Spastik_Serce Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 ÖSS yi hayatın tamamına mal eden sizler düşünün bunu, sistem bir yere kadar. Bizim ölmemiz, gebermemiz kimsenin umrunda değil. yök ün de başbakanında, öss ninde. Aileler ve öğrenciler bence bu olayı hayatın dönüm noktası olarak görmemeli. Tamam iyi bir üniversite, iyi bir iş ve rahat bir hayat demek olabilir, fakat herkez bunu başarıcak diye bir kaide yok. Sonuçta binlerce kişi giriyor ve aralarında iyi olanlar bile dışarıda kalabiliyor. bir yarışmada hata yapmadan bitirebilmek gibi, öğrencilerinde bu kadar üstüne gidilmemeli bence.[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 İşsizlikte paradoks orda zaten. İşsizlik olmasa, işçiye ihtiyaç olsa, insanlar az paraya çalışırmı :D Tam tersi durumda işveren az para verio çünkü elemanın gideceği başka yer yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 bunun sebebi de yine nufus eheh.[signature][hline]http://deliriyon.blogspot.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Lan yeter be!! ÖSS sistemi diğer yabancı ülkelerle karşılaştırıldığında ne kadar avantajlı görülür. Amerika'da ya da Avrupa'da falan olsanız okumanın ne kadar daha zor olucağını görürsünüz. Ordaki üniversitelere yerleşmenin ne kadar zor olucağını o zaman anlarsınız. Bu sınav biraz çalışanın boş dönmeyeceği bir sınav. Suçu biraz kendinizde arayın. Tabiki eksikleri olabilir ama avantajları göz ardı edilemez.[signature][hline]mahsun ibo izzet alişan özcan!! benlen poleniğe girmeyin!...[/i] kalhiae G3NK-Ster paradayz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 basıp gitcem ülkeden[signature][hline]=Demokratik Pati Örgütü= Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonuna Kadar Savaşacağız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 o değilde meslek liseliler iyice azaldı bu sene. Sağlam boşluk oldu şimdi meslek liseliler aniden yokolacak. Fabrikalarda çalışacak işçi kalmıyacak daha güzel iflas edilicek. Fabrikalar boşaltılıp onun yerine imam hatip mezunu üniversteliler dolacak. Her camide 5 imam olucak camisiz köy kalmıyacak. Yahu okuyanın çalışacağı yer, devam ediceği üniverste yokki liseyi bitirsin? Yani össyi geçsen üni okusan bile giricek mesleğin olamıyaibliyor. Sadece en zekiler ve en manyak ders çalışanlar össyi bitirip adam gibi bir üniye girebiliyor. Devamı aç. Kapasite yok yani ülkede. Ülke çapında sıralamaya gireceksinki aç kalmıyasın. Rezalet birşey zaten okumak. Çünkü okadar emek hiçbir bokada yaramıyabiliyor. Kesin olmuyan birşey için 15 yıla yakın bir ömrünü saçma sapan ve yarısını asla kullanmıyacağın şeyler öğrenerek geçiriyorsun. Çünkü normal seviyede okumuş birisinin kesinlikle aç kaldığı bir ülkede düzgün bir üniversteye girmiyene ölü gözü ile bakıyorlar. Üniverste sayısıda zaten ne ki ohoo 100 tane türkiye kaldırıcak boyutundaki bütün herkezi üniverste okumaya okula gitmeye yöneltip, bir boka yaramıyan bilgiler ile doldurup öss gibi saçma birşey ile "hadi sen beceremedin, hepsini aklında tutamadın." dedikten sonra ayıklayıp çöp gibi fırlatıyorlar. Belki o öğrenciyi üniversteye ittirerek yöneltip sonra beceremedi diye fırlatıp atmak yerine daha farklı bir şekilde okutsan mesela meslek lisesine falan gitse, adam onu ilerletip aç kalmıyacak intaar etmiyecek değilmi? Saçma lan bu ülke.[signature][hline]kedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: geffen, 20 Temmuz 2005 18:08 tarihinde demiş ki: Lan yeter be!! ÖSS sistemi diğer yabancı ülkelerle karşılaştırıldığında ne kadar avantajlı görülür. Amerika'da ya da Avrupa'da falan olsanız okumanın ne kadar daha zor olucağını görürsünüz. Ordaki üniversitelere yerleşmenin ne kadar zor olucağını o zaman anlarsınız. Bu sınav biraz çalışanın boş dönmeyeceği bir sınav. Suçu biraz kendinizde arayın. Tabiki eksikleri olabilir ama avantajları göz ardı edilemez. össnin tek avantajı becerebilen köşe oluyor beceremiyen ölüyor gidiyor. üni bitirmiş ve bitirmemiş arasındaki farklar iyice açılıyor. Össnin tek avantaji zaten geçebilene. O kişi össyi geçerken en az 1000 kişinin önüne geçip onların hayatını karartıyor. 100 kişiyi kuyuya atıp, o 100 kişiden birinin herkezin üstünden tırmanıp dışarı çıkmasının avantajlarını anlatmak gibi birşey. E kuyudan çıkamıyan nolacak?[signature][hline]kedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werb Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: fedaykin, 20 Temmuz 2005 15:19 tarihinde demiş ki: 1.5 milyon kişinin girdiği bir sınavı merkezi yapmaktan başka çareniz olamaz, 10.000 kişinin girdiği sınav sistemi bunun için model olamaz. eger bir devlet 1.5 milyon kişinin girdigi sınavı 10.000 kişinin girdigi sınavı model olarak alıp deiştirip sunamıyorsa 1.5 milyon kişi yerine 10.000 kişi almalı sınava diye düşünüyorum ama tabiiki bunuda yapamıyosa bişekilde o 1.5 milyon kişiyi sınava sokucak bu konudada bence hak verilebilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 ben şahsen çalışkan notları iyi bi ögrnci degilim olamıcamda zaten.ama lgs dede olmuştu bana.orta sonda 4 zayıfım geldi.okulla alakam yoktu dersaneye falanda gitmedim kasmadım 80 net yaptım mesela seneye öss ye giricem.bu sefer dersaneye gidiyorum.ama dersaneye gitmemin yararlı olmcagını bilsemde gidiyorum.kazanamssam üzülmem bi daha girerim.ama kazancagımada inanıyorum.cunku cok rahat bi yapım var ve kendimi strese sokamıyorum.heycan yapmıorum.ondan sanırım yararlı olabilir :)[signature][hline]"Far away is a place where I hide the truth that have to be locked away" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 benim merak ettiğim niye 1,5 milyon kişi sınava giriyor? Yani başaramıyacağını bile bile giren kişi sayısı bayağı fazla. Mesela ben biliyorum össyi geçsem bile üni okusam bile bi bok olmaz benden çünkü masa başı iş yapıcak birisi değilim ben. Yani üniverste okunup kesinlikle masa başında iş yapılacak diye birşey yok. İnşaatta çalışan işçiler, atölyede çalışan teknisyenler sırf üniversteye giremiyen çürük kabul edilen insanlardan toplanmamalı. Bak mesela burada görüyorum, atölyede çalışan herkez ya lise yada ilkokul mezunu. Niye? Üniye girse adam kesin masa başında iş yapacak para kazanıcak. Peki sonra ne oluyor? Atölyede çalışan herkez çürüklerden toplandığı için, tamir ettikleri şey bir halta yaramıyor. Çünkü adam gibi kafası çalışan kaynakcı falan bulmak çok zor. Kafası çalışanda masa başında oluyor zaten, oda atölyeye inmiyor.[signature][hline]kedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: Chemical, 20 Temmuz 2005 18:28 tarihinde demiş ki: benim merak ettiğim niye 1,5 milyon kişi sınava giriyor? Yani başaramıyacağını bile bile giren kişi sayısı bayağı fazla. Mesela ben biliyorum össyi geçsem bile üni okusam bile bi bok olmaz benden çünkü masa başı iş yapıcak birisi değilim ben. Bende şunu merak ediyorum, üniversite bitiren herkesi masa başı iş yapan insanlar olarak mı görüyorsunuz siz. Üniversite'ye birşeyleri öğrenmeye gidiyorsun, bunun illede meslek olması gerekmiyor. Misal ben müze müdürü olacağımdan değil, merak ettiğim için, her birşeyi öğrenmek istediğim için arkeoloji bölümünü istiyorum.VCD'de aynı şekilde.[signature][hline]g3nk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 mesela ben iş araçlarının bakımını yapan bir teknisyen olmak isterim. böyle şeylere yatkınım, ve bu teknisyenleri hep yurtdışından çağırıyorlar. Yani araç bozulduğunda uzmanını çağırıyon adam geliyor yapıyor gidiyor. Adam gitmiş bu iş üzerinde okumuş, eğitimini almış. Maaşıda gayet iyi:). Ama türkiyede böyle birşey okuma şansın yok yani. Ya masa başı iş yaparsın para kazanırsın. Yada okumazsın asgari ücret ile geçinmeye çalışırsın. Yok teknisyenmiş yok el yatkınlığı varmış yok öyle bişi. Ha çok zeki olursun şerefsiz olursun devleti hortumlarsın, bunu yapanlarda var.[signature][hline]kedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: Werb, 20 Temmuz 2005 18:22 tarihinde demiş ki: said: fedaykin, 20 Temmuz 2005 15:19 tarihinde demiş ki: 1.5 milyon kişinin girdiği bir sınavı merkezi yapmaktan başka çareniz olamaz, 10.000 kişinin girdiği sınav sistemi bunun için model olamaz. eger bir devlet 1.5 milyon kişinin girdigi sınavı 10.000 kişinin girdigi sınavı model olarak alıp deiştirip sunamıyorsa 1.5 milyon kişi yerine 10.000 kişi almalı sınava diye düşünüyorum ama tabiiki bunuda yapamıyosa bişekilde o 1.5 milyon kişiyi sınava sokucak bu konudada bence hak verilebilir... Dediğin çok daha mantıksız. Madem öyle kalan milyonun üstünde insan napsın peki? Hadi onu bırak neden o da ben değilim diye bağıranlar napsın? Şimdi en azından sınava girme şansları var, sen onu da ellerinden alıyosun. Madem öyle o 10.000 kişi içinde sen yer alma da göreyim nasıl karşı çıkıyosun. Kaldı ki bence ÖSS'de yeterli maddi imkanlara ve ortalama iq ya sahip bir insan öyle her gün binlerce test çözmeden, belli ama düzenli bir tempoyla çalışarak da ortalamanın üstünde bir puan alabilir. Hatta iq su ortalamanın biraz daha üstüne çıkınca ve şanssızlık falan gibi faktörleri düşünmezsek (sınav günü hastalanmak, bir yakının vefatı vs) ve dediğim gibi düzenli bir tempoyla günde 3-4 saat çalışıyorsa 300 üstünden 270 civarı bir puanı rahatça yapmalı....[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSouL Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: geffen, 20 Temmuz 2005 18:08 tarihinde demiş ki: Lan yeter be!! ÖSS sistemi diğer yabancı ülkelerle karşılaştırıldığında ne kadar avantajlı görülür. Amerika'da ya da Avrupa'da falan olsanız okumanın ne kadar daha zor olucağını görürsünüz. Ordaki üniversitelere yerleşmenin ne kadar zor olucağını o zaman anlarsınız. Bu sınav biraz çalışanın boş dönmeyeceği bir sınav. Suçu biraz kendinizde arayın. Tabiki eksikleri olabilir ama avantajları göz ardı edilemez. Bir laf söylerken destekli olmasına dikkat edelim: Liseyi zar zor bitirenbir arkadaşım şu an Amerika'da burslu okuyor. Amerika, SAT adı verilen sınavla üniversitelere öğrenci alıyor ve de bu sınav oldukça kolay bir sınav.[signature][hline]İnternet ve Teknoloji | ICQ | XFire Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 O kadar "MAL" bir sistemde yarışıyoruz ki bunun aptallığını anlatacak cümle bulamıyorum. Böyle bir sınav tarzı olabilirmi? "Üslü Sayılar" Çıkmış 4 soru tahmini gelecek 3-4-5 soru. Nedir insanların bilgisinimi ölçüyosunuz yoksa ezberleme katsayısınımı? İyi bir üniveristenin matematik bölümünü isteyen adam coğrafya yapmak zorunda. Peki neden? Aldığı puanlar yetmediği için. Çoğu şişirme notlarla gelen adamlar bizden 1-2 adım önde başlıyorlar hemde taa 11 ay önceden. 3-4 Sene dersanede inekleyip hazırlanan adamlar sistemi ezberliyorlar resmen. Nede olsa sistem aynı. Bir sürü ilk-okul arkadaşım var. Çoğu 4 işlem yapamazdı. Beraber okuduk orta okulu fln. Adamlar lise 3 de başladılar 3 sene ineklediler şimdi hepsi hayvan gibi yerlerde. Bumudur yani? Bu ülkenin sporcusu profesyonelse para kazanır yoksa aç kalır. "Spor Akademileri var..." var evet. Sınavlarıda burda sporcumu arıyorlar? -Hiç sanmam Sporculara öss'de tek bir avantaj tanıyolar. Eğer milli sporcuysan sınavsız geçiş. Geçinizzzz.... Bu ülkede bu akılla fazla yürümez. Kimse bu sınav sistemi hakkında bir değişiklik yoluna gitmiyor. Çünkü iktidar düşüyor kalkıyor..vs.vs Kimsenin asıl eğitim olan,insanların ekmeklerini çıkaracakları eğitim olan üniversiteler konusuna eğildiği yok. "Doğudaki öğrencilere bilgisayar" "Atatürk Üniversitesinde Türban skandalı"...vs.vs İlk 500'de yokuz. Başbakan yöke yökte başbakana atıyor topu. Arada yanan ise yine biz oluyoruz. Artık susucam.[signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ | Bir Ba$kadır a$k palandöken'de Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Sistemin çok iyi olduğunu söylemiyorum, tamam pek çok aksaklığı var özellikle spor vs konusunda ama şu an eldeki verilerle daha iyisi zor yapılır.. Hem üslü sayılardan bihabersen iyi bi üniversitede işin ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 evet doğudaki öğrenciler daha açlık seviyesinin üstüne çıkamadan bilgisayar yollayıp internete sokalım, paramızı üniverste açmak yerine 2 tane kıydırık bir işe yaramıyan bilgisayara verelim. Doğudakilerde sex.com a girsin değilmi? Malum yollanan bilgisayarlar ile AutoCAD çizimi yapılmıyacak ya. Bilgisayar ile eğitim diye birşey yok kardeşim. Ancak mimar olursun, mühendis olursun. Matematikler hesapları bilgisayarda yapar, AutoCAD gibi programlar ile çizimler yapıp bunları projeye dökersin ki eskiden el ile çizilen planları hiçbir matematiksel hata yapmadan ve plana mürekkep dökmek gibi problemleri bile yaşamadan çizebilip print edebilmek çok güzel birşey. Ama sen kalkıp daha tarlasından alıp ilkokul sırasında abc öğrettiğin öğrenciye bilgisayar kullandırmak için milyarlar harcarsan, anca sex.com u öğretirsin. Başkada bir işe yaramaz. Bilgisayar bir eğitim aracı değil, cetvel gibi bir çizim aracı, en karışık verileri girip düzgün bir sonuç verebilicek bir hesap makinası, bir makinanın kırılan bir parçasını kataloğunda aramak yerine seri-no sunu girip anında bilgilerini alabiliceğin bir cihazdır.[signature][hline]kedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 "natural selection" diyorum ben buna, turkcesini hatirlamiyorum kusura bakmayin. kizin ailesine yazik, kizlarina yeteri kadar guven verememisler; kiza yazik, salak bi nedenden dolayi intihar etmis. eh kizin bunyesinde yanlis bi seyler varmis demekki. tamam baski cok fazla ama bu... sacmalik, o kiz SAT'a girip son sinavinda istedigi gibi bi basari saglayamasaydi da intihar ederdi...[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: fedaykin, 20 Temmuz 2005 14:58 tarihinde demiş ki: Yanlış yere yanlış sebeple çatıyorsunuz. ÖSS tabii ki olacak, her önüne gelenin üniversiteye alınmasını beklemek abesle iştigaldir. Hatta şu an gereğinden bile fazla üniversite var, daha az sayıda ama çok daha kaliteli mezun vermeleri gerekiyor. Ana sorun mesleki eğitimin yoksunluğu ve genel gelir seviyesi düşüklüğü. Her önüne gelen üniversite bitirmek istiyor, bir allahın kulu da ben şu işin ustası olacağım demiyor. Konu ile ilgili 6 sayfa yazı var şu anda ama ben geri kalanını okumadan direk bunu quote etmek istiyorum. Ne kadar da doğru söyledin yahu...[signature][hline]Shomenuchi Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: Diablo, 20 Temmuz 2005 18:26 tarihinde demiş ki: ben şahsen çalışkan notları iyi bi ögrnci degilim olamıcamda zaten.ama lgs dede olmuştu bana.orta sonda 4 zayıfım geldi.okulla alakam yoktu dersaneye falanda gitmedim kasmadım 80 net yaptım mesela seneye öss ye giricem.bu sefer dersaneye gidiyorum.ama dersaneye gitmemin yararlı olmcagını bilsemde gidiyorum.kazanamssam üzülmem bi daha girerim.ama kazancagımada inanıyorum.cunku cok rahat bi yapım var ve kendimi strese sokamıyorum.heycan yapmıorum.ondan sanırım yararlı olabilir :) Olmaz. Ben LGS 0(sıfır) bilgi ile girdim.8. sınıf ile alakam yoktu.sonuç roberti kazandım(gitmedim istanbul o ayrı) LGS ile ÖSS çok ayrı konseptler.LGS de zaman sınırı yok ve tamamen genel yetenek soruları. SAKIN benim düştüğüm hataya düşme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RedallHoor Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Şerefsizler ülkede eğitim düzeyini yükseltcez lan azına mıçtıgımın erifleri ülkede üni ye giden adam yokki hıyar neyini yükseltcen şerefsiz bunların topu al işte dur bakalım çıkar daha böyle intahar edenler..[signature][hline]Ferrero, 10 Temmuz 2005 22:13 tarihinde demiş ki: bi kere kene banada sokmuştu. sonra çıkarttım. kafasını içime almışım. kaldı içimde çıkmadı o. zamanla kayboldu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Asıl sinir bozucu olan zırt pırt değişmesi.Plan yapamıyosun =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: fedaykin, 20 Temmuz 2005 14:58 tarihinde demiş ki: Yanlış yere yanlış sebeple çatıyorsunuz. ÖSS tabii ki olacak, her önüne gelenin üniversiteye alınmasını beklemek abesle iştigaldir. Hatta şu an gereğinden bile fazla üniversite var, daha az sayıda ama çok daha kaliteli mezun vermeleri gerekiyor. Ana sorun mesleki eğitimin yoksunluğu ve genel gelir seviyesi düşüklüğü. Her önüne gelen üniversite bitirmek istiyor, bir allahın kulu da ben şu işin ustası olacağım demiyor. Sn Fedaykın soylevınızde bır rahatlık sezınlıyorum yanı sankı bu yılları gerınızde bırakmıs havası... Sımdı ÖSS dıye bır sacmalık sadece bızım ulkemıze aıt dıger ulkelerdekı sınavlar bıreyın hayatı meslek gelısımıne yonelıkken bızımkı CALISAN INEKLEYEN Kapar PAStayı modulunde asıl sorun ıse cocuk o yuksek puanla yuksek ama ıstemedıgı bır yere gırıyor yıllarca okuyor mezun oluyor ama fotografcılıgı benımsıyor yanı nasıl desem sıstem bastan kokmuşşBaşı ezmek lazım...[signature][hline]Sırlar aldatır. AA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 o kadar sacma yorumlar var ki su topicte. olay bastan sacma zaten. dershanecilik turkiyenin en buyuk sektorlerinden biri, final dergisi dershanesinin 80 subesi var turkiye capinda ve dergi abonelikleriyle kan emici bir sekilde sistemden faydalaniyorlar misal. diger piyasayi parsellemis dershaneler de aynen cep dolduruyorlar. dershanelerin sistemi ise dillere destan. ogrencileri yaris ati gibi hazirlamak, ozel siniflara doldurup motive etmek iyi hos da peki ogrenci bu gerilimi kaldirabilecek mi? psikolog getirip ozel siniflara terapi duzenlemek de ayri bi eglence. sinavi kazanamayana olu gibi mi bakiliyor? daha bu ayrim sinava girilmeden baslaniyor. dershaneye gidersen sansini arttiriyorsun, lisen iyiyse sansini arttiriyorsun, paran varsa ozel ders alabiliyorsan sansini arttiriyorsun, daha sinava girmeden 3 gol yiyenler var. OSS var diye eve kapananlarin, sevgilim olmasin onemli sene stressli sene diyenlerin, bilgisayari toplananlarin kisacasi sosyal hayatindan, kendilerini desarj ettikleri ilgi alanlarindan sogutulanlarin sorumlusu sistem degil aileler, ogretmenler ve dershanelerdir. bu topicteki kiza ne oldugunu bilmiyorum ama muhtemelen dershanede "iyi" siniflarda olduguna gore sen dereceye girersin supersin harikasin diye zavalliyi doldurdular, sonunda olan ona oldu. OSS'yi bu kadar buyutmek de sacma, 3 saatlik sinavla omrumuzun rotasini tayin ediyolar demek bastan kaybetmeye meyillendiginizi gosterir. sampiyonlar liginin finali de 90 dakika ve her sene tekrari var, bu kadar kasmayin. Liseme baktigimda lgs ile okula gelenlerin iyice gariplestigini goruyorum, hazirliktan ossye calismaya baslamak nedir yahu? hepsi de cesitli kadrolasma cabasindaki cevrelerce gudumlu dershanelerin ogrencileri. hepsi ici bos saman yiginlari, sadece onune konulan dersi ezberleyen yaratiklar ama onlar da sizle ayni sinava giriyorlar, tek farklari ayni soru tiplerini 3-5 kat fazla tekrar etmis olmalari. kafan azicik calisiyorsa, yorum yapma problemi ele alma yontemini kavradiysan sorun degiller. OSS'ye deli gibi hazirlanip butun tavizleri veren cogu arkadasimdan yuksek not aldim, cogu benden nefret eder su an. sabanciya girecegimi sinavdan cikar cikmaz soyledigim icin o an bana tavir koyanlar bile oldu. bu kadar buyutulecek bi mevzuu yok ortada kimse farkinda degil. ha birileri is hayatinda universite diplomasi hakkinda birseyler soylemis. babamin anlattigi bir mulakati aktarayim size. gencimiz anadoludan bogazicine gelmis dereceyle, gozleri sise dibi camli gozluklu, konusmasini oturmasini kalkmasini bilmeyen biri. mulakata gelirken gomleginin ustune, herkesin takim elbiseyle dolastigi bir sirkete gelirken, annesinin ordugu kazagimsi birsey aliyor yani ustu basi da ozensiz. CV'sine bakiyorlar okul harika, derece harika ama yillar icinde karpuzumuzun ici gecmis. sonuc: biz sizi arariz. Fakat soyle bir durum var ki mulakata ulasmak icin de iyi bir ortalama ile iyi bir universite mezunu olmak ya da amcanizin dayinizin saglam tanidiklari olmasi lazim. isin sans faktoru osu busu da eklenince OSS solda sifir kaliyor. biraz sakin ondan...[signature][hline]TOiO Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistin Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: Shadowcast, 20 Temmuz 2005 20:26 tarihinde demiş ki: said: Diablo, 20 Temmuz 2005 18:26 tarihinde demiş ki: ben şahsen çalışkan notları iyi bi ögrnci degilim olamıcamda zaten.ama lgs dede olmuştu bana.orta sonda 4 zayıfım geldi.okulla alakam yoktu dersaneye falanda gitmedim kasmadım 80 net yaptım mesela seneye öss ye giricem.bu sefer dersaneye gidiyorum.ama dersaneye gitmemin yararlı olmcagını bilsemde gidiyorum.kazanamssam üzülmem bi daha girerim.ama kazancagımada inanıyorum.cunku cok rahat bi yapım var ve kendimi strese sokamıyorum.heycan yapmıorum.ondan sanırım yararlı olabilir :) Olmaz. Ben LGS 0(sıfır) bilgi ile girdim.8. sınıf ile alakam yoktu.sonuç roberti kazandım(gitmedim istanbul o ayrı) LGS ile ÖSS çok ayrı konseptler.LGS de zaman sınırı yok ve tamamen genel yetenek soruları. SAKIN benim düştüğüm hataya düşme lgs de zaman sınırı yok? malmısın kardeş?[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar