Spastik_Serce Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: Beatlefan, 28 Temmuz 2005 16:33 tarihinde demiş ki: ya benim anlamadığım şu,bir insan diğerini bıçaklasa,bıçaklanan insan,kendisini bıçaklayandan nefret eder di mi?diğer tüm insanlardan değil. e peki neden bir köpek ısırdığında bütün köpeklerden nefret edip hepsi öldürülsün isteniyor ki? bu mesaja katılanlara soruyorum Bakın bugun ınsanları tanırız, ne dediğini anlarız, diğer insanlarda tanır. Sonuçta rahatça konuşuruz anlaşırız. XXX tinercisinin ne olduğunu bildiğimiz için nefret ederiz. YYY tinercisinden de nefret ederiz. Ama diğer insanlardan nefret etmeyiz, çünkü zarar vericek olanları azdır. Zarar verecek olanlarda kendilerini öyle yada böyle belli ederler. Köpeklerin kuduz olanı saldırır. Peki sen bir bakışta gözünden mi anlıyorsun? bu köpek kuduz, bu manyak, bu abazan. Çikolata ile araba tekerleğini birbirine benzetiyorsunuz ya. bunlar nasıl örnekler. Mesaj Önizlemesi yokmu bu sitede, gönder demeden okusalar insanlar. Absolut ne güzel açıklıyor, bağırmalar mı dersın, falan filan. Mesaj anlamsız bence beat. Bu topicte bir arkadaşımız da yazmış. Çok iyi anlaştığı köpeği birden saldırmış. Şimdi bu yazımı okurken bonecrusher çıkıp "yok yok ayk çok iyidir bana saldırmaz" diye düşünür kesin. Ayk la konuştunmu?[signature][hline]Deli333
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Yani kısırlaştırma da aslında bir anlamda soykırım oluyor ama en azından direk vahşet değil. Bir yere bırakmakta çözüm gibi de olsa o bırakılan yer bir zaman sonra hayvan dolacak. Yabancı ölkelerde bu problem nasıl çözüldü veya azaltıldı hayvan sayısı bilen var mı? Avrupalıları tanıyorsam büyük bir katliam sonrası kontrol altına almışlardır gibime geliyor başıboş hayvan sayısını ama bunu bir yerde okuyamayız.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Evin köpeği bile bebeği parçalayabiliyor sokaktaki köpek mi saldırmayacak. Konu dağılmasın çözüm arıyoruz ne yapılabilir veya bu problemi halletmiş ülkeler ne yapmış diye.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 anketi yapanlara, cevabı buldum. kedileri bir yerde, köpekleri de bir yerde toplayıp, 3 diyince pvp yi başlatmak. kalan sağlarada ödül diye zehirli kıyma..[signature][hline]Deli333
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Birlikte olmalarını engellersek aslında çok daha iyi olur. Yani ben tek başına saldıran bir köpeğe rastlamadım,[anca anne falan].Grup olmaları gerekiyor sanırım Kısırlaştırmak onları daha bi vahşileştirir bence.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 köpekler gay'leşmeye başlıyorlarmış.[signature][hline]Deli333
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 kediler zaten gay.Erkekleri ergen olmadan buyuk erkekler tarafından cinsel tacize uğrarlarmış[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Bence boşuna parmaklarımızı ve beynimizi yoruyoruz. İnsanına sahip çıkamayan bir ülkeden hayvanlarına sahip çıkmasını beklemek kara mizah gibi geliyor[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani / Gizli Ninja2 Diablesse [Black Sabbath] Burning Legion Karakedi, 23 Temmuz 2005 17:14 demişki: accaz be güzelim. bi server gelsin. acmayan dynamik gibi kel olsun
Beatlefan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: Spastik_Serce, 28 Temmuz 2005 17:16 tarihinde demiş ki: said: Beatlefan, 28 Temmuz 2005 16:33 tarihinde demiş ki: ya benim anlamadığım şu,bir insan diğerini bıçaklasa,bıçaklanan insan,kendisini bıçaklayandan nefret eder di mi?diğer tüm insanlardan değil. e peki neden bir köpek ısırdığında bütün köpeklerden nefret edip hepsi öldürülsün isteniyor ki? bu mesaja katılanlara soruyorum Bakın bugun ınsanları tanırız, ne dediğini anlarız, diğer insanlarda tanır. Sonuçta rahatça konuşuruz anlaşırız. XXX tinercisinin ne olduğunu bildiğimiz için nefret ederiz. YYY tinercisinden de nefret ederiz. Ama diğer insanlardan nefret etmeyiz, çünkü zarar vericek olanları azdır. Zarar verecek olanlarda kendilerini öyle yada böyle belli ederler. Köpeklerin kuduz olanı saldırır. Peki sen bir bakışta gözünden mi anlıyorsun? bu köpek kuduz, bu manyak, bu abazan. Çikolata ile araba tekerleğini birbirine benzetiyorsunuz ya. bunlar nasıl örnekler. Mesaj Önizlemesi yokmu bu sitede, gönder demeden okusalar insanlar. Absolut ne güzel açıklıyor, bağırmalar mı dersın, falan filan. Mesaj anlamsız bence beat. Bu topicte bir arkadaşımız da yazmış. Çok iyi anlaştığı köpeği birden saldırmış. Şimdi bu yazımı okurken bonecrusher çıkıp "yok yok ayk çok iyidir bana saldırmaz" diye düşünür kesin. Ayk la konuştunmu? ya aslında olay tinerci de değil,tinerci olmayan nice insanlar da çok tehlikeli olabilir,onların da gözünden tanıyamayız,ya tehlike diyorsunuz da,kedi köpek değil,nice böcekler de bazen çok tehlikeli olabiliyor,onların da soylarını tüketelim o zaman.ya kuduz olan ya da zarar verecek hayvanları bir bakışta tanıyamayacak olmamız doğrudur evet ama bu hadi soylarınız tüketelim oleeeey deme hakkını tanımaz bize.[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make... All you need is love
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Peki ne yapalım sen söyle o zaman?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: DiaBLeSSe, 28 Temmuz 2005 17:34 tarihinde demiş ki: İnsanına sahip çıkamayan bir ülkeden hayvanlarına sahip çıkmasını beklemek kara mizah gibi geliyor +1 işte bu.Önce kendi sorunlarımıza bakalım[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 En mantıklı çözüm kısırlaştırma. Bunu daha öncede belirttim. Olmadık şeylere bütçe ayrılıyor, bunada ayrılılsın.[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani / Gizli Ninja2 Diablesse [Black Sabbath] Burning Legion Karakedi, 23 Temmuz 2005 17:14 demişki: accaz be güzelim. bi server gelsin. acmayan dynamik gibi kel olsun
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Kısırlaştırma tabiki en mantıklı ve belki uygarca olanı. Ama sonuçta o da bir nevi soykırım oluyor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 kısırlaşan hayvan saldırganlaşmaz mı? bilmiyorum da ondan soruyorum[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Beatlefan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 kısırlaştırılırsa hayvanlar üreyemez bol bol,bu sayede sayıları artmaz ve hayvan sayısı dengelenir. ikinci yöntem olarak da hayvan barınaklarını öneriyorum. hayvanlar için adam gibi bikaç barınak hariç barınak yok istanbulda farkındasınız di mi? öldürülmekten başka bir çarenin olmadığı söyleniyor ama ben bunu kabul etmekte zorlanıyorum. zavallı bir sürü hayvan da sırf tehlikeli olma ihtimali yüzünden öldürülecek,bu vahşet değil midir yaa???[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make... All you need is love
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: Absolut, 28 Temmuz 2005 17:21 tarihinde demiş ki: Evin köpeği bile bebeği parçalayabiliyor sokaktaki köpek mi saldırmayacak. bir anne bile çocuğunu öldürebiliyor, sokaktaki insan mı öldürmüycek?[signature][hline]Beş Hececiler
Zagg Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: sirplayA, 27 Temmuz 2005 01:54 tarihinde demiş ki: allahin verdigi can'i almak sadece allah'a mahsustur. [signature][hline]Ben bir mülteciyim burada aslında sınır yok, kazanmak kaybetmek yok..
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: Zagg, 28 Temmuz 2005 17:50 tarihinde demiş ki: said: sirplayA, 27 Temmuz 2005 01:54 tarihinde demiş ki: allahin verdigi can'i almak sadece allah'a mahsustur. hayvanlar ole dusunmuor ama.Savunucaz kendimizi dimi?[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: Bonecrusher, 28 Temmuz 2005 17:49 tarihinde demiş ki: said: Absolut, 28 Temmuz 2005 17:21 tarihinde demiş ki: Evin köpeği bile bebeği parçalayabiliyor sokaktaki köpek mi saldırmayacak. bir anne bile çocuğunu öldürebiliyor, sokaktaki insan mı öldürmüycek? İşte o yüzden evimde adam beslemiyorum. :) İnsanla köpeği kediyi hala bir tutuyorsun ya inanılmazsın :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Beatlefan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 bu arada gerzek belediyelerin sokak köpeklerini ve kedilerini zehirleyeceğiz diye sahibi olan evcil kedi köpekleri de zehirlemeleri var ki o konu apayrı bir şey zaten,ona söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum.[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make... All you need is love
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: Spastik_Serce, 28 Temmuz 2005 17:16 tarihinde demiş ki: said: Beatlefan, 28 Temmuz 2005 16:33 tarihinde demiş ki: ya benim anlamadığım şu,bir insan diğerini bıçaklasa,bıçaklanan insan,kendisini bıçaklayandan nefret eder di mi?diğer tüm insanlardan değil. e peki neden bir köpek ısırdığında bütün köpeklerden nefret edip hepsi öldürülsün isteniyor ki? bu mesaja katılanlara soruyorum Köpeklerin kuduz olanı saldırır. Peki sen bir bakışta gözünden mi anlıyorsun? bu köpek kuduz, bu manyak, bu abazan. Çikolata ile araba tekerleğini birbirine benzetiyorsunuz ya. bunlar nasıl örnekler. Mesaj Önizlemesi yokmu bu sitede, gönder demeden okusalar insanlar. Absolut ne güzel açıklıyor, bağırmalar mı dersın, falan filan. Mesaj anlamsız bence beat. Bu topicte bir arkadaşımız da yazmış. Çok iyi anlaştığı köpeği birden saldırmış. Şimdi bu yazımı okurken bonecrusher çıkıp "yok yok ayk çok iyidir bana saldırmaz" diye düşünür kesin. Ayk la konuştunmu? hayvanları savunanların mesajlarını anlamsız bulup absolut ne güzel açıklıyor diyorsun. e siz böyle düşündükçe biz burda ne desek de suçlu biz oluyoruz. bir kürt çıkıp "Apo" adıyla bazı kürtleri ve türkleri organize edip terör suçu yapıyor diye tüm kürtleri suçlu görüyor muyuz? ama siz burda tüm köpekleri suçlu görüyorsunuz. köpekler durduk yere kuduz olmaz. kuduzluk bir hastalıktır ve tüm köpekler de kuduz olmaz. şimdi insanlarla kıyaslıycam ama köpeklere karşı kin içinize işlediği için gene çıkıp "o mesajın çok gereksizdi" gibi şeyler diyceksiniz. insanlar da psikolojik bozukluklar yaşayabiliyor. çıkıp seri katillik yapıyor. e peki bu durumda tüm insanlar potansiyel seri katil mi oluyor? köpek konusunda bilgili tüm insanlar, "sokak köpekleri mahalleyi korur" diyor siz ise "tüm köpekler kuduzdur, insanları yer ısırır parçalar". birisinin çok iyi anlaştığı köpek birden sardırmış. tamam hemen gidip haçlı seferi düzenliyin tüm köpeklere. ne de olsa tüm köpekler birer kan emici vampir. evet, var öyle köpekler de. ama kedilerde daha çok sık rastlanıyor. nedensiz yere tırmık, pençe gibi şeyler yapmaktan çekinmez kediler, ama köpekler çekinir. belirli bir rahatsızlığı yokken, veya boynunu kırmaya kalkmassan ısırmaz birşey yapmaz. ayrıca bazı şeyler var. pitbull, doberman gibi köpekler, büyüdükçe beyinleri kafataslarına sığamıyormuş, sonra çıldırıp sahiplerine saldırabiliyormuş. duyduğum bu şey yanlış olabilir. ama bu tip köpeklerde "iyi geçinirken sahibine saldırmak" gibi olaylar yaşanabiliniyormuş. sen bir bakışta bir insanın tinerci olup olmadığını, sarhoş olup olmadığını anlıyabiliyor musun? kuduzluk da böyle birşeydir. sakin sakin yerinde oturan bir köpek mi kuduzdur, yoksa ağzından köpükler saçıp etrafta koşturan bir köpek mi kuduzdur? ayk iyidir bana birşey yapmaz demiyorum. işi iyice çarpıtmaya başladınız çok güzel. köpekler genel olarak ona yemek veren ve sevgi veren kişilere sadık olurlar. kedilerin tersine, köpeği besledikçe sana daha çok bağlanır. ölen sahibinin başında günlerce bekliyen köpek duydum ama kedi duymadım. ha bi de "köpek kuduzsa sana saldırıyorsa, ne yapacaksın? oturup felsefe mi tartışacaksın" da diyebilirsiniz. e aynı şey insanlarla da geçerli değil midir? bir insan cinnet geçirmişse, sen ona "merhaba aylin, öklit bir gün demiştir ki..." gibi muhabbete girebileceğini mi sanıyorsun? her gün cinnet geçirip kocasını karısını çocuğunu öldüren insanların haberlerini duymuyor muyuz? ama ilginçtir burda bizle sidik yarışına girdiniz. köpeklerle ilgili bilginiz ne kadar ya onu sormak istiyorum. benim annemi küçükken köpek ısırmış, ama kendisinin yaramazlığından dolayı ısırmış. durduk yere köpek gidip ısırmamış yani. ancak sizin gibi böyle gelip köpeklere ölüm, yaşasın kentleşme gibi polemiklere girmiyor. ama pardon. tabii milletimiz "insanlar diğer canlılardan daha überdir, hayvanlar değersiz varlıklardır" ve "köpeklerin dişi sivridir, havlayan bir insan yiyen canavardır, her köpek kuduzdur, sakın yaklaşma" fikirleriyle doğup büyüp ve yaşadıklarından, burda benim size karşı köpekleri savunmam, deveye hendek atlatmaktan daha çok saçma ve zor bir iş. size her köpeğin potansiyel katil veya saldırgan kuduz yaratık olmadığını açıklamaya çalışıyor, ama köpeklere karşı olan bu sosyal fobi yüzünden eminim bütün bunlar size zırva gibi geliyordur. said: Absolut, 28 Temmuz 2005 17:55 tarihinde demiş ki: İşte o yüzden evimde adam beslemiyorum. :) İnsanla köpeği kediyi hala bir tutuyorsun ya inanılmazsın :) evinde adam besliyorsun işte. karın var, çocuğun var. hatta angelina jolie gibi insanlar üvey evlat felan da alıyor.[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 28 Temmuz 2005 18:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 iide bone sen hala insanlar hayvanı bır tutarak karşılaştırıosun. Neyse ztn atladık onnarı bız, Öldürmek yannış peki ne yapmak lazım?onu düşünüyoruz[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: Spastik_Serce, 28 Temmuz 2005 17:23 tarihinde demiş ki: anketi yapanlara, cevabı buldum. kedileri bir yerde, köpekleri de bir yerde toplayıp, 3 diyince pvp yi başlatmak. kalan sağlarada ödül diye zehirli kıyma.. bunu ciddi anlamda söylediysem, umarım birkaç sayfa önce linklediğim sayfadaki adamın durumuna düşersin, belki o zaman bu söylediklerinden utanırsın.[signature][hline]Beş Hececiler
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: Suark, 28 Temmuz 2005 18:14 tarihinde demiş ki: iide bone sen hala insanlar hayvanı bır tutarak karşılaştırıosun. Neyse ztn atladık onnarı bız, Öldürmek yannış peki ne yapmak lazım?onu düşünüyoruz öldürelim ya hepsini, en iyisi o aslında. ne haddime, nasıl olur da insanları hayvanlarla bir tutuyorum di mi :) onlar ev, araba felan satın alabiliyor mi, demek ki en üstün varlık biziz, oley. kafayı yedi[signature][hline]Beş Hececiler
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Yok öldürelim demiyorum ztn o lafımı geri aldım ben çoktan.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Öne çıkan mesajlar