Phrexian Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Arkadaslar Warcraft serısının sadece ılk 3 kıtabı mı Turkıye ye geldı ?????[signature][hline]Denememiş olmayı asla kabul edemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 evet yalnız "gelmedi", "türkçeye çevrildi" ingilizce kitaplarda durum ne bilmiyorum.[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 19 Temmuz 2005 01:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Tavsiye ederim warcraft ı seviyorsan okurken zevk alırsın :)[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignorant fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 tuh sadece 3 kitapmı :([signature][hline]Bakınız! Na Buyrun! Mail=MsN Allahım sen beni dostlarımdan koru,Dusmanlarımla ben ilgilenirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 güzel kitaplar. orclara karşı bakış açımı değiştiren kitap aslında. Tolkien gibi öcü kaka pis demiyor direk. Onların gözünden olaylara bakış güzel baya.[signature][hline]:." Storm Earth and Fire! Heed my call! There's no try. There's do! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 özellikle kitapları okuduktan sonra wowda Durnholdeyi Karazhanı Dun Algazı gezmek bi başka..[signature][hline]May Akıl Fikir Be With You Young Human..amin ceday abi,cümlemizle Lancelion-Human Paladin-Level 3* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 2. 3. kital güzel ilk kitabı pek sevmedim 3. kitap frozen thorne çıkınca biraz garip olmuş. burdaki orklarla orta dünyadaki orclar aynı değil burda başka bir dünyadan gelen farklı bir ırk orta dünyada ise elflerin melkor tarafından elleşmiş hali warcraft orclarını elbettte daha çok severim. büyük şefte şamanlıktan epeyce bahsedilmiş gerçekten çok sevdim okumanızı kesinlikle tavsiye ederim .[signature][hline]Ceyhun ALYEŞİL http://spaces.msn.com/members/mhangman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Orada anlatılan orc hiyerarşisi, şamanlık , anaerkil yapı felan bana eski türkleri hatırlattı aslında. ps: türkler orc değildir[signature][hline]:." Storm Earth and Fire! Heed my call! There's no try. There's do! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 said: hangman, 23 Temmuz 2005 21:32 tarihinde demiş ki: 3. kitap frozen thorne çıkınca biraz garip olmuş. neden garip olmuş ki onu anlamadım. sonuçta frozen throne'dan sonraki zamanı anlatmıyor ki o kitaplar. biliyorsundur warcraft 1, warcraft 2 felan diye oyunlar var ve warcraft 3, hatta frozen throne'dan daha önceki zamanlarda geçmiş o kitaplar. "büyük şef" kitabı zaten warcraft 2'deki iblislerin etkisindeki orcların nasıl warcraft 3'teki şamanistik hallerine "geri" döndüğünü anlatır.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Bence sadece 2. kitap okunası.[signature][hline]Hate naki yume motomeru shirube naki mirai de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 redaktorun iyi iş yapamaması sonucunda okurken acılar da çeksem (ilk kitap) fena degil orgu olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
misanthrope Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 bu kadar güzel bir realm ın içindeki öyküler daha usta yazarların elinden çıksaydı daha hoş olurdu[signature][hline]name :Misanthrope race :Night Elf class :Hunter server :BF Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 bence çok da kötü değildi. yazarlara laf söylememek lazım. hep tecrübeli diye aynı yazarlar olmas ki :) gençlerin önünü açın :lol: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Knaak ın kıtabı bi tanesı yazar ıyı yanı.. Ayrıca Turkler bi ihtimal orc olabılır arastırıyoruz ....[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignorant fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 said: Bonecrusher, 23 Temmuz 2005 22:16 tarihinde demiş ki: said: hangman, 23 Temmuz 2005 21:32 tarihinde demiş ki: 3. kitap frozen thorne çıkınca biraz garip olmuş. neden garip olmuş ki onu anlamadım. sonuçta frozen throne'dan sonraki zamanı anlatmıyor ki o kitaplar. biliyorsundur warcraft 1, warcraft 2 felan diye oyunlar var ve warcraft 3, hatta frozen throne'dan daha önceki zamanlarda geçmiş o kitaplar. "büyük şef" kitabı zaten warcraft 2'deki iblislerin etkisindeki orcların nasıl warcraft 3'teki şamanistik hallerine "geri" döndüğünü anlatır. bana şöyle garip gelmişti ta hatırlamıyorum şimdi okuyalı çok oldu ama sanki yazarın ek paketten haberi yoktu gibi geldi ek paket gelince kitaptaki bazı yerlerle çelişmiş gibi gelmişti bana tam hatırlayamıyorum şuan ama açıp bakıcam şimdi[signature][hline]Ceyhun ALYEŞİL http://spaces.msn.com/members/mhangman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 heh tamam hatırladım gariplik dediğimde normal bişi tabide SPOİLERRR RRRRR OKUMAYAN BAKMASIN ULLAAAAAA Neyse hani bu son savaş olacak ateş lejyonuyla fln diyor hani gücüm ütoplamalyıım gibisinden bişiyler diyor savaşı kazanıyor ama kötülük gitmiyor oyun ek paketi gelince insnalar tam olarak eziliyor geriye pek bir şey kalmıyor o zamanda adamın görüleri boşa çıkıyor girdiği savaşın son olduğu sanıyor oysa daha büyüğü geliyor bunu biraz garipsemiştim... tabi yazarın bundan haberi olmaması doğal ama ne biliyim işte bana garipgeldi :D bende garibim sonuçta [signature][hline]Ceyhun ALYEŞİL http://spaces.msn.com/members/mhangman [Bu mesaj hangman tarafından 25 Temmuz 2005 18:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 said: hangman, 25 Temmuz 2005 18:03 tarihinde demiş ki: bana şöyle garip gelmişti ta hatırlamıyorum şimdi okuyalı çok oldu ama sanki yazarın ek paketten haberi yoktu gibi geldi ek paket gelince kitaptaki bazı yerlerle çelişmiş gibi gelmişti bana tam hatırlayamıyorum şuan ama açıp bakıcam şimdi hangi şeyden bahsediyorsun anlamadım ki. kitaplar, ek paketle ALAKASIZ şeyler. ek paketten çook önce geçen olayları anlatıyor. Kitaplardan sonra Frozen Throne'a kadar geçen zamanda çok şey değişmiş olabilir ayrıca. sonuçta kitap bir fan hikayesi değil. Blizzard'ın düşünüp hazırladıkları hikayeleri bu yazarlar roman haline çevirmiş. Yani Blizzard Warcraft 3 ve Frozen Throne'u yaparken bu kitaptaki hikayelerle paralel gitmiştir.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 2. mesajı okumadın mı? büyücü gelecekten bişiyler görüyor son savaşa hazırlanıyor modunda ama yaptığı savaş son savaş değil garibime giden bu . okadar güçlü adam yutuyo her şeyi fln ama son savaşın bu olmadığını bilmiyor. kitaptan sonra horde oyunda giriyor son bölümde yeniliyo ama yenilen sadece 1 iblis ek pakette başkaları piyasaya çıkıyor ve insanlar nerdeyse tamamen yok oluyor . yazarın ek paketten haberi olsaydı en azından son savaşa giriyoruz fln demezdi kitapta onada göndermeler yapardı. dikkatimi çeken sadece buydu... tabi buda büyük bir şey değil oyunu tam hatırlamıyorum sonunda bizim eleman bir şeyler anlatıyordu belki orada bir savaş daha var ulemmm yedim sizi gibisinden birşeyler söylemiş olabilir. :) farketmes arthası çok severim tam adamım king slayer diye bir class yapmak lazım bu adam için önüne çıkan kralı kesiyo :D not:sürekli büyücü diyorum kusura bakmayın "bekçi" [signature][hline]Ceyhun ALYEŞİL http://spaces.msn.com/members/mhangman [Bu mesaj hangman tarafından 26 Temmuz 2005 00:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Anladıysam,ek paketten kastın W2'nin ek paketi.Evet,sanırım orada bir hata var ama zaten Khadgar için o son savaştı,diyarını kurtaracak savaştı.Belki o açıdandır...[signature][hline]May Akıl Fikir Be With You Young Human..amin ceday abi,cümlemizle Lancelion-Human Paladin-Level 4* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 said: Milamber, 26 Temmuz 2005 00:08 tarihinde demiş ki: büyücü gelecekten bişiyler görüyor son savaşa hazırlanıyor modunda ama yaptığı savaş son savaş değil garibime giden bu . okadar güçlü adam yutuyo her şeyi fln ama son savaşın bu olmadığını bilmiyor. ek pakette başkaları piyasaya çıkıyor ve insanlar nerdeyse tamamen yok oluyor . yazarın ek paketten haberi olsaydı en azından son savaşa giriyoruz fln demezdi kitapta onada göndermeler yapardı. 1- dediğin sahneyi iyi açıklayamamışsın ama anladım dediğini. 2- bu dediğini hiç ama hiç anlamadım. hangi ek paketten bahsediyorsun sen? şimdi sahneyi baştan alıyorum ben. Medivh'in hikayesinden bahsediyorsun değil mi? Medivh hangi oyunda vardı, biliyor musun? Warcraft "1" Warcraft 1'de, olaylar Goldshire ve Blackrock Spire arasında geçiyor. Orc'lar Sargeras, yani Medivh sayesinde Azeroth'a geliyor. Ve burda istilaya başlıyor. Medivh ise olan olaylara tepkisiz kalıyor. Khadgar, aslında içinde Sargeras olduğunu farkettiğinde, Lord Lothar sayesinde öldürüyor. Warcraft 1'deki bu hikaye, aynen kitaba yansıtılmış. Ancak Warcraft 1 için bir ek paketi çıkmadı. Bu yüzden senaryoya devam ediyoruz. Warcraft 2. Bu oyunda Orgrim Doomhammer komutasında orclar Lordaeron ile mücadele ediyor. Orc'lar Quel'Thalas'ı istila ediyor, ama Lothar ölümüne neden olsa da Orcları Blackrock spire'a kadar iteliyorlar, ve dark portal'ları yokediyorlar. Warcraft 2, ek paket: Beyond The Dark Portal. Bu oyunda Ner'zhul denilen Orc, Dark Portal'ları geri açmaya çalışıyor. Alliance ise bunu engellemek için Dreanor'a gidiyorlar. Khadgar'ın komutasındaki alliance, aylarca orclarla savaşıyorlar. Dark Portal'lar açılmasına rağmen, kontrolden çıkıyor ve Dreanor'u yoketmeye başlıyor. Alliance, Azeroth da bu olaydan etkilenmesin diye Dark Portal'ları yokediyor. Warcraft 2 ve Warcraft 3 arası. Büyük Şef kitabında anlatılıyor zaten bu kısım. Ancak kısaca, Thrall insanların elinde büyüyor, ama orc olan halkını biraraya getirip clanları toplamaya başlıyor. Warcraft 3: Burning Legion Azeroth'u istila etmeye başlıyor. Sargeras'ın etkisinden kurtulan Medivh ise, Bazı Alliance ve Horde liderlerini uyarıp, iblislere karşı birlik olmaları için uğraşıyor. En sonunda Burning Legion'un istilası engelleniyor. Warcraft 3, ek paket Frozen Throne: Bir yandan sürgün edilmiş Illidian, nefretini Night Elflerden çıkarmaya çalışıyor, bir yandan Arthas, Lich King'e varmaya çalışıyor, bir yandan scourge'un zayıflamasını fırsat bilen undeadler forsaken'i kuruyor, diğer yandan blood elf'ler Alliance'ın baskısından sıkılıp Naga'lara sığınıyor. Daha çok WoW'a hazırlık amacıyla yapıldığını düşündüğüm bir hikaye. [hline] Warcraft oyunlarının geçmişine bakarsak, dediklerini değerlendiriyim tekrar. Büyücü, gelecekten birşeyler görüyor. Medivh'in kulesinde, Medivh'in çırağıyken gördüğü bir imge bu. Gelecek, değişebilir. Ancak büyük ihtimalle orda gördüğü imge, Warcraft 2: Beyond The Dark Portal'daki savaş. Warcraft'ta hiç bir zaman "son savaş" olamaz, olmuycak da. Çünkü çok kaotik bir dünya. Son savaş denilen şey, ancak "bireyin son savaşı" olabilir. Ki bence orda kastettiğin son savaşın da anlamı budur. 2'ye gelirsem. Bahsettiğin ek paket hangisi? Frozen Throne mu? Dediğim gibi Frozen Throne, Warcraft 1'den çoooook sonra geçen olayları konu alıyor. Dediğim gibi, kitaplar mevcut senaryoya göre hazılanmış şeyler. Medivh'i anlatan kitap, zaten Warcraft 1'in senaryosu. Thrall'ı anlatan kitap ise, zaten iptal edilmiş Warcraft adventures'ın senaryosu. Yani ister frozen throne'dan haberleri olsun, ister olmasın, ister frozen throne'la uyuşma dertleri olsun, ister olmasın. Bu kitaplar, zaten çoktan yapılmış oyunlar ve senaryolar üzerine hazırlanmış şeyler. Adamlar Kitapları hazırlarken, Warcraft 1, Warcraft 2, Beyond The Dark Portal ve Warcraft 3'ün senaryolarını hesaba katarak hazırlamış oluyorlar. Mesela Warcraft 1'de elfler hakkında doğru dürüst bir hikaye olmasa da, O zamanda geçen Medivh'in hikayesinde, "büyüyü kontrol edemeyen ırk"tan bahsediliyor. Bu da büyük ihtimalle Night Elf'ler oluyor. Yani hikayeler mevcut oyunlara göre hazırlanmış. O sıralar Frozen Throne'u hesaba katıp yazmış olmasalar bile, sonuçta Frozen Throne da eski oyunlara göre hazırlanmadı mı? Eski oyunlarda anlatılan şeylerle çelişecek bir ek paket çıkarmazlar. Kitap ise "ek paket"le çelişecek birşey yazmaz. Umarım ne demeye çalıştığımı anlamışsınızdır :)[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 hmm yani bu kitap warcraft 3 ten önceyi anlatmıyor biri anlatıyor diyorsun? hmm o zaman mantıklı heleki adamın son savaşı olayı demen dahadaa mantıklı peki sonra bu medivh e ne oluyor ? nereye gidiyo ? khadgarada ne oluyor onuda söyle :)war 2 yi oyanadım az ama ilk oyunu bilmiyorum hiç hmm aslında bir yerlerde kronoloji vardı bakıyım şimdi ona edit:öyleymiş baktım :D edit2:medivh 3 te geri dönüyo 3 ten sonra ne oluyor khadgar sanırım ölüyor kapıları kapatırken [Bu mesaj Milamber tarafından 26 Temmuz 2005 10:12 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Milamber tarafından 26 Temmuz 2005 10:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 W2:Exp'te görüyoruz Khadgarı,Khadgar,Alleria,Turalyon,Danath,Kurdran hepsi Draenor'u temizlerken ölüyorlar.Medivh en son Jaina ile Thrallı birleştirdi başkada birşey olmadı.Ama hikayede en kilit nokta oynayacak kişilerden biride Medivh ve Aegwyvn olacak...Çünkü Medivh annesini öldürmüyor,sürgün ediyor..[signature][hline]May Akıl Fikir Be With You Young Human..amin ceday abi,cümlemizle Lancelion-Human Paladin-Level 4* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 aegwyn ölmüştür ya şimdiye kadar. elinde "guardian" güçleri çok sonuçta. o güçlere medivh sahipti. ama medivh'i sargeras kontrol ediyordu. warcraft 1'de medivh öldürüldü, sargeras'ın planları engellendi. guardian güçleri şu an kimin elinde bilmiyorum. aegwyn'in elinde değil o kesin. medivh öldükten sonra uçup gitmiştir büyük ihtimalle. peki şimdiki medivh kim? şimdiki medivh, romanın sonunda düşündüğüm kadarıyla bir hayalet. ya da bir ghoul gibin birşey. tam olarak bir insan değil, eski medivh'in bir yansıması. ama tabii guardian güçleri sayesinde kendini geri diriltmeyi başarmış da olabilir. ancak, şöyle bir olay var. warcraft 3'te bu medivh aktif bir rol oynamıyordu. raven formuna dönüşmesi ve Thrall'ın uykusuna girmesi dışında hiçbir sihrini görmedik. Eğer gerçekten guardian güçlerine sahip olsa, Scourge ve Burning Legion'u durdurmak için elinden geleni yapardı. Ancak işi Thrall ve Jaina'ya bıraktı. Oyunun sonunda bunlar Burning Legion'u durdurduğunda, "Bu dünyanın artık guardianlara ihtiyacı kalmadı, kendi kendileri burning legiona karşı durabiliyor" diyor ve çekip gidiyor. Eğer gerçekten insan olarak dolaşıyorsa, o kadar yıl yaşamış olduğuna göre ölümsüz gibi birşey. Hayatının geri kalanını geçirmek üzere sakin bir yere göç etmiş olabilir. Ya da bahsettiğim gibi eski Medivh'in bir yansımasıysa, kendini "dispel etmiş" de olabilir. Benim düşüncelerim tabii bunlar[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 düşünmek gerek ben olsaydım ne yapardım diye ama bu konuda hisselirim olduğundan bir yorum yapmamalıyım objektif değilim ... arthas ortalığı darmadağın etti wow da bir şeyler bekliyordum ama aradıklarım yokmuş o zaman yeni bir strateji oyunu yada kitap beklememiz gerekecek. edit:aynı anda 2 oyun oynayıp 3-5 kişiyle chat edince yazılarım garip oluyor düzelt düzel bıktım. [Bu mesaj Milamber tarafından 26 Temmuz 2005 13:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Medvih kolay bir karakter değil,zannımca o kadar çabuk ölmez.Guardian sonuçta.Ama bence bir şekilde savaşa etki edecek,zaten ettide Jaina ile Thrall'ın arasını yaptı dahada iyisini yapabilir,belki Illidian'ı falanda uyarıp Great Alliance kurabilir.Belki Forsaken bile katılır çünkü Slvyanas'ın istediği intikam,Arthastan intikamını istiyor,kendisini öldürmeyip bu hale getirdiği için.Sonuçta büyük ihtimalle üç kutup olur,Great Alliance,Scourge,Burning Legion-kaldıysa-...[signature][hline]May Akıl Fikir Be With You Young Human..amin ceday abi,cümlemizle Lancelion-Human Paladin-Level 4* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar