Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sokak kopeklerimi oldurulsun kedilerimi oldurulsun

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 29 Temmuz 2005 13:37 tarihinde demiş ki:
Birisi şehirdeki sahipsiz başıboş hayvanların yok edilmesini isteyen barbardır benzetmesi gibi bişi demişti ama kendisi kısırlaştırmanın bilinçli soykırım olduğunu biliyor mu acaba?
kısırlaştırmayı soyu tükenen pandalar için yapıyor olsaydık bu dediğin doğru olabilirdi. ama yaşamlarının sonu sokaktaki veletlerin elinde gebermek, araba altında düzleşmek, kendini pragmatik zanneden şark kurnazlarının emriyle zehirlenmek olan hayvanları kısırlaştırmak olabilecek en makul çözüm.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Mesaj tarihi:
Bak mesela Rahan da önemli bir noktaya deyinmiş
Sapıklar ve sadistler toplumunda yaşadığımız unutmayalım.[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
Energizer tav$ani / Gizli Ninja2

Diablesse [Black Sabbath] Burning Legion
Karakedi, 23 Temmuz 2005 17:14 demişki:
accaz be güzelim. bi server gelsin. acmayan dynamik gibi kel olsun
Mesaj tarihi:
said:
Suark, 29 Temmuz 2005 13:26 tarihinde demiş ki:
Bizim yazlıgın orda bi teyze var kedici teyze diye fransız,42 sayılı kedisi var ,evinde de 9 tane besliyor.
Onun gibi olabilirsiniz.

Bu benzetmeyi tam yerinde yaptin kutluyorum seni :)

@Absoult
Şimdi diyosun ki mantikli çözüm dile getirin. Bir yerdedediğin doğru kısırlaştirmak soykirim olarka görülebilir. Wendigo da söyledi. Antalyada barinaklarda hayvanlar toplanip aşılaniyor ve işaretleniyor ve sonra tekrar birakiliyorlar. Sonuçta bir çok hastaliğin çözümü var. Hayvanlarada bu tür aşılar yapılarak çözümler oluşur. Ancak Bizlerin burada tartişip da yaklaşik 30 sayfalik forumda konuşuyorsak ve hayatimizi tehdit ettiğini düşünenler varsa bunun için ayirilan paranin cok fazla olacağina düşünmüyorum.

Ülkemiz bir çok gereksiz şey için ayirdiği ödenekleri artik hepimiz görüyoruz.
Bence önemli olan Maliyet değil. Ve sence burada biz hayvanlari savunurken
"Hayvanları sevmeyen insanlari sevmez" derken yardım ettiğimizi düşünmüyormusunuz ?

İnternette bir bağiş fonu bile oluşturulsa kimse bu konuya sessiz kalamaz.[signature][hline]Moon Askerde
Annem mektup atmaz.Çünkü 24 saat internet ve mail var.
Arkadaşlarim aramaz MSN var.
Annem odami arar ulaşamaz.Moon düğünde
tonmaister ve dj lik yapar
Moon nabar ? içine tükürür bole askerliğin.

Follow the energizer tav$ani
Sultan's Of The Dav$ans
Mesaj tarihi:
Ben çözümümü söyledim kabul etmeyen sizsiniz. Bir seferlik sahipsiz hayvanların başka bir yere nakli veya öldürülmeleri. Daha sonra ise kısırlaştırma ile kontrol altında tutmaya çalışmak.
Bu arada kısırlaştırma bir hayvan için bence ölümden daha büyük haksızlık yani hayvanlar türlerini devam ettirmek için yaşarlar gibi birşeydir. Bİr tür devamını getirebilmek için kavga eder, dişi ara vs vs vs ama kısırlaşan hayvan kilo alır, manasızca ne yapacağını bilmeden kızgın dönemdeki karşı cinse salak hareketler falan yapar. Açıkcası hayvanın bütün duyuları değişir ve artık manasız hayvan olur. Ama tabi benim cici kedime öyle olmadı o biraz kilo aldı ama hala şşipşirin evde kanepede oturuyor pisi pisi pisi yorumları yapacaklar hiç yazmasın, sokaktaki hayvandan bahsediyoruz yani 24/7 yaşamla boğuşanlardan, saat 7de yemeği hazır olup 9da çişini yapsın diye WC kapısı açılanlardan değil.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Mesaj tarihi:
Ya Rahan böyle düşünrsek o zaman insanlarında kısırlaştırılması lazım.
Abuk subuk bahanelerle evleri bombalanacağına petrol adına çocuklar kadınlar öldürüleceğine ufacık çocuklara tecavuz edileceğine
insanlar kısırlaştırılsın daha iyi...

[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
bLogger oLdum ben!

[Bu mesaj bLackcha0s tarafından 29 Temmuz 2005 13:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Yap diab ozaman ne diim.Hem onlara iyilik edersin hem bize,
Sana da artık kedici teyze derik =)).
Zaten şu olay var,belirli boyutlara ulaşınca birden toplu katliam yiyecekler.
Amerikalılar türü azalmakta olan bir geyik türü beslemeye başlamışlardı.
İşte ilk yıl sayı [sayıyı atıcam] 30 bin e ulaştı adamlar vaay neler başardık dediler,
sonraki yıl 80 bin oldu zevkten uçtular.
Sonraki yıl bam,60 bin geyik öldü.Tam bir katliam,neden?besin azlığı vs vs vs,işte bu yuzden dengelemek için aslanlar falan koydular.

Valla sokaklarda ölmüş kedi köpek görmek isterseniz devam edin, hem zaten çoğalmaları ciddi bir tehlike.
Bir kere bu hayvanlar çoğaldıkça bizi yerimizden edicek hatta gidemeyeceğimiz yerler olacak.
Trafik kazaları kesinlikle artacak.
vs vs vs,
Hepsini toplayıp doğaya atıcan,ozaman da orda ölücekler.
Sonuç kaçınılmaz[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Mesaj tarihi:
Piskopat değilim,
Hayvanları severim
ama
gerçekçiyim.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
@Absolut, sokakta kısırlaştırılmış kedilerimiz vardı, herhangi bir problem olmadı, hayatını idame ettirebildi. tek bi sorun vardı bizi beslemeye çalışması (kısır kedilerin çok yaptığı bişi) yani iki günde bir kapının önünde bizimiçin yakalanmış temizlenmiş yenmeye hazır fare topluyordum. neyse..

sonuçta kısırlaştırmak onların yaşamalarını ve hatta sevişmelerini bile engellemedi.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Mesaj tarihi:
said:
Suark, 29 Temmuz 2005 13:49 tarihinde demiş ki:
Piskopat değilim,
Hayvanları severim
ama
gerçekçiyim.
gerçekçisin evet ama bilgisizsin. kısırlaştırmanın gerçekte basit ve ucuz işlem olduğu bilmiyorsun.

amacımız kedileri çoğaltmak değil şehirlerde yaşamalarını engellemek. belirli bir sayıya gelince çota diye bi anda toplu katliam olmaz, zaten zırt pırt ölüyorlar.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Mesaj tarihi:
Peki o zaman siz kazandınız bütün sokak hayvanları çoğalsın, kimse dokunmasın onlara hatta sokaktaki insanlardan daha öncelikli olarak onlara değer verelim, binlerce yavru olsun ki görünce daha çok OWWWW ne şirin diyelim, geceleri ara sokaklarda onlu gruplarla devriye gezsin belki hırsızları uzak tutarlar belkide ev sahiplerini evlerine yaklaştırmazlar.
Ya vicdanınızı bir kenara koyunda mantıklı olarak düşünün. Sokaktaki sayıları arttıkça yapılacak olan ne yazık ki sayısı azaltma işlemi çok daha zor ve acı dolu olacak. Kısırlaştırma konuştuğumuz gibi bir çözüm ama % kaçına yapabileceksiniz?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
said:
Suark, 29 Temmuz 2005 13:46 tarihinde demiş ki:
Valla sokaklarda ölmüş kedi köpek görmek isterseniz devam edin, hem zaten çoğalmaları ciddi bir tehlike.
Bir kere bu hayvanlar çoğaldıkça bizi yerimizden edicek hatta gidemeyeceğimiz yerler olacak.
Trafik kazaları kesinlikle artacak.
vs vs vs,
Hepsini toplayıp doğaya atıcan,ozaman da orda ölücekler.
Sonuç kaçınılmaz

Ya kusura bakmayinda Hani bilgisayarlarin ilerleyip bizi evlerimizden edecekler deseniz bi yere kadar da.
Kedi köpeklerin birlik olup coğalip bizleri evimizden atmalarini düşünen birisinin Ben gerçekciyim demesi çok saçma geliyor.

Senin için gerçek bumu ?
Sen bunu derkende ayni zamanda insanlari komik duruma düşürüyorsun. Artik ordu da gitsin o zaman kedi köpek avina. Hilmi Özkök olanüstü hal ilan etsin yollarda tanklar RYX ler gezsin kedi köpek avlasin. Eli silah tutan herkezi askere alalaim kedi köpeklerle savaşalim.[signature][hline]Moon Askerde
Annem mektup atmaz.Çünkü 24 saat internet ve mail var.
Arkadaşlarim aramaz MSN var.
Annem odami arar ulaşamaz.Moon düğünde
tonmaister ve dj lik yapar
Moon nabar ? içine tükürür bole askerliğin.

Follow the energizer tav$ani
Sultan's Of The Dav$ans
Mesaj tarihi:
said:
bLackcha0s, 29 Temmuz 2005 13:44 tarihinde demiş ki:
Ya Rahan böyle düşünrsek o zaman insanlarında kısırlaştırılması lazım.
Abuk subuk bahanelerle evleri bombalanacağına petrol adına çocuklar kadınlar öldürüleceğine ufacık çocuklara tecavuz edileceğine
insanlar kısırlaştırılsın daha iyi...
insanlık soyunun devam etmesinin doğaya olan etkilerini azaltmaya uğraşıyoruz. biraz amaca aykırı olur bu.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Mesaj tarihi:
abarttın o şekilde değil.
öh yani
Bak misal x semtinde köpekler yoğun olur,bu yavrularının yoğun olduğu yani onlara tehdit oluşturabilcek varlıkların oralara gelmemesi gerektiğini gösterir.
Şimdi ayşe,fatmayla oyun oynucak.Babasına gidiyor
-"baba sokağa inip sek sek[neyse onun adı artık] oynayabilirmiyiz fatmayla"
baba tereddutlu
ya olmaz dicek ya da yanında birilerini vericek.
Zaten yeteri kadar insanlarla problemimiz var bide şunları katmayalım[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
said:
Christoph_Vassel, 29 Temmuz 2005 13:57 tarihinde demiş ki:
direk belediye öldürülsün..

laglısın sanırım =)[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 29 Temmuz 2005 13:53 tarihinde demiş ki:
Ya vicdanınızı bir kenara koyunda mantıklı olarak düşünün. Sokaktaki sayıları arttıkça yapılacak olan ne yazık ki sayısı azaltma işlemi çok daha zor ve acı dolu olacak. Kısırlaştırma konuştuğumuz gibi bir çözüm ama % kaçına yapabileceksiniz?
duygusal davrandığımızı iddia etmekten başka bir argümanın yok mu?

hayır duygusal davranmıyoruz, hayvanlarla ilgili duygusal davranmayı bırakalı çok oldu. (çok çabuk ölüyorlar ben napayım?) duygusal davranırsam yardım edemem zaten.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Mesaj tarihi:
kısırlaştırma ucuzmu ki?
hım
peki nasıl ilaçlamı oluyor yoksa organ kesilerek mi?[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
@Suark. ilaçla ancak kızgınlığını geçirebilirsin ve pahalıya gelir. 3 aylık iğne 30 milyon, tabletler var haftalık onlarda bi işe yaramaz.

kısırlaştırmayı gönüllü veterinerler bedavaya yapıyor.
ve sayıları cidden çok. bakımı max 2-3 gün sonra koşturmaya devam.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Mesaj tarihi:
gonullu veterınerler harici bide eleman tutmak lazım.E elemanlar neyle hayvan arıcak araç lazım,ona benzin lazım
Kopekler nasıl çekilcek onun uzerınde dusunmek lazım.
Yaralanmalar için hastane masrafları lazım.
misal.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
hayvanları toplayan görevliler, araçlar zaten var, köpeklere dikkat edin bazılarını kulağında plastik küpe vardır, onlar aşılanmış olanlar.
ayrıcana sayıları köpeklerden kat kat fazla olan kedileri yakalamak da kolay.

şu anlık sadece etrafımdaki hayvanları kurtarabiliyorum ilerde doğru düzgün bi gelirim olursa belki daha geniş şeyler yapabilirim. kaldı ki hayvanları koruma derneği veya benzeri kuruluşlar, şehirdeki hayvanların olabilecek en makul yoldan kurtarılması vs için gayet kolay sponsor/para bulur.
[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*

[Bu mesaj Rahan tarafından 29 Temmuz 2005 14:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ahlaki bir tartışma yaparken bence zaten duyguların yeri önemlidir. Ahlakın dışında bu işi sayısal olarak ele alırsak, eğer belediyenin etkisi altında bike sokak hayvanlarının dediğinizi gibi çoğalma potansiyeli olsaydı bence bugüne kadar zaten olurdu. Bence şu ana kadar yapılan toplama ve kısırlaştırma işlemleri işe yarıyor ayrıca ormandan çıktı diye doğa kanunları işlemiyor değil, hala köpekler şehirde ölüyor adaptasyon yetenkleri insanlarınki kadar iyi olmadığı için. Doğada dengesiz olan tek şey sokak hayvanlarının sayısı değil, hava kirliliği, insan nüfusu, adam gibi inşa edilmemiş barajların yarattığı sorunlar. Eh tabi iş böyle olunca insanlarda anlık çözümlere gitmek istiyor mantıklı planlar üretipte sonucunu beklemektense. Onun dışında ilerde gelebilecek olan sorulara karşıda cevap vereyim, kuduz aşısı oldum orta 2deyken bir kaç ay boyunca ve hayvanların aşılanmasına yardım için para bağışında bulundum (hatta kendi sitemizde ki köpeklerin aşılanması için vs), illa yardım etmek için sokak peşinde koşturup hayvan toplamanız gerekmiyor, olayı trajikleştirmeye gerek yok. Gidip bir beş milyon etseniz ya da kendi mahallenizde birşeyler organize etseniz yeter, zaten biri öncü olunca yardım etmeye gönüllü biri çıkar.

Burdan da söylüyorum evet eğer Türkiyedeki her apartmanın önünde 10ar kedi, köpek olsaydı ve hepsini toplatmak gerçekten mümkiniyetin dışında olsaydı, böyle bir yaklaşıma bukadar tepki göstermezdim ama bence bazı insanlar bu işi duygusallıktan kurtulupta mantıkla ele alacağım diye içinde bulunduğumuz durum için fazla uç noktalara gidiyor.[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S

[Bu mesaj Ardeth tarafından 29 Temmuz 2005 14:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Valla bizim burda geceleri rahat 20-30 köpek fink atıyor ve ben siteye girerken rahatsız oluyorum. O köpekler olmasa hayatımdan birşey eksilmez. Sonuçta ne kimseyi koruyor ne de başka bir işe yarıyorlar. Sabaha kadar uyutmadıkları oluyor. Evet bencilce belki ama onlar beni rahatsız ettiğinde bir olmuyorda ben köpekleri rahatsız ettiğimde bu kadar tepki alıyor isem yokolmaları taraftarıyım.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
  • Yeni Oluştur...