Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanlı ile övünüyoruz ama..

trapt

Öne çıkan mesajlar

said:
Cafein, 31 Mayıs 2005 01:09 tarihinde demiş ki:
Ha, bir de Katarina meselesi vardır, Rus ordusunu bataklıkta dımdızlak sıkıştıran Osmanlı ordusunun tepelerine binmeyip geri dönmesi olayı... O olaya hiç girmeyelim ama

eheh o olaya hic girme zaten .

olayin asli halkimizin cogunun bildigi gibi katerina nin yumusak kivrimlari degildir .

o savas ruslarin sinirlarda yeni kaleler insaa etmesi yuzunden cikti . ne var ki sefere cikarken ingilizlere toprak almayacagimiz yonunde teminat verdik . savasi kazanacagimiz anlasilinca ruslar insaat halindeki kaleleri yikmayi kabul etti , sefer amacina ulastı , geri donduk .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl övünüceksiniz ki zaten.
osmanlıyım ben breh breh falan mı?

olay bi devletin tarihte oynadığı rol ve bu devletin niteliğini değerlendirmek bence. kültür öğelerine sahip çıkarsın ama onlardan da zevk alıyorsan, güzellikten kavramından anlıyorsan sahiplenirsin, onun dışında 'viyana kapılarına dayandık biz sen kim oluyosun'lar sidik yarıştırmaya giriyor bariz, mantıklı bi yönü yok yani.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 31 Mayıs 2005 13:27 tarihinde demiş ki:
ılk defa senle aynı kanıdayım ufocan
osmanlı tarıhının ovunulucek bı seyı yok turklerı 3. sınıf gordugu ıcın

Osmanlının diğer beyliklere önem vermemesi övünülecek bişeyi olmaması anlamına gelmez bakın mehter marşına
Ceddin deden, neslin baban
Hep kahraman Türk milleti
Orduların, pekçok zaman
Vermiştiler dünyaya şan.

Türk milleti, Türk milleti
Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o mel’un zilleti

Tamam fazla ilgi göstermeye bilir ama bas bas bağırıyor TÜRK milleti diye.
Övünülecek bişeyi yok diyenlere söyleyim.
1)Varmı birçok insanın hoşgörüyle,rahatça yaşadığı başka bir devlet.
2)Varmı böyle askeri açıdan deha olacak bir ordu.
3)Varmı böyle herkesin diline dinine karışmayan insana değer veren bir millet.
4)Varmı böyle dünyaya bu kadar güzel tarihi eserler bırakan bir millet.
5)Kimin var böyle övülesi bir milleti bizden başka.
6)Osmanlıdan kopan balkanlara bakın zamanında biribirlerine düştüler 2. balkan harbinde.Bas bas bağırdı basın Osmanlı gitti refah bitti diye.Çıkmış övünülecek bişey yok diyorsunuz.Nedeyim ben başka?[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 04 Haziran 2005 17:34 tarihinde demiş ki:
bolmek ıstıyenler osmanlı yonetımının bıze mırasıdır once ımzanı duzelt derım bu bır bolucu propaganda kokuyor
ıkıncısı uydurmayalım ataturk un boyle bır olayı yok kaynak goster su kısı yazmıs vs vs dıye Ataturk gıbı halka malolmus ınsanalrın ustunden sıyaset yapmak ıcın hep o soylemiş gıbı laflar uyduruyorlar yok komınıstın bası goruldugu yerde ezılmeliymiş dıyor ulkuculer komunızm ıdeal yonetım bıcımı ama bızım halkımıza asırı olur once sosyalızme alıtıralım dedı dıyor komunıstler

Osmanlı Turk devletı degıl bır ımparatorluktur kurucuları turklerdır o kadar yavuz sultan sleım donemınden berı ulkedekı arap sayısı turk sayısını kat be kat gecmekteydı
turk ısmı ıkıncı sınıf gorulmus padısaha turk demek hakaret olarak gorulmustu o zamanlar
bunalrı soylemenın neresı boluculuk osmanlı yonetımı halkını dusunmeyen bır yonetımdı kım ne derse desın (sankı turkıye cumhurıyetı halkı cok umursuyoya.. neyse)

Gitte bak bakalım mehter marsına Osmanlı Türk mü değilmi diye.Dur sen üşenirsin al.
Ceddin deden, neslin baban
Hep kahraman Türk milleti
Orduların, pekçok zaman
Vermiştiler dünyaya şan.

Türk milleti, Türk milleti
Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o mel’un zilleti

Türk olmayan bir devlet bas bas bağırıyor Türk Milleti diye.Gülüyorum sana.
Ayrıca Osmanlı bir devlettir İmparatorluk değil.
İmparatorluk:Empire:Sömürgeci
Eğer osmanlı sömürgeci olsaydı şimdi dünya dili Osmanlıca olurdu.İngiltere afrikadan elmas yerine hava alırdı.[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

cehalet sux

sızde bıde ınanıyorsunuz o mehter amrşı sızce osmanlı turkcesıyle alakası avrmı daha o marşın cumhurıyetten sonra yenıden derlendıgını bılmeden yazıyorsunuz

heh bıde su var Ottoman Empıre dır ısmı Ottamen State degıl veya Turkısh State degıldır dunya tarıhınde

kaldıkı SOmurge Imparatorluguyla normal ımapratorlugu karıstırıcak akdar cahılsınız
Avusturya Macarıstan ımparatorlugu
veya Kutsal Roma Germen ımparatorlugu hatta oınu gectım en basıtı Roma Imapratorlugu

bunalra neden ımparatorluk dıyoruz bız ?

Imapratorluklar bunyelerınde bırden cok ulusu bulunduran devletlere denır Colonıal(somurge) ımapratorlugu ıle normal ımapratorluk bambaska kavramalrdır zaten somurgelerı olan devletsen otomatık ımparatorluk statusunde olursun cunkı cok uluslu hale gelırsın
ımparatorlukların ozellıgı ıse genelde ulsu develtınden farklı olarak ıcındekı uyrukların hepsı bırbırın e esıt sayılır ve hepsı tek mılelt muamelesı gorur bu mıleltın ısmı ıse ımparatorluguna gore degişir cunkı eger cok uluslu ımapratorlukalrda her mıleltı ayrı ayrı sınıflandırır bırbırlerıne karmassan cok kolay bır bıcımde en ufak otorıte boslugunda o uluslar kopmaya musaıttır

ıstedıgınız kaynaga bakın taraflı veya tarafsız farketmez hıcbırınde Osmanlı ımapratorluk dııldır yazmaz cunkı bunu soylemek dunyada yapılabılıcek en dangalakca seydır[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

heh bıde su olay var osmanlı tıcaret devletı degıldır ıngıltere tıcaret ustune kurulmuştur osmanlı ıse mılıtarıst bır develttır yanı tum amaclarını askerı gucle yapan temel gelrı kaynagı savaslardan kazanılan yagma olan bır devlet osmanlının cokmesının asıl sebebıde bu olmuştur o efsanevı osmanlı hazınesı tamamen yagmayla yapılmıştır develtın akrakterı mılıtarıst cunkı kaldıkı osmanlı ıstese somurgeelrle ılgılenebılırdı ama akdenız tıcaretı elınde oldugu ıcın kendıne cok guvendı kaldıkı hındıstanı bıle degerıs gordugu ıcın portekız hındıstana gırdıgınde sekılen bır ordu gonderdı o kadar osmalı yanı savasan bır devlettır savascı karakterlı mılıtarısttır yapısı ıtıbarıyla somurgecı olamaz yanı[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

imparatorlugun ozelligi farkli etnik gruplardan olusmasi degildir, imparatorluk genelde buyuk alanlardan (boylece birden fazla bolgeden olusup) olusan ve tek merkezden yonetilen, silah baskisiyla insanlarini bir arada tutan olusumlardir

imparatorlugun en onemli ozelligi tek bir merkezden, uzaktan (ademi-merkeziyetciligin karsiti bir sekilde) yonetilmesidir

roma devleti, imparatorluk adini birden fazla etnik grubu icinde barindirdigindan degil, genislemelerden sonra hala tek merkezden yonetildigi, askeri baski ile birarada durdugu ve savasma potansiyeli sayesinde birligini devam ettirdigi icin almistir.[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Sosyal ağlarda paylaş

kendınce tanım yapmıs olabılırsın ben ımparatorluk dıyınce pek cok kısını nortak kanısını yazdım pek ıgenıs ulkelere ımapratolruk denıyorsa
avusturya amcarıtan nasıl ımapratorluk oldu
yada japonya on ugectım çin neden ımapratorluk degıl veya hındıstan ?

bizede lıslerde derdıelrkı bı ulke baska bır ulkeyı tamamen fethederse ımparatorluk olur
buyur burdan yak agzı olan konusuyor sonucta[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

cunku son verdigin iki ornek modern devlettir, ulke silah zoruyla bir arada tutulmaz, hukugun sozu gecer, egemenlik millette oldugu gibi, cogu sistem ademi-merkezidir.

avusturya macaristan imparatorlugunda bunlarin hicbiri yoktur. tek merkezden yonetilir, egemenlik bireyde veya bir gruptadir, ulke silah kullanilarak genisletilir ve bir arada tutulur.[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Sosyal ağlarda paylaş

Oncelikle Osmanli icin Turk Imparatorlugu derler yabancilar konushma dilinde.
Kendi acimdan 1-2 sey soylemek istiyorum. Oncelikle Turkiye Cumhuriyeti Vatandasi ve Turk`um.. Osmanli kendi icinde yashayan `Turk`lere iyi davranmamish olabilir, onlari 2 sinif insan olarak gormush olabilir. Ama bu Osmanlinin ne oldugunu kim oldugunu deyishtirmez. Osmanliyi kuran `Turk`lerdir. Tabi ki bu durumda bende Osmanliya sahip cikacagim. Ve Devlette Osmanliya sahib cikacaktir ve zaten cikiyor. T.C nin en ust kurumu olan Cumhurbashkanligi forsunun anlamini bilenler benim ne demek istedigimi anlarlar. Bilmeyenler yada isine gelmeyenler Osmanliyi yiktik devlet osmanliyi hic sevmiyor o da hainmish buda hain der.Cerkez Etem olayının ana konusu iktidar mücadelesidir , siyasi bir mücadeledir ve bunu Cerkez Etem kaybetmistir ve vatan haini olmushtur. O kazanmish olsa bugun Mustafa Kemal Ataturk vatan hayini olarak bize lanse edilcekti. Dogru mu ? Hayir degil. Kisaca ne oldugumuzu bilmek ve gechmishimizi kabul ederken sevaplariyla gunahlariyla kabul etmek gerekir.

Bu yazimin aynisini IV.Vahdettin Han adli konuyada yapishtiracagim.

** Yazimin basindan sonuna kadar kullandigim cumleler icinde gecen `Turk` kelimesini etnik koken olarak kullaniyorum.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 21 Temmuz 2005 01:22 tarihinde demiş ki:
cehalet sux

sızde bıde ınanıyorsunuz o mehter amrşı sızce osmanlı turkcesıyle alakası avrmı daha o marşın cumhurıyetten sonra yenıden derlendıgını bılmeden yazıyorsunuz

heh bıde su var Ottoman Empıre dır ısmı Ottamen State degıl veya Turkısh State degıldır dunya tarıhınde

kaldıkı SOmurge Imparatorluguyla normal ımapratorlugu karıstırıcak akdar cahılsınız
Avusturya Macarıstan ımparatorlugu
veya Kutsal Roma Germen ımparatorlugu hatta oınu gectım en basıtı Roma Imapratorlugu

bunalra neden ımparatorluk dıyoruz bız ?

Imapratorluklar bunyelerınde bırden cok ulusu bulunduran devletlere denır Colonıal(somurge) ımapratorlugu ıle normal ımapratorluk bambaska kavramalrdır zaten somurgelerı olan devletsen otomatık ımparatorluk statusunde olursun cunkı cok uluslu hale gelırsın
ımparatorlukların ozellıgı ıse genelde ulsu develtınden farklı olarak ıcındekı uyrukların hepsı bırbırın e esıt sayılır ve hepsı tek mılelt muamelesı gorur bu mıleltın ısmı ıse ımparatorluguna gore degişir cunkı eger cok uluslu ımapratorlukalrda her mıleltı ayrı ayrı sınıflandırır bırbırlerıne karmassan cok kolay bır bıcımde en ufak otorıte boslugunda o uluslar kopmaya musaıttır

ıstedıgınız kaynaga bakın taraflı veya tarafsız farketmez hıcbırınde Osmanlı ımapratorluk dııldır yazmaz cunkı bunu soylemek dunyada yapılabılıcek en dangalakca seydır

Bak kardeşim o senın dediğin ottoman empıre yabancı kaynaklardır.Taraflı tarafsız dıyosun ben sana bırcok Türk tarih kitabı gösteriyim Osmanlı DEVLETİ diyen.O senın dediğin sömürmeden yapılan ittifakalra yada birleşlere federasyon yada feodalitre denir tıpkı rusya federasyonu oldupu gibi ki rusya sömürmüştür,ama adı imparatorluk olmamıştır.
Ayrıca cumhuriyetten sonra derlenen marşın Türk olan kısımlarımı değiştirildi,yoktan yere Türk ismimi konuldu güldürme beni,mehter marşını araştır orjınalıne bak bakalım.
İmparatorluıklar değişir diyosun imaparatorluğun anlamı ne?
ona göre sınıflandır.
Osmanlı fermanlarında her zaman Osmanlı Devleti denir.Türk filmlerinde hiç mi duymadın DEVLETLU lafını.Yok çok uluslu yok sömürürse şöyle olmaz.ABD de çok uluslu ama devlet deniyor.Sömürürsen imparatorluksun.Saçma sapan kendi kafandan sallama şu şöyle bu bçyle diye git empire anlamına bak.[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 21 Temmuz 2005 01:28 tarihinde demiş ki:
heh bıde su olay var osmanlı tıcaret devletı degıldır ıngıltere tıcaret ustune kurulmuştur osmanlı ıse mılıtarıst bır develttır yanı tum amaclarını askerı gucle yapan temel gelrı kaynagı savaslardan kazanılan yagma olan bır devlet osmanlının cokmesının asıl sebebıde bu olmuştur o efsanevı osmanlı hazınesı tamamen yagmayla yapılmıştır develtın akrakterı mılıtarıst cunkı kaldıkı osmanlı ıstese somurgeelrle ılgılenebılırdı ama akdenız tıcaretı elınde oldugu ıcın kendıne cok guvendı kaldıkı hındıstanı bıle degerıs gordugu ıcın portekız hındıstana gırdıgınde sekılen bır ordu gonderdı o kadar osmalı yanı savasan bır devlettır savascı karakterlı mılıtarısttır yapısı ıtıbarıyla somurgecı olamaz yanı

Ben senin gibi cahilini görmedim kardeşim.Osmanlı ticaret devleti değilse ne diye ticaret yollarına yönelik fetihler yapıp onları denetim altına alsın.Ne diye deniz ticaretini canlandırmak için süveyş kanalı projesini ve deniz seferleri yapsın.[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

resmi tarih osmanliyi sadece askerleriyle hatirlamak istedigi surece osmanlinin bize anlatilan kisminin suyun altinda da devami oldugunu asla kabul etmeyecek bazilari .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

osmanli askeri bir devlettir. kuruldugu zaman her devletin oldugu gibi. ticarete tarima askerini beslemek icin onem vermistir. tarim sistemi ticareti kolyalastirmayi degil, asker beslemeyi hedefler. vergi sistemi ayni sekilde. bunun resmi tarihle bir alakasi yoktur. bu arada imparatorluk tanimi icin:
TDK
2 . Kendi topraklarında oturan çeşitli milletleri egemenliği altında toplayan devlet biçimi.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

osmali turk devleti diyen arakdaslar icin
oteki topicede attim bulmusken yaziyim bi daha bulamam
koçibeyin padişaha sundugu rapor oluyo bu
devlet duzeni hakkında

...Her zümreye, adı geçen tarihten beri milleti ve mezhebi bilinmeyen şehir oğlanı, Türk, Çingene, Tatar, Kürt, ecnebi, Laz, Yörük, katırcı, deveci, hammal, ağdacı, yolkesen, yankesici ve diğer çeşitli kimseler katılıp, usul ve kaideler bozuldu. Kanun ve kaide kalktı..." (7)

yolkesen yankesi ve turkler yanyana
ne guzel[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog
Last Update: 21.07.2005

SEX, DRUGS , ROCK&ROLL and BONEPARTS BLOG. YEAH. - Axl Rose
Sosyal ağlarda paylaş

Övünmüyorum ben Osmanlıyla. Barbarmışız çok paso istila. Biraz uysal olup bilim adamı yetiştirseymişiz. Bir iki bilim adamıyla olmuyor...[signature][hline]Devhochi'ydim ben aslında...
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

DEF Klanı'nın Gücü !
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu Osmanlı Ne İmparatorluk ne de Türk devleti olmaya çalışmıştır olamamıştır. Ulus devletidir.

Osmanlı ile övünememizin nedenler işte

Türkçe dili yoksun bırakması
Türk Kültüründe Arap kültür etkisi
Türk Tarih değil, İslam tarih öğretilmesi
Osmanlı yönetimde pek çok Türk olmaması
Türkçe ve Türküm demek yasaklanması
Neyse daha önce bunları belirtmiştim.

Osmanlı Devletinin zayıflaması nedenleri bilmemiz lazım. Ne islam dini, ne Rönesans, ne de Avrupa ülkeler yüzünden zayıflamadık ki.

Daha önce belirttiğim gibi "Osmanlı'nın geri kalışına İslâm dini sebep oldu" düşüncesi Batıdaki bu yalanlara inanan aydınlarımızın çok temel bir yanılgısıdır. Osmanlı toplumu üzerinde yapılan ciddî araştırmalar, gerileme döneminde devlet otoritesinin zayıflamasının, derebeyliğin, eşkiyalığın, mültezim baskısının ve yoksulluğun tarikatların hızla yayılmasında etkili olduğunu ortaya koymaktadır.[signature][hline]---Ön-Türk Uygarlığı Araştırmaları Merkezi---
Sosyal ağlarda paylaş

buraya da kopyalyalim:

Osmanliyi millet kavrami ile bagdastiranlari anlamiyorum. Osmanli yoneticileri icin birincil planda soyla ilgili tek bir sey onemli idi: Osman Gazi`nin tohumundan gelip gelmediginiz. Bundan sonrasi bos. Turkum de deseniz, kurtum de deseniz osmanliya kulluk edip etmediginiz bir fark yaratirdi. Bir de dininiz. hangi milleten olursaniz olun musluman oldunuz mu, osmaliya tabiyim dediniz mi sadrazamliga kadar yolunuz acikti.

Boyle bir sistemi Turk Milleti ile bagdastirmak Osmanliya hakarettir (o zamanin yoneticilerinin bakis acisina gore).

Biz Osmanlinin torunuyuz diyen arkadaslari imkan olsada yuzyil onceye gondersek, o saat kafalari kesilse. Ademoglunun haddine mi dusmus Osmanliya akraba oldugunu idda etmek!
Sosyal ağlarda paylaş

cocukluumdan beri osmanli tarihini okurum ewet osmanliyla owunmemeiz gereken cok seyler war bu dewlet bir zamanlarin super gucu olms 3 ktaya brden hukmetmistir
ama kalici olamamistir bnun nedenide tabiiki turklugu yayamamasi we kazandii topraklada turklugu kabul ettirmemistr bgn afrikada onlarca dewletin ana dili fransizca iken 3 kitaya hakim osmanlinin bgn yok olmasi bzm trkcemizn sadece turkiyede knsulmasi bu bna cok koyuyor[signature][hline]go PİSTONS!!!!!!!!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Reignman40, 21 Temmuz 2005 21:22 tarihinde demiş ki:
cocukluumdan beri osmanli tarihini okurum ewet osmanliyla owunmemeiz gereken cok seyler war bu dewlet bir zamanlarin super gucu olms 3 ktaya brden hukmetmistir
ama kalici olamamistir bnun nedenide tabiiki turklugu yayamamasi we kazandii topraklada turklugu kabul ettirmemistr bgn afrikada onlarca dewletin ana dili fransizca iken 3 kitaya hakim osmanlinin bgn yok olmasi bzm trkcemizn sadece turkiyede knsulmasi bu bna cok koyuyor

tamam ben de Turkce karakter kulanamiyorum ancak senin yazdigina bakarsak Turkce`nin Turkiye de bile kullanilmadigini idda edebiliriz sanirim :).
Sosyal ağlarda paylaş

sabaha akdar tartıssak herkes kendı bıldıgıne ınanıcak o yzuden baska bısey yazma zahmetıne gırısmıycem sonucta burası unıverste fılan degıl hıcbırınızde tarıhcı degılsınız yanlıs bılmenızde benı ılgılendırmez
ıstersenız osmanlının mete hanın soyundan geldıgını hatta mete hanında hz musa nın torunlarından olduguna ınanın

sonucta sızın veya benım dememle gercek olmuyor bı konular herkes carpıtsa bıle er gec gercekler su yuzune cıkıyor

200 yıl once o sevımlı padişaha turk dersenız kellenız gıderdı ama ne yapalım ınsan ınanmak ıstedıgıne ınanır[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...