiş
  • Yeni Oluştur...