Bone Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 birincisi dejavunun ruhla muhla alakası yok. zamanı geri alıp almamakla da alakası yok. "this may result from an overlap between the neurological systems responsible for short-term memory (events which are perceived as being in the present) and those responsible for long-term memory (events which are perceived as being in the past)." okuyalım öğrenelim :) ikincisi. zamanı geriye almayı bulduk diyelim, ama bunu unuttuk diyelim. ilk başta bizim, döndüğümüz zamana göre yaşlı olmamız gerekli. ama döndüğümüzü varsaydığımız zamanda, zamanın gerektirdiği yaşımızdayız. hadi zamanda geriye döndüğümüzü, aynı zamanda zamana göre gençleştiğimizi de düşünsek, sonuçta elimizde belli bir kanıt olacaktır. bir makineyle mi zamanı geri aldık? e yok işte elimizde o makine. beyin gücünü kullanıp mı zamanı geri aldık? e beynimin o tarzda pşisik gücü hiç yok. yani bir kanıt da yok elimizde. sadece "fantazi"den öteye geçmiyor ne yazık ki.[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 24 Temmuz 2005 23:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Forseti Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 said: taz, 24 Temmuz 2005 23:19 tarihinde demiş ki: said: tashmoo, 24 Temmuz 2005 22:30 tarihinde demiş ki: efet bende cok iyi arastirmistim bunu, dejavunun zamanla yada piskolojiyle ruhla bi alakasi yok tamamen biyolojik bi olay bu arada benmde soyle bi teorim war; once soyle anlatiyim, bi civiye bi ip baglasak sonada ipi cevirsek# guyya ipin icerdeki bolumlerindeki hiz az ama disarda fazla yol=zaman X hız a gore, ama tamam bu bolede aama cıvınn hızı aynı yada ne bılım ıste burda anatması cok zor once bunların hızının aynı oldugunu ıspatlıyosun, sonada dunyanın ekvatorunda uzunluk daha fazla oldugu ıcın yıne aynı formulden ordakı ınsanlar daha fazla yasıo gıbı oluyo yanı bır gunlerı daha uzun suruyo cunku yukardakı yerdede hız aynı ekvatordakıyle ama onların yolu kısa hemen 1 turu yanı 1 gunu donmus oluyo ekvatordakı uzun suruyo, kı ben londradayım sankı gunler turkıyedekınden hızlı gecıo herkesın KESINLIKLE uydurdugum bısıy dııl aclık susuzluk hıssettıgı gıbı hıssestıgı bısı zaman burda sankı daha hızlı gecıo oha hocam saçmalamışın ekvatordakiler de kutuptakiler de aynı süre yaşıyor 1 gün= 24 saat 24 saatte ne kadar saniye varsa o kadar ve saniyeler her zaman aynıdır sabittir yani londradaki saniyeler daha kısa değil :) inanmıyosan git ekvatordaki bi ülkeden saat al kutupa git ehhe abi taz sen saçmalamışsın hayatında hiç görecelik diye bir şey duymadın mı Ör: maça önceden gidersin 3 saat geçmek bilmez ama 90 dakka şıp diye geçer lütfen böyle değişikithamlarda bulunmayalım...[signature][hline]Seref gecen gun cok igrenc bir insansin
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 benim bi yerimden sallama teorim : insan hep ayni hayati yasar aslinda,oldukten sonra ayni hayata bastan baslar.bazi anilar silinmemistirki veya gucludur dejavu efekti olur.Yani olumden sonrasi : yine ayni hayat,devamli tekrar eder.Bir kitabi bastan sona devamli okumak gibi iste :p tamamen sallamadir,hic bi dayanagi yoktur ciddiye almayiniz
taz Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 said: Forseti, 24 Temmuz 2005 23:38 tarihinde demiş ki: abi taz sen saçmalamışsın hayatında hiç görecelik diye bir şey duymadın mı Ör: maça önceden gidersin 3 saat geçmek bilmez ama 90 dakka şıp diye geçer lütfen böyle değişikithamlarda bulunmayalım... şaka mı bu konuyla ne alakası var :)
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 şaka olsa gerek :D ben güldüm yani... Zati (bak fizik dersi vericem şimdi, hızlandırılmış versiyonda hem de) görelilik sanılanın aksine teoremlerin kullanıldığı alanları daraltan ve kullanma kolaylığı için bu teoremlerin elini kolunu bağlayan bir sistemdir. Yani bize şu hızın altı bunu, üstünde şunu, şunla şunun arası ise aha şunu kullan diyen bir şeydir... (süper basitleştirilmiş haliyle) Zamanı geri alma imkanımız yok (bu kati bir şey Yok yani hatta büyük yazıyım YOK) amma ve lakin şöyle bir şey var (yok dedim efendim çok büyük hız ve enerjiyle terse dönsende olmaz) evet nerede kalmıştık huh, şöyle bir şey var Einstein-Rosen köprüsü ile (bak çok bilgiliyim konuya çok hakimim benimle dalaşmayın havası yaratmak için Wormhole yazmadım teknik terim kullanıyorum) zaman mekan değişimi yapmak mümkün olabilir dediler zamanında.. Bu teoride (m teorisi) tel teorisi ile bir nevi yıkıldı aslında (11 boyut var teorisi)...[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Lexius Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 kşke zamanı gerei alabilseydim :) o zmn kndimi öldürmek için ilk fırsatı annemin karnında yakalardım[signature][hline]Ucanadamla msn sohbeti: boğaç (seçilmiş kişi): kadın olmak ister miydin Lexius || Alkoliğim ben...: hastır lan
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 hehe eğer kendini oldurursen,ilerde geirye donup kendini öldüremessin çunku sen olmamış olursun bu yuzden kendini olduremessın e kendini olduremessen yaşarsın bıdı bıdı bıdı Paradoxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Revenge Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Bana şöyle olur size de olurmu bilmem ama çok garip geliyo bana ; Mesela izlemediğim bi filmi veya ileriki zamanda çekilen bi filmin bazı yerlerini hatırlıyorum,sanki daha önceden yaşamış gibi.Mesela bazı olaylar olur ve ben onları önceden görmüşümdür,rüyamda görmüşümdür veya aklımdan geçirmişimdir aynı o şekilde.Seyrek seyrek olur ama rahatsız ediyo beni..[signature][hline] Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır..
skyly Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Olaya farklı bir boyut katayım arkadaşlar. Mesela (bu gerçektir) ben bir kızdan hoşlanırdım. Az buz değil ama. Neyse bu arkadaşla aramda çok kötü şeyler yaşandı cart curt detaya inmeyim :) keşke zamanında 1-2 sene önce ona aşık olmasaydımda o yaptıklarının çoğunu yapamasaydı derim. Banyodayken falan akla gelir veya yatağa yatıp uyumaya başladığımda. Derimki şu an 2 sene öncesindeyim. Liseye yeni geldik işte eski arkadaşlarla takılıyorsun biraz sonra yenileriyle tanışıyorsun falan. Sonra asıl amaç olarak onu görüyorum. İşte onlada tanışıyorsun fakat geçen seferki gibi değil çok farklı şekilde falan neyse 2 yıl boyunca onunla bir ilişkin yine oluyor fakat bu sefer aşktır hoşlanmadır o farklı. Hatta ona olan davranışlarından dolayı o sana ilgi duymaya başlıyor ama ilgi dediğm illada hoşlanmak değil bi ilgisi var. neyse çat çut çok iyi gelişiyor bu olay 2 sene tekrar geçiyor gleiyorsun bu hale tekrar baktığında onunla olan ilişkin çok farklı ve ilk seferin zıttı nerdeyse. Bu anlattığım olayı hep deiz keşke şu seneye dönsem falan. Ama bu olayların yanı sıra benim aklıma başka şeylerde gelir. Mesela şu an çok samimi olduğum bir arkadaşım. 2 sene öncede samimiydik fakat şu an kadar değil. Onunla msnden konuşurken ona taktığın lakaplardan birisi söylersin dalgınlığına gelip ve 2 yılın bilinciyle sonra o şaşırır falan. Ne bileyim bi garip olur tekrar öyle geniş, güzel sağlam temellere oturtulmuş bir ilişkiyi kurarken, 2 yıllık bir bilgiye sahip olmak onunla olan "iyi" yönde arkadaşlığını etkiler. Nasıl o kızla olan "kötü" ilişkini bilginle farklı boyutlara taşıyabiliyorsan. Bu arkadaşınlai dostunla olan ilişkinde farklı boyutlara taşınır. Mesela sana çok samimiyet hissetmeyen bir adama sen çok sammi davranırsan o biraz çekinir. sonra sende onun çekinmesinden garip bir elektrik alırsın. dersinki "ulan bi bizim xxx böyle dermiydi hiç bana" ve yüzünde bir gülümseme oluşur. sonra tekrar konuşursun onunla ona ve tekrar ilişki kurmaya çalşırsın. Fakat o 2 sene [sonra/önce (burada işler karışır gelecek için geçmiş zman kullanırsın bkz: (ulan bi bizim xxx böyle dermiydi hiç bana")] ki halin gibi değildir. Ona fazla samimi davrandın diye senden çekinir ve çok sediğin bir dostunu yitirebilirsin :) Yani kötüyü iyiye çevirdiği gibi iyiyi de kötüye veya hiçliğe çevirebilir. 2 yıl sonra/önce sevmediğin biriyle olan ilişkini kendi lehine çevirdiğin ve zevk aldığında 2 yıl sonra/önce çok sevdiğin biriyle olan ilişkini kaybettiğinde neler düşünürsün. Ben şimdi bunları niye yazdım bilmiyorum saçmaladım :) Konuyu yazarken başta aklımda bişilervardı ortalarda değişti sonda iyice değişti. Yani konu monu kalmadı güzel yazı falan yok cart curt karıştırdım kimse bu kadar uzun bir yazıyı okumaz bile :) Varmaya çalıştığım bir nokta da yok :) aslında olabilir birşeyler. Zamanı geri almanın amacı nedir? Ne için geri alırsınız. Bir şeyi düzeltmek veya engellemek içinmi? benim olayımda buna benziyor işte bir şeyi düzeltmek için gittiğinizde öbür birşeyi bozabilirsiniz. varmaya çalıştığım bir nokta oluştu işte neyse saçma oldu ama düşünmesi güzel ve zevkli bir şey. neyse saçmaladım iyice yeter artık :)[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
IllidanStormrage Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Off zaman işi çok karmaşık ya.Teknik olarak zaman sadece madde için vardır.Ruh maddi değil, manevi bir varlık olduğundan ruh için zaman kavramı yoktur.Ama buda derin mevzu. Zamanda geri gidilse filan bence dünyanın içine edilir.O yüzden hiç gitmemek en iyisi.Geçmişte olacak en ufak bir değişiklik bile dünyayı bir ütopya haline getirebilir yada dünyayı mahvedebilir. (Örn: Mesela küçükken hitleri bulup öldürsen, milyonlarca insan hayatta kalabilirdi.Bu insanlardan bazıları belki çok değerli buluşlara imza atıcaklar, belkide bi çoğu hitlerden beter olup dünyanın yarısını katledicek:D) Bu tür olaylar daha çok bana his olarak gelir.Yani kötü bişiy olucaksa ürperirim, kaşınırım filan gayet eğlenceli bir ortamda canım sıkılır tuhaf olurum.Böyle durumlarda herşeyden uzak durmaya çalışır mümkünse kaçarım:D
Greeny Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 geçenlerde dejavu lar hakkında bir fikir öne sürüldü topici okumadım belki yazılmıştır beyin bazen normalinden fazlasını kullanıyormuş uyurken ve o sırada geleceği görüomuş falan fıstık duyum tabi
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 ya aslında her galakside farklı boyutlarda aynı olaylar oluyor hep. bir başka galaksi bizden farklı boyutta olayları bizden biraz ilerde yaşarken bir diğeri biraz daha geç yaşıyor. bu çok mantıklı bi teori ama burada anlatmam çok uzun sürer, sarhoşum. ancak şunu söyleyebilirim ki bu deja vu olayı bir süreliğine zihinsel astro seyahate çıkıp diğer galakside yaşanacakları önceden görüp dünyaya dönmek ve bunları yaşamak falan falan olabilir gibi bişi anlam çıkarın işte ama bu gerçek teorimdir biraz araştırsam kanıtlarım hatta.[signature][hline]**Gizli IlluminatI üyesi**
MacbetH Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Taz bide noktasal ve açısal hız var. Muhtemelen biliyosundur ama yazasım geldi. İpin ortasına bağladığın [sen bağlamadın ama ben bağlamış bulundum] çivi ile ucundaki çivinin açısal hızları aynı ama noktasal hızları farklı. İkiside aynı sürede 1 tur tamamlıyolar ama uçtaki çivi atıyorum 30 cm lik bir daire çizerken ortadaki 20 cm lik bir daire çiziyor. Yani noktasal hızları 30/t ve 20/t yani farklı. Aynı sürede taradıkları açı ise aynı yani açısal hızları eşit ve 360 derece/t. Yani zamanda bi oynama yok. Hadi bakalım zaman yoksa bu t li formülleri, fizik formüllerini nasıl yazdım ben :). zaman yoksa t=0 mı olacak yoksa t tanımsız mı olacak veya sonsuz mu olacak 30/0 dan hız sonsuz mu çıkacak 30/sonsuz dan hız sıfırmı çıkacak yoksa zaman yoksa hız diye birşeydemi mümkün olmayacak. Yoksa ikinci paragraf dikkate alınmaması gereken şeyler mi içeriyor :) [Bu mesaj MacbetH tarafından 25 Temmuz 2005 04:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Mirluin Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 ben ne zaman dejavu olsa değişiini yabmaya çalışırım :p bozuluyo o zaman ama olsun[signature][hline]trees and i are one...
Sensible Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 said: tashmoo, 24 Temmuz 2005 22:30 tarihinde demiş ki: efet bende cok iyi arastirmistim bunu, dejavunun zamanla yada piskolojiyle ruhla bi alakasi yok tamamen biyolojik bi olay bu arada benmde soyle bi teorim war; once soyle anlatiyim, bi civiye bi ip baglasak sonada ipi cevirsek# guyya ipin icerdeki bolumlerindeki hiz az ama disarda fazla yol=zaman X hız a gore, ama tamam bu bolede aama cıvınn hızı aynı yada ne bılım ıste burda anatması cok zor once bunların hızının aynı oldugunu ıspatlıyosun, sonada dunyanın ekvatorunda uzunluk daha fazla oldugu ıcın yıne aynı formulden ordakı ınsanlar daha fazla yasıo gıbı oluyo yanı bır gunlerı daha uzun suruyo cunku yukardakı yerdede hız aynı ekvatordakıyle ama onların yolu kısa hemen 1 turu yanı 1 gunu donmus oluyo ekvatordakı uzun suruyo, kı ben londradayım sankı gunler turkıyedekınden hızlı gecıo herkesın KESINLIKLE uydurdugum bısıy dııl aclık susuzluk hıssettıgı gıbı hıssestıgı bısı zaman burda sankı daha hızlı gecıo O 1 gün daha uzun falan değil,güneş saatiyle hesaplıyosun sen. Gerçekte aynı zamanı yaşıyoruz,o önden geliyor bu arkadan geliyor falan mümkün değil[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence" Kerforn/Night Elf Druid Burning Legion
taz Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 ya abi ben daha tam olarak kendime anlatamıyorum zamanın olmadığını, size hiç anlatamıcam düşünüyorum şu an :) daha düşünce aşamasında eheh ama zaman kavramı ile, süre karıştırılıyor süre mesela 2 yelkovan dönüşü kadarlık bir süre veya 3 esneyişlik kadar bir süre yani şunu demek istiyom zaman olmasa da süreler olduğu için o formüller geçerli olacaktır neyse ya uykum geldi saçmalıcam simdi :D
Öne çıkan mesajlar