Llama Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 kedileri ürkütüyorlar beni hele çöp tenekelerinin içinden çıktılarmı tamam bittiğim an o andır[signature][hline]Yaylarlar Yaylalar,piyade marşı,kim gelyor,postallar,siy ah çoraplar,yeşil donlar ve atletler,kamuflajlar ve en önemlisi kep gitti göt gitti ... Askerlik Güzel Bişi...
armra Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 bazı arkadaşların yaklaşımlarına şöyle bir cevap vermek istiyorum. yaşam hakkı kutsaldır. ardından da bu msjlardaki kedi-köpek sokak hayvanı gibi ifadelerin yerine sokakta yaşayanlar, sokak çocukları gibi ifadeler de rahatlıkla koyabiliriz. bu kadar antroposentrik (*) [bu lafı da bana söylettiniz] yaklaşımların altındaki yoz düşünce kalıplarını görmemek mümkün değil. hitler yaşıyor![signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor... Hasan Mezarcı
Kreese Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 kedilerin çöp tenekesinden çıkmasının birini korkuttuğunu ilk kez duydum , benim içimden arkasından koşup yakalayıp eve götürüp beslemek geliyor her türlü kedinin hastasıyım ; köpeklerinse hiçbir yararı yok tiksiniyorum(aşırı derecede) köpek çiftliği için bahsedilen belediyeye başvurulabilir , belki öldürmek son çaredir belki direk bu yolu seçmişlerdir ama şu bi gerçek ki sokaklardan köpekler mutlaka uzaklaştırılmalı[signature][hline]ExhaulteD, 20 Haziran 2005 15:13 tarihinde demiş ki: Dahada fenasi bicak gozu delip beyne giriyo sonra doktor bicagi cikarticam diye ugrasirken gozu yerinden cikariyo bu seferde delikten beyin akmaya basliyo uheuhe
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Hıncal Uluç olaylara çok popülist yaklaşan biri. Mankenlerle yiyip içip eğlenip, akşam hangi lüks restoranlara gittiğini anlatan biri. Adamın yazdığı bazı şeyleri quote'lamak istiyorum, bol keseden sallamış epey bir şekilde. said: Bu köpekler genelde yiyeceklerini çöplüklerden bulurlar. Bunun için naylon çöp torbalarını parçalarlar. Çöpler çevreye yayılır. Koku yapar, sinek yapar, mikropların hızla üremesine ortam yaratırlar. Çocuklar bu pisliğin içinde oynarlar. bahsettiği uygar kentlerde bu çöpler torbalar içinde sokağa atılmaz. Büyük, kapaklı ve temiz çöp kutuları vardır. Sen bunun kapağını açıp içine atarsın. Daha da düzgün yapılanı, belediyenin her evden çöpleri toplamasıdır. Ancak, bizim ülkede sokaklara çöp atılmak adettir. Çöplerdeki kirli maddeler akar, yolu kirletir. Hatta bu maddeler yüzünden birçok çöp kutumuz delik deşiktir. Kirli çöp kutularına ellemekten korkanlar (o çöp kutuları feci mikrop yuvasıdır) yola koyarlar. Bunların akıp yolu ve çevreyi kirletmesi bizim suçumuzdur. Oysa Hıncal abimize göre köpekler o torbaları yırttığı için çevre kirlenmiştir, bizim hiç bir sorumluluğumuz yoktur. said: Bu köpekler, dışkılarını da sokaklara yaparlar.. Bugün İstanbul'da 300 ile 500 bin arası (O da 1994'ün rakamları) sokak köpeği olduğu tahmin ediliyor. Bir köpek günde ortalama 100 gram dışkı bıraksa sokağa, bu İstanbul sokaklarına hergün 30 ile 50 ton arasında ortalama köpek pisliği bırakılması demektir.. Adam oturmuş saçma sapan hesaplamalara başlamış. Aynı hesaplamaları sigara için de yapabiliriz. İstanbulda en az 5-6 milyon sigara tiryakisi var diyelim. Bunlar her gün ortalama 1 paket sigara tüketse diyelim. Herkes günde 10 sigara izmaritini ve sigara paketini sokağa atıyor desek, günde 50-60 milyon izmarit sokağa atılıyor. Paketler sokağı kirletiyor. Üstüne bu sigaranın çıkardığı gazlar da şehri çok kirleten etkenlerin başında gelir. Bunlar çok zehirli gazdır, küçük bebeklerimizi tehdit eder. Ama hıncal abimiz gene bunu da umursamamaktadır. said: Köpek pisliği, en tehlikeli pisliklerden biridir. Çok tehlikeli ve öldürücü bir hastalık olan köpek tenyası, bu pisliklerin kuruması, tenya tohumlarının havaya karışması ve sonunda teneffüs yolu ile insan ciğerlerine yerleşmesi ile oluşur. Çocuklar hayatlarını tehdit eden bu pislikler arasında oynarlar. sigaraların, egzosların, kömür sobaların çıkardığı dumanlar çok zehirlidir. Köpek pisliğinden daha çok hayatımızı etkilemektedir. Özellikle fabrikaların nehirlere kimyasal atıklarını dökmesi, dumanlarını hiç filtrelemeden havaya bırakması, doğaya, dolayısıyla bize çok ciddi zararlara neden olmaktadır. Asit Yağmurları bunun sonucu olur. Ayrıca bu tarz şeyler şehir hayatını da olumsuz yönde etkilemektedir. Kışın olan hava kirliliği yüzünden birçok kişi hastalanmaktadır. Ama Hıncal abimize göre bunun da önemi yoktur, asıl tehlike köpek dışkılarıdır. said: Oysa, sokaklarında asla köpek barındırmayan uygar ülkeler sahipli köpeklerin de sokaklara pislik bırakmasını önlemek için çok ağır yasalar çıkarmışlardır. Bugün Amerika'da, gezdirdiği köpeğinin pisliğini çantasında taşıdığı minik bir faraş ve naylon torba ile toplamayanlara bin dolara (Yarım milyar) kadar ceza uygulayan kentler vardır. Gördüm bunu. İngilterede belirli parklarda, köpeklerinin dışkılarını toplayıp, "özel" köpek çöplerine atmayanlara ceza gelmektedir. Ama bu ceza köpeklere karşı yapılan birşey değildir, çevreyi korumak için yapılmaktadır. Sen gidip çöp atarsan oraya, sen de ceza yersin. Hıncal abimiz için etrafa özellikle parklara çöp atılması gene önemsizdir, "uygar ülkelerde" sadece köpeklere karşı bir çevre politikası uygulanmakta sanmaktadır. said: Genelde onlu, onbeşli sürüler halinde gesen bu köpekler, bir de gürültü kirlenmesi yapıyorlar. Köpekte huzursuzluk kadar kolay yayılan bir şey yoktur. Bir köpek havlamaya başladı mı, onun duyan bütün köpekler havlamaya başlar. Sokaklardaki bu onlu, onbeşli korolara, evlerde yaşayan köpekler de anında katılır ve uyumayı imkansızlaştıran, korkunç, özellikle çocuklar için gece yarısı fevkalade korkutucu bir gürültü başlar.. köpekler sadece huzursuz olduğu için havlamaz. birbirlerini bulup, birlikte ilerlemek için havlamaktadır. bu onların gruplaşabilmelerini sağlamaktadır. Şahsen ben köpeklerden çok insanların gürültüsünden rahatsız olurum. Arabasıyla "VROOOOM" diye giden "delikanlı"lar, düğün veya sevdiği takımın zaferini "korna çalarak" kutlamayı seven insanlar, yüksek böğürtüyle giden ve yolu ve etrafındaki evleri sarsabilen kamyonlar, öndeki arabaya kızıp on saat korna çalıp sinirini döken insanlar... Bunlar köpeklerden daha çok rahatsız ediyor beni. Ama Hıncal'a göre gene şehrin gürültü kirliliğine neden olanlar insanlar değil gene köpekler. said: Sokaklarda serbestçe dolaşan başı boş köpeklerin sadece zararları fiziksel değildir. Bu sürüler, ruhsal zararlara da yol açarlar. Özellikle çocuk ruhunda, onu hayatı boyu etkileyecek derin korku yaralarına sebeb olabil Slat Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 said: Alexi_Septimus, 31 Temmuz 2005 11:54 tarihinde demiş ki: Dışarı çıkıp insan öldürecem şimdi. Gazeteye çıkarım yarın "Sokak köpekleri mi kedileri mi öldürülsün tartışması sonucu akli dengesi yitiren genç dehşet saçtı". +1 Günlerdir bı topicin diğer sayfaya kaymamasını nefretle izliyorum.. Bana kalırsa bu topic paticik tarihinde en çok uzayan gereksiz topictir!![signature][hline]Touch of death is never gentle... Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 ben de hayretler içersindeyim nası olduda 400 kusur cvp geldi.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Bone Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 garbage'de daha gereksiz topicler var şahsen yüzlerce sayfa uzayan :) tartışıyoruz sonuçta bazı şeyleri[signature][hline]Beş Hececiler sir Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 rule number four: fights go on as long as they have to.. hiç yazmadım bu topiğe, burda pek sokak köpeği yok, tek tük kediler var, köpekler genelde bahçelerde ve kimsenin bi şikayeti de yok (tuzlada yaşıyorum) sokak hayvanlarını öldürmek bence barbarlıktır. birçok çözüm önerisi getirilmiş, kısırlaştırılmaları, bakımevi gibi bir yere yerleştirilmeleri ve sonradan onlara birer sahip bulunması, bunlar gayet mantıklı. para meselesi olmamalı bu, biz insanlar bina inşa edip binalardan sokaklar oluşturmasaydık ve bu hayvanları da bi şekilde yanımıza almasaydık,evcilleştirmeseydik sokak hayvanı diye bi tabir de olmayacaktı. onların varlığından biraz da biz sorumluyuz, gökten zembille inmediler. ancak tabii ki kuduz olan ve kurtarılması mümkün olmayan hayvanlara ise malesef yapılacak bişey yok. hangi hayvanın öldürüleceğine karar vermek için anket yapmaksa barbarlıktan öte bişeydir. eski romada gladyatörler birini öldürmeden önce imparatora bakıyolar, imparator da baş parmağını aşağı indiriyo ya, onun gibi.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 said: armra, 31 Temmuz 2005 16:00 tarihinde demiş ki: ardından da bu msjlardaki kedi-köpek sokak hayvanı gibi ifadelerin yerine sokakta yaşayanlar, sokak çocukları gibi ifadeler de rahatlıkla koyabiliriz. bu kadar antroposentrik (*) [bu lafı da bana söylettiniz] yaklaşımların altındaki yoz düşünce kalıplarını görmemek mümkün değil. hitler yaşıyor! Üzgünüm ama koyamazsın çünkü biri insan biri hayvan. -Cleglaw- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 said: -Cleglaw-, 29 Temmuz 2005 17:37 tarihinde demiş ki: bence 30 sayfa olcak en az yeni iddiam 40 sayfa... Bone Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 amacı ne peki bunun cleg? [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 31 Temmuz 2005 23:38 tarihinde değiştirilmiştir] armra Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 bazı şeyleri gözetmeden yapılan şeyler, eskisinden çok daha büyük sorunlar doğurmaya gebedir. bugün sokaktaki hayvanlara karşı takındığınız tavır, yarın çevreye, ertesi gün mahkumlara, ertesi gün hoşunuza gitmeyen herşeye karşı gelişebilir. tutarlı olmak çok önemlidir. çoğu zaman kötü bir karar, kararsızlıktan iyidir. ancak iyi bir kararın olduğu yerde kötüyü ya da kararsızlığı seçmek -tercihten öte- sebepler taşır. mümkün olduğu kadar tüm alternatifler değerlendirilmelidir. olumlu eleştiriler dikkate "elbette" alınmalıdır. ama kimsenin kimseyi öldürmek gibi bir hakkı yoktur. daha uygar çözümler bulunmalıdır. sokakta yaşayan hayvanlara karşı bile müsamaha gösteremeyenlerle acaba asgari bir müşterekte birleşmek mümkün müdür ? sorunlarını asalım keselimle çözdüğünü sananlar, daha büyük ve korkutucu bir batağa sürüklendiklerini görmezler mi ? bugün sokak hayvanları yarın sokak çocukları derken bir gün sizi de beğenmeyenler çıkabilir. [Bu mesaj armra tarafından 01 Ağustos 2005 10:52 tarihinde değiştirilmiştir] Wendigo Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: armra, 01 Ağustos 2005 10:51 tarihinde demiş ki: bugün sokak hayvanları yarın sokak çocukları derken bir gün sizi de beğenmeyenler çıkabilir. [Bu mesaj armra tarafından 01 Ağustos 2005 10:52 tarihinde değiştirilmiştir] budur. empati gerek biraz herkese[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani Wen of Burning Legion gizli ninja Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Konuyu nasılsa dram haline getirdiniz? Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlar benim yaşantıma zarar veriyor olması durumunu o hayvanın soyunun devamı ile karıştırıyorsunuz. Öyle bir soy zaten yok hepsi kırmanın kırması. Burası şehir ise nesıl sokaklarda tilki, kurt, tavşan vb diğer canlıları görmüyor isek kedilerin köpeklerinde sahipsizlerini görmemiz lazım öünkü normal olanı o hayvanların şehirde sokakta yaşamamaları. Eğer sokakta başıboş bir hayvan varsa ise problem bence onun orda olmasıdır bence. Yani yarın öbür gün başıboş bir köpeği ezmiyim diye direksiyonu kırıp birine çarparsanız kimse aayy yazık köpeciğe çarpmamak için kırmış bu kızı ezmiş demez veya aynı şekilde sizi ezer ise biri siz adamın bu açıklamasına hoşgöre ile bakamazsınız bacaklarınızdan biri kesilmiş ise. ŞEHİR BAŞIBOŞ HAYVANLARIN YAŞAM ALANI DEĞİLDİR.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Pirvan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Tarihin her döneminde köpek ve kedi insanın dostu olan hayvanlardır ve yaşam alanları insanların yanıdır. Başıboş olsun diyen yok işte çözümü söyledik, devlet parayı hortumcuya batıracağına devletlik yapsın, bunları toplayıp belli merkezlerde yaşatsın. Ama öldürmek soyunu kurutmak çözüm olmayacaktır çünkü yaşadığımız ekosistemde 1. zincir vardır. 2. Dünyayı güzel yapan farklılıklardır. Konunun dışına çıkılmak isteniyor barizce, çünkü burada bir teslimiyet söz konusu oldu zaten, konuya bakarsanız ve yorumları incelerseniz kimse o köpekler hep orda kalmalı demiyor. Tartışmada 2 cephe var, biri öldürülsün diyenler, diğeri ölümden başka çözüm bulunsun diyenler.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Pyotr .Infernal Affairs. Punch the gnomes! [Bu mesaj Pirvan tarafından 01 Ağustos 2005 13:52 tarihinde değiştirilmiştir] Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 En baştan beri kısırlaştırma dışında mantıklı ve yapılabilitesi olan çözüm getirin diyorum ama hayali fikirlerde yüzüyor birçok kimse. Yok batık paraları kullanalım falan filan. Daha insanımıza giydirecek don yokken kediye köpeğe harcanacak parası hiç yok devletin. Bakım evleri zaten muamma yani kapasitesi kaç hayvanlık ve sonuçta gene problem ekonomiye geliyor yani destek gören bir vakiıf olacak ki sayısı sürekli artan hayvanları hiçbir getirileri olmadan beslicek doyurucak bakıcak vs vs vs. Kısacası öldürme taraftarı değilim ama diğer metodlar bir çözüm değil ki sayılarını kontrol atlında tutabilelim.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım cemad Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 insan yaşamı > hayvan yaşamı. hayvanları ne kadar sevsekte değer versek de gerçek budur. bu yüzden devlet hortumlamalardaki parayı harcicak bile olsa önce insan işlerine harcicaktır. tabiki dört dörtlük bir toplumda bütün sorunlara çare bulunması gerek ama öyle bir toplum değiliz ne yazıkki bunun için yeterli maddi imkanımız yok. e tabiki maddi imkan sağlanana kadar da bu şekilde kalsın sokaklar denemez. sokakta zar zor yaşayan ve üreyerek birsürü yavrusunu bu umutsuz yaşama sürekleyen kedi köpeklerle olmaz bu iş. öldürülmese bile kısırlaştırılmaları gerek(ki bu da orta vadeye yönelik bir çözüm). onların yaşam alanı sokaklar olmamalı. DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: Absolut, 01 Ağustos 2005 13:43 tarihinde demiş ki: Konuyu nasılsa dram haline getirdiniz? Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlar benim yaşantıma zarar veriyor olması durumunu o hayvanın soyunun devamı ile karıştırıyorsunuz. Öyle bir soy zaten yok hepsi kırmanın kırması. Burası şehir ise nesıl sokaklarda tilki, kurt, tavşan vb diğer canlıları görmüyor isek kedilerin köpeklerinde sahipsizlerini görmemiz lazım öünkü normal olanı o hayvanların şehirde sokakta yaşamamaları. Eğer sokakta başıboş bir hayvan varsa ise problem bence onun orda olmasıdır bence. Yani yarın öbür gün başıboş bir köpeği ezmiyim diye direksiyonu kırıp birine çarparsanız kimse aayy yazık köpeciğe çarpmamak için kırmış bu kızı ezmiş demez veya aynı şekilde sizi ezer ise biri siz adamın bu açıklamasına hoşgöre ile bakamazsınız bacaklarınızdan biri kesilmiş ise. ŞEHİR BAŞIBOŞ HAYVANLARIN YAŞAM ALANI DEĞİLDİR. Peki bu hayvanların başıboş bir şekilde sokaklarda olmasının sebebi ne? kim? Sorumsuz, bencil, tutarsız insanlar değilmi? Elbette ki onlar o zaman önce insanlarımız biliçlendirilip hayvan bakmayı öğrenmelerini sağlamak gerek, bakamıyacakları hayvanları alıp da sokaklara atmamalarını bilmeleri gerekir değilmi? Abso dram haline getirdiğimiz filan yok ancak sorumsuz insanların hatalarını neden o hayvanları yok ederek çözümleyemessin. Sen bugun onları ortadan kaldırsan yine sorumsuz ve bencil insanlar çıkıp bırakacaklardır zevkine alıp bakamadıkları hayvanları.[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani / Gizli Ninja2 Diablesse [Black Sabbath] Burning Legion Karakedi, 23 Temmuz 2005 17:14 demişki: accaz be güzelim. bi server gelsin. acmayan dynamik gibi kel olsun Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Sokak köpeklerine aşı yapılsın, kedilerinin zaten birşey yok. Açıkçası ben sokakta kedi köpek görmekten hoşlanıyorum, özellikle kediler. Şehir mantığına aykırı olabilir ama, yaşıyabiliyorlarsa yaşasınlar bırakın yani.[signature][hline]g3nk. Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Peki bu insanları nasıl eğiteceksin? Yani paraları hayvanlara harcıyalım diyen sizsiniz ve bu durumda insan eğitimine para kalmıyor. Bu insanlar eğitilene kadar sokaktaki köpekler kediler ne olacak? Sayıları insanlar eğitim aldığında azalacak mı? Hayır sadece yenilieri insanlarca eklenmeyecek kendileri ürüyecekler ki insanlarca sokağa atılanların sayısı zaten sokaktan alındığı için birçoğu % olarak çok az. Anneeee bak kedii alalım mı? Sonuçta sokaktan gelen sokağa gidiyor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Aslında hayvanlar bir yana evet. Bu yaz, babam ben bir kaç arkadaş yoldayız. Arkadaşlar babayla tanışıyorlar, konu ; Nolcak bu memleketin hali yaaaaaaeeeee. Cevap "69 milyon insan intahar ederse belki düzelir."[signature][hline]g3nk. Head Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 kasa ısındı ak .[signature][hline]valandil ownz j0o! bana da kalp verin lan WoW - Kelvin , olm nerull'dan atmışlar lan./Burning Legion [Bu mesaj Head tarafından 01 Ağustos 2005 15:15 tarihinde değiştirilmiştir] Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Biz insan öldürüyoruz. valla.[signature][hline]g3nk. DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: Absolut, 01 Ağustos 2005 15:08 tarihinde demiş ki: Peki bu insanları nasıl eğiteceksin? Yani paraları hayvanlara harcıyalım diyen sizsiniz ve bu durumda insan eğitimine para kalmıyor. Bu insanlar eğitilene kadar sokaktaki köpekler kediler ne olacak? Sayıları insanlar eğitim aldığında azalacak mı? Hayır sadece yenilieri insanlarca eklenmeyecek kendileri ürüyecekler ki insanlarca sokağa atılanların sayısı zaten sokaktan alındığı için birçoğu % olarak çok az. Anneeee bak kedii alalım mı? Sonuçta sokaktan gelen sokağa gidiyor. Bu utopique bir konu Abso bu sende bilebilecek kadar eğitimli odugunu biliyorum. Sokaktan alınan hayvanlar zaten bizim sokaga attığımız hayvanlar. Sokaktan gelen sokağa gitmiyor hayır. Insanlar tarafından sokağa atılan hayvanlar sokağa gidiyor. Yani cidden muhabeti komik bir hale getirmekte başarılısın. Ben bunu bir ihtimal olarak sunmadım bunu sende gayet iyi biliyorsun. Baştan böyle olsaydı bu problem olmazdı diyorum. Ancak İnsan bu kadar bencilken bırak hayvanları utanmadan cocugunu da sokaga atabiliyor. Bu konu gereksiz yere uzadıkça uzuyor. Ne sen tek başına soylarını kurutabilirsin ne de ben kurtartabilirim. Bu nedenle gereksiz muhabete devam etmiyorum.[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani / Gizli Ninja2 Diablesse [Black Sabbath] Burning Legion Karakedi, 23 Temmuz 2005 17:14 demişki: accaz be güzelim. bi server gelsin. acmayan dynamik gibi kel olsun Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Gereksiz olduğunu düşünmüyorum bu problemin çünkü beni rahatsız eden bir durumda sokak hayvanları. Açıkcası öldürülmeleri ise istemesem de ne yazık ki diğer çözümlerin süre olarak çözüm olmamasından dolayı şu an için tek çare gibi geliyor olması. Kısırlaştırma da bakım evleri de insanların bilinçlenmesi de uzun uğraş ve zaman isteyen yollar. Tamam bunlara şu an başlansa belki 2-5 sene içinde bir katkı sağlar ama sonuçta o zaman zaafına kadar sokaklarda gene bir sürü hayvan başıboş olucak.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Önceki 13 14 15 16 17 18 19 Sonraki 18.sayfa (Toplam 19 sayfa) Paylaş https://forum.paticik.com/topic/1148319-sokak-kopeklerimi-oldurulsun-kedilerimi-oldurulsun/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 said: Alexi_Septimus, 31 Temmuz 2005 11:54 tarihinde demiş ki: Dışarı çıkıp insan öldürecem şimdi. Gazeteye çıkarım yarın "Sokak köpekleri mi kedileri mi öldürülsün tartışması sonucu akli dengesi yitiren genç dehşet saçtı". +1 Günlerdir bı topicin diğer sayfaya kaymamasını nefretle izliyorum.. Bana kalırsa bu topic paticik tarihinde en çok uzayan gereksiz topictir!![signature][hline]Touch of death is never gentle... Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA
Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 ben de hayretler içersindeyim nası olduda 400 kusur cvp geldi.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 garbage'de daha gereksiz topicler var şahsen yüzlerce sayfa uzayan :) tartışıyoruz sonuçta bazı şeyleri[signature][hline]Beş Hececiler
sir Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 rule number four: fights go on as long as they have to.. hiç yazmadım bu topiğe, burda pek sokak köpeği yok, tek tük kediler var, köpekler genelde bahçelerde ve kimsenin bi şikayeti de yok (tuzlada yaşıyorum) sokak hayvanlarını öldürmek bence barbarlıktır. birçok çözüm önerisi getirilmiş, kısırlaştırılmaları, bakımevi gibi bir yere yerleştirilmeleri ve sonradan onlara birer sahip bulunması, bunlar gayet mantıklı. para meselesi olmamalı bu, biz insanlar bina inşa edip binalardan sokaklar oluşturmasaydık ve bu hayvanları da bi şekilde yanımıza almasaydık,evcilleştirmeseydik sokak hayvanı diye bi tabir de olmayacaktı. onların varlığından biraz da biz sorumluyuz, gökten zembille inmediler. ancak tabii ki kuduz olan ve kurtarılması mümkün olmayan hayvanlara ise malesef yapılacak bişey yok. hangi hayvanın öldürüleceğine karar vermek için anket yapmaksa barbarlıktan öte bişeydir. eski romada gladyatörler birini öldürmeden önce imparatora bakıyolar, imparator da baş parmağını aşağı indiriyo ya, onun gibi.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 said: armra, 31 Temmuz 2005 16:00 tarihinde demiş ki: ardından da bu msjlardaki kedi-köpek sokak hayvanı gibi ifadelerin yerine sokakta yaşayanlar, sokak çocukları gibi ifadeler de rahatlıkla koyabiliriz. bu kadar antroposentrik (*) [bu lafı da bana söylettiniz] yaklaşımların altındaki yoz düşünce kalıplarını görmemek mümkün değil. hitler yaşıyor! Üzgünüm ama koyamazsın çünkü biri insan biri hayvan.
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 said: -Cleglaw-, 29 Temmuz 2005 17:37 tarihinde demiş ki: bence 30 sayfa olcak en az yeni iddiam 40 sayfa...
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2005 amacı ne peki bunun cleg? [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 31 Temmuz 2005 23:38 tarihinde değiştirilmiştir]
armra Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 bazı şeyleri gözetmeden yapılan şeyler, eskisinden çok daha büyük sorunlar doğurmaya gebedir. bugün sokaktaki hayvanlara karşı takındığınız tavır, yarın çevreye, ertesi gün mahkumlara, ertesi gün hoşunuza gitmeyen herşeye karşı gelişebilir. tutarlı olmak çok önemlidir. çoğu zaman kötü bir karar, kararsızlıktan iyidir. ancak iyi bir kararın olduğu yerde kötüyü ya da kararsızlığı seçmek -tercihten öte- sebepler taşır. mümkün olduğu kadar tüm alternatifler değerlendirilmelidir. olumlu eleştiriler dikkate "elbette" alınmalıdır. ama kimsenin kimseyi öldürmek gibi bir hakkı yoktur. daha uygar çözümler bulunmalıdır. sokakta yaşayan hayvanlara karşı bile müsamaha gösteremeyenlerle acaba asgari bir müşterekte birleşmek mümkün müdür ? sorunlarını asalım keselimle çözdüğünü sananlar, daha büyük ve korkutucu bir batağa sürüklendiklerini görmezler mi ? bugün sokak hayvanları yarın sokak çocukları derken bir gün sizi de beğenmeyenler çıkabilir. [Bu mesaj armra tarafından 01 Ağustos 2005 10:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Wendigo Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: armra, 01 Ağustos 2005 10:51 tarihinde demiş ki: bugün sokak hayvanları yarın sokak çocukları derken bir gün sizi de beğenmeyenler çıkabilir. [Bu mesaj armra tarafından 01 Ağustos 2005 10:52 tarihinde değiştirilmiştir] budur. empati gerek biraz herkese[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani Wen of Burning Legion gizli ninja
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Konuyu nasılsa dram haline getirdiniz? Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlar benim yaşantıma zarar veriyor olması durumunu o hayvanın soyunun devamı ile karıştırıyorsunuz. Öyle bir soy zaten yok hepsi kırmanın kırması. Burası şehir ise nesıl sokaklarda tilki, kurt, tavşan vb diğer canlıları görmüyor isek kedilerin köpeklerinde sahipsizlerini görmemiz lazım öünkü normal olanı o hayvanların şehirde sokakta yaşamamaları. Eğer sokakta başıboş bir hayvan varsa ise problem bence onun orda olmasıdır bence. Yani yarın öbür gün başıboş bir köpeği ezmiyim diye direksiyonu kırıp birine çarparsanız kimse aayy yazık köpeciğe çarpmamak için kırmış bu kızı ezmiş demez veya aynı şekilde sizi ezer ise biri siz adamın bu açıklamasına hoşgöre ile bakamazsınız bacaklarınızdan biri kesilmiş ise. ŞEHİR BAŞIBOŞ HAYVANLARIN YAŞAM ALANI DEĞİLDİR.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Pirvan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Tarihin her döneminde köpek ve kedi insanın dostu olan hayvanlardır ve yaşam alanları insanların yanıdır. Başıboş olsun diyen yok işte çözümü söyledik, devlet parayı hortumcuya batıracağına devletlik yapsın, bunları toplayıp belli merkezlerde yaşatsın. Ama öldürmek soyunu kurutmak çözüm olmayacaktır çünkü yaşadığımız ekosistemde 1. zincir vardır. 2. Dünyayı güzel yapan farklılıklardır. Konunun dışına çıkılmak isteniyor barizce, çünkü burada bir teslimiyet söz konusu oldu zaten, konuya bakarsanız ve yorumları incelerseniz kimse o köpekler hep orda kalmalı demiyor. Tartışmada 2 cephe var, biri öldürülsün diyenler, diğeri ölümden başka çözüm bulunsun diyenler.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Pyotr .Infernal Affairs. Punch the gnomes! [Bu mesaj Pirvan tarafından 01 Ağustos 2005 13:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 En baştan beri kısırlaştırma dışında mantıklı ve yapılabilitesi olan çözüm getirin diyorum ama hayali fikirlerde yüzüyor birçok kimse. Yok batık paraları kullanalım falan filan. Daha insanımıza giydirecek don yokken kediye köpeğe harcanacak parası hiç yok devletin. Bakım evleri zaten muamma yani kapasitesi kaç hayvanlık ve sonuçta gene problem ekonomiye geliyor yani destek gören bir vakiıf olacak ki sayısı sürekli artan hayvanları hiçbir getirileri olmadan beslicek doyurucak bakıcak vs vs vs. Kısacası öldürme taraftarı değilim ama diğer metodlar bir çözüm değil ki sayılarını kontrol atlında tutabilelim.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
cemad Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 insan yaşamı > hayvan yaşamı. hayvanları ne kadar sevsekte değer versek de gerçek budur. bu yüzden devlet hortumlamalardaki parayı harcicak bile olsa önce insan işlerine harcicaktır. tabiki dört dörtlük bir toplumda bütün sorunlara çare bulunması gerek ama öyle bir toplum değiliz ne yazıkki bunun için yeterli maddi imkanımız yok. e tabiki maddi imkan sağlanana kadar da bu şekilde kalsın sokaklar denemez. sokakta zar zor yaşayan ve üreyerek birsürü yavrusunu bu umutsuz yaşama sürekleyen kedi köpeklerle olmaz bu iş. öldürülmese bile kısırlaştırılmaları gerek(ki bu da orta vadeye yönelik bir çözüm). onların yaşam alanı sokaklar olmamalı.
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: Absolut, 01 Ağustos 2005 13:43 tarihinde demiş ki: Konuyu nasılsa dram haline getirdiniz? Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlar benim yaşantıma zarar veriyor olması durumunu o hayvanın soyunun devamı ile karıştırıyorsunuz. Öyle bir soy zaten yok hepsi kırmanın kırması. Burası şehir ise nesıl sokaklarda tilki, kurt, tavşan vb diğer canlıları görmüyor isek kedilerin köpeklerinde sahipsizlerini görmemiz lazım öünkü normal olanı o hayvanların şehirde sokakta yaşamamaları. Eğer sokakta başıboş bir hayvan varsa ise problem bence onun orda olmasıdır bence. Yani yarın öbür gün başıboş bir köpeği ezmiyim diye direksiyonu kırıp birine çarparsanız kimse aayy yazık köpeciğe çarpmamak için kırmış bu kızı ezmiş demez veya aynı şekilde sizi ezer ise biri siz adamın bu açıklamasına hoşgöre ile bakamazsınız bacaklarınızdan biri kesilmiş ise. ŞEHİR BAŞIBOŞ HAYVANLARIN YAŞAM ALANI DEĞİLDİR. Peki bu hayvanların başıboş bir şekilde sokaklarda olmasının sebebi ne? kim? Sorumsuz, bencil, tutarsız insanlar değilmi? Elbette ki onlar o zaman önce insanlarımız biliçlendirilip hayvan bakmayı öğrenmelerini sağlamak gerek, bakamıyacakları hayvanları alıp da sokaklara atmamalarını bilmeleri gerekir değilmi? Abso dram haline getirdiğimiz filan yok ancak sorumsuz insanların hatalarını neden o hayvanları yok ederek çözümleyemessin. Sen bugun onları ortadan kaldırsan yine sorumsuz ve bencil insanlar çıkıp bırakacaklardır zevkine alıp bakamadıkları hayvanları.[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani / Gizli Ninja2 Diablesse [Black Sabbath] Burning Legion Karakedi, 23 Temmuz 2005 17:14 demişki: accaz be güzelim. bi server gelsin. acmayan dynamik gibi kel olsun
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Sokak köpeklerine aşı yapılsın, kedilerinin zaten birşey yok. Açıkçası ben sokakta kedi köpek görmekten hoşlanıyorum, özellikle kediler. Şehir mantığına aykırı olabilir ama, yaşıyabiliyorlarsa yaşasınlar bırakın yani.[signature][hline]g3nk.
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Peki bu insanları nasıl eğiteceksin? Yani paraları hayvanlara harcıyalım diyen sizsiniz ve bu durumda insan eğitimine para kalmıyor. Bu insanlar eğitilene kadar sokaktaki köpekler kediler ne olacak? Sayıları insanlar eğitim aldığında azalacak mı? Hayır sadece yenilieri insanlarca eklenmeyecek kendileri ürüyecekler ki insanlarca sokağa atılanların sayısı zaten sokaktan alındığı için birçoğu % olarak çok az. Anneeee bak kedii alalım mı? Sonuçta sokaktan gelen sokağa gidiyor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Aslında hayvanlar bir yana evet. Bu yaz, babam ben bir kaç arkadaş yoldayız. Arkadaşlar babayla tanışıyorlar, konu ; Nolcak bu memleketin hali yaaaaaaeeeee. Cevap "69 milyon insan intahar ederse belki düzelir."[signature][hline]g3nk.
Head Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 kasa ısındı ak .[signature][hline]valandil ownz j0o! bana da kalp verin lan WoW - Kelvin , olm nerull'dan atmışlar lan./Burning Legion [Bu mesaj Head tarafından 01 Ağustos 2005 15:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Biz insan öldürüyoruz. valla.[signature][hline]g3nk.
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: Absolut, 01 Ağustos 2005 15:08 tarihinde demiş ki: Peki bu insanları nasıl eğiteceksin? Yani paraları hayvanlara harcıyalım diyen sizsiniz ve bu durumda insan eğitimine para kalmıyor. Bu insanlar eğitilene kadar sokaktaki köpekler kediler ne olacak? Sayıları insanlar eğitim aldığında azalacak mı? Hayır sadece yenilieri insanlarca eklenmeyecek kendileri ürüyecekler ki insanlarca sokağa atılanların sayısı zaten sokaktan alındığı için birçoğu % olarak çok az. Anneeee bak kedii alalım mı? Sonuçta sokaktan gelen sokağa gidiyor. Bu utopique bir konu Abso bu sende bilebilecek kadar eğitimli odugunu biliyorum. Sokaktan alınan hayvanlar zaten bizim sokaga attığımız hayvanlar. Sokaktan gelen sokağa gitmiyor hayır. Insanlar tarafından sokağa atılan hayvanlar sokağa gidiyor. Yani cidden muhabeti komik bir hale getirmekte başarılısın. Ben bunu bir ihtimal olarak sunmadım bunu sende gayet iyi biliyorsun. Baştan böyle olsaydı bu problem olmazdı diyorum. Ancak İnsan bu kadar bencilken bırak hayvanları utanmadan cocugunu da sokaga atabiliyor. Bu konu gereksiz yere uzadıkça uzuyor. Ne sen tek başına soylarını kurutabilirsin ne de ben kurtartabilirim. Bu nedenle gereksiz muhabete devam etmiyorum.[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani / Gizli Ninja2 Diablesse [Black Sabbath] Burning Legion Karakedi, 23 Temmuz 2005 17:14 demişki: accaz be güzelim. bi server gelsin. acmayan dynamik gibi kel olsun
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Gereksiz olduğunu düşünmüyorum bu problemin çünkü beni rahatsız eden bir durumda sokak hayvanları. Açıkcası öldürülmeleri ise istemesem de ne yazık ki diğer çözümlerin süre olarak çözüm olmamasından dolayı şu an için tek çare gibi geliyor olması. Kısırlaştırma da bakım evleri de insanların bilinçlenmesi de uzun uğraş ve zaman isteyen yollar. Tamam bunlara şu an başlansa belki 2-5 sene içinde bir katkı sağlar ama sonuçta o zaman zaafına kadar sokaklarda gene bir sürü hayvan başıboş olucak.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Öne çıkan mesajlar