Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekskavatör kullanmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

varya şu araçlar
paletli hani.
ekskavatör denir. back-hoe denir. beko derler halk arasında.
hastasıyımdır küçüklüümden beri:) hep kullanmak istemişimdir.

bu cihaz işte:)
Neyse. 1 ay Trabzonda şantiyede kaldım ya. Orada sonunda fırsat bulabildim:) operatörü kafaladık gittik bindik araca. Neyse işte gösterdi falan. Aman allam çok zevkli bir olay. Koltuklarıda acaip rahat bu araçların bi oturuyosun oh bilgisayar koltuğu halt etmiş yanında:).
Neyse işte bindik bu araca. Harbiden yüksek birşey ama zor çıkıyorsun tepesine. İşte motoru çalıştırdıktan sonra tamamı otomatik bir makine yani gaz kolu molu yok. Gazı manuel olarak sabitliyebiliyorsun tabi o ayrı.
Gazı pedal ile değil bilgisayar ile kontrol ediyorsun bi gösterge var oklara bastıkca motor süratleniyor.
Bu yeni model ekskavatörlerin en büyük özelliği tamamının hidrolik ile çalışması. Yani motor birtek hidrolik pompa görevi görüyo. Hareket eden her parça hidrolik.

İşte neyse 2 tane joystick şeklinde kolu var bunun. 2 tanede pedalı var.
Pedalların herbiri ileri geri hareket edebiliyo. paletleri kontrol ediyo bunlar acaip eylenceli langır lungur gidiyo ya:).
Joysticklerden sağdakinin kontrolleri ise sağa sola eğince kovayı topluyor. İleri geri yapınca bu kolun tamamı hareket ediyor. (araca en yakın olan bağdan hareket ediyo yani.)
Soldaki joystickin üstünde metal parçalar var. Elin buraya değince araç gazı açıyor elini çekince idle moduna geçiyor motoru çok yavaş devirlere düşüyo.
Sağa sola yapınca paletler yerden sabitken aracın üst tarafının tamamı sağa sola dönüyor.
İleri geri yapınca bu kepçeye bağlı kolun 2. eklemi hareket ediyor.

3-4 saat kullandım işte bu aracı:) Düz sayılabilicek bir alanda operatörü nehirde balık tutarken (babam duysa fena olur valla eheh) onun yaptığı yerden devam ettim:) Tabi ben 1dk da 3kova taşırsam o 5 kova taşıyo.
Tabi mamül taşımada pek bi olay yok gayet basit şekilde topla doldur sal boşalt şeklinde yapıyosun.
Ama taş çıkınca olay değişiyo. O taşı yerinden herkez sökemiyo. Ben bitane taşı sökmüştüm baya büyük çıkmıştı işte tam kovaya aldım kenara atıcam yanlışlıkla tam yolun üstüne laap diye düşürdüm. Tam önümde duruyo ama. Kepçe yetişmiyor okadar yakına biraz ileri gitsem 2 metre yükseklik var:). Adamı çağırdım gitti kepçe ile çarpa çarpa yolun dışına attı tam aşağı yuvarlenırkende kepçenin kovası ile havada tuttu eh oha şeklinde tepki verdim.

İnsanın hayatında denemesi gereken şeylerden birisi olduğuna inanıyorum.
Paletli araç kullanmak ve iş makinası kullanmak:).[signature][hline]kedi

Mesaj tarihi:
Chem cesetleri iyi gömdün demi ? Mazallah erken bulurlarda istanbulda biraz takılmadan sübyan koğuşuna gidersin.. hem orda cok pis beko kullanıyolarmış bak takılırsınız siz beko beko ..[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
asıldık ey halkım, unutma bizi...
Deniz Gezmiş
Mesaj tarihi:
beko kullanmak tek amacım oldu artık. :P[signature][hline]Lölö Mustafa sizleri pek severdi...
Raistin ,07 Temmuz 2005 00:10 tarihinde demiş ki:
1 vanil eski bile sayılmaz daha 6 aylık, 2 daha adma akıllı ne bi postunu ne davranbışlıı gordum ,3 daha 1k emsajı biel yok o zaman bu kişi nasıl seçildi merake diyorum.. ki bayan olması buraya başka kuşkularıda getiriyor...
Mesaj tarihi:
amelelik sayılmıyor operatörlük:) Ayrıca kendi aracın varsa ayda 6000ytl ye bir şirkete kiralıyabiliyorsun. Mazotu falan onlar veriyor. Kendin gidip çalışırsan 600-700ytl de maaş alıyorsun. Taşıdığın 1ton toprak başınma ortalama 2dolar ve 1 ton kaya başına 6dolar veriyorlar (çıkarması daha zor olduu için:)) Kovasını tepeleme doldurursan 2-3ton alabiliyor. Dakikada 10kova taşısan 20dolar işte oradan hesap edin:).

Ama parça kırmıyacaksın. Kırdınmı yandın:).[signature][hline]kedi
Mesaj tarihi:
patinaj bölümü plz :-P
ben hep böyle koca güllelerle bina yıkmak istemişimdir, sallıycaksın duvara doğru baammm diye, süper bişey.gülle denmiyo o araçlara sanırım ama, vinç gibi bişey hani ucunda top var.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Mesaj tarihi:
Harbi çok zevkli.
Netten sipariş verebileceğim bi yer varmı ?[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

[b][b]Böyle yazmak çok zevkli şimdilik burda böyle bi yazı var.Under cons hesabı güzel bir özlü söz bulup kondurucam buraya...[/b][/b]
bLogger oLdum ben!
Mesaj tarihi:
emulede var çekiyorum ben :P
bunları kullanmak için bi eğitim filan gerekiyo heralde di mi?ehliyet falan gerekmiyodur trafiğe çıkmıyosan..[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Mesaj tarihi:
said:
Chemical, 01 Ağustos 2005 17:50 tarihinde demiş ki:
amelelik sayılmıyor operatörlük:) Ayrıca kendi aracın varsa ayda 6000ytl ye bir şirkete kiralıyabiliyorsun. Mazotu falan onlar veriyor. Kendin gidip çalışırsan 600-700ytl de maaş alıyorsun. Taşıdığın 1ton toprak başınma ortalama 2dolar ve 1 ton kaya başına 6dolar veriyorlar (çıkarması daha zor olduu için:)) Kovasını tepeleme doldurursan 2-3ton alabiliyor. Dakikada 10kova taşısan 20dolar işte oradan hesap edin:).

Ama parça kırmıyacaksın. Kırdınmı yandın:).

AMELE OLCAM ![signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Mesaj tarihi:
said:
Chemical, 01 Ağustos 2005 17:52 tarihinde demiş ki:
ne alakası var patinaj ile:) otomobil dünyası orası.
Ayrıca trafiğe çıkamazsın bununla:P yassah. Asfaltı parçalıyo.
?
e mesela bir şantiyeden başka şantiyeye gitçen gidebileceğin tek yol karayolu o zaman ne yapıyon dağa bayıra mı sürüyon :)[signature][hline]Viva la creativa!!!
ThIs gAmE LoVeS Me
mon bloque
Mesaj tarihi:
bunları taşıyan özel araçlar var diye biliyorum ben ya, kocaman tırımsı şeyler.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Mesaj tarihi:
abi çok basit bi soru cevabıda gelmiş:) Kasası açık rampası olan tırın arkasına çıkartıyorsun ööle gidiyor.

Ayrıca bunların yürüme takımları ile 100km falan gitmek imkansız.
Birincisi yürüme hızında ilerliyor.
İkincisi 100km ye ulaşmadan tamamı aşınır:). Ayrıca çokta pahalı bu palet takımları.
Tanklarda farklı tabi onlar uzun yol gitmek için tasarlanıyor ama onlarlada okadar dik yerleri çıkamazsın.[signature][hline]kedi
Mesaj tarihi:
ben de cok iyi bob-cat kullanirim . ciddi diyorum :D[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
said:
St_Dreamer, 01 Ağustos 2005 18:01 tarihinde demiş ki:
said:
Chemical, 01 Ağustos 2005 17:52 tarihinde demiş ki:
ne alakası var patinaj ile:) otomobil dünyası orası.
Ayrıca trafiğe çıkamazsın bununla:P yassah. Asfaltı parçalıyo.
?
e mesela bir şantiyeden başka şantiyeye gitçen gidebileceğin tek yol karayolu o zaman ne yapıyon dağa bayıra mı sürüyon :)

Böyle bir alet ile uzun yola çıkmak hem aleti parçalar, hem yolları zedeler hem de yakıt olarak şirketi göçertir :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
chemical aştın vallahi sen zaten denemediğin bir o kalmıştı :-p
ne kadar zevklidir bilmiyorum ama dreamland vb. yerlerde onların oyuncak tarzında olanlarını hatırlıyorum, sahtesini denemek isteyenlere duyurulur :-p[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Mesaj tarihi:
chemical bütün arzularını gerçekleştirmek istiyosan

*Bekoyla alüminyumları al
*Yerde duran go cartının üstüne güzelce yerleştir
*Ekskavatörden in :)
*Gocarta bin
oldu sanırım :P[signature][hline] @+Le'PhAnTom+@
∏ ψ m ρ l-l Σ † Д Μ ζ Ŋ ε
  • Yeni Oluştur...