Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warcraft Serisi

Phrexian

Öne çıkan mesajlar

great (?) alliance
horde
scourge
ve burning legion

evet burning legion kaldı.
thrall ve jaina sadece bunların istilasını durdurdu.
asıl güç sargerasın elinde, ki sargeras da kolay bir lokma değil.
lvl 5000+ mob gibi düşün adamı :)[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

illidianı arthas kesmedimi yaw?
thralle insnaların arası açıldı exp da thralle tuzak kuruluyordu humanlar adina o yüzden o is yas
arthasdan intikam alamaz o hatun ezik arthas asti artik anca medivh ellesirse bisi olur yada ne biliyim jana ya asik fln olur :P
geridede lichi birakti unutmayino hatunu yer o
Sosyal ağlarda paylaş

Sargerası biliyorum,ama o şu an derinde bir yerde zincirli değil mi?Gul'dan falan ölüyor hatta yolunda.O yüzden biri gelip açana dek orada kalır sanıyorum.Bu arada Great Allianceden kastım,Scourge'nin korkusuyla Jaina-Thrall ve Furion-Tauren(unuttum ismini) arasındaki ilişkiler sayesinde Alliance-Horde birleşebilir diye düşünüyorum çünkü başka yoldan iki ayrı kutup deve gibi Scourgeyle baş edemezler.Hele birde Kael ve Slyvanas'ın direk Arthasa olan kinleri onları ne olursa olsun Scourge'nin karşısına itecektir.Ama eğer burda yazanlar doğru giderse boşta kalan Burning Legion,onlara ne olacak?Ner'zhul'le Sargeras arasındaki durum ne?Sanırım Ner'zhul'ü oraya kapama emrini veren Sargeras olduğundan Ner'zhul Burning Legion falan dinlemeden dümdüz gidecek..[signature][hline]May Akıl Fikir Be With You Young Human..amin ceday abi,cümlemizle

Lancelion-Human Paladin-Level 4*
Sosyal ağlarda paylaş

illidian'ı arthas kesti ama öldürmedi.
adamın insafı blizzard'a kaldı.

büyük ihtimalle blizzard illidan'ı öldürmüycek ve hikayeyi devam ettircek.
ama şöyle birşey de diyebilir. "yarası ağırdı, karlar üzerine yığıldı ve bir daha kalkamadı.." vs vs.

belki de biz horde vs alliance yaparken, naga+blood elf+illidan taa northrend'de scourge ile savaşıyor bile olabilir.

sargeras hikayesini tam olarak anlamadım.
warcraft 3'te gul'dan'ın sargeras'ın mezarını açmaya gittiğini görüyoruz, ama yolda kocaman bir iblisle karşılaşıyor, sonra da ölüyordu.

bildiğim kadarıyla sargeras ufak bir kısmını dünyaya yolluyor, aegwyn bu kısmını kolayca yeniyor. ama bu sayede sargeras aegwyn'in içine giriyor, bebeğinin bedenine yerleşiyor.

e peki sonra noluyor? lothar gidip medivh'i kesiyor.

e o "beden" denilen şey aegwyn'in elindeydi en son. ne zaman orcların eline geçti, kısımlar eksik sanırım.

ayrıca "beden" gerçekten var mı o da meçhul. dediğim gibi "sargeras'ın küçük bir kısmıyla savaştığı" söyleniyor. e o zaman beden "sargerasın bedeni" sayılmaz, belki de bir illizyon felan olabilir o hadise.
tabutu açsan bile boş çıkabilir.

gul'dan'ın o tapınakta karşılaştığı düşmanın sargeras'ın kendisi olabileceğinden şüpheleniyorum.

Burning Legion boşta kaldı felan diyorsunuz da, yok öyle birşey. adamların başındaki Sargeras hala hayatta. Aktif bir rol oynamasa da, zaten şu ana kadar da tek bir "burning legion istilası" yaşandı. Onun farklı planları vardır bende.

Scourge'a gelirsem. Northrend'de ne oluyor ne bitiyor bilmiyoruz, Ancak Azeroth kıtasında scourge birlikleri her geçen gün azalıyor. Argent Dawn + Forsaken direk scourge'i emip kurutuyor resmen.

Lich King çok güçlü, ancak aktif bir rol oynamadığı sürece sırf scourge'la birşey yapabileceğini sanmıyorum.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

argent dawn forsakena bulaşmaz çünkü forsaken argent dawnın önemli üyelerinden biri. amacı undeadlere karşı crusade başlatmak değil scourgeları öldürmek.

forsaken birşey yapmadığı sürece alliance forsakena dalarsa, arkasında koskocaman horde var.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Medivh'in hala güçlerine sahip olması ile ilgili bir yorum yapcam.Dikkat ederseniz kitabın bir kısmında Khadgar hakkında zaman ile ilgili konuşuyorlar.Kum saati ve normal saat meseleside geçiyor arada.Orda Medivh'in dediği bir şey.Cümleyi tam oalrak hatırlıyamıyorum fakat şöyle birşeydi."Uzun zaman önce burda güçlü bir patlama oldu ve etrafındaki gerçekliği etkiledi." daha sonra Khadgar "Burada bir patlama olduğunu ve büyü olarak güçlü bir yere çevirdiğini ve sonra sen geldiğini söylüyorsun" diyor.Fakat olay asıl burdan sonra medivh'in verdiği cevapta."Ya eğer patlama benim zaten buraya geleceğimden ve buranın benim için hazır olması gerektiğinden olduysa".Şimdi Medivh en sonunda kuleyi ve her şeyi emip gidiyor.Yani zaten bu olayların olacağını biliyor.Şimdi aranızda ama onu sargeras yönetiyordu diyecekler olabilir.Aslında Sargeras hiçbir zaman Medivh'i tamamen yönetemedi.
Özellikle bu konuya Warcraft'ın DnD handbooklarının birinde deyiniliyor.Ne zaman Sargeras ile Medivh arasında bir mücadele olsa Medivh sessiz bir konumda konuşmadan konsantre olur.Bunlardan biride Khadgar kule de ilk olarak medivh ile konuşcakken oluyor.Birkaç dakka cevap vermemesinin nedeni bu.
Aslında ben Medivh'in guardian güçlerini kaybettiğini düşünmüyorum.Karazhan'ın oluşma ve bulunma nedeni bana göre sözde ölümünden sonra Medivh'i tekrar eski haline getirmek.Hatta kitabın sonunda Khadgar'ın Medivh'in yansıması ile yaptığı konuşmada biraz bunu destekliyor.Tabi yazar yine açık kapı bırakıp bir iki zıt fikire de olanak tanıyor.

Neyse ben böyle bir sonuca vardım.Fakat olay gerçekten karmaşık ve kesin bir çözüm çıkartmak şuan zor.[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

Mirekis lvl55 Orc Shaman -Frostwhisper
Sosyal ağlarda paylaş

illidandan umudu kesin artık arthasla baş edemez birliklerinide oyunda biz yenmiyormuyduk zaten birlikler yenildikten sonra ikisi kapışıyor illidanda yapışıyordu yere?
valla yeni bir oyun çıkmasına daha epey var o yüzden ne diyelimki belki bir ek paket daha çıkarırlar yeni oyun yerine yoksa 4-5 yıl min. bekleris
Sosyal ağlarda paylaş

Orada Illidan ölmüyor gibi duruyor,Arthas çizik atıp gidiyor,ayrıca arkadaşlardan duyduğuma göre zaten blizz forumlarındada Illi ölmeyecek türünden birşeyler yazılmış...

Hms,birde anlayamadığım şu,Forsaken ne zaman Thrall'la ilişki kurduda Horde'ye geçti?[signature][hline]May Akıl Fikir Be With You Young Human..amin ceday abi,cümlemizle

[Bu mesaj Lancelion tarafından 27 Temmuz 2005 14:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Medivh in gucunu kaybetmesiyle ilgili [war3 te].
Jaina gizlice arthas ve medivhi gizlice dinledikten sonra ortaya çıkıp,
i sense tremendous power with him gibisinden bişiler diyor.Yani bişiler var adamda hala =)[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Milamber, 27 Temmuz 2005 17:21 tarihinde demiş ki:
hmm dahada güzeli:) forsaken kim?

frozen throne oynadın mı?
e orda görüyoruz işte scourge'dan ayrılan sylvanas windrunner, kendi undead ordusunu kuruyor.

lich king'in zayıflamasını fırsat bilen sylvanas, arthas'a kazık atıyor ve scourge'u terkediyor.
sonra scourge'un akılsız zombileri gibi olmayan, daha aklı başında undeadleri topluyor, kendisinin yanında forsaken diye bir millet kuruyor.

ne zaman horde'a geçti? işte frozen throne ve wow arasındaki zamanda horde ile olan bağlarını kuvvetlendirmiş anladığım kadarıyla. tek başına hem alliance'a hem scourge'a hem de burning legion'a karşı hayatta kalması zor. bu yüzden horde ittifağına katıldı.
zaten wow'da başta horde seçtiğinizde horde hakkında "itilmişlerden oluşan bir birlik" gibisinden birşey yazıyor.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

oynadımda onlara forsake dendiğii hatırlamıyordum hatırlamış oldum :) ya o kız bir iş yapamaz ya kıl olmuştum ona arthasa ok attı zehilemeye çalıştı ne oldu?? adam tahta çıktı burdada görüldüğü gibi kötü ve güç peinde olan karakterleri seviyorum
bkz:anakin,arthas,sauron, biraz daha kasarsam epey bişi çıkar . iyi yaw canım çekti şimdi hafta sonu warcraft yükliyimde şöle eski anılarımız canlansın belki b.nete girerim tekrardan oyy oyy saolun
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 27 Temmuz 2005 18:05 tarihinde demiş ki:
...işte frozen throne ve wow arasındaki zamanda...

işte kilit nokta..burada ne olduğunu bilsek..[signature][hline]May Akıl Fikir Be With You Young Human..amin ceday abi,cümlemizle

[Bu mesaj Lancelion tarafından 27 Temmuz 2005 21:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hakakten kuzeyde ne oldu acaba.Bence ilk iş isyankar nerubianları indirmiştir arthas.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

anam anam gittim frozen thorne u baştan sona oynadım bitirdim şimdi abiler bu arthas adamı sonda kesiyor burada intikammı alıyor ? imana geliyormu yani? bence orası tam belli değil sonuçta tahta çıkıyor ama bundan sonra ne yapacağı meçhul forsakenler yerleşmişler arthasın birliklerinin onlarla savaşacağı muhakkak ama şu varki horde ne yapacak? bide arthasa ne oldu yeni lich king mi oldu :)
neyse baya karışmış işler ohh ne güzel kaosu seviyorum ...
Sosyal ağlarda paylaş

Ft ile wow arasında kalan zamanda olanların bi ozetini sunayım...

1)Arthas oturdu tahtına gelecek 100 yılda bol bol dusunerek neler yapacagını planlıyor...halada planlıyor....hala bak..
2)Illıdıan outlands e kacırılıyor kael ve Naga queen tarafından..orda guc topluyor hala..
3)muttefıklık barıs ateskes her ne varsa bozuluyor allıance ve horde arasında..yavas yavas oluyor buda
bellı baslı olaylar bunlar ıste..[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignorant fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Sosyal ağlarda paylaş

ya bide dikkat ettimde arthasın iyi olup olmayacağı belli değil intikamını aldı lich kingden kesti herifi illidianı önüne çıktığı için kesti ama öldürmedi isteseydi öldürürdü dikkat ettiyseniz son savaşa katılmamıştı archimond dünyayı becerecem fln diyince yanından ayrılmıştı . bence dünyaya düzeni o getirecek sırada büyük iblisler var sırayla doğruyo milleti bence onlara girecektir uğrunda king slayer denilesice insan o etrafta başka kral kalmadığına göre kral aramaz için seyahate çıkması muhtemel :P
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dragonutopia, 29 Temmuz 2005 09:39 tarihinde demiş ki:
Ft ile wow arasında kalan zamanda olanların bi ozetini sunayım...

1)Arthas oturdu tahtına gelecek 100 yılda bol bol dusunerek neler yapacagını planlıyor...halada planlıyor....hala bak..
2)Illıdıan outlands e kacırılıyor kael ve Naga queen tarafından..orda guc topluyor hala..
3)muttefıklık barıs ateskes her ne varsa bozuluyor allıance ve horde arasında..yavas yavas oluyor buda
bellı baslı olaylar bunlar ıste..

Offical mı,kendi yorumların mı?[signature][hline]May Akıl Fikir Be With You Young Human..amin ceday abi,cümlemizle

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 26 Temmuz 2005 01:33 tarihinde demiş ki:
said:
Milamber, 26 Temmuz 2005 00:08 tarihinde demiş ki:
büyücü gelecekten bişiyler görüyor son savaşa hazırlanıyor modunda ama yaptığı savaş son savaş değil garibime giden bu . okadar güçlü adam yutuyo her şeyi fln ama son savaşın bu olmadığını bilmiyor.

ek pakette başkaları piyasaya çıkıyor ve insanlar nerdeyse tamamen yok oluyor . yazarın ek paketten haberi olsaydı en azından son savaşa giriyoruz fln demezdi kitapta onada göndermeler yapardı.

1- dediğin sahneyi iyi açıklayamamışsın ama anladım dediğini.
2- bu dediğini hiç ama hiç anlamadım. hangi ek paketten bahsediyorsun sen?

şimdi sahneyi baştan alıyorum ben.
Medivh'in hikayesinden bahsediyorsun değil mi?

Medivh hangi oyunda vardı, biliyor musun?
Warcraft "1"

Warcraft 1'de, olaylar Goldshire ve Blackrock Spire arasında geçiyor.
Orc'lar Sargeras, yani Medivh sayesinde Azeroth'a geliyor. Ve burda istilaya başlıyor.

Medivh ise olan olaylara tepkisiz kalıyor. Khadgar, aslında içinde Sargeras olduğunu farkettiğinde, Lord Lothar sayesinde öldürüyor.

Warcraft 1'deki bu hikaye, aynen kitaba yansıtılmış.

Ancak Warcraft 1 için bir ek paketi çıkmadı.

Bu yüzden senaryoya devam ediyoruz.

Warcraft 2. Bu oyunda Orgrim Doomhammer komutasında orclar Lordaeron ile mücadele ediyor. Orc'lar Quel'Thalas'ı istila ediyor, ama Lothar ölümüne neden olsa da Orcları Blackrock spire'a kadar iteliyorlar, ve dark portal'ları yokediyorlar.

Warcraft 2, ek paket: Beyond The Dark Portal.
Bu oyunda Ner'zhul denilen Orc, Dark Portal'ları geri açmaya çalışıyor. Alliance ise bunu engellemek için Dreanor'a gidiyorlar. Khadgar'ın komutasındaki alliance, aylarca orclarla savaşıyorlar.
Dark Portal'lar açılmasına rağmen, kontrolden çıkıyor ve Dreanor'u yoketmeye başlıyor. Alliance, Azeroth da bu olaydan etkilenmesin diye Dark Portal'ları yokediyor.

Warcraft 2 ve Warcraft 3 arası.
Büyük Şef kitabında anlatılıyor zaten bu kısım. Ancak kısaca, Thrall insanların elinde büyüyor, ama orc olan halkını biraraya getirip clanları toplamaya başlıyor.

Warcraft 3:
Burning Legion Azeroth'u istila etmeye başlıyor. Sargeras'ın etkisinden kurtulan Medivh ise, Bazı Alliance ve Horde liderlerini uyarıp, iblislere karşı birlik olmaları için uğraşıyor. En sonunda Burning Legion'un istilası engelleniyor.

Warcraft 3, ek paket Frozen Throne:
Bir yandan sürgün edilmiş Illidian, nefretini Night Elflerden çıkarmaya çalışıyor, bir yandan Arthas, Lich King'e varmaya çalışıyor, bir yandan scourge'un zayıflamasını fırsat bilen undeadler forsaken'i kuruyor, diğer yandan blood elf'ler Alliance'ın baskısından sıkılıp Naga'lara sığınıyor. Daha çok WoW'a hazırlık amacıyla yapıldığını düşündüğüm bir hikaye.

[hline]

Warcraft oyunlarının geçmişine bakarsak,
dediklerini değerlendiriyim tekrar.

Büyücü, gelecekten birşeyler görüyor. Medivh'in kulesinde, Medivh'in çırağıyken gördüğü bir imge bu.

Gelecek, değişebilir.

Ancak büyük ihtimalle orda gördüğü imge, Warcraft 2: Beyond The Dark Portal'daki savaş.

Warcraft'ta hiç bir zaman "son savaş" olamaz, olmuycak da. Çünkü çok kaotik bir dünya.
Son savaş denilen şey, ancak "bireyin son savaşı" olabilir. Ki bence orda kastettiğin son savaşın da anlamı budur.

2'ye gelirsem. Bahsettiğin ek paket hangisi? Frozen Throne mu? Dediğim gibi Frozen Throne, Warcraft 1'den çoooook sonra geçen olayları konu alıyor.

Dediğim gibi, kitaplar mevcut senaryoya göre hazılanmış şeyler.
Medivh'i anlatan kitap, zaten Warcraft 1'in senaryosu.
Thrall'ı anlatan kitap ise, zaten iptal edilmiş Warcraft adventures'ın senaryosu.

Yani ister frozen throne'dan haberleri olsun, ister olmasın, ister frozen throne'la uyuşma dertleri olsun, ister olmasın.
Bu kitaplar, zaten çoktan yapılmış oyunlar ve senaryolar üzerine hazırlanmış şeyler.

Adamlar Kitapları hazırlarken, Warcraft 1, Warcraft 2, Beyond The Dark Portal ve Warcraft 3'ün senaryolarını hesaba katarak hazırlamış oluyorlar.

Mesela Warcraft 1'de elfler hakkında doğru dürüst bir hikaye olmasa da, O zamanda geçen Medivh'in hikayesinde, "büyüyü kontrol edemeyen ırk"tan bahsediliyor. Bu da büyük ihtimalle Night Elf'ler oluyor.

Yani hikayeler mevcut oyunlara göre hazırlanmış. O sıralar Frozen Throne'u hesaba katıp yazmış olmasalar bile, sonuçta Frozen Throne da eski oyunlara göre hazırlanmadı mı? Eski oyunlarda anlatılan şeylerle çelişecek bir ek paket çıkarmazlar.
Kitap ise "ek paket"le çelişecek birşey yazmaz.

Umarım ne demeye çalıştığımı anlamışsınızdır :)

işte burda demiş^^ :P
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elvyn, 30 Temmuz 2005 00:23 tarihinde demiş ki:
simdi bu seri hangi oyunlar arasında geciyor?

2. Kitap - Büyük Şef:
Warcraft 3'teki Thrall adındaki kahramanın hayat hikayesini anlatıyor. Doğal olarak Warcraft 3'ten önce geçiyor.
Warcraft 2'den de sonra.

3. Kitap - Son Bekçi:
Warcraft 1,
yani ilk çıkan Warcraft PC Oyunun'daki Medivh'i ve Khadgar'ı anlatan bir kitap.

1. Kitap - Ejderha'nın Günü:
İşte bunu bilmiyorum. Warcraft oyunlarından bağımsız bir hikaye çıkarmış Richard A. Knaak.
Warcraft 2'de bir zamanda geçiyor olabilir. Çünkü o oyunda Blackwing vardı, Orclar ejderhaları kullanıyordu, ve hikayede Lordaeron krallığından felan bahsediyordu. Ancak aynı zamanda night elf'lere de yer verilimiş.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Ejderhanın günü sanırım savaş kazanıldıktan sonra Nekros'un son bir kez daha birşeyler yapmaya çalışmasını anlatıyor,hatta WoW da ilgili kitap Dun Algaz'lı birşey,Demon Soul falan geçiyor...[signature][hline]May Akıl Fikir Be With You Young Human..amin ceday abi,cümlemizle

Sosyal ağlarda paylaş

said:
misanthropehus, 24 Temmuz 2005 06:08 tarihinde demiş ki:
bu kadar güzel bir realm ın içindeki öyküler daha usta yazarların elinden çıksaydı daha hoş olurdu

Şu laf özellikle dikkatimi çekti (büün konuyu okudum Warcraft tarihini çok severim :D) Christie Golden adını hiç duymadın galiba? Okuduğum en iyi fantastik yazarlardan biridir kendisi.

Şu yazıları okuyana kadar sadece Büyük Şef'i Christie Golden için almıştım (Ejderhanın Günü kitabına baktım biraz sarmamıştı) Şimdi Son Bekçi kitabınıda okuyasım geldi. Gidip alayım bari :D[signature][hline]-Abi karşıda nightelf var 3 tane
-Merak etme olm Horde bölgesindeyiz dalamazlar.
*3 elf tarafından tepelendikten sonra*
-Ne zaman çıktık ulan biz Horde bölgesinden?
_sus us cesede koşalım. Corpse Camp yapmasalar bari
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...