Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeter artık yeter ! Daha Kaç Can İstiyorsunuz ???

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Bütün suç o gencecik toy insanLarı " üniversiteye bi gir hayatın kurtuLacak " diye kandıran insanLarda.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

ilk bi kaç mesajı okudum

eskiden sanırım her üniversite her bölümü için kendi sınavı ile alıyormuş öğrencileri
bu sistem bence en akıl karı, en mantıklı sistem
bu sistemin biraz daha geliştirilmiş şekli kullanılsa hiç bir sorun olmaz
zeka ve yetenek üzerine bir sınav (en önemli kısmı bu olmalı) ile bilgi üzerine bir sınav olarak toplam 2sınavdan oluşmalı (her üniversitenin bölümü için yaptığı sınavlar olucak bu yine)
böylece hem yeteneği olmayıp hem de hayatında bilgisayar görmemiş bi adam gelip benim senelerimi verdiğim bilgisayar ile ilgili bir bölüme girmiyecek ben de istemediğim bir bölüme girmemiş olucam

söylerken kulağa hoş geliyor

bu arada bilgisayar kullanmamış ya da böyle bir yeteneği olmayan kişileri küçümsemiyorum sadece onlardan bu alanda daha iyi bir performans sergileyebilecekleri bir kişinin önünü kestikleri için serzenişte bulunuyorum. kimse alınmasın lütfen[signature][hline]karnım aççç!
googlecik (:
çok klas bi blog
Sosyal ağlarda paylaş

benim söylediğim sistemde açıkta kalanlar; yetenekleri ve istedikleri konuya zekaları yetmediği için açıkta kalıcaklar (aptal falan demiyorum kimseye)
össde açıkta kalanların arasında çoğu kişi ya bok yoluna gidiyo ya da benim gibi istemediği bir bölüme giriyo (bölümümden memnun olmadığım için sadece üni. ismini veriyorum eheh)[signature][hline]karnım aççç!
çok klas bi blog
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe o da güzel bi düşünce tabi ama ben bu sistemin kurbanıyım (hemen topu başkasına atarım)
bi de yatay geçiş yapmaya açlışmak öss'ye bi daha hazırlanmaktan daha kolay geldi ki bizim okul yatay geçiş için her türlü imkanı sağlayan yegane okuldur :) (isim vermeden reklam da yaparım)[signature][hline]karnım aççç!
çok klas bi blog
Sosyal ağlarda paylaş

İyi peki İTU bugün sınav yapıyor 1.500.000 kişi giriyor. Yarında Boğaziçi yapcak 1.499.500 kişi girecek. (500 kişiyi itü aldı ya) sonraki günde 1.499.000 kişi başka bir üniversitenin sınavına girecek.
Mantıklı bir çözümmü sizce? Nerelerde ayrı ayrı sınavlara girecek bu öğrenciler? Türkiye de kaç üniversite var? Ben bilmiyorum fakat 2 ay sürecek bi sınav koşuşturmasını mı tercih edersiniz? Elinize ne geçecekki sonuçta kontenjan aynı. Bütün bu olayların içinde torpillerin yaşanmayacağının garantisi varmı peki? Daha 10 tane antitez sayabilirim.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar pöpüler ve iyi okulların sınavına girebilmek için bir ön şart olur

ortalaması 4.75 ile 5 arası öğrenciler şu okullara girebilir diye falan...

ama bu noktada da liselerde adam gibi bir eğitim ve bedavaya not verilmemesi gibi bir sistem planlanması yapılması gerekiyor

ben yönetici ya da bir planlayıcı değilim sadece fikir sunuyorum ondan daha fazla konuşmiyim çok açıklar var benim fikrimde ehehe[signature][hline]karnım aççç!
çok klas bi blog

[Bu mesaj nameless13 tarafından 20 Temmuz 2005 16:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
blackchaos, 20 Temmuz 2005 14:50 tarihinde demiş ki:
Evet ÖSS sonuçları açıklandı.

Berbat sistem çoğu gencin hayatını kararttı diğerlerininde mutlu etti.

Bir kaybeden birde kazanan oldu.

Ve Bizim Site de bir kız henüz 2. girişi.Dershanelerin en iyileri arasındaydı.

Puanı berbat gelmiş kaydırma yapmış sanırım saat 14:00 civarı intihar etmiş. Az önce ambulansla götürdüler.

Aile Perişan baba ağlıyor anne ağlıyor ufak kardeşinin birşeyden haberi yok.

Allahaşkına yeter daha ne kadar kişi ölücek bu sistemde.

Belki herşeyin sonu değil diyorlar.Ama işte kimsenin gurur düşünülmuyor.
Aileye yükleniyorsun sonuçta onların umduğu birşeyi veremiyorsun.
bunu başaramayanlar kendini gurursuz hissediyor.
O zamanda ölmeyi tercih ediyorlar.
Açıkcası benim bile aklıma geliyor o kadar karşı olsamda.

Daha kaç can vericez böyle ?
Daha kaç aile evlatlarından sonsuza kadar ayrılıcak_?

Yazık değil mi ya ?

Terör gibi resmen ya....

Gerçekten çok üzüldüm, eğer öldüyse başınız sağolsun, yok hala kurtarılmaya çalışılıyorsa umarım iyileşir tez zamanda.

Ancak bu durumun eğitim sisteminin kötülüğüyle alakası yok ki? Her sistemde ne olursa olsun bir eleme yapıldığına göre bir kısım kazanacak bir kısım da kaybedecek. Kaybedenlerin vereceği tepkiler tamamen kendi psikolojik durumlarıyla alakalı, sistemle değil. Her öğrenciyi üniversiteye yerleştiremeyeceklerine göre -ki yerleştirseler bile o zaman da herkes odtü boğaziçi istiycek, bu yığılmayı önlemek için bir sınav olacak- mecburen böyle bi sistem olacak. Sistemi suçlamak burada hata. Elbette bazen kaydırmalardan ya da başka şanssızlıklardan dolayı hakettiğini elde edememişler de olacak. Ama bu da her sistemde oluyor.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nameless13, 20 Temmuz 2005 16:50 tarihinde demiş ki:
o kadar pöpüler ve iyi okulların sınavına girebilmek için bir ön şart olur

ortalaması 4.75 ile 5 arası öğrenciler şu okullara girebilir diye falan...

ama bu noktada da liselerde adam gibi bir eğitim ve bedavaya not verilmemesi gibi bir sistem planlanması yapılması gerekiyor

ben yönetici ya da bir planlayıcı değilim sadece fikir sunuyorum ondan daha fazla konuşmiyim çok açıklar var benim fikrimde ehehe

Dediğin sistem küçük bir ülkede yapılabilir, ya da abd gibi her eyaletin kendi kendine yönetildiği bir yerde... Ama Türkiye gibi dev (nüfus ve alan olarak) bi ülkede bunu yapamazsın. Mutlaka çok fazla sayıda haksızlık çıkar sağda solda.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

Şu olabilir mesela. OSSden aldığın puana göre universitelerin sınavlarına girme hakkın olabilir. Böylece o bölüme giren kişi ciddi anlamda o mesleği hak eden kişi olur ama bu 3 kat daha fazla masraf 3 kat daha yoğun çalışma gerektirirki esas promlemimiz de bu zaten.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Sosyal ağlarda paylaş

öss olayında en absürd durum şu bence:

2 milyon insan bu sınava giriyor, her yıl sınava girenlerin sayısı artıyor. 4-5.kez giren insanlar var.

oysa bu kadar abartılması ve insanların kendilerini bu şekilde şartlandırması hoş değil. ki üniversite diploması insana ancak bir yere kadar avantaj sağlar. okulu bitirip iş hayatına atıldığı zaman insanlar kişiliklerinin ve bireysel yeteneklerinin çok daha önemli olduğunu anlıyorlar ama geç oluyor maalesef[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıda birileri, ailelerin çocukları üzerinde istemeden de olsa kurdukları baskı, çocukların sorumluluk hissi altında ezilmesine neden oluyor gibisinden birşeyler söylemiş. Ben bu düşünceye katılmıyorum. Şöyle ki ailem inanılmaz derecede anlayışlıdır, şu an aileme telefon açıp ben okulu bırakıyorum desem (Üni.'nin son sınıfı) verecekleri cevap; sen bilirsin olacaktır. Düşünün böyle ebeveynlere sahip olmama rağmen ÖSS'ye girerken ben de ya eğer dershanedeki kadar başarılı olamazsam, ya ailemin beklentilerine cevap veremezsem diye strese girmiştim. Kaldı ki inanın benden hiçbir beklentileri de yoktu :). Yani demem odur ki; o stres sadece aile baskısıyla hissedilen bir duygu değildir.[signature][hline]İnternet ve Teknoloji | ICQ | XFire

[Bu mesaj DeadSouL tarafından 20 Temmuz 2005 17:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversiteler "ay ben teknik eleman mı olacam?" diye kendine soran ve 4 yıllık bitirince hemen yönetici olacağını, iş kuracağını sanan insanlarla dolu. Halbuki en fazla teknik elemana ihtiyaç var. Gerç işsizlik gibi bir paradoksumuz da var ama inanın 4 yıllıktan çok 2 yıllık ve meslek lisesi mezunlarına ihtiyacı var bu memleketin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...