Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tikky!

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
hiç bilmiyorum tunalı'daki sokak isimleri fakat mutlaka uğramış olmalıyım.
bonecrusher gene döktürmüş ve gerçekten iyi yazmış. en azından biraz biraz daha bilgilenmişiz. dediğim bazı şeylerede katılmış. vallahi ilk defa mı desem yoksa kaçıncı defa oldu bilmiyorum ama aynı fikirdeyiz :)
gerçekten hayat onların. hergün dışarıda, farklı yerlerde yemek yiyorlar. fakat bence oda bir noktaya kadar. insan hiç ailesini özlemez mi? annesinin yemeklerini özlemez mi? kardeşlerini özlemez mi? belkide aile yaşantısından dolayı tikky'lik yoluna gidiyorlardır. aileleri onlara gerekli terbiye ve düzeni vermedikleri için tikky olmuşlardır? kim bilebilir ki.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Mesaj tarihi:
Bonecrusherin ellerine sağlık. Aradaki farkları çok iyi anlatmış ve dikkat edilmesi gereken noktaları çok iyi anlatmış. Orta okulun sonuna kadar Ted de okudum şimdi eski arkadaşlarıma rastlıyorum bazen (kesinlikle tunalıda veya bahçelide falan değil hayatımda 10 15 kere geçmişimdir ordan toplasanız çoğuda küçükken) şaşırıyorum ne olmuşlar. Gerçekten çok güzel zengin hayatı yaşıyorlar hayat umurlarında değil oh oh valla. Herkesin seçimine davranış biçimine saygı duymak lazım. İnsanlara rahatsızlık verici seviyeye gelene kadar. Genelde bu kişiler gittiği pahalı yerlerin ham garsonlarıyla dalga geçerler. "Puhaha şu garsonun ayakkabısına bak. Pantolonunun altına giydigi çoraba bak. Bana kırk değil Gırgh milyon borcunuz var dedi hahaha" gibi örnekler... :D[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Mesaj tarihi:
said:
Head, 20 Temmuz 2005 03:30 tarihinde demiş ki:
tikky , insanın üzerine yakışanı giymesiyle oluşan bir durumdur.
sokağa çıkıp 300 500 kilo parfüm sürmekle , en son model TOMİ , CORCUG , DİZEL , PAÇOTTİ ve bunun gibileri çektin mi , tikky diyolar.

parfum kilo olmaz litre falan olur ml aslinda:P[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Mix|MSN|Blogs of my life|Myrande
B@B th3 G3NK
Mesaj tarihi:
aldıkları bütün kıyafetler markadır ve mutlaka bütün arkadaşlarında vardır. yoksa da onlarda olmadığı için hava atarlar ama 2 gün sonra herkese yayılır. istanbulda genelde cadde, etiler, bebek tarzı yerlere takılırlar. etiler starbucks ilk açıldığında güzel biryerdi mesela sonra 92 bebeler bile gitmeye başladı. sonra tekrar düzelir gibi oldu 88-87-86... lıların gitmeye başladığı bir yer oldu. hayatları tekno yada herne boksa elektronik müzikten ibarettir çünkü reinada onlar çalar. genellikle yaptıkları şeyler

90 lı tayfası:
etilerde starbucksta otururlar, bebekte yürürler fridays te yemek yerler.

89 tayfası:
etiler starbucks, bebek gloria tarzı yerlerde otururlar, casitada yemek yerler, candela ya gider piyasa yaparlar mayadromda sinemaya giderler.

88-87 tayfası:
etiler starbucks, bebek gloria tarzı yerlere giderler 2dk görünüp fridays e yemeye giderler. gece olunca reina ya da sortie ye gider orada dağıtıp boy gösterdikten sonra casitada yemeklerini yerler.

86-85.. tayfası:
bütün gün etiler, bebek, tarabya, cadde tarzı yerlerde arabayla turlarlar. starbucksta bir kahve içer kalkarlar, arka bahçe denen yere giderler. geceleri sortie ya da reinada loca tutup arkadaşlarıyla dağıttıktan sonra marmaris büfe, mercan büfe tarzı yerlerde kendilerine gelirler. genellikle sinema olarak mayadrom uptown ı tercih ederler ya da ritz.

saydıklarımın hepsi, hemen hemen neredeyse yapılan bütün partilere giderler sarhoş olurlar, kavga çıkarırlar, dayak yerler, adam bıçaklarlar, hepsinin birer AĞĞĞBi si vardır. hepsinin uni-grouptan bir tanıdıkları kesin vardır.

ha bide tabiiki 89-88 tayfasının araba kullanma manyaklığı vardır, kaçırırlar arabayı takılırlar.

kıyafetler:

kızlar:
düşük bel pantolon, üste göbeği açık bluz ya da parlak birşeyler, ayağa ayağı açık bırakan bir ayakkabı, adidas ayakkabı ya da converse. parlak çanta. ray-ban güneş gözlüğü.
tercih ettikleri markalar:
zara, abercrombie&fitch, von dutch, ralph lauren, prada, d&g..

erkekler:
paramparça pantolon, üste prada ya da o tarz ciks bir marka body. ayakta converse ya da prada. ray-ban gözlük. bilekte bileklikler, kalın kayışlı bir saat(guess vs.) von dutch şapka, louis vuitton cüzdan.

tercih ettikleri markalar:
abercrombie&fitch, von dutch, prada, d&g, zara, ayakkabı olarak alberto guardini vs. takılırlar.

ferre, versace, armani, moschino giyenler genelde daha ağır takılanlardır.

gittikleri yerlerde genellikle absolut açtırırlar. daha artist gözükmek isteyenler JD isteyip kazıklanır. %99 zippo taşırlar, marlboro kırmızı içerler ya da djarum black.

valla şu saatte daha fazla yazamicam.[signature][hline]chiptech.
Seni unutmicaz Windshade...
"Ölüm dediğin budur perde arkasından haber,
hiç güzel olmasa ölürmüydü peygamber..."

blog
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
saol chiptech :)
istanbul tikky tayfasını tanımış olduk :)
çeşitli paticik kullanıcılarından yurdumuzun çeşitli yerlerindeki tikky'ler hakkında böyle şeyler gelse, tikky bilgi sayfasının ingilizce ve türkçe'si hazırlanabilir :-p[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Mesaj tarihi:
istanbulda etiler starbucks da eskiden simdi gloria jeans , hemen bitisiginde , kayniyor bu varliklar oralarda uzak durun derim
bu arada jarum da yeni modamidir nedir hayatimda gordugum en gereksiz $ey , ayrica tikky tayfasi davidoff'un tekel'e gelmesiyle beraber davidoff'a akmaya baslamistir oeh kafam gire[signature][hline]Even a stopped clock tells the right time twice a day.
Penthesilea ftw...

[Bu mesaj Disappear tarafından 20 Temmuz 2005 08:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Benim bildiğim T.E.D Ankara Koleji bir eğitim yuvasıdır. Bu ülkeye kazandırdığı devlet adamları, iş adamları ve sanatçılarıyla bilinir. Ben mezun olduğum zamanda bu böyleydi...

Koleje giden(yada gitmeyen) bir kişinin alacak gücü yüksek ise, giydiği marka giysilere, bindiği arabaya, sürdüğü parfüme, gittiği mekanlara kimsenin söz söylemeye eleştirmeye hakkı yoktur. Çünkü onun imkanları bunları elde etmesine olanak tanımaktadır...

Şu anda ortalıkta gezinen ve sizlerin tabiriyle "tikky" sıfatının yakıştığı insanlar, maddi durumları iyi olsun, olmasın görmemişliğini apaçık ortaya koyan zavallı bir kitledir. Bu kitleyi de direk kolejlere yada özel üniversitelere mal etmek son derece yanlış bir yargıdır...

Kolej mezunuyum(T.E.D), Bilkent Üniversitesi'nde bitmek bilmeyen eğitim hayatıma devam etmekteyim, marka giyerim, kaliteli, şık, piyasa mekanlara giderim, yeri geldiğinde arabamla da gezerim, amaaa sizin burada ortaya koyduğunuz, önyargılarınızdan hiçbirine sahip değilim. Ne ben, ne de çevrem...

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Tikky denilen topluluk yok demiyorum ama, burada yada dışarıda Tikky deyip geçen birçok kişi de bu kedi nüfusunu oluşturuyor...

Yıllarca sırf Bilkent'te okuduğum için önyargıyla yaklaşan, Bilkent'e girdikten sonra mezun olduğum okulla ilgili ileri geri yorum yapan, takıldığım mekanlar yada giydiğim kıyafetler ile beni yargılayan, tonla yarım akıllı tiple tanıştım. Burada sizlerin yaptığı bilgiden, tespitlerden yoksun, sokağa çıktığınızda gördüğünüz 3 5 kılıksızla belirli bir kesimi töhmet altına sokmanız çok yanlış ve basitlikten ibaret...[signature][hline]Gyokuche neden sen?

Hatalıysam 0536 213 03 23
Mesaj tarihi:
said:
Disappear, 20 Temmuz 2005 07:57 tarihinde demiş ki:
istanbulda etiler starbucks da eskiden simdi gloria jeans , hemen bitisiginde , kayniyor bu varliklar oralarda uzak durun derim
bu arada jarum da yeni modamidir nedir hayatimda gordugum en gereksiz $ey , ayrica tikky tayfasi davidoff'un tekel'e gelmesiyle beraber davidoff'a akmaya baslamistir oeh kafam gire

yok, eskiden beri vardı djarum ama pek kişi bilmezdi. sora bi anda herkes içmeye başladı. iğrenç bişey zaten. :)[signature][hline]chiptech.

blog
Mesaj tarihi:
said:
Keyzar, 20 Temmuz 2005 08:26 tarihinde demiş ki:
Benim bildiğim T.E.D Ankara Koleji bir eğitim yuvasıdır. Bu ülkeye kazandırdığı devlet adamları, iş adamları ve sanatçılarıyla bilinir. Ben mezun olduğum zamanda bu böyleydi...

Koleje giden(yada gitmeyen) bir kişinin alacak gücü yüksek ise, giydiği marka giysilere, bindiği arabaya, sürdüğü parfüme, gittiği mekanlara kimsenin söz söylemeye eleştirmeye hakkı yoktur. Çünkü onun imkanları bunları elde etmesine olanak tanımaktadır...

Şu anda ortalıkta gezinen ve sizlerin tabiriyle "tikky" sıfatının yakıştığı insanlar, maddi durumları iyi olsun, olmasın görmemişliğini apaçık ortaya koyan zavallı bir kitledir. Bu kitleyi de direk kolejlere yada özel üniversitelere mal etmek son derece yanlış bir yargıdır...

Kolej mezunuyum(T.E.D), Bilkent Üniversitesi'nde bitmek bilmeyen eğitim hayatıma devam etmekteyim, marka giyerim, kaliteli, şık, piyasa mekanlara giderim, yeri geldiğinde arabamla da gezerim, amaaa sizin burada ortaya koyduğunuz, önyargılarınızdan hiçbirine sahip değilim. Ne ben, ne de çevrem...

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Tikky denilen topluluk yok demiyorum ama, burada yada dışarıda Tikky deyip geçen birçok kişi de bu kedi nüfusunu oluşturuyor...

Yıllarca sırf Bilkent'te okuduğum için önyargıyla yaklaşan, Bilkent'e girdikten sonra mezun olduğum okulla ilgili ileri geri yorum yapan, takıldığım mekanlar yada giydiğim kıyafetler ile beni yargılayan, tonla yarım akıllı tiple tanıştım. Burada sizlerin yaptığı bilgiden, tespitlerden yoksun, sokağa çıktığınızda gördüğünüz 3 5 kılıksızla belirli bir kesimi töhmet altına sokmanız çok yanlış ve basitlikten ibaret...

eh güzel olmuş katılıyorum[signature][hline]hügolülülülülüüüüüüüü!!
Mesaj tarihi:
e tabi, hayata atılınca babadan para alamıyosun geçinmeye çalışıyosun. babanın bok gibi parası varsa sana iş kurarsa, sosyete oluyosun. kendi ayaklarının üstünde durmaya çabalıyosan adam oluyosun =P

bu arada ben sadece bir kesimden bahsediyorum, koleje giden herkes tikky dir demiyorum yanlış anlaşılmaz umarım.[signature][hline]chiptech.

blog

[Bu mesaj Chiptech tarafından 20 Temmuz 2005 09:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ulan adımız tikky e çıkcak diye puma nın güzel ayakkabılarını filan alamıyorum eheh :) öhff öhff :P nese sağlık olsun... ama converselerin modası geçsede böyleee kendi başımıza giysek :([signature][hline]KÜTÜK TARAFINDAN KAPATILDI
[i][b]

Mesaj tarihi:
Bende TED mezunuyum ama TED'in tiki ortalamasının baya bir yüksek olduğu gerçeğini yadsımıyorum. Evet TED'de ki tiki ortalaması Ankara genelinin baya bir üstündedir bunda alınacak bir şey yok. Hele hele yeni nesli gördükçe (bakınız benim kuzenim ve tayfası) o yüzdenin çok daha arttığını dehşetle görüyorum.

Birde ufak bir dipnot, geçen cumartesi kedi ile starbusk'da oturmuş kahvelerimizi içerken yandaki masada oturan 6-7 tiki evladımın göz zevkimi bozmasından başka birde her cep telefonları müzikle çaldıkça kafalarını devekuşu gibi bir ileri bir geri götürmeleri sinir katsayımı iyice bir yukarılara fırlattı. La havle dedik, darbe yapsak kimleri temizliyeceğimiz tartıştık vs. vs.

Kısaca tiki yaşam formu vatana millete zararlı bir yaşam formudur.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Marka giymekle tiki olmak arasında doğrudan bir bağ yok sadece marka giyenlerin bir alt kümesi tikiler. Birde tiki bile olamayan onların özentileri varki aman aman onlar ayrı bir akıllara zarar.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Ya bende şahsen marka giymeyi çok severim, giydiğim giysilerin kaliteli olmasını isterim.. 5 tane sevmediğim t-shirt üm olcağına 1 tane güzel, severek giydiğim t-shirt'ümüm olmasını isterim.. Ama bunun tikky'likle alakası da yok.. Kendi egom diyebiliriz.

Tikky'ler bambaşka bi olay, zaten tikky dediğiniz pek çok kişi aslında tikky olmak isteyen ama parası olmayan tipler.. Harbi tikky'ler üstünde 300 kagittan asagi olmayan giysiler giyip, bi kaç bin dolara saatler alan.. Sabaha kadar laila'da takilip kişi başı 500 kagit hesap odedikten sonra porsche'una atlayip bebekteki yalisina dönen.. Kylie Minogue'un her şarkısını ezberinden söliyip Türkiye Cumhurbaşkanının adını sorsanız bilmeyen tipler. Hatta (bkz: Avrupa yakası Selin = Oha falan oldum yane!)

Bunun yanı sıra, çok zengin olanların hepside tikky deil. içinde müzik, kız-erkek arkadaş ve elbiseler hakkında olmayan herhangi konuları tartışabilenler.. Fikir yürütenler bence tikky olmayan tiplerdir. Ben böle biliyorum.[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Mesaj tarihi:
eskiden ben de cok atesli tartisirdim bu konuda her daim bi fikrim vardi da, sonradan bi sey farkettim.

milletin derdi bizi mi ...? isteyen istedigi gibi yasar. ha onun varligi senin yasam tarzina zarar veriyo diye yakiniyosan, senin yasam tarzin da onunkine zarar veriyo; napicaz simdi? birakin aptallarsa, aptalliklariyla yasasinlar. yok eger cok akillilarsa, uzanamadigimiz cigere pis demektense, konusmamayi tercih etmek en doorusu. yoksa gercekten gulunc duruma duseriz.[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
Hepimiz kardeşiz

bu kavramları atalım toplumu sınıflaştırmayalım....[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
bLogger oLdum ben!
  • Yeni Oluştur...