Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Unreal II /ya da Atari'de sorun var


Bone

Öne çıkan mesajlar

Atari'nin tekrar oyun piyasasına döndüğünü Neverwinter Nights ile gördüm.
Sabırla o kadar sene beklediğim bir oyundu NWN. Oysa tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Berbat grafikler, iğrenç silah tasarımları, sıkıcı senaryolar ve hack and slash'ten öteye geçemeyen bir oyun. Oysa ne hayallerim vardı bu oyun hakkında. Resimleri çok güzeldi. Ayrıca gerçekten FRP oynama fırsatı vercek diye çok heyecanlıydım. DM'lerle birlikte, o süper harita programıyla keyifli oyunlar oynama fırsatını elde etçem diye düşünüyordum. Ama şimdi bakıyorum da, elimde kocaman bir hiç.

Aynı şey Unreal II'de de başıma geldi. Atari gene elini atmış bu oyuna. Zaten Unreal I'i başlatmak için anam ağlıyordu. Bu oyunu başlatırken, oyun kitlendi sandım. O kadar geç açıldı zaten.
Heryerde screenshotlarını görüp ağzım bir karış açılıyordu.
Hele taramalı tüfeğin mavi ışığına hastaydım. Tamam, o efektler güzel, ancak grafiklerin geri kalanı rezalet. Mesela uzakta bir fan gördüm, yakına gittim, aslında duvar skinin bir parçasıydı. Yahu oyuna biraz renk kat, o fanı 3 boyutlu yap. Yapacağın basit bir kutu. Yok illa, o eski FPS oyunlarındaki hileyi kullancaklar, duvarın skini olarak yapçaklar.
Grafiklerin geri kalanı da kötü.
Geforce 4 Ti 4800 SE var ben de, ama sanki System Shock 2 oynuyor gibi hissettim kendimi. Onlarca yaratığın habire size ateş atması da cabası. AI süper ya, easyde oynasan bile adamlar her attığını vuruyor..

Quake III'de frag yapmaktan çok grafikleri izleyen bir adamımdır. Mesela duvarlarda parıldayan küreler olunca durup hayran hayran izlerim onu. Kafamın üstünden geçen roket sayesinde oyuna geri dönebilirim. Yoksa 1 saat bile onu izleyebilirim. Şimdi Geforce 4 geldi, 4x AA ile oynuyorum, köşelerde zigzaglar olmadığından dolayı bu sefer köşelere hayran hayran bakmaya başladım.

Ancak Unreal II son derece kalitesiz grafiklere sahip bir oyun. Köşelerde zigzaglar çok belli oluyor. Skinler sanki sarhoş bir adamın elinden çıkmış gibi. Yaratıklarda ise hiç bir yaratıcılık yok. Senaryolarda da öyle. Aha, şu kamera şimdi benle konuşçak (Gunman Chronicles) dedim ve 2 dakka sonra kameralardan konuşan güvenlik görevlisiyle karşılaştım. Asansörün tepesinden yaratık gelcek (eee, yukarda pencereden belli oluyor) ve asansörü düşürcek ben de bu yaratıkla kapışçam dedim (alienlı oyunlar) ve aynen öyle oldu.
Klişe senaryolar kullanılmış...

Yani umarım, Atari bir daha elini başka oyuna atmaz da rahat ederim.[hline]fizban:
forza tayvan malı chipsetler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok büyük bir yanlışın var, atari dağıtıcı bir şirkettir. zerre kadar ilgisi yok oyunların yapımıyla. nwn'yi bioware, unreal 2'yi epic yapmıştır. koca koca ilk gösterilen logo genelde dağıtıcı şirkete ait olur (sinemada da böyle maalesefe) ne yazık ki, ama oyunu pazarlamak dışında hiçbir katkıları yoktur oyunun yapımında.

unreal 2 de bugüne kadar pc'de yapılmış en iyi grafiklere sahip motoru itibariyle, kendim oynamadığım için %100 emin konuşmuyorum ama eleştirmenler 10 üzerinden 10 verdi grafik bakımından. (sadece grafik bakımından maalesef) quake 3 motoruyla hazırlanan oyunlar komik gözüküyor unreal warfare motoruyla hazırlananlara kıyasla..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok yok bende sorun var.

postal 2 ve unreal 2'de öyle ahış şahım grafikler görmedim. Hele unreal 2 rezalet (unreal 2003 güzeldi o ayrı)
ama vietcong, quake 3 (hatta quake 3: Urban Terror), Jedi Knight 2 benim için grafik açısından süper oyunlar.

Ancak forumlarda her yerde unreal 2 ve postal 2 grafikleri çok beğenilmiş..[hline]fizban:
forza tayvan malı chipsetler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ut2003 muhteşemdi de unreal 2'yi kendim görmediğim için birşey diyemiyorum fakat dediğim gibi grafik puanı en yüksek verilen pc oyunu bu yıl.. (geçen yıl da ut2003'tü)[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

atari ile dağıttığı oyunlar arasında çok bağlantı var. adamların tarih ve kar kasıntısı yüzünden u2/ut2k3 çok çok aceleye geldi. rakip olmasın, yılbaşına yetişsin diye öylesine eksik bir ut2003 ü ortama sürüp yamalarla adam ettiler. aynı şey nwn için de geçerli olabilir (herkese hitap etme kaygısı daha baskın görünüyor nwn deki yarım yamalaklıklar için gerçi). şimdi de çıkmış; bonuspack niteliğindeki ut2004 ü çıkarıcaz, hem de sıka sıka ut2003 ile birlikte satın alıp bize para yağdıracaksınız diyorlar. okuduğum tüm incelemelerde de atari pek sevgi toplamayan (bu konuların dışında da) bir şirket zaten, neyse.

ancaaaak :-p, u2 nin grafikleri bariz şimdilik en iyisi. biraz kaba kuvvete dayanıp kaplamalar ve poligon sayısının abartılmasının büyük payı da var tabi eheh :hmm:. genel olarak kötü bir oyun da değil ama çok fazla diğer oyunlardan -araklamalar- var, kesinlikle unreal ın devamına yakışır bişey çıkmamış ortaya ona yanarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ah bu arada nwn ile ilgili; ortamda envai çeşit hakpak ve modul dolaşıyor, bunlar oyuna ability/skill/feat etkileyen subrace seçebilme, çeşitli rest sistemleri, prestige class a geçebilme vs. ile oyunu olması gereken yere koyuyor. gerek single gerek multi için de arayana çok güzel modüller var. oyunun potansiyeli çok yüksek aslında, sadece geldiği haliyle kötü :-P.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

potansiyel var, ama geldiği haliyle kötü.
çıtayı biraz daha yükseltip, daha süper potansiyele sahip oyun yapabilirler, herkes BG2, Fallout kalitesinde oyunlar yapabilirlerdi.

Unreal 2'nin resimlerinde hep çok temiz ve renkli gözüküyordu.
Ama ben oynadığımda, system shock 2 oynadığımı zannettim. Motoru süper bir motor olabilir. Çünkü UT2003'ü beğendim. Ancak oyunda grafikler çok karmakarışık ve kirli geldi bana. Quake III'ün modlarını bir deneyin. Daha pürüzsüz ve kaliteli grafikleri var. En azından adam uzaktan duvarda fan sansın diye, duvar skinine 2 boyutlu fan skini koymamışlar.

Yani benim düşüncem, Unreal II, grafik olarak, Quake III'ten başarısız.[hline]fizban:
forza tayvan malı chipsetler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Unreal II oynamış ve bitirmiş biri olarak (ki basitti biliyorum)
grafikler bence bayağı güzeldi,
hatta gördügüm en güzel grafikler olabilir
özellikle ilerki bölümlerde ben etraftaki atmosferden çok eğlendim şahsen[hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...