Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tikky!

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
mesajıma başlamadan önce tikky ile ilgili bir arama yaptım ve bazı sonuçlara ulaştım. aslında tikky biraz merak ettiğim, birazda uyuz oluduğum bir durum. paticik'teki konularda konu bir konunun dışına sapmış vede kitlenmiş. o nedenle bu konuyu açma isteği duydum, hatam varsa affola (hatam varsa arayın gibi oldu :-p)

ilk olarak size göre tikky nedir, kimlerdir?
caddede,sokakta dolaşan çok süslü ve marka giyinen kişilerden mi ibarettir? o zaman marka giyinen ve süslenen iş kadınlarıda mı tikky :-p
ankara'da tunalı hilmi tam tikky mekanıdır. ted koleji ağırlıkta pek çok kızımıza ve oğlumuza tikkylik mekanı yapmaktadır. pembe renklerdeki giyim ağırlık basmakta, ellerde sahte veya gerçek vakko çantası ve ayaklarda converse'ler ile dolaşmaktalar. eh, birde ellerinden düşmeyen sürekli mesaj çekip arkadaşları ile konuştukları bir cep telefonları var. "döncem ben sana" gibisinden geyikleride olsa gerek :-p
ankara'da birde armada vardır. armada tunalı'ya göre biraz daha az tikky mekanıdır. genelde 20 yaşın üzerindeki sevgililerin süslenerek gittiği bir mekandır. ha, birde starbucs kafede tikkylere çok rastlarız. "hişşt, sen şeker starbucs çalışanı. beeen beeen bir mocha şizuufirene o zizuma ah bi sn telefonum, dur be cem döncem sana. ha ondan istiyorum. ağırlıklı olarak kreeeemaa koyarsanız sevinirim. neyse, hah döndüm ne var be cem!" tarzında konuşmalara rast gelmişimdir. starbucs kafeleri severim ve gerçekten güzel ürünleri vardır. ha, birde ağızlarında cak cak çiğnedikleri sakızları eksik olmaz diyorum ben :)
ankara'dan tikky izlenimlerim böyle. peki ya sizler?
(sanırım paticik'e yazdığım en uzun mesajlarımdan biri oldu :-p umarım gecenin bu saatine düzgün bir yerlere varabiliriz)[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Mesaj tarihi:
Harbi çok güzel ve çok doğru yazmışın şeker. Eski bir kolejli olarak iyiki anadolu lisesine gitmişimde bu tikilerden uzaklaşmışım diyorum.[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Mesaj tarihi:
said:
Muhallebi, 20 Temmuz 2005 03:21 tarihinde demiş ki:
Bence tek amaç --> piyasa gençlik. Bu arada converselerımden utandım

sen niye utanıyosun ki converselerinden ? ben sabrediyorum modası geçicek converselerin eskisi gibi seven giyicek.[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i]

Mesaj tarihi:
@skyly kolejde okudum ama şahsen yanına bi kaç kişi alınca çok eğlenceli geçiyor günler lisede. :D

@ryan bi de bunun yananları var. Baya bi tikiy hatun kurbanımız oldu bu konuda. :][signature][hline]Fear of the fool, is the beginning of the wisdom
Mesaj tarihi:
tikky , insanın üzerine yakışanı giymesiyle oluşan bir durumdur.
sokağa çıkıp 300 500 kilo parfüm sürmekle , en son model TOMİ , CORCUG , DİZEL , PAÇOTTİ ve bunun gibileri çektin mi , tikky diyolar.[signature][hline]valandil ownz j0o!
-G.I.Joe head stomp-
WoW - Kelvin , Archmage of Nerull/Burning Legion
Mesaj tarihi:
ya ben deli oluyorum tiky falan olaylarına.kim çıkardıysa kafam girsin.tiky ciks concon ne lan bu

küfür edermiş gibi gelip bide tikymisin olm diyenler oluo ne alaka diyorum neye göre tiky

tikylik nedir kardeşim ya.istiyen gucci giyer istiyen reinaya gider.kim ne karışıo.ben bu olaya kıskançlık diyorum(bu arada orc sana degil bunlar :) ).kaliteli bi cocuk geçer yanından.aa tikkye bak dersin.denyo bunlar falan die b*k atarsın.ama belkide onun yerinde olmak istiosun.herkesin ortamı yaşam tarzı arkadaş çevresi faso fiso farklıdır

yıllardır anlamadım anlayamıcamda bu tikky olayını

ortaokulda pumam vardı bi tane.futbol maçı yaparken resmen kahverengi oldu ama öle böle degil tamamen çamur oldu.bende bunu temizlemeye kasıyorum yaprak peçete elimle falan derken cocuk dediki.tikky misin ya ne siliosun ayakkabını.haydaa dedim.o gun bugundur tikky lafına uyuz olurum
belki dışardan o kavrama uyuyorum ama neye göre uydugumu bende bilmiyorum.[signature][hline]"Far away is a place where I hide
the truth that have to be locked away"
Mesaj tarihi:
pek çok şey yazardım ama diyecegim herşeyi ekşi sözlükte bi yazar arkadaşımız çok güzel bi şekilde özetlemiş.

"pahalı giyinen, ucuz insanlar"[signature][hline]"Think of me long enough
to make a memory..."

Nightwish
TarjaT.
Mesaj tarihi:
Ben de tikky olmak istiyorum, lanet olsun. Neden pipili kızım ben ?[signature][hline]Hep arkada oturduk, hep yalnızken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı, yaklaşmazdık, konuşmazdık, hep ayrı bir dünyadaydık, hep ordayken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı;yaklaşmazdık, konuşmazdık ve şimdi bir duvar örülü, hiç yıkılmaz aramızda. yaklaşmak zor istesen de, biz yarattık acıları... kaderimizi biz yazdıkça;
Renklerle bir siyah yaptık! Renklerle bir siyah yaptık!

[code=php] i died for you !
[/code]
Mesaj tarihi:
tikkylik marka veya çok süslü giyinmek değildir bence ki öyle olursa saçma olur sonuçta çevremizde biton marka giyinipte tikkylikle alakası olmayan insanlar var markayı niye seçtiğine bağlı olay eğer şekil yapayim işte gösteriş fln filan olsun tarzında marka giyiniyosan bu tikkyliktir ama marka alırım daha kaliteli bi kere alırım tam alırım olayına dönerse bunun tikkylikle bi alakası yok bide bana göre tikkyler kendi kimliğini bulamamış insanlardır diyeyim burda noktalayayim :)[signature][hline]In Flames We Trust
a member of AAL'05
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
mix gerçekten ekşisözlük'teki o kişi güzel yazmış :)
birde tikky insanlar genelde gucci marka ayakkabı giyiyor :)
skyly sen niye alınıyorsun canım, sen erkeksin onlar kız. yoksa şüphelenelim mi :-p
ah ankara'da ki tikky erkeklerde biraz değişik. küpe,10 kutu harcanarak yapılmış jöleli saçlar,100 ton parfüm kokan kıyafetler,düşük bel pantalon (sandalyeden kalktığında boxer'ın görünecek!), converse ayakkabı :)[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
Mesaj tarihi:
mix cim.adam gidip en kaliteli,görsellik açısından en gusel şeyi giymek istiosa parasına kıyıosa ve giyiosa.ucuz mu oluo yani bumu olay.bana göre tikky karşısındakinin kıyafetine parasına göre iyi yada kötü davranandır.bak benim guccim var diyenlerdir bana göre.

tikkyler gucci giyio genelde dedin şimdi ayıp ettin :).ne alaka neye göre

[signature][hline]"Far away is a place where I hide

[Bu mesaj Diablo tarafından 20 Temmuz 2005 03:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
pembe giyinen ve conversei olan tikky ha,hele tunalida takiliyosa ofof. cozmussun sen olayi, tespitlerin hastasiyim[signature][hline]fol lol the doh fol the day
Mesaj tarihi:
Allahtan benim converseler bursada sadece bende olduğu için rahatım.
Yoksa ne öyle benim ayakkabımın aynısını tikkyin ayagında görcem.
Tanrı korusun.[signature][hline]Hep arkada oturduk, hep yalnızken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı, yaklaşmazdık, konuşmazdık, hep ayrı bir dünyadaydık, hep ordayken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı;yaklaşmazdık, konuşmazdık ve şimdi bir duvar örülü, hiç yıkılmaz aramızda. yaklaşmak zor istesen de, biz yarattık acıları... kaderimizi biz yazdıkça;
Renklerle bir siyah yaptık! Renklerle bir siyah yaptık!

[code=php] i died for you !
[/code]
Mesaj tarihi:
tikky die adlandırılan kızlara gelince
istanbula göre yorum yapiyim.cadde nişantaşı falan civarında gezinen kızların %70 den fazlası güsel göriniyim gösterişli oliyim birileri beni begensin arabasıyla gezdirsin.zengin bi delikanlı buliyim olayındalar.ama tabi böle olmıyanlarda var ama onlar cok az[signature][hline]"Far away is a place where I hide
Mesaj tarihi:
said:
orc_lord, 20 Temmuz 2005 03:35 tarihinde demiş ki:
mix gerçekten ekşisözlük'teki o kişi güzel yazmış :)
birde tikky insanlar genelde gucci marka ayakkabı giyiyor :)
skyly sen niye alınıyorsun canım, sen erkeksin onlar kız. yoksa şüphelenelim mi :-p
ah ankara'da ki tikky erkeklerde biraz değişik. küpe,10 kutu harcanarak yapılmış jöleli saçlar,100 ton parfüm kokan kıyafetler,düşük bel pantalon (sandalyeden kalktığında boxer'ın görünecek!), converse ayakkabı :)

oha alındıgımı nerden çıkardın hangi sözümdn cümlemden bi söyle allah aşkına şeker bey[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Mesaj tarihi:
gozlemlediklerime gore tikky kavrami insanlari giyimlerine ve gorunuslerine gore siniflandiran insanlar gibi bisey oluyor. peki simdi sizin yaptiginiz ne? tikkyler marka giyinir, kupe takar, jole surer vs. vs. diyosunuz buda siniflandirma olmuyomu, size ne arkadasim? cok kil kapiyosaniz hiyara bak diyip gecersiniz yani.[signature][hline]fol lol the doh fol the day
Mesaj tarihi:
ya ben özel bi okulda okuyorum..bu demek değil herkes tikky.. ama tikky kimine göre kötü kimine göre ii bişi
bence kalite takılmaya çalışan insandır
giyiminden ettiği lafa kadar..kalite olmaya çalışan bi insan[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
hıyar lafıda biraz argo olmuyormu :-p
bence tikky daha hafif oluyor, hatta hoşuna bile gidiyordur :-p bilemiyorum gerçekten. zaten yolda geçip, birinde tikky havası sezdiğimde tikky'e bak diyip geçiyorum. dövecek halim yok :)
skyly yahu ne alıngan adamsın :-p sana kadın imajı vermeye çalışırken yanlış anladın. herneyse, ehem :)[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
Mesaj tarihi:
Bence kendı kısılık ve karakter yetersızlıklerını gıyımle kusamla yanı parayla kapatmaya calısan ınsanlar[signature][hline]Salla Bakarızzzzz :D
Mesaj tarihi:
Ankara'da ciks denir tikky'lere. onu eklemek istiyorum ilk başta.

tikky sadece marka giymekten ve süslenmekten ibaret değildir.
gece balosuna hazırlanırken süslenen kadınlar tikky değildir.
tikky dediğimiz, gece kıyafetiyle, allık pudrayla felan dolaşan kişiler değildir.
aynı zamanda marka giyen herkes de tikky değildir.
marka biraz zevk meselesi kısmına girer.

Tikky'ler sürekli popüler ve ismi olan markaları kullanır.
Nike, Tommy Hilfiger, Lacoste felan.
Ancak siz Nike giyiyorsanız mutlaka Tikky'siniz demek değildir.

Aslında Tikky = Trend şeyleri yapan kişilerdir.
Tikky olmak utanılacak birşey değildir. "Ya ben nike giyiyorum, tommy hilfiger giyiyorum, ben tikky değilim ama yaaaa" tarzında üzüntülere kapılmayın.
Sadece hep trend şeyler üzerine hayat kurulmasını bazıları yanlış buluyor. Tikky kavramı da bundan dolayı çıkmıştır.

Trend dedim.
Tikky'lerin ağzından "trendy" kelimesi hiç düşmez.
"Orası çok trendy bir yer. Vaaov, bu giysi çok trendy" gibi şeyleri sık sık duyarsınız.
Modayı takip etmek çok önemlidir.
Süslü giysiler değil, şık giysiler giyerler.
Balo kıyafeti veya smokin değil tabii, genelde tşört, kot pantolon gibi şeyleri görürüz.
Ama mutlaka bunlar trend giysiler olacaktır. Tommy Hilfiger, DKNY gibi yerlerden giyinmeyi tercih ederler.

Yabancı ülkeler konusunda çok bilgileri ve sevgileri vardır.
Zaten trend olgusu da bu sevgiden ve hayranlıktan gelir.
IB sınıfı öğrencileri ve Rotarian club üyeleri gibi kişilerde çok sık gördüğüm olgudur tikky'lik.
Ankara'da TED Koleji, Tikky'lerin yuvası sayılır genelde.

Ülke politikası, gündem konuları, milletin sorunları felan önemli değildir onlar için.
Onlar paralarını bugün nerde harcıyacaklarını, hangi giysiyi alacaklarını, hangi cafeye gideceklerini felan tartışırlar.
Onların dünyaları bunla sınırlıdır, çok toz pembedir.
Paraları bolcadır, hayatı doyasıya tadarlar, her yeniliği bilirler, modayı iyi takip ederler.

Tikky özentisi kişiler vardır.
Erkekleri saçlarını inek yalamış gibi geriye jöleler, hafif kirli sakal bırakır, bir elinde tespih diğerinde cep telefonuyla konuşur.
Kızları Janjanlı gözlük takar, havalı havalı dolaşır.
Ancak tikky'ler daha trendy olmalıdır, daha modern görünüşlü ve daha amerikalı havası olmalıdır.
Bunlar olsa olsa clubber'dır, modern kro'dur. Ancak tikky'ler daha şık giyinir, daha pahalı şeyler kullanır.

Ankara'da Karum, Bahçelievler ve Bilkent'te çok sık görülür. Ancak Armada yerine Karum daha çok tercih edilir, ne de olsa arjantin caddesine yakın.

Happy Days, Starbuck Cofee gibi yerlerde yemek yerler.
Orc_Lord'un dediği gibi "hişşt, sen şeker starbucs çalışanı. beeen beeen bir mocha şizuufirene o zizuma ah bi sn telefonum, dur be cem döncem sana. ha ondan istiyorum. ağırlıklı olarak kreeeemaa koyarsanız sevinirim. neyse, hah döndüm ne var be cem!"
tarzında dialoglarına rastlarız.

Aslında hayat onların be.
Ben daha moccha frapacino mudur nedir onu bilmiyorum,
adamlar her gün pahalı yerlere gidip 20-30 milyona yemekler yiyorlar,
en pahalı giysileri giyiyorlar,
dünya umurlarında değil mis gibi sevgilileri var.
Amerika'dan yeni gelmiş müzik çalarları ve cep telefonlarını kullanıyorlar.
Üniversiteye geçtiklerinde son model arabaları çoktan hazır. Porsche mi Ferrari mi, ona karar vercekler.

Oh ya. aslında Tikky'lere laf ediliyor ama hayat onların ya. Bizimki sadece sürünmek. Yok Tayyip ne yapmış yok Ecevit ne demiş, yok İngiltere'deki bomba niye patlamış felan :-P
Ama bu saatten sonra zor herhalde tikky olmak.

(not: bu arada bölük pörçük şeyler yazdım biraz, arada boşluklar felan olabilir, umursamayınız sallayınız. be bu yazıdaki içerik sadece kişisel görüşümü yansıtmaktadır, kesin yargılar üzerine konuşmuyorum)

edit:
said:
enema, 20 Temmuz 2005 03:43 tarihinde demiş ki:
gozlemlediklerime gore tikky kavrami insanlari giyimlerine ve gorunuslerine gore siniflandiran insanlar gibi bisey oluyor. peki simdi sizin yaptiginiz ne? tikkyler marka giyinir, kupe takar, jole surer vs. vs. diyosunuz buda siniflandirma olmuyomu, size ne arkadasim?

tikky'ler insanları sınıflandıran kişiler demiyoruz.
böyle gözlemlediysen çok yanlış gözlemlemişsin.
tikky'ler için zaten sınıf kavramının felan önemi yok ki. tikky'ler hakkında bahsedilenler çok daha farklıdır. şikayetçi olanların şikayetçi olduğu konu ırkçılık değil, çok fazla zengin hayatı yaşamaları, paralarını har vurup harman savurmaları ve trend olma tutkuları :)[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 20 Temmuz 2005 03:59 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...