Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lüx nedir?

trapt

Öne çıkan mesajlar

Şimdi bu tikky konusunu okudumda herkes bi şekilde görüşünü belirtmiş..üç aşağı beş yukarı aynı şeyler söylenmiş
lüks sahibi falan..
Revir'in bi psikoloji sayfasını okudum dün.insan lüxlere sahiptir.fakat başka lükslere sahip insanları itici bulur..tıpkı benim tikkylere "ortam cambazı" gözüyle bakmam gibi..

bana göre "lüks" te bi ihtiyaçtır..
insanlar bunun için yaşar.mesela "Büyüyünce son model bi mercedes'im olucak" gibi..Durumu vahim bi insan için bu bi lükstür..orta bi insan için iyidir..
Ben buna maddiyat bakımından pek bakmadım...
yani bi sağlam bi çekirdek aile benim gözümde lükstür..
bu herkese göre değişicektir...

buraya başkasına göre lüks olan ,fakat sizin sahip olduüunuz şeyleri ve;
sahip olmak istediğiniz şeyleri yazın..eminim çok faydası olucaktır..
hayatta onsuz yapamayacağınız ve size özel hissettiğiniz
maddi ve manevi herşeyi sıralayın..
eminim "kişiselde bunalıma giren arkadaşlar bunun sayesinde biraz olsun kendisini şanslı görücektir". bu bi tedavi yöntemiymiş

Hadi bakalım ..[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar güzel bir thread'in içine 2pac gibi daha yeni üyelerimizin heralde kuralları bilmeden haraket ettigi davranısları girdiginde, konu dağılıyor muhtelemen.
Kınıyorum..[signature][hline]Hep arkada oturduk, hep yalnızken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı, yaklaşmazdık, konuşmazdık, hep ayrı bir dünyadaydık, hep ordayken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı;yaklaşmazdık, konuşmazdık ve şimdi bir duvar örülü, hiç yıkılmaz aramızda. yaklaşmak zor istesen de, biz yarattık acıları... kaderimizi biz yazdıkça;
Renklerle bir siyah yaptık! Renklerle bir siyah yaptık!

[code=php] i died for you !
[/code]
Sosyal ağlarda paylaş

ve asla quote yapamadan geçemicem sanırım.
said:
karakedi, 21 Temmuz 2005 17:45 tarihinde demiş ki:
nefret ediyorum "sululuktan"

adam gelmiş babasının konu başlıgı gibi saçma sapan, ipe sapa gelmez, asla komik olmayan (zaten komik olmasıda beklenmeyen), gerizekalı mesaj atıyor!

bin defa diyoruz ki, konu başlıgı ile ilgisiz mesaj atmayın! gereksiz sululuk yapmayın. ama anlayan beri gelsin!

hayır genelde o kadar da terbiyesiz ki bu kişiler, kendi zamanımızı harcayıp mesajlarını sildiğimizde, utanmadan sıkılmadan sanki yaptıkları çok dogru imiş gibi "mesajımı niye sildiniz" diye fütursuzca "akılları sıra" hesap soruyorlar. ayıptır be! hadi eşeklik edip, sözde komik olma veya birine laf sokma çabası ile gereksizlik ötesi mesaj atmışsın, bari biz oturup üşenmeyip sildiğimizde, yeni mesaj atıp hesap sorma! ama nerde! ar damarı çatlamış insanların. saygısızlık, terbiyesizlik dizboyu! argo kullananmı ararsın, sanki yıllardır tanıdıgı erkek arkadaşları ile kahvede el ense parmak götte muhabbet edenimi ararsın...

çok şey var yazacak ama yazmayada zaman harcamak istemiyorum. saygısız seviyesiz insan grubu. bin defa anlatsanda anlamayacak nasıl olsa. ona göre yaptıgı herşey dogru nede olsa!

ps: evet sinirlendim.[signature][hline]Hep arkada oturduk, hep yalnızken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı, yaklaşmazdık, konuşmazdık, hep ayrı bir dünyadaydık, hep ordayken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı;yaklaşmazdık, konuşmazdık ve şimdi bir duvar örülü, hiç yıkılmaz aramızda. yaklaşmak zor istesen de, biz yarattık acıları... kaderimizi biz yazdıkça;
Renklerle bir siyah yaptık! Renklerle bir siyah yaptık!

[code=php] i died for you !
[/code]
Sosyal ağlarda paylaş

lüks bir ihtiyaç değildir.
göreceli bir kavram da değildir.
"sana göre lüks ama bana göre değil" denmez.
lüks, toplum baz alınarak düşünülmesi gereklidir.

ev, bir ihtiyaçtır. içinde barınılması, yaşanması gereken bir yer gereklidir.
ancak 10 katlı ev içinde yaşamak bir ihtiyaç değildir lükstür.
senin "ihtiyacın" olan şey 10 katlı evse, o lükse girer.
lüküs hayat diye bir opera vardı mesela zamanında.

daha doğru bir tanım için şuraya bakabiliriz:
http://en.wikipedia.org/wiki/Luxury[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

lüküs hayat lüküs hayat
bak keyfine yan gelde yat
ne güzel şey
oh ne rahat
yoktur eşin lüküs hayat :)

edit: opera mı? farklı şeylerden b ahsediyoruz galiba, bu tiyatro oyunuydu...[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Status Quo - In The Army Now | arşiv*********

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 22 Temmuz 2005 02:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

luks bi ihtiyaç degildir bana gore.Standardın ustunde yaşam koşullarına elverişli olan her turlu seydir.Araba ulaşım açısından luks sayılmaz ama gidip 60 70000+ dolara araba alırsan bu lukstur veya 3 kişilik bi aile triplex bi villada oturuyosa bu lukstur.Ayıp degildir tabiki bu durumu musaitse kimse bişey diyemez.Bi laf var hatta zenginin malı zuurtun çenesini yorar diye.Nese konu daha fazla dagılmasın bnm fikrim budur.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

isigin birimi olur.

en onemlisi para bir miktari ileriye donuk olarak saklanmak bir miktarida harcanmak icin kazanilan bir esya degil midir?

bunu neye, ne sekilde layik gorup harcadigi kisinin kararina kalmistir.

mesela ben gun gelir 200 milyonluk ayakkabi giyerim, gun gelir 2 milyonluk musamba terlik ile gezerim.

ya da gider laila da reina'da prada takim elbisemle paralarimi sacarim ya da ay sonuna kadar paralari biriktirip daha uygun bir yatirima donustururum, bu tamamen benim secimimdir.

dvd, kitap, poster, comic book, action figure kolleksiyonu yapmak lukstur, ama bu luks insanin hayatina birseyler katiyor ve normalde yapmasi gereken seyleri engellemiyorsa bence bir sakincasi yoktur.

yukarda ki seyleri yapip aksam ac uyuyorsaniz o zaman yanlis yapmissiniz demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

sabundur...
maddiyata dayalı lüx pek bişie diildir,giydiği kıyafetler kullandığı araba o kişinin o an için imkanları dahilinde rahatını sağlamaya çalıştığı aletlerdir.
manevi lüxe gelince bence herşeydir istediği insanla beraber olmak sevdiklerini yanında bulabilmek...
istediğini satın alabilecek konuma gelebilmek yine 1. kategoriye dahil olup bunun verdiği haz 2. kategoriye girer.
bölece süreer gider bence...[signature][hline]Mendoza, 03 Şubat 2005 03:58 tarihinde demiş ki:
Hayatimda bu kadar "hastalikli" bir film gormedim...

kanberdim bi zamanlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
said:
Bonecrusher, 22 Temmuz 2005 02:19 tarihinde demiş ki:
lüks bir ihtiyaç değildir.
göreceli bir kavram da değildir.
"sana göre lüks ama bana göre değil" denmez.
lüks, toplum baz alınarak düşünülmesi gereklidir.

ev, bir ihtiyaçtır. içinde barınılması, yaşanması gereken bir yer gereklidir.
ancak 10 katlı ev içinde yaşamak bir ihtiyaç değildir lükstür.
senin "ihtiyacın" olan şey 10 katlı evse, o lükse girer.
lüküs hayat diye bir opera vardı mesela zamanında.

daha doğru bir tanım için şuraya bakabiliriz:
http://en.wikipedia.org/wiki/Luxury

iyi demiş bonecrusher saolsun :)
tikky çok bir ortamı gerdi bence tikkylik olayı biraz daha konuşulmalı :-p[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...